Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Fabian doputoval do Prahy

Hospody, hospody a restaurace ...


verze pro tisk

Fabian doputoval do Prahy

Fabian doputoval do Prahy [p1189]

Tím ovšem nemyslím dobrého ducha Brd, ten by se asi v ruchu velkoměsta moc dobře necítil. Ten ať dál odpočívá na svém kamenném loži na Velké Babě. Mám na mysli toho podbrdského, pivního. Jak už tady bylo prezentováno, Hostomický pivovar otevřel v Praze Pivovarský výčep. Dalo by se říci - konečně! Konečně je možné ochutnat celé portfolio „Fabiánů“ v místě přece jenom více dostupném, než je pivovar samotný. Brdy jsou krásné a zakončení výletu v Nalévárně s výborným pivem nemá chybu, ale odskočit si tam „na jedno“ je poněkud z ruky.

Výčep v Soukenické
Výčep v Soukenické

Přiznám se, že já jsem „odskakovala“ často, co čas dovolil - pěšky, na kole, ba i na lyžích se mi to, i při nedostatku sněhu poslední doby, podařilo. Určitě tak budu činit i nadále, trocha sportu rozhodně neuškodí. Cesta do ulice Soukenické 17 je však, zvláště v nevlídném počasí, přece jenom pohodlnější.

Interiér
Interiér

Myslím, že mohu prozradit, že hostomický sládek Štěpán Kříž hledal již dlouho v Praze vhodný objekt, malý, bez kuchyně, kde by mohl nabízet své pivo. Snaha byla korunována úspěchem, nakonec se přece jenom zadařilo. Možná, že právě shora nařízené (jedněmi zatracované, oficialitami opěvované) EET, které prý bylo poslední kapkou k zavření Výčepu v Soukenické s Kozlem na čepu, bylo tou náhodou.

Sám majitel a sládek
Sám majitel a sládek

Asi nikdo, kdo se něčím podobným nezabýval, netuší, co dalo práce prý doslova „vykydat“ zakouřenou špeluňku, aby se z ní stal solidní nekuřácký podnik. Jak to tam teď vypadá, napoví obrázky. Pivovarský výčep Hostomického pivovaru otevřel pro první návštěvníky v úterý 13. prosince, o pár dní později, v pátek, pozval majitel své kamarády. Tímto mu také děkuji, bylo to milé posezení.

Pozvaní hosté
Pozvaní hosté

Pivovarský výčep, s přibližně 25 místy k sezení, má otevřeno denně od 14 do 23 hodin. Na čepu jsou všichni běžní hostomičtí „Fabiáni“ 10° (27 Kč), 12° (33 Kč), tmavá 14° (36 Kč), k nimž v současné době přibyl světlý zimní speciál 15° (38 Kč). Tak přijďte ochutnat. K pivu si pak můžete dát něco malého – utopence, nakládaný hermelín, či škvarkovou pomazánku. Místo s výborným pivem, útulné.

Kdopak nám to tady čepuje? To je přece Milan Žeromski
Kdopak nám to tady čepuje? To je přece Milan Žeromski

Jenom pevně doufám, že relikt po předchozích majitelích, velkoplošné obrazovky, zůstanou vypnuté, tak jako za mé návštěvy. Do hospody se přece chodí popovídat s přáteli a ne poslouchat hurónský řev z těchto se linoucí, což je bohužel v dnešní době častý jev i v jinak příjemných podnicích.



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 5818x] [22. prosinec 2016]
[Restaurace] [comments: 7] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Švihlík Václav

pátek, 23. prosinec 2016
01:17

Je to skvělej podnik, kterej vlastně vzniknul díky eet. Díky pane Babiš, protože nebýt Vás, nebyla by ani ta komedie, co zde předvedl předchozí majitel, to parte před podnikem na chodníku, ty kydy o likvidaci "podnikatelů", ty svíčky jak kdyby tu příslušníci IS vystříleli půlku Soukenický, nebýt Vás pane Babiš, ještě dneska bych se tomu pajzlu se šedou ekonomikou a nikotinovou clonou vyhejbal obloukem, i když to mám na trase z práce domů.
Ať se daří hospůdce i panu Křížovi, byl sem tam už několikrát a vždy spokojen, je to tam sice malé, ale zatím se nestalo, že by nebylo kam si sednout, zas tak velký zájem o to není, přeci jen, né každému tato adresa vyhovuje, je to sice v centru, ale zde jen málokdo i bydlí a nejvíc chutná pivo v blízkosti domova.
Já to sem mám 5 minut pěšky, co víc si přát :)


napsal(a): Švihlík Václav [Odpovědět]

pivoslav

pátek, 23. prosinec 2016
03:06

To je nějaký příspěvek z osmdesátých let, nebo jsem něco nepochopil(myslím interier)? S EET je to vše krásné, a když na sebe bude pan Kříž ve chvilkách svého alkoholového neopojení práskat své prohřešky Burešovi, třeba se mu bude ta vymalovaná špeluňka nakonec rentovat. Dej Bůh štěstí!Švihlík Václav:


napsal(a): pivoslav [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
06:30


posted by: Inzerce

pivoslav

pátek, 23. prosinec 2016
03:13

Švihlík Václav: Ty jsi fakt švihlý! Co vlastně děláš? A nevystřílej si prach tím,že se budeš mrskat nad tím, že Ti tykám....píšu Tě s velkým T, tak to myslím v dobrém. Čas ukáže, zda podnik funguje......


napsal(a): pivoslav [Odpovědět]

Švihlík Václav

pátek, 23. prosinec 2016
10:05

pivoslav: I Tobě přeju hezký svátky pivoslave, teda pokud nemáš nějakou jinou víru, jsou určité MENŠINY, které Vánoce z duše nenávidí...


napsal(a): Švihlík Václav [Odpovědět]

Bert_Ro

úterý, 27. prosinec 2016
14:26

pivoslav: To snad ne. Ten pivní šašek Švihlík už je tady zas :-(


napsal(a): Bert_Ro [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 22. prosinec 2016
23:15

Dan

Díky Janě za článek a musím potvrdit, že Fabián v Praze opravdu chyběl a otevření této hospůdky je tedy moc vítané. Měl jsem to štěstí, že jsem se na páteční akci neplánovaně objevil a byla z toho milá akce. Místo původně zamýšleného jednoho piva jsem nakonec ochutnal všechna na čepu a musím potvrdit, že byla stejně dobrá, jako "u komína" v Nalévárně. Hospůdka je nově vymalovaná a útulná. Jen bude asi příliš malá. Tak ať se všem těm bezvadným lidem kolem ní dobře daří a Fabián je stále tak dobrý!


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 22. prosinec 2016
22:48

Dwarf

No, pro leckoho je to z ruky tak jako tak...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI