Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Petainer: novinka na českém trhu

Co se píše o pivovarech a pivu


Petainer: novinka na českém trhu

[čtvrtek, 21. duben 2011]

Jako první přichází náchodský pivovar PRIMÁTOR a.s. na český trh s novinkou jednorázových plastových sudů typu Petainer. Od 18. dubna 2011 začal nabízet své pivo PRIMÁTOR® v sudech Petainer o velikosti 20 l. Jedná se o lehký obal na nápoje vyráběný z recyklovatelného PET materiálu určeného k jednorázovému použití. Sudy se dodávají spolu s jednorázovými uzávěry a lze je připojit k běžně používaným zařízením pro čepování piva.

Foto

Pivo PRIMÁTOR® v sudech Petainer bude v nabídce pro tuzemský i zahraniční trh. Sudy Petainer jsou určeny především pro sezónní zákazníky, restaurace a bary s omezenými skladovými prostory, ale i pro další místa prodeje točených nápojů.

Používání sudů Petainer má řadu výhod, které zákazník určitě ocení. V prvé řadě nízká hmotnost - 20litrový sud Petainer váží necelých 21 kg a lze s ním snadno manipulovat, dále zákazníci ušetří na zálohách účtovaných za kovové sudy a mají tudíž nulové náklady na vracení a čištění. Vyprázdněné sudy Petainer po bezpečném odtlakování mohou být lehce stlačeny a snadno likvidovány stejným způsobem jako jakýkoliv jiný PET obal. Nemalou výhodu bude rovněž snížení nároku na skladovací prostory a nákladů přepravu o 20-30%. Tyto výhody představují klíčové přínosy v oblasti ekologie a šetrného přístupu k životnímu prostředí.

Sudy Petainer jsou z hnědě zbarveného plastu a budou distribuovány ve speciálně designovaném kartonovém obalu, který zároveň zajišťuje ochranu proti UV záření a snadnou manipulaci s výrobkem.

Pivo PRIMÁTOR® lze skladovat v sudech Petainer minimálně po dobu 3 měsíců bez jakéhokoliv nežádoucího dopadu na složení a chuť výrobku.

Věříme, že nám i našim zákazníkům sudy Petainer přinesou celou škálu nových a nesmírně zajímavých tržních příležitostí, které podporují prodej při podstatně nižších nákladech a zátěži životního prostředí.

Zdroj: Primátor.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Mosquit

sobota, 7. květen 2011
21:03

napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Mosquit

sobota, 7. květen 2011
16:55

Mosquit

A tenhle soudek k dostání už také v Poutníkovi... (dle jejich Facebooku)


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
23:18


posted by: Inzerce

Chody

sobota, 7. květen 2011
20:00

Chody

to Mosquit:
nemůžu najít Poutníka na Facebooku, pomůžeš?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

hroch

neděle, 8. květen 2011
20:23

hroch

to Chody: OPoutníkovi je to i v rozhovoru v květnovém čísle PBA


napsal(a): hroch [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 26. duben 2011
12:51

jiri.kana

Petainer? Nejprve mě napadla souvislost s maršálem Pétainem, a ejhle, ono se píše o plastu...

Mám smutnou zprávu pro bojovníky za ochranu piva před fujplastem: Pivní vedení v hospodách je plastové.

Přiznávám, že jsem prase, podporující balkanizaci českého pivního trhu. A byl jsem škodit i na Slovensku, neboť jsem si v Rožňavě koupil pár plastových lahví Kalteneckeru. A přitom by to bylo tak krásné, kdyby tam neměli vůbec žádné lahvové pivo. Úplně jsem se zasnil, jaký by to byl báječný pocit nic si s sebou nekoupit a sdílet s rožňavskými aspoň trochu toho pocitu exkluzivity. Že to pivo není jen tak pro někoho, až třeba nebude vůbec pro nikoho...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

tomas

úterý, 26. duben 2011
13:28

tomáš

to jiri.kana: Hm, tak jestli má na Slovensku třeba NRWéčko lahev punc exkluzivity co není pro každýho, tak to potom jo. Frajeřina by byla spíš dovést do ČR nějaký dobrý pivko v plastu z USA, Belgie, SRN nebo i třeba Rakouska. Na to pořád marně čekám a zatím se tady na webu s takovým úlovkem nikdo nepochlubil.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 26. duben 2011
19:43

jiri.kana

to tomas:Já to myslel kapku jinak. Exkluzivita ve smyslu buď točené do skla na místě, nebo žádné. Protože plast je fuj.
Já samozřejmě chápu Vaše i Henriho argumenty. A ve Schlenkerle bych si s požadavkem stočení pár kousků na doma do PETky pochopitelně připadal jako megadebil. Jen mě nepohoršuje, že některé naše minipivovary stáčejí pivo do plastu. Nemyslím si, že by to dělaly kvůli nějaké své plastofilii. Víc by mě mrzela situace, kdyby pivovar neměl na stáčírnu skleněných lahví a zároveň kvůli ideologické zatvrzelosti odmítal plast.
Když budou v minipivovaru k dispozici skleněné i plastové lahve, nejspíš sáhnu po skle.

Jak dlouho už se mluví v Kácově o stáčení do skla?

U minipivovarů to zkrátka považuji za přijatelnou nouzovku. Něco jiného jsou PETky aktuálně zavalující naše hypermarkety, to je skutečný "balkán".


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

val

úterý, 26. duben 2011
20:11

val

to jiri.kana: "A ve Schlenkerle bych si s požadavkem stočení pár kousků na doma do PETky pochopitelně připadal jako megadebil." Mně to zas tak pochopitelné nepřipadá. Oč je Schlenkerla lepší, než dané české pivo (každý ať si dosadí svého oblíbence)? Ve Schlenkerle by byl člověk za debila, protože nikoho široko daleko by nenapadlo camrat si pivo do plastu; v Česku za to má člověk ještě děkovat? Je to překážkový běh na dlouhou trať, ve kterém není jisté, že všichni doběhnou do cíle, ale pokud zákazník tak či onak ustoupí ve prospěch plastu, nebude výrobce nic motivovat (schválně nepíšu nutit), aby zavedl (tolik probírané) sklo.
A navíc - hypermarketové PETky plněné šumivou obarvenou vodou neznačí Balkán ani náhodou, protože plné regály těchto laciných šuntů lze bez problému nalézt i třeba v německých megakrámech a přesto si doufám nikdo nedovolí tvrdit, že jsou Němci pivně zaostalí.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 26.04.2011 ve 20:14:19


napsal(a): val [Odpovědět]

Sekal

úterý, 26. duben 2011
23:21

Sekal

to val: Doufám, že nejíš z plastu ani bramborovej salát.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Henri

úterý, 26. duben 2011
13:45

Henri

to jiri.kana: Já mám zase naopak dobrou zprávu pro "bojovníky za ochranu před fujplastem".
Balkanizaci českého pivního trhu nepodporuji a podporovat nikdy nebudu a proto jsem nikde škodit nebyl a přivezl jsem si spousty piv ve skleněných láhvích z mnoha pivovárků a bohužel jsem "ochuzen" o onen pocit exkluzivity, protože tak může učinit každý! A těch lahvových piv tam měli opravdu spousty a pivovárků bylo všude tolik, až srdce krvácelo, když jsme kolem nich museli jenom projíždět, protože člověk prostě všude nemůže být. Samozřejmě, že jsme pili i čepované pivo, ale světe div se, ani tak jsme nepodpořili výrobce plastů. Pivečko bylo pěkně čepované samospádem přímo ze sudů, prostě paráda. Nikde žádný plast a kdybych lidem okolo vyprávěl o pivu v PET láhvích či pivu čepovaném do umělohmotných kelímků, tak bych byl považován za mimozemšťana nebo barona Prášila.
Bohužel, mám ale takový pocit, že za barona Prášila či mimozemšťana budu považován i mezi čtenáři PI, když zde píši takovéto věci.
Naštěstí se ale může přesvědčit každý sám, že ještě existuje na světě kout, kde je opravdu pivní kultura, kde pivu lidé rozumí a milují ho a kde si nenechají ze sebe udělat pitomce.
Tato pohádková země, tento ráj pravých pivařů, již dnes není pro nikoho nedostupný. Franky opravdu nejsou nijak daleko a dát 1 Euro a 70 až 90 centů za 0,5 l vynikajícího piva skutečně není škoda. K tomu něco ve skle domů, bratru tak za 60 - 80 centů za lahvičku, no nekupte to a neudělejte si zásobičku mnoha značek a pivních druhů. A plast zase dlouho neuvidím!


napsal(a): Henri [Odpovědět]

tomas

úterý, 26. duben 2011
14:14

tomáš

to Henri: Nejen Franky, ale kdekoliv od Rozvadova dál. I ti soudruzi v NDR vědí, že jednou udělali s plastem chybu a dál v tom už nepokračují...Jinak ti ale bude Henri určitě vysvětleno v jakým žiješ omylu. Tady se jezdí za pivní inspirací na Slovensko, případně do Zakavkazkých republik....Je ale fakt, že s nevratnýma PETsudama začínají už i na západ od nás, pro piva na export do východních končin.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Henri

úterý, 26. duben 2011
15:17

Henri

to tomas: Vzhledem k tomu, že se zde okrádáme sami mezi sebou (v poslední době i zde na PI bylo několik příspěvků na téma nevrácené, resp. ukradené sudy), tak se nemůžeme divit, že se sem k nám na zdivočelý východ někdo bojí dát něco ve vratném obalu a konec konců, když oni vidí, jak to u nás chodí a jak ten plast zde milujeme, tak proč by nám ho nedali.
Ono je to dneska tak, že do svých pivovarských restaurací a kellerů si dají pivo do dřevěných soudků (popř. v pivovarských prodejnách prodají těm, kteří mají zájem), pro ostatní trh mají KEGy a pivním primitivům do zemí s nevyspělou pivní kulturou to narvou do umělé hmoty. Ale popravdě, to jsem viděl zatím pouze u Brew Dogu, dovezeném k nám a silně pochybuji, že u nich to z tohoto čepují.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

val

středa, 27. duben 2011
08:00

val

to Sekal: Vnímáš pivo na stejné úrovni jako kašovitou směs majonézy a druhojakostní zeleniny?
---------------------------------
Zpráva byla upravena 27.04.2011 ve 08:03:44


napsal(a): val [Odpovědět]

Njorloj

neděle, 24. duben 2011
19:34

Njorloj

Naší dědové tloukli hlavou o stůl, když se z dřevěných sudů přecházelo na hliník a stejně tak pamatuji i čelo svého otce, který přísahal věrnost aluminiu a oni ho plechem zradili - a nyní já mám tlouci hlavou o stůl? :-))) Až snad podle piva. Psali to už diskutující pode mnou, z igelitu se již porůznu pije dlouho a já budu hodnotit piva hlavně dle jejich chuti a dle způsobu chování jejich výrobce, takže pokud má být tohle doplněním portfolia sudového piva, tak to beru (na chatu všema deseti v případě Primátora).


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

jzb

pondělí, 25. duben 2011
16:12

to Njorloj: Takže víno v krabici - když nebudeš předem vědět, že to je odpad - pohoda?


napsal(a): jzb [Odpovědět]

Njorloj

úterý, 26. duben 2011
10:27

Njorloj

to jzb: Pokud jsem si všim jde o jednorázový sud, nikoliv klasickou petku pro bezdomovce, takže nechápu co to má společného s vínem v krabici. To bych spíše začal srovnávat s přepravními plastovými sudy na víno, nebo si myslíte, že se stáčené víno do vinoték distribuuje jenom v dřevěnejch sudech? Jak sem psal jako doplněk portfolia je to dle mého dobrá věc.


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

jzb

neděle, 24. duben 2011
13:43

Ano výčepy jsou připojeny plastovou trubkou. Pokud to někdo bude dělat "čistěji" rád ho podpořím na úkor ostatních. Ani to ale přece nemůže být argument pro petky. To je jako "ta výloha byla stejně prasklá, tak jsem vám ji rozsekal úplně". Kromě toho nejde jen čistě o materiál, ale o nějakou úroveň. Vinaři taky nepijí víno z hořčičáků. Proč jsou drahé věci krásně a draze baleny? Protože i to je důležité. Ono úplně pro pivo jako takové by bylo nabírat ho čistým půllitrem přímo z tanku.
Prostě pro tyto další a další zpohodlňující ústupky od kvality a úrovně nesnáším. Věřím, že nás takových bude víc, aby se aspoň některým pivovarům vyplatilo nepropadnout se do žumpy náhražek.


napsal(a): jzb [Odpovědět]

Lecba.neklidem

neděle, 24. duben 2011
21:15

to jzb: protože si nakradou sudy od pivovarů... tak jest..hlavně to není o tom, že pivní kultura jde do kelu...pořád bude nerez...jen jsou příležitosti kdy je petainer lepší...nemusí se vozit zpět...to je to co jsme řešili loni na vodě...týden na Pálavě vozit 10kg sud? nakoupili jsme plechovky (ale kdo dnes dělá plech jen ty velké a lejou do toho ty nadnárodní s...ky


napsal(a): Lecba.neklidem (martinkalina(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Sekal

neděle, 24. duben 2011
08:42

Sekal

Co pořád všichni mají? I velmi dobrá vína z jižní Ameriky nebo NZ či Austrálie se vozí v kontejnerech ve flexipacku a lahvují se až v Evropě. A to si pobudou v plastu možná déle než Primátor.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Jana

neděle, 24. duben 2011
11:45

Jana

to Sekal:
Nejen z takové dálavy. I renomovaná naše vinařství prodávají (nevím, zda v běžné distribuční síti) značková vína v plastovém obalu. Je to takový "pytlík", který je umístěn v papírové krabici.Obsah 5 l. Po úpravě (nevím, jak to přesně nazvat) se krabice postaví a kohoutkem se čepuje víno. Měli jsme to několikrát na akci a bylo to výborné (nemyslím teď obsah, ten byl vyzkoušen a prověřen). Skladné, přenosné, obal se pak jednoduše zlikviduje.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

PetrV

sobota, 23. duben 2011
20:38

PetrV

Téma ekologie a kultury balení a servírování nechám nyní stranou. Jen chci říct, že inovace tohoto typu do jisté míry vítám. Mně by se například velmi líbilo, kdyby standardem byl jakýsi BAG IN KEG (pytel v keg sudu podobný systému bag in box u tankového piva), abych mohl mít v chlaďáku v objemu chlazený sud a přitom by nedocházelo při tlačení piva z obalu ke styku s jakýmkoli tlačným plynem.


napsal(a): PetrV [Odpovědět]

René

úterý, 26. duben 2011
14:19

Rene

to PetrV: No myslím, že právě toto půjde u takového pet sudu bez problémů.Jde totiž stlačovat a poslední dva pulitry vyleješ vytvořeným otvorem...


napsal(a): René [Odpovědět]

siki

sobota, 23. duben 2011
18:44

siki

A že se tady nikdo nepohoršuje nad pitím piva, které je točené z velkého pytle, říká se tomu tanky.... Není to podobné?


napsal(a): siki [Odpovědět]

Dan

sobota, 23. duben 2011
19:58

Dan

to siki:
Já už jsem se zmínil, viz níže.
A nejen plastové pytle v tankovnách, ale ve všech hodpodách teče pivo plastovými trubkami, v kterých často stojí i přes noc. Každý rád točené a při tom veškeré točené přišlo do kontaktu s plastem...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Mosquit

sobota, 23. duben 2011
23:10

Mosquit

to Dan:
Tak tak. A do toho plastove KEGy, ktere pouzivaji i zname a dobre minipivovary... :)


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

val

pátek, 22. duben 2011
14:50

val

Další příspěvek k česko-balkánské pivní kultůře. Příští krok budou igelitové pytlíky jako mají v Asii. Nebo třeba tetrapack s brčkem, proč ne, lidi si zvyknou. Hospoda nebude muset mít drahé sudy, drahé výčepní zařízení, drahé skladovací prostory, bude stačit obyčejná chladnička nacpaná pivníma pitíčkama. Ideální na cesty, dá se pohodlně pít za chůze, brčko je stylové. Kocour bude moci stáčet v mlékárně Kunín a pohodlně distribuovat až do Východního Vzdálenistánu.


napsal(a): val [Odpovědět]

Honza Světpiva.cz

pátek, 22. duben 2011
18:10

Honza Světpiva.cz

to val: ne ne, koupi se za mega sudy, posleme je do sveta, pak rok, dva ci vice budeme cekat az se vrati, bude pivo, nebude do ceho stacet, ale budeme se tetelit blahem, ze nas Val vsude chvali. Ze osttni nedostanou pivo je vedlejsi:)


val

pátek, 22. duben 2011
22:35

val

to Honza Světpiva.cz: Účelem zálohy je pojistit prodejce pro případ znehodnocení/ztráty vratného obalu zákazníkem. Výše zálohy by měla pokrýt, alespoň z větší části, náklady na pořízení nového obalu a případná další ztráta z hlediska vratného obalu by měla být zakalkulována v ceně zboží jako takového. V případě potencionálně nesolventních zákazníků se v některých firmách účtují něco jako prodejní ceny vratného obalu (prostě vyšší zálohy jednodušše řečeno). Ale různé firmy mají různé obchodní strategie, jako dlouhodobě výhodné vidím třeba poskytnout "sudy za mega" zahraničnímu odběrateli, následně brečet nad jejich nenávratností, a vzhledem k tomu pak vychvalovat výhody plastových kanystrů, čímž možná dojde k jejich masovému zavedení a kdo ví, třeba Brusel časem zakáže cokoli jiného krom PET (a tetrapacku, za ten budu bojovat :-) ). Ale to nechci předjímat budoucnost a strašit děti :-D
---------------------------------
Zpráva byla upravena 22.04.2011 ve 22:36:44


napsal(a): val [Odpovědět]

Honza Světpiva.cz

neděle, 24. duben 2011
09:22

Honza Světpiva.cz

to val: krasna demagogie na n-tou...

No nic, byl to priklad vyuziti plastovych obalu na jednorazove pouziti. Ale kdo nechce videt, nevidi. Nebylo to o tom, ze Kocour posle v PET dvacitce sve pivo pri zavozu do Prahy, ale pokud by byl zajem na Slovensku, je tento obal vhodnejsi alternativa. Nic vic...

Jinak jsme chteli zacit pouzivat plastove vrsky na kegy, ale koukam, ze bychom byli oznaceni za nicitele pivni kultury, tak od toho asi upustime:)


val

neděle, 24. duben 2011
14:03

val

to Honza Světpiva.cz: Inu jistě, např. do Žiliny jsou lepší PETky, do Rožnova p. Radhoštěm klidně sudy. Bez urážky, ale to je jen výmluva. Dnes budou PET soudky jen na Slovensko nebo dál, zítra už to bude i do Prahy a pozítří už nic jiného než igelit nebude k mání.


napsal(a): val [Odpovědět]

pivo

sobota, 23. duben 2011
23:13

pivo

to Honza Světpiva.cz: Tak jako žert by to možná bylo dobré - totiž to, že pokud urychleně nepřejdeme na pivo z igeliťáků, nebud co pít. Jinak ale nevím, "trochu" přitažené za vlasy ...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Felčar

pátek, 22. duben 2011
21:57

Felčar

to val: Přátelé, někdy v polovině 19. století zlevnila výroba skla natolik, že se pivo začalo točit více do skleněných nádob a ne do kameninových, konzervativnější spotřebitelé to vehemetně odmítali. Nebuďme tak konzervativní, kdybychom to s konzervativismem poněkud přehnali, tak dnes pijeme pivo brčkem, které má kašovitou konzistenci, jako tomu bylo v Sumeru.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

val

pátek, 22. duben 2011
22:18

val

to Felčar: Opravdu konzervativní spotřebitelé odmítají cokoli "samoserného", jinými slovy cokoli krom masových produktů PU, Heinekenu apod. Je-li obal natolik irelevantní, není vlastně ani důvod rozčilovat se nad HGB, všelijakými extrakty a koneckonců ono to pivo v prášku není tak špatný nápad, protože když rozhicuju kamna, vidím vizi, že někdy kolem roku 2050 potřebná technologie natolik zlevní, že nebude mít smysl setrvávat u nesmyslného konzervativního vaření&kvašení&zrání piva.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 22.04.2011 ve 22:46:20


napsal(a): val [Odpovědět]

pivo

sobota, 23. duben 2011
23:30

pivo

to val: teď už naposled : val dnes opravdu válí, naprostý souhlas, určitý zdravý konzervatismus musí být, vždyť při určitém přehodnocení bychom to dobré pivo ani pít nemuseli a mohli domů tahat ze supermarketů bedny čehosi "našeho" průmyslového, nebo rumunského, polského, maďarského, no a tam jsou ty konce ...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

tomas

neděle, 24. duben 2011
09:11

tomáš

to Felčar: Nemám nic proti diskontnímu pivnímu noname šuntu v petce, ale to co je u nás poslední dobou není pokrok, ale rychle se šířící mor. A souhlasím s Valem, že jsme holt Balkán, protože něco podobnýho nemá v civilizovaný pivní Evropě obdoby. I velký značky jako Kozel nebo dvanáctka Krušovice nově v PET, 80% piv z minipivovarů v PET a k tomu i poučení pivaři+znalci, který jsou s tím smíření, hájí to a někteří to dokonce i propagujou, protože v tom vidí byznys. Kdyby byl PET pro pivo tak přínosnej, tak už ho jsou v západní Evropě dávno plný obchody, ale zatím se kromě obchodů typu PENNY tak neděje a myslím, že ani dít nebude. Nemusím bejt zrovna konzerva, abych neviděl, že tady něco nehraje...
To lecba.neklidem: usrkávat celej den na vodě zteplalýho Primátora z petsoudku bude určitě pivní zážitek....


napsal(a): tomas [Odpovědět]

pivo

sobota, 23. duben 2011
23:05

pivo

to val: Tak, tak, sami si to sereme, když přistupujeme na další a další zhovadilosti, předkládané jakoby novinky, pokrok, ale kde to skončí sakra ...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Kejna

pátek, 22. duben 2011
13:51

Kejna

podle mě je tohle naprosto předvídatený vývojový krok, čekal bych ho víc, než nějaký jednorázový KEG. Může se mi to nelíbit, můžu s tím mít vnitřní problém, můžu dokonce i protestovat proti dalšímu znečišťování planety, ale to je vše. Nemyslím, že je to dobře, ale já už si na PET obaly obecně zvykl, u piva mi to trvalo nejdéle, ale i u něj už preferuji obsah před formou, takže si dám radši nějakého Kocoura z plastu než Krušky z láhve a zrovna tak mi bude v budoucnu milejší Primátor z petaineru než tankové Géčko. Tak to vidím .. kluci.


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Dan

pátek, 22. duben 2011
16:35

Dan

to Kejna:
Navíc to vychvalované tankové pivo je uloženo také v plastu.
Jenže co oči nevidí...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Narmer

sobota, 23. duben 2011
11:52

Narmer

to Kejna: Kejno, pod tvoje slova bych se hned podepsal.


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Honza Světpiva.cz

pátek, 22. duben 2011
11:21

Honza Světpiva.cz

jestli jste si vayeni vsimli, je to soudek. Dvacet litru, tedy nejspis nic k vam domu. Kdybych prodaval jednorazove Kocoura treba na Slovensko, kde jsem ted, nejradeji bych ho poslal v takovem to soudku, ci PET obalu. Poslali jsem do zahranici 30 tricitek a porad cekame. CElkem nejakych sto sudu. Mit toto, je o dost starosti min...


Energetik

pátek, 22. duben 2011
12:11

Energetik

to Honza Světpiva.cz: Být to Krakonoš, tak se u mě doma uživí i "třicítka" :D Jako třeba teď na Velikonoce ;)

Ale jinak ti rozumím a tu hysterii trochu nechápu.


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Dan

pátek, 22. duben 2011
09:09

Dan

Třeba se dočkáme i 20l PETek v obchodech. Vypadá to že doba PETková se nezadržitelně blíží.
Když jsem včera při nákupech viděl, kolik lidí si na velikonoce kupuje G9 v plechu a nebo pivní lahůdky v PET, bylo mi z toho smutno, jaký jsme "pivní národ"...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

vvojtak

pátek, 22. duben 2011
10:46

vvojtak

to Dan: No taky sem si toho včera v obchoďáku všimnul. Kaufland v Kolíně narvanej lidma, ženský měli v košíku většinou pár piv v plechovce (Staráč, Krušky) a chlapi zase Březňáka 2L (asi byl v akci). Já s těma pár lahváčema byl snad jedinej.


napsal(a): vvojtak [Odpovědět]

tomino

pátek, 22. duben 2011
10:50

tomino

to vvojtak:
tak to já sem dneska při koupi primátor weizenu ve sparu viděl jen lahváče v košíku u lidí. :)


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Dedek

čtvrtek, 21. duben 2011
22:41

Dedek

Klicove prinosy v oblasti ekologie... jestli se to ujme, prosim, ale doufam, ze tak hluboko nikdy neklesnu.


napsal(a): Dedek [Odpovědět]

jzb

čtvrtek, 21. duben 2011
22:20

Další pivo v petflašce...to aby se člověk bál i do hospody.


napsal(a): jzb [Odpovědět]

Lecba.neklidem

pátek, 22. duben 2011
07:40

to jzb: nevím proč by to mělo být do hospody když je to jednorázový obal a tzn. bude to asi dražší...jako jednorázovka na hory nebo vodu bomba...tam vezeš točený a zpátky suvenýry


napsal(a): Lecba.neklidem (martinkalina(a)seznam.cz) [Odpovědět]

David

úterý, 29. listopad 2011
21:02

David

to jzb: Omluvte mě, ale není to flaška.. Je to sud.. A docela parádní :-) S pivem se nic nestane, takže budete moc bumbat a bumbat a bumbat dál...


napsal(a): David [Odpovědět]

Lecba.neklidem

čtvrtek, 21. duben 2011
21:32

hurá konečně točený na vodu.


napsal(a): Lecba.neklidem (martinkalina(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Sekal

pátek, 22. duben 2011
09:59

Sekal

to Lecba.neklidem: Hm, v Sázavě už tak tečou spíš plastový lahve než voda.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI