Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Akce Wien Destruction 2008


verze pro tisk

Akce Wien Destruction 2008

Akce Wien Destruction 2008

Vyrazit si do Vídně a projít v ní co nejvíce minipivovarů, to byl můj dávný sen. Vždyť podle mých informací je v tomto městě na 14 takových podniků! Konečně se podařilo najít volný termín a zajistit i spoluúčast dvou kamarádů – pivařů z Ostravy: Bartuse a Dorise.

Já osobně zařadil tuto akci do širšího plánu zahrnujícího též jižní Moravu a Bratislavu. Samotná akce Wien Destruction proběhla v sobotu 9. února (s mým dodatkem v pondělí 11.2.2008).

Ráno v osm jsem přistoupil v Hodoníně do rychlíku z Ostravy a ihned se seznámil s plánem akce vypracovaným spolupivaři. No, bude to záběr, skutečná „Destruction“. Rozhodujeme se prakticky ihned, že pít se budou pouze třetinky. Přijíždíme na vídeňské jižní nádraží a jdeme na to.

Proti nádraží Wien Mitte, kam dorážíme S–bahnem, leží podnik Bierkutschn, který čepuje pivo z minipivovaru Kadlez. V nabídce byl pouze Helles, snad by mohl být i dobrý, ale neboť byl příliš přeplněn kysličníkem, nikoho z nás nenadchnul.

Malá pivnice Bierkutschn
Malá pivnice Bierkutschn

Následovala pěší cesta na ulici Rennweg, kde leží minipivovar Salm–Bräu. Zběžně prohlížíme památník Rudé armády a park v Belvederu, abychom se vzápětí pohodlně usadili hned vedle varny a objednali si první pivo. Byl to chutný Märzen, následoval poněkud řidší Weizen. Velmi spokojeni opouštíme nádherné prostředí pivovaru.

Salm Bräu
Salm Bräu

Přišel další, víceméně pěší přesun do čtvrti Wieden, kde leží další z pivovarů – Wieden Bräu. Zde se v ochutnávce rozcházíme – já dávám Märzen a Dunkles, piva bych označil jako lehce nadprůměrná s tím, že lepší byl „březňák“.

Weiden Bräu
Weiden Bräu

Cesta do Siebernsterngasse byla o něco delší, ale stála za to. Pivovar 7 Stern, interiérem připomínající olomoucký Svatováclavský pivovar (snad jen trochu tmavší), nabízí sedm druhů piv – 7 hvězd. Tuto sobotu je v nabídce pět druhů. Myslím, že vcelku logicky volíme druh, který pro Čechy je přeci jenom exotikou – Bamberger Rauchbier. Polotmavé pivo zajímavé, „vyuzené“ chuti, kde je ale o trochu méně kouřových tónů než u pravých bambergských. Já a Doris potom, přes jisté obavy, jdeme do světlého s příchutí chilli papriček. Pivo překvapivě dobré, pusa nás pálí ještě v půli hodinové cesty do dalšího pivovaru.

7 Stern
7 Stern

Tím je Grinzinger Bräu, nacházející se ve čtvrti Grinzing. Sympatické předměstí, klidné, kdeže zůstal ruch velkoměsta! Nadšeni jsme již samotným vzhledem budovy pivovaru, ještě více interiérem. Jaké asi bude pivo vyráběné ve zdejším maličkém pivovárku? Všichni zkoušíme Rotes Zwickl a hned litujeme, že musíme dál. Skutečně, toto pivo je velmi, ale velmi skvělé. Doris i Bartus jej později pasují na svého vítěze akce, já jej „na bednu“ řadím též. Následuje povedený Zwickl a jede se dál.

Grizinger Bräu
Grizinger Bräu

Fischer Bräu. Leží na Billrothstrasse a zrovna dnes nabízí specialitu – Fastenbier o síle čtrnácti stupňů. Ochutnáváme a i já mám svého vídeňského vítěze. Další třetinkou je pšeničné.

Fischer Bräu
Fischer Bräu

Trochu cize zní ve Vídni název The Highlander. Podnik leží na Sobieskiplatz. Já a Bartus jdeme do pšeničného. Hrubá chyba! Pivo bylo sice plné, ale obsahovalo jakousi stěží definovatelnou pachuť. O co lépe dopadl Doris, pomlaskávající si na Goldbraun Zwicklu! Ještě, že můj druhý pokus, Hell–Zwickl byl mnohem lepší. Tak a já mám své medailové pořadí už úplné. Zkrátka, piva z Highlanderu byla jako den a noc.

The Highlander
The Highlander

Přesun do Brigittenau byl opět dosti dlouhý. V Brigittině pasáži tu leží další pivovar – Brigitta Bräu. Mám malou oslavu, proto se rozhodujeme, že si dáme velké. Při pohledu na slušnou nabídku předsevzetí měníme na obligátní dvě malá, po oznámení, že mají pouze Helles, dáváme opravdu velké. Chutí zklamalo, nicméně Dorisův odsudek „něco jako Kladno“ si přeci jenom nezaslouží.

Slávista před Brigitta Bräu
Slávista před Brigitta Bräu

Schwarzer Rabe! Toto zvolání se nám ve Vídni stalo heslem i pozdravem. Nešlo přitom o výmysl tří alkoholiků, ale o název maličkého pivovárku v Ottakringu. Přes lítost Ostraváků tu mají pouze jeden druh vlastního piva s názvem Rabenbräu. Nezklamalo, nenadchlo. Zazdíváme jej jedním překysličníkovaným Villacher Glocknerpils. Bartus ho ani nedopíjí.

Bartus a Slávista před Schwarzer Rabe
Bartus a Slávista před Schwarzer Rabe

Dorazili jsme do centra a zběžně si prohlédli osvětlený chrám Sv. Štěpána. Kousek pod ním je další pivovar – 1516 Brewing Company. Hosty doslova napěchováno, stěží jsme našli místo k sezení, ochutnali 1516 Lager, zjistili, že si nezaslouží, abychom se u něj zdržovali a zmizeli do blízkého Stadtbrauerei Schwarzenberg.

1516
1516

Zdejší pivovar nabízí solidní množství druhů vlastního piva. Do odjezdu vlaku nezbývá mnoho času, akci Wien Destruction je třeba ukončit. Činíme tak místní specialitou – do půllitru natočeným, silným a chutným pivem Schwarzenberg Bock.

Stadtbrauerei Schwarzenberg
Stadtbrauerei Schwarzenberg

A mizíme na nádraží. Noční expres Chopin nečeká a brzy máme hlavní město Rakous a zároveň město zajímavých piv za sebou.

Loučíme se vídeňským Schwarzer Rabe!


Můj dodatek k akci Wien Destruction probíhající v pondělí 11.2. se nesl ve znamení ochutnávky velkého množství piv. Tady jsou ta, která nestojí za bližší popis, neboť s Vídní nemají nic společného: Schneider Wisse, Wieselburger, Edelweiss, Jacob, Murauer, Gösser, Zwettler, Löwenbräu. A teď k vídeňským...

Prvním z nich byl chutný sice, leč předražený plechovkový Ottakringer Helles z jediného průmyslového pivovaru ve městě. Piji jej cestou tramvají do Schwarzenbergského pivovaru. Tady proběhly dva druhy – Helles a Weizen, oba velmi dobré, leč kvality Bocku nedosahující.

Na Schönbrunnerstrasse, avšak dosti daleko od proslulého zámku, se nachází další minipivovar, Strasser – Bräu. Jejich dvanáctistupňové polotmavé pivo bylo velmi dobré, další svoje neměli, nabídka byla doplněna několika cizími pivy.

Obloukem přes Karlsplatz, kde si dávám jídlo a po ochutnávce několika piv, jsem dorazil opět do Wieden Bräu. Svůj pivní obzor jsem si tu rozšířil o průměrný Helles. Posilnil mne před dlouhou cestou do Floridsdorfu.

Zde mají ležet dva pivovary. Kadlez, jehož pivo bylo ochutnáno v sobotu, jsem vynechal a zamířil jsem na ulici Deublergasse, kde má ležet pivovar Cult–Bräu. Má, leč neleží. Lépe řečeno – už neleží. Samotný podnik v přízemí vypadá dosti vybydleně, v 1. patře funguje kulečníková herna, v níž jsem se dozvěděl, že pivovar zkrachoval… Škoda.

Po návratu do města jsem vyrazil na Gumperdorferstrasse do Bauernbräu. Zde jsem ochutnal postupně světlou a polotmavou variantu jejich místního piva. Hlavně polotmavé mi chutnalo hodně.

A pak přišlo to, co muselo přijít. To, co je i v názvu akce – destruction. Cestou do vzdáleného pivovaru Medl, naštěstí posledního, co mi ve Vídni zbýval, se na mne vysypala všechna vypitá piva. To, že jsem k Medlům dorazil a dal si tu Helles a Dunkles, si vybavuji velmi útržkovitě. Stejně tak jako celou cestu na Moravu, kde jsem měl ubytování.

Takže akce Wien Destruction 2008 byla vyvedená. A vídeňské pivovárky lze jistě k návštěvě doporučit.

Schwarzer Rabe!

Suvenýry z Vídně
Suvenýry z Vídně

Dodatek (Doris)

Akce to byla velice vydařená. Důsledná příprava se vyplatila. Nebylo to sice nejlevnější, ale nelituji toho. Celkové náklady se vyšplhaly na cca 2600 kč (1033 kč za vlak z Ostravy včetně celodenní jízdenky po Vídni a zbytek za pivo :)).

A jaké že pivo mi ve Vídni chutnalo?

  1. Grinzinger Bräu – Rotes Zwickl 12° polotmavá
  2. The Highlander – Goldbraun Zwickl 12° polotmavá
  3. Schwarzenberg Bockbier 16°polotmavý speciál

A které naopak moc nechutnalo?

Brigitta-Bräu Helles (měli bohužel jenom jeden druh)

1516 (přeplněná nálevna v centru Vídně)

Schwarzer Rabe!


Pozn.: Další fotografie si můžete prohlédnout zde ...



[Tomáš Grassinger] [Zobrazeno 10691x] [26. únor 2008]
[Pivo ve světě] [comments: 31] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Doris

čtvrtek, 23. říjen 2008
15:53

Doris

to bobo: Do Wien se chystám v pondělí 27.10. Začnu kolem 10:00 Schwarzenbergem a dále půjdu 7 Stern, Ambulanz, Eipeltauer, BauernBräu, Medl Bräu, StrasserBräu. Podle volného času ještě můžu něco přidat. Odjezd je ve 22:33.


napsal(a): Doris [Odpovědět]

bobo

čtvrtek, 23. říjen 2008
15:26

Perchten Bräu nevarí, potvrdené. Pivo Perchten je len pravdepodobne premenované pivo z pivovaru Schwechater.


napsal(a): bobo (pebox(a)azet.sk) [Odpovědět]

bobo

čtvrtek, 22. květen 2008
19:24

Brigitta Bräu varí svoje pivo!, pri vstupe na ľavej strane je funkčná technológia. Chech a tie wecká nemajú chybu :).


napsal(a): bobo (pebox(a)azet.sk) [Odpovědět]

bobo

čtvrtek, 22. květen 2008
18:52

Ahojte Destructori! Nabudili ste mi beerbatery, tak čo som nestihol v minulom roku skúsil som teraz, konkrétne 9.5. :))). Nestihol som všetko, ale teraz sa mi podarilo prejsť v jeden deň sedem reštauračných minipivovarov (no na vás nemám :) ), parťáci zo sľubotechny nesklamali, totiž odskočili od môjho plánu :))). Dobrým návodom bola vaša akcia zo začiatku roka, ale predsa zopár info, podľa mojich skromných poznatkov Grizinger Bräu si nevarí vlastné pivo a pravdepodobne (nie som si istý, info mám od vrchného sládka z Stadtbrauerei Schwarzenberg pod svojou značkou Grinzinger Bräu Zwickl vlastne čapujú pivo y neďalekého Ottakringera) ani Strasser Bräu nevarí vlastné pivo(na čape Ottakringer,Stiegl). Môžem sa ale mýliť, moja nemčina je chabá :(. Čo tak skúsiť spoločný česko-slovenský útok na malé resp. reštauračné pivovary? Miesto určite :)
P.S. Podľa C. Seidla Bier Guide 2008 Perchten Bräu by mali variť, ale ako to zistiť na 101%?
P.S.2 Čo taký Stieg´n Bräu,Leysersrasse 1, 1140 Viedeň?, varí?


napsal(a): bobo (pebox(a)azet.sk) [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
03:58


posted by: Inzerce

Pavel

pátek, 29. únor 2008
11:22

Pavel

to Weetek: Brigitta Bräu pivo vaří, je to pivovárek, zato Bauern Bräu není pivovar a nechají si pivo vařit někde v Steiermark(Štýrsku), ve Vídni je ještě Stiegls Alte Ambulanz- Back und Bräu, kde vaří Jarní, Letní, Podzimní a Zimní pivo a speciály typu velikonoční, vánoční atd. Grinzinger taky nevaří ale nechá si vařit jinde. Ale výkon super !!!!!


napsal(a): Pavel [Odpovědět]

Slávista

čtvrtek, 28. únor 2008
12:58

Slávista

No, možná to tak je, tedy pokud Weetkův Grüzinger je náš Grinzinger. Varnu tam jsem ( na rozdíl od Dorise ) příliš nestudoval.


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

Doris

čtvrtek, 28. únor 2008
11:10

Doris

V tom Grinzingeru sice varna byla, ale opravdu vypadala jako maketa. Je zřejmé, že má Weetek pravdu. Nic to ale nemění na tom, že jejich pivo mi chutnalo ze všech nejvíc. Ovšem nejhezčí obsluha byla v Highlanderu. :)


napsal(a): Doris [Odpovědět]

Weetek

čtvrtek, 28. únor 2008
10:56

Weetek

Mrknul jsem se do Seidla a musím se kát, Brigitta-Bräu je skutečný a pravý restaurační pivovar! Grüzinger Bräu naopak prý nevaří, pivo si nechává vařit v Ottakringeru, stejně jako Strasser-Bräu. Mělo by být vařeno speciálně pro každý z "pivovárků" a tudíž se lišit od běžné velkoprodukce Ottankringeru, ale nevím, jak moc je tohle pravda. Podobně si Plützer Bräu (Schrankgasse) nechává vařit svůj Plützer Zwickl v pivovaru ve Falkensteinu.
Ve Vídni je ještě několik podniků, které se jmenují "Bräu", ale pivo nevaří. Některé si pojmenovávají po svém velkoprodukční značky, třeba 5er Bräu (Margaretenplatz) je ve skutečnosti Stiegl Zwickl, Mariahilfer Bräu zase Stiegl Gold. Jiné ani nezastírají, že mají s piva vařením společný jen název (Bermuda Bräu, Perchten Bräu, Stix´s Brünner Bräu, Wiener Bräu). Je to někdy trochu zmatek. Všechny informace jsou navíc z edice Seidlova průvodce z r.2006, takže kdo ví, třeba už někde začali vařit sami.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Bartus

středa, 27. únor 2008
22:54

jiri.kana: no, ono to je vlastně jedno kde nakupuješ, protože se Doris díval na cenu a na naše to ve Vídni taky vychází kolem 10 Kč :-)


napsal(a): Bartus [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 27. únor 2008
18:14

jiri.kana

to Bartus:
Aha, já myslel, že je to standardní laciné intersparové pivo (stojí kolem 10 Kč, teď snad měli dokonce akci, že za tu cenu bylo 1+1 zdarma) s celostátním pokrytím.
Pohybuju se v oblasti Českých Budějovic a ten Ostravar bych si tu určitě nechal líbit :)


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Bartus

středa, 27. únor 2008
15:04

jiri.kana: jen se neboj, kdybych si Pittinger mohl koupit u nás, tak ho nekupuji ve Vídni. Taky záleží, ze kterého kraje naší vlasti pocházíš a kde se pohybuješ. Zkus si koupit někde v Čechách Ostravar. Tady u nás na pohraničí Moravy a Slezska ho koupíš v každém Tescu, Kauflandu i Intersparu :-)


napsal(a): Bartus [Odpovědět]

Slávista

středa, 27. únor 2008
14:15

Slávista

Adresa Grinzingeru je: Grinzing, Cobenzlgasse 3 / Himmelstraße 4 A - 1190 Wien, jinak konečná tramwaye č.38 a busu č. 38A.


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

tomas

středa, 27. únor 2008
13:24

tomáš

Na 1 den slušnej výkon. Mě se za 1 den podařilo obejít jen 3.
Je blbý ,že polovina otevírá v sobotu až po 17 hod.(Highlander,Schwarzer Rabe,Schwarzenberg..).Ten 7stern je skvělý místo s asi největším výběrem vlastního piva ve W. S tím svatováclavským olomouckým kýčem bych to vůbec nesrovnával. V jaký ulici je ten Grinzinger brau? Vypadá to zajímavě a v žádným pivním adresáři není.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Libor

středa, 27. únor 2008
13:14

Libor

Ja toho tiež viac neviem, tú druhú vetu mám z maďarskej verzie Vinetou-a a znamená: Kam išiel Vinetou? Do prérie....
Len som to upravil: vy pôjdete do Budapešti....
Ale dve dôležité slová by ste poznať mali:
Sör (šér) - pivo
Vendegló (vedeglé) - krčma

Týmto končím rýchly kurz maďarského jazyka, lebo ani ja viac neviem :-)


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Slávista

středa, 27. únor 2008
12:55

Slávista

Libore, problém bude v tom, že Češi po válce jejich menšinu vystěhovali, a nemusí se tedy nutně učit jejich řeč, kdežto vy jste to na Slovensku udělali mnohem méně radikálně a holt, když se chcete na jihu domluvit... Ugrofinské jazyky, to není mé hobby.


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 27. únor 2008
12:45

jiri.kana

Koukám na ty lahváče a plechovky. Trumer Pils a i Hirter Pils mi docela chutnaly. Ale proč vozit z Vídně plechovkáč Pittinger, když to u nás mají pár korun v každém Intersparu?


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Libor

středa, 27. únor 2008
12:32

Libor

veď píšem:

SZÍJA alebo JÓNAPOT KIVÁNYOK

holvana Vinetou? Prériába? nem. Budapestába


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Slávista

středa, 27. únor 2008
11:31

Slávista

Weetek: Brigitta-Bräu je uvedena v příloze českého Pivovarského kalendáře, tuším pro rok 2007 (?). Pokud jde o Strasser, tak zde si nejsem příliš jistý. V 1516 nám byl nabídnut pouze ležák, nepříliš dobrý, a sotva jsme sehnali místo k sezení. Šanci mu klidně dám, ale návštěva tam mne nenadchla.


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

Weetek

středa, 27. únor 2008
11:20

Weetek

Gratuluji účastníkům vídeňské pivní destrukce, mají můj obdiv. Sám jsem si na kompletní porci vídeňských mini netroufnul, spíš tak postupně uzobávám pokaždé, když se do Vídně vypravím. Něco málo jsem i napsal na (doufám) spřátelený web: http://www.pivnidenik.cz/clanek/148/V-rytmu-valciku-aneb-Po-videnskych-restauracnich-pivovarech-II.htm

Mám jen dvě kritické poznámky. První se týká trochu nešťastného a matoucího zvyku vídeňských (a obecně rakouských) podniků dávat si do názvu slovíčko "Bräu" i v případě, že se skutečným pivovarem nemají nic společného. Ono to líp vypadá a když se navíc v hospodě podává pivo stejného jména, iluze je dokonalá. Většinou se ale jedná jen o přejmenované pivo některého z velkých pivovarů, zpravidla Ottakringer nebo Stiegl. V lepším případě jde o skutečně unikátní piva, vařená pro hospodu v některém menším pivovaru exkluzivně.
Obávám se, že tenhle případ jsou "pivovary" Brigitta-Bräu a Strasser – Bräu. Nejsem si jistý, ale mrknu se doma do BierGuide rakouského pivního guru Conrada Seidla, který u podobných podniků vždy uvádí v závorce, odkud pivo doopravdy pochází.
Tahle věc je na rakouských mini docela otravná, navíc oblsuha má někdy v rámci vytváření dojmu exkluzivity tendenci zapírat. Jediným relativně spolehlivým vodítkem je reálná existence varného zařízení na viditelném místě, ale i tak jsem se setkal s imitacemi.

A ještě se musím zastat pivovárku 1516 Brewing Company. Přestože se v názvu odvolává letopočtem na Reinheitsgebot, jeho hlavní zbraní jsou svrchně kvašená piva anglického typu ve velmi bohaté a stále se obměňující nabídce. amotný světlý ležák je trochu fádní, ale všechny nabízené "ejly" to bohatě vynahradí. S podniku se schází vídeňská komunita Angličanů a je to moc příjemný a zajímavý podnik. Rozhodně doporučuju dát mu šanci, některá piva jsou opravdu výtečná!


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Njorloj

středa, 27. únor 2008
10:32

Njorloj

Super akce - diky moc za clanek a za tipy kam by se dalo zajet, Grinzinger Bräu vypada opravdu epesne...


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

Doris

středa, 27. únor 2008
10:08

Doris

Na München v jednom dni si asi netroufnem. Ale ta Buda a Pest je celkem reálná. :D


napsal(a): Doris [Odpovědět]

Slávista

středa, 27. únor 2008
09:52

Slávista

Libore, Libore, ty mi dáváš... Paneláková Petržalka je pro Tebe část města? No fajn - ve městě, co mě zajímá je většinou jedna vaše ne vždy pokojná jižní menšina.


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

Libor

středa, 27. únor 2008
09:47

Libor

to Slávista: žeby Bratislava? :-) Tam sú tiež 2 časti, leží na Dunaji, pred založením bolo tiež pusté, parlament máme, nejaký ten klobásista sa v tom paralmente tiež nájde....
Dosť bolo srandy, Szíja! alebo Jónapot?
---------------------------------
Zpráva byla upravena 27.02.2008 ve 09:48:37


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Slávista

středa, 27. únor 2008
09:39

Slávista

Rosťo, upřímně řečeno - ve dvou dnech. I když sobota přinesla více pivovarů. Nešlo to jinak - do Vídně nejezdíme každý den, a tak byla snaha zvládnout toho co nejvíce. Protože se pily třetinky, tak to šlo.
A další typy, co se tu objevily? Mnichov? Daleko, drahé. Ale přesto by to bylo zajímavé. Moscow? Chichichich! Nevím, jak je to s nabídkou tamních piv. Snad někdy, v dohledné době není v plánu. Upřímně - město, se kterým si teď v myšlenkách pohrávám, je jiné. Vzniklo kdysi v pustě na řece Dunaji a skládá se ze dvou částí... Nápovědy? Parlament, klobásky a guláš.


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

Rosťa

středa, 27. únor 2008
08:34

Rosťa

Strhující akční čtení co bere dech! Už se těším, až si tu v budoucnu přečtu, kterak vaše partička Destructorů pokoří v jednom dni celý Mnichoof


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Kejna

středa, 27. únor 2008
08:10

Kejna

no kluci, tomu říkám nabitý program! a za tipy taky dík.


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Bartus

středa, 27. únor 2008
08:09

al_bunda: to už je v plánu :-)
Chich: jo, to je dobré. Díky za tip. :-))) ha, ha, ha, chi, chi, chichiChich...


napsal(a): Bartus [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 27. únor 2008
07:34

Roman Holoubek

Zdravím Slávisto.
To tedy opravdu muselo být náročné :-)
A díky za tipy a inspiraci.


al_bunda

středa, 27. únor 2008
01:30

al_bunda

nebo Bayern 33 :-)


ICQ: 10389769

napsal(a): al_bunda [Odpovědět]

Chich

úterý, 26. únor 2008
23:42

Já se jen děsím, až tu samou " Žpakaž" napadne třeba "Disco In Moscow.."


napsal(a): Chich [Odpovědět]

Libor

úterý, 26. únor 2008
22:33

Libor

Tak to bol slušný záhul....


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI