Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budějovický Budvar zahájil intenzivní kampaň na značku Pardál

Co se píše o pivovarech a pivu


Budějovický Budvar zahájil intenzivní kampaň na značku Pardál

[pondělí, 11. květen 2009]

Pardál je první pivo vyladěné samotnými pijáky. Proto i reklamní kampaně značky Pardál jsou ve znamení ladění. Cílem naší nové kampaně je podpora image značky, zvýšení její spontánní znalosti a zvýšení loajality ke značce mezi spotřebiteli,“ říká Ing. Alena Mazancová, brand manažerka značky Pardál z Budějovického Budvaru.

Základem úvodní části kampaně je spotřebitelská SMS soutěž pro konzumenty o 18 000 věcných cen. Účastníci soutěže mohou získat praktické výhry, které jim pomohou zpříjemnit letní období a doladit správnou letní atmosféru. V místech prodeje budou jako reklamní nosiče k soutěži využity plakáty, trhací letáčky, cenovky a „toppery“ na přepravky.

Důležitou součástí kampaně „Vylaď si léto s Pardálem“ jsou celoplošné televizní spoty. Ty budou nasazeny v termínu od 27. dubna do 31. května. Připraveny jsou dva spoty: jeden je zaměřen na podporu image značky Pardál, druhý se týká podpory spotřebitelské soutěže. V první polovině května bude spotřebitelská soutěž podpořena i rozhlasovými spoty na lokálních a celoplošných stanicích. Komunikaci doplní aktivity na webových stránkách www.pardal.cz. V průběhu prázdnin zakončí kampaň již třetí ročník netradičních eventů “PARDÁLéto“.

Hlavní principy SMS soutěže

Pod každou zátkou výčepního piva Pardál najdou zákazníci soutěžní kód. Po shromáždění 5 soutěžních kódů mohou soutěžící tyto kódy pomocí SMS zprávy odeslat organizátorovi soutěže. Každá třetí SMS vyhrává některou z praktických věcných cen. Výhry jsou rozděleny do tří kategorií – vodák, kutil a turista (např. termoska s karabinou, multifunkční kleště či výletní deka). Za tři zaslané SMS postupuje soutěžící do finálového kola. Úkolem v něm bude odhadnout, kolik korunek piva Pardál se vejde do vodáckého barelu. 300 nejbližších tipů získá pozvánku na červencový Den s Pardálem s celodenním zábavným programem o ještě hodnotnější ceny. SMS soutěž začíná 27. dubna a končí 7. června.

Podrobná pravidla najdete na www.pardal.cz/sms-soutez/.

Zdroj: Tisková zpráva Budějovického Budvaru


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

komár

neděle, 7. červen 2009
13:01

Opravdu rád jsem si přečetl názory vás všech na chuť a ladění Pardála. Jako spolutvůrce a příznivec tohoto piva si dovolím pár vět. Každý z nás má jinou chuť a proto je na našem trhu tolik druhů piv ,aby si mohl kažý vybrat to svoje. Nedivím se že Pardál někomu nechutná ale při jeho hodnocení by dotyčný pivař mohl napsat místo není dobrý - není PRO MNE dobrý. Protože vím že výběr "ochutnávačů" byl náhodný tak také vím že pravděpodobnost, že bylo vybráno 300 pivařů, kteří "jedou více na množství než na chuť" je téměř nulová. A ještě jednu věc: Zkuste si připravit pět vzorků různých piv , ty pak promíchat a přidat k jednotlivým vzorkům značky. Pokud se trefíte ve třech vzorcích , pak smekám.....proč to píšu, protože spousta lidí tu ze sebe dělá odborníky na pivo a já bych je rád z tohoto omylu vyvedl. Osobně se za odborníka nepovažuji. Zdraví Jirka Komárek


napsal(a): komár (hrejkovak(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Jiri.J

neděle, 31. květen 2009
09:26

Tak jsem to pivo ozkoušel. Typický produkt pro nenáročného supermarketového konzumenta pijícího cokoliv. Osobně jsem to nedopil ani ze třetiny. Ale vidím, že to někomu i šmakuje a dokáže to i velmi fundovaně popsat a okomentovat("je to hořký").


napsal(a): Jiri.J [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
16:11


posted by: Inzerce

Jarda

sobota, 30. květen 2009
17:44

Tak mám také za sebou ochutnávku Echta. Nesouhlasím s těmi, co tvrdí, že se nedá pít. Naopak souhlas s Energetikem, že je pitelný a příjemně hořký. Ale jinak nezaujal. Vlastně možná ještě barva. Ale jak píší na etiketě "chlebnatost a říz" tak to v žádném případě. Než jako jedenáctka mi připadá jako nějaké obyčejnější pivo, jen více hořké. Jako kdyby bylo až moc prokvašené, až se ztrácí chuť, nebo horší slad, nevím, nejsem odborník, prostě hodnotím co mi chutná a co ne. Postavil bych ho někde vedle Mušketýra z Krušovic. Ten mi také přijde tak nějak řídký a chuťově nevyvážený, i když pitelnější než třeba G11.


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Energetik

pátek, 29. květen 2009
14:28

Energetik

Tak Pardal Echt jsem vcera okostoval a neprijde mi to tak hrozne, ba naopak je to celkem pitelne. Pozitivni je horkost, kterou mam rad. Opravdu jsou na svete horsi piva... ;)


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

cernymotyl

čtvrtek, 28. květen 2009
13:57

Reklama na Pardála je tragická. To ale nemění nic na tom, že mi tohle pivo chutná víc než třeba jedenáctky Svijanský máz, nebo G Excelent. Pokud je pivo dobré, cestu si ke spotřebiteli vždycky najde.


napsal(a): cernymotyl [Odpovědět]

Kadlec Vladimír

čtvrtek, 28. květen 2009
13:12

Zdravím. Mám k soutěži jednu připomínku. Soutěžní kódy jsou na některých zátkách špatně čitelné a navíc se dá velmi špatně rozeznat O od D. Prosím o Vaše stanovisko.
S pozdravem Ať žije Budějovický PARDÁL
Kadlec Vladimír


napsal(a): Kadlec Vladimír (exit00(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Kejna

čtvrtek, 28. květen 2009
13:20

Kejna

to Kadlec Vladimír: .. a pak mu jí zabalil a usek.


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Chody

úterý, 26. květen 2009
10:09

ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Paja

úterý, 26. květen 2009
11:39

Paja

to Chody: No, to jsem tusil, ze to tak bylo - viz nekde dole v diskuzi. Ale je to tragedie, jak to srovnavaji s restauracnima pivama - originalni chut, kterou lide zacinaji vyzadovat. Kdyz do piva nasypu sul, cukr, prasek na prani, jed na krysy... taky dosahnu originali chuti. A cituji: Zazitky!!!


napsal(a): Paja [Odpovědět]

okovac

sobota, 30. květen 2009
11:13

okovac

to Paja: Tobě se ta prezentace asi nečetla dobře, viď:)
Mě se líbila, Budvaru určitě také. Proč máš pořád problém? Jak by to tedy podle Tebe mělo vypadat, abys byl spokojen a neremcal jen pořád dokola?:)


napsal(a): okovac [Odpovědět]

Moro

pátek, 22. květen 2009
10:21

Moro

Pozorně sleduji tu melu,která tady vznikla kolem Pardála. Je lhostejné, zda se mi reklama líbí, či nikoli, napíši sem jen svůj názor na pivo Pardál. Věřím, že tomu bylo tak, jak pivovar udává - "sbalili" cca 300 pijáků piva a jali se vyvíjet nové pivo. Skvělý marketingový počin což? Že je to pivo, které má ukrajovat výtoč (mnou opovrhovaného) Gambrihnusu,je nasnadě a dle mě je tomu moooc dobře.
Co však nechápu je to, proč jste se tady pustili do borců, co se sem přihlásili a tvrdí,že ... "já jsem byl jedním z těch, co ladili Pardála..." Ano, některé stati jeich příspěvků opravdu silně zavádějí PR bláboly, ale jinak je považuji za autentické. Moje názory na pivo jsou dostatečně známy a příznám se bez uzardění, kdyby mi někdo nabídl něco podobného, jdu do toho taky, jen pro ten zážitek a zkušenost. A to jsem vařil pivo přímo u Radka Patáka ve Bzenci. Prostě bych do toho šel jen pro tu zkušenost a zážitek.
A teď do mě hošani :D :D :D

PS:Pardála jsem pil a pokud bych měl volit mezi jím a Gambrihnusem, raději Pardála. Ale raději pořádné pivo, toš tak ja?


napsal(a): Moro [Odpovědět]

Kejna

úterý, 26. květen 2009
10:19

Kejna

to Moro: až teď jsem si přečetl článek a diskuzi, takže nemohu napsat, že tu melu pozorně sleduji, ale jinak se mohu 100% podepsat pod Tvůj příspěvek, cítím to úplně stejně.


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

okovac

sobota, 30. květen 2009
10:45

okovac

to Moro: Díky za tuto reakci!


napsal(a): okovac [Odpovědět]

vodnik

středa, 20. květen 2009
22:25

Pro "nepratele Pardala": A mohu se zeptat, proc vsichni tvrdite, ze se vyrabi Pardal z chmeloveho extraktu, kdyz to neni pravda? Co by Vas presvedcilo? Osobni setkani s technologem, ktery Pardala v Budvaru vari? Navsteva varny, pri ktere byste se sami presvedcili, coze to v Budvaru sypou do kadi?? Vadi mi, kdyz opakovane ctu, jak se vari nebo nevari Pardal, kdyz to vlastne asi ani nevite. Opravte me, jestli Vam krivdim, tak se omlouvam, ale kdo z Vas byl v Budvaru na prohlidce pivovaru? A co se tyce "chutna/nechutna" a "spravne/spatne pivo", neni to nahodou tak, ze mohou mit ruzni lide ruzny pohled na vec? Kazdemu chutna neco jineho, kdyz uz mluvite o tom, co ja "marketingovy tah" (jako by to bylo neco jedovateho :-)), tak pochybuji, ze byt jediny z malych pivovaru vari pivo jen pro ciste poteseni z vareni piva. Vsichni to delaji pro penize ! A kdyz neco vyrabim, snazim se to prodat lidem. Ano, i tim, ze "necham lidi vyladit vlastni pivo". Vite vubec jak ladeni probihalo? Udelal jste nekdo z Vas neco proto, abyste se neco dozvedeli o tom, co kritizujete, k cemu se tak fundovane vyjadrujete?


napsal(a): vodnik [Odpovědět]

Trhac

středa, 20. květen 2009
23:56

Trhac

No podle mě i to ladění proběhlo, jediný problém vidím v tom, že ho nejspíš ladila ta část pivařů, co jede spíš na množství než na chuť:-( Jinak u Budvaru věřím tomu, že používaj na Pardála granule, takže oproti běžnému BB nějaké šetření probíhá, ale mám za to, že o extraktu tu ani nepadlo jediné slovo :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 20.05.2009 ve 23:59:00


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

vodnik

čtvrtek, 21. květen 2009
11:09

to Trhac: Diky za odpoved. A muzes mi tedy prosim jeste rict, v cem jsou granule horsi nez lisovany chmelovy hlavky? Technologove rikaji, ze je jedno, jestli jsou to hlavky nebo granule, na praci, skladovani, trasnport pry kazdopadne lepsi granule, co do vlastnosti pry uplne stejny jako hlavky. Neni to tedy jen otazkou lpeni na starych vyrobnich postupech, aniz by to delalo skutecny rozdil ve vyslednem pivu? Extrakt uz je pry neco jineho, ten se pry projevuje na chuti hnusne, zadne aroma...K tomu extraktu, mozna jsem to cetl v jinem vlaknu nebo na jinde, sry :-)


napsal(a): vodnik [Odpovědět]

Trhac

čtvrtek, 21. květen 2009
13:39

Trhac

to vodnik: Tak těžko říct, ale vždycky si u dobrého Budvárku říkám, že asi hlávky musí být o něco lepší než granule:-) Mimochodem BB10 považuji osobně za mnohem lepší pivo než Pardál, někdy je to opravdu výborná desítka, jinak dobře ošetřená 12° vůbec nemá chybu:-)


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Slávista

pondělí, 18. květen 2009
14:27

Slávista

Proč by zmíněné ladění Pardála nemohlo proběhnout? Ale co tím Budvar sledoval, to je mi záhadou. Asi jsem staromódní, ale chuť piva by měl ladit především sládek, ne skupina anonymních pivařů, ač proti nim samozřejmě nic nemám...


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

Dan

úterý, 19. květen 2009
00:22

Dan

to Slávista:
No já si myslím, že je to všechno promyšlený marketingový tah, jak se zviditelnit a oslovit masy. Pardál je "vyladěn" pro stejnou cílovou skupinu která chlemtá G9 a nebo Krušovice. Přetáhnout na Pardála část těchto "pivařů" není jednoduché a bez výrazné reklamy nereálné.
Třeba si sládci vzali na pomoc ladiče z hospod, aby "vyladili" jejich pivo za kratší dobu, než za jakou vyladili v Plzni G11 :-)


napsal(a): Dan [Odpovědět]

siki

čtvrtek, 21. květen 2009
11:29

siki

to Slávista: Myslím, že ladění proběhlo, přeci jenom takto lhát celému národu by si asi v Budvaru nedovolili, myslím tím, že by jednoho krásného dne mohl Blesk napsat: "Pardál nám lhal, pijáci ho neladili" a to by potom ztratili víc zákazníků, než jich získali, a to si nemohou dovolit, to klamání myslím. Co se týče názoru, že chuť piva má ladit sládek a ne nějaký anonymní člověk - ano, mělo by to tak být, na druhou stranu vím minimálně o třech minipivovarech, které nabízejí uvaření piva na zakázku a dle chuti zákazníka.....
---------------------------------
Zpráva byla upravena 21.05.2009 ve 11:31:36


napsal(a): siki [Odpovědět]

Honza Svetpiva.cz

čtvrtek, 21. květen 2009
11:48

Honza Světpiva.cz

to Slávista: Hlavne to byl marketingovy tah. Nikdo to pred tim tady podobnym zpusobem nedelal, Budvar se netajil s tim, ze to dela pro G10, tudiz osloveni jeho pijaku melo smysl.

Na lonskou prvni vlnu reklamy navazuje druha letosni, nejspis prijdou dalsi. Jeste potrva par let, nez se vzije, ze je to prvni pivo, ktere ladili sami pijaci. Neni urceno ctenarum pivnich serveru, je smerovane na masy. Proto ta chut, marketing, cena...

Verim, alespon podle informaci lidi, ktere v Budvaru znam, ze na na tom pijaci podileli. Jinak "ochutnavky" cehokoliv, vcetne TV reklam na cilovou skupinu, delaji vsichni velci vyrobci.


Roman Holoubek

pondělí, 18. květen 2009
12:24

Roman Holoubek

Děkuji Markovi Lepšíkovi i Okovacovi za odpovědi. Já osobně nepochybuji, že tato akce proběhla. Jen jsem chtěl znát odpovědi na mé otázky. Takže díky vám za odpovědi. Přesně mi potvrdily to, co jsem si myslel.


Paja

pondělí, 18. květen 2009
08:24

Paja

Se obavam, ze takovi lide fakt existuji. Par takovych typku taky znam. Si to dovedu predstavit, jak probihal vyber v hospodach - vybrali mlade in typky, co maj za sebou uz 4-5 piv, hlavne aby jejich zkusenost s pivem byla sice bohata, ale jenom Gambac, Kozel, Starac. Pak jim udelali odvazovy program v Budvaru, dali jim tam ochutnat nekolik levnych piv a par stovek navrch a lidi jsou spokojeni, jak prozili krasny vikend. Proste emoce.
A ze ma Pardal takovou chut jakou ma - no, ja z nej citim sladove vypary asi jako kdyz se projizdi kolem pivovaru. Tak si dovedu predstavit, ze ladici citili aspon nejakou chut, rekli si, ze takhle ma chutnat spravne pivo.. a bylo to.


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Dan

sobota, 16. květen 2009
23:40

Dan

Původně jsem nechtěl reagovat, ale po přečtení některých příspěvků, mi to nedá.
Je šokující, že Budvar s Pardálem jde ve šlépějích Gambrinusu. Je jasné že Pardál je postaven právě proti G9 a tak se jedná i o podobné "pivo". Ale to, že se tady objeví misionáři, kteří tady budou plácat nesmysly jak ladili Pardála, tak to už je moc!
Kdyby to pivo někdo ladil, tak by nemohlo chutnat jak chutná. Hořká pivní sodovka.
Je mi líto Budvaru, že ho okolnosti dohnaly k takovým krokům.
Reklama na Pardála je to nejhorší co kdy v této oblasti bylo na obrazovkách. Kam se hrabou chlemtači Gambrinusu s jejich plechovkama v moři!


napsal(a): Dan [Odpovědět]

marapardal

pátek, 15. květen 2009
07:50

marapardal

ahoj, jsem rád že jsem tuhle vaší stránku taky objevil. Takže k tvým otázkám Romane: 1- vždycky jsem byl fanda Gambrinusu, když byla nějaká "lepší příležitost" tak jsem jí zapíjel plzní dvanáctkou. A ať si říká kdo chce co chce tak Pardál mi jí připomíná. Když mě vybrali v hospodě - /zase pro rejpaly-Hospoda u Radnice ve Volyni/, tak jsem popíjel gambáče. Musím přiznat, že už jsem měl něco v krvi tak jsem kývnul na nabídku,že pro mě o víkendu přijede auto ať čekám na náměstí ve Volyni. Takže jsem tam byl v domluvenej čas a neměl jsem páru o co jde. Dovezli mě do Budvaru, hráli jsme různý soutěže a pak jsme vybírali vždy ze tří vzorků piva. Pak (kolem 11 večer mě zase odvezli domů - cca 80Km!) Takhle se to dělo v průběhu 2 let, pak se o Pardálovi vědělo, tak dopravu sice utnuli, ale proplatili nám cestu, když nás tam dovezl někdo z rodiny. Každopádně ať si každej myslí o celý týhle kampaně co chce, tak za ty super akce a super nový lidi jsem vděčnej. Možná piju Pardála nejen že mi chutná, ale i za to, že jsem mu za dost věcí vděčnej. Třeba hlavně za to, že se normální člověk dostane do reklamy, i když není žádnej herec či co. Měl jsem navíc štěstí, že jsem hrál v první reklamě(lepil jsem na flašku etiketu) a i v druhý hraju metaláka co tam plive flaštičky. Jasně, že jsme nebyli ohodnocený jako superherci, ale na pár bas jsme taky dostali a to obskakování během natáčení je zážitek na celej život. Nemluvě o různejch děkovačkách co máme jednou za čas v Budvaru, vlastní emailové adrese, dárkům k Vánocům apod. Tahle debata přesně potvrzuje to čeho jsem si všimnul - Pardála buď lidi obdivujou, nebo nesnášej. Já například nesnáším strakonickej Nektar - zdravím strakoňáky:)
Takže si tu povídejte jak je libo, kdo zažil to co já tak si o tom bude myslet svý.Jestli se mě někdo chcete zeptat na nějaký EPM nebo HGB nebo KGB:) tak vám stopro neodpovím, protože o těhle věcech nemám šajnu a popravdě mě to ani netrápí.
Takže se mějte fajn, pijte co vám chutná, užijte si víkend a kdybych někoho tímhle článkem naštval, tak zítra budu na další pardálově akci na pochodu Praha-Prčice (stánek bude na trase Tábor-Prčice, pod lesem u Říkova )- někdo z vás to teď pochopí zase jako reklamu, ostatní pochopí že opravdu taková akce EXISTUJE.
Zdravím,
Marek Lepšík, Volyně


napsal(a): marapardal [Odpovědět]

Jiri.J

neděle, 17. květen 2009
08:14

to marapardal: Další virtuální postava:-) Nevěřím, že by takový tele existovalo v reále! Přiznejte se pánové, kdo z Vás nás chce zase pobavit "křapíkem" pijícího G a o víkendech ladícího Pardála?


napsal(a): Jiri.J [Odpovědět]

ML

pátek, 25. září 2015
23:33

Jiri.J: tele jseš ty


napsal(a): ML [Odpovědět]

Jarda

středa, 13. květen 2009
18:18

Ještě by to chtělo vyladit etiketu, k tak tradičnímu nápoji jako je pivo patří i tradiční etiketa. Prostě najít nějakého budějovického pana Cibicha. Ten přihřátý sterojďák mě vyloženě odrazuje.


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 13. květen 2009
13:27

Roman Holoubek

Ještě dovětek. Už dlouho jsem neviděl TV reklamu, která by mne stoprocentně odradila od koupi nějaké značky, tak jak tomu je u současné reklamy na Pardála. Ale asi nejsem ta správná cílová skupina. :-(


hroch

středa, 13. květen 2009
11:36

hroch

Tak mě to přijde, že k masivní kampani v mediích rozjel Budvar ještě internetovou kampaň pomocí obdoby plzeňských misionářů. jeden nadhodí dotaz a druhý reklamníma žvástama vychválí a potvrdí reklamu.
Můj názor k chuti-když nachmelím hluboce prokvašenou osmičku stejně jako normální desítku tak se mě bude zdát hořká.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 13. květen 2009
11:46

jiri.kana

to hroch: Pardál by měl být 9,5% nebo 9,7%, teď si to přesně nepamatuju. Rozdíl mezi Budvarem a Pardálem je tuším 0,2%.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

hroch

středa, 13. květen 2009
12:31

hroch

to jiri.kana:
to je možný, že to tak někdy bylo jestli to je i dnes je otázka. je hluboce prokvašen a pak tam trochu víc hořkosti je cítit výrazněji. Jak někdo zmínil je to přímý protivník G9 a podle toho taky ta plná chuť atd. Já jsem svůj příspěvek hlavně psal kvůli tomu že tady i na světu piva se objevili lidi, kteří prý ladili pardála, ale na konkrétní dotazy neodpověděli, což hodně připomíná práci PR oddělení.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 13. květen 2009
13:25

Roman Holoubek

to hroch: O přímému zaměření na zákazníky G9 jsem před časem napsal krátkou úvahu. A proto by mne i zajímaly odpovědi na mé otázky - viz níže.

Ale asi se žádné odpovědi nedočkám. Už jsem to jednou před časem zkoušel a zůstaly mé otázky bez odpovědi.


jiri.kana

středa, 13. květen 2009
13:31

jiri.kana

to hroch: Jojo, chápu, však já jsem to taky nepsal proto, abych Vás "chytal" na nějakých procentech EPM, spíš jen pro pořádek...
Co se týče chuti - asi se shodneme, že chutná kapku lacině.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Libor

středa, 13. květen 2009
12:35

Libor

to hroch: mne sa tiež zdalo, že príspevky od Petra a hlavne od Honzu sú až príliš podobné na PR.... Toľko "učených" :-) výrazov bežný človek príliš často nepoužíva
Ale nechcel som kuvikať...


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

okovac

sobota, 16. květen 2009
21:44

okovac

to hroch a další: Ahoj, vaše diskuze ve mě vyvolává úzkost. Ladil jsem Pardála a jsem moc rád, že jsem měl to štěstí, to mi nikdo nevezme. Vaše reakce na nové pivo s nevšedním image jsou dle mého názoru jen o neochotě přijmout novou myšlenku na straně jedné a ofenzivě z principu na druhé straně. Hodnocení chutě jako levné nebo podezírání pivovaru, že pivo šidí a předhazuje konzumentovi osmičku či devítku je úsměvné. Je pravda, že etiketa není z nejlépe zvolených a doufám, že se časem posune někam dál, působí levně. Pokud to ale dokáže u někoho vyvolat pachuťové vjemy, je to na pováženou:) Ovšem, co se podezření o výmyslu celé ladící akce týče, je však už naprostý vrchol. Myslet si, že je to výmysl PR oddělení ČB Budvaru proto, že mi pár lidí nezodpoví dotaz na webu je nejsměšnější. Bylo nás tam skoro třista, všichni o tom budou s nadšením vyprávět identicky, dalších cca. osmdesát lidí, včetně mě, s Budvarem nadále aktivně spolupracuje. Pánové, tohle není Matrix, to je skutečnost:) Otevřete oči, nastražte uši a přestaňte se obávat nového. S pozdravem Pardál Ondřej Kováč, Sezimovo Ústí.


napsal(a): okovac [Odpovědět]

okovac

čtvrtek, 21. květen 2009
21:55

okovac

to Luděk: Promiň, ale Tvou narážku jsem nepochopil. Nebo ji spíš asi chápat nechci. Doteď jsem měl pocit, že jsem navštívil diskuzi, kravina, je to tu banda chytráků, co dokážou jen remcat a kritizovat.


napsal(a): okovac [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 13. květen 2009
14:34

Roman Holoubek

to jiri.kana: Tak tedy jen pro pořádek.
Dle TZ z Budvaru viz: http://www.pardal.cz/pro-novinare/page/1
má Pardál mít EPM 9,7%

Dle rozboru z dubna tohoto roku: má 9,49% EPM a 29 IBU.

Jirko, Ty jsi měl pravdu v obou číslech :-)


Petr

pondělí, 11. květen 2009
22:40

Petr

Loni jsem patřil mezi ty, co léto s Pardálem vylaďovali. Bylo tam pár dobrých vychytávek, hlavně na Šumavě. Tak se těším, že to letošní bude stejně dobré. A nejen pokud jde o počasí :)


napsal(a): Petr [Odpovědět]

ladin

úterý, 12. květen 2009
07:58

to Petr: By me zajimalo (nejen u zminovane znacky), zda se v takovych "vyladovacich" akcich:
1) jedna jen o reklamu a zadne akce se ve skutecnosti nekonaly?
2) spotrebitele opravdu anonymne pivo hodnotili a jak se k jejich nazoru (ne)prihledlo a jak (ne)vyhraly spise snahy o co nejnizsi naklady a moznost varit vice znacek jen pomoci HGB?

PS: Kdysi jsem na jedne prazske vysoke skole zazil ochutnavky piva poradane jednim "nasim" gigantem, takze za ucelem porovnani stavajici, radobynove a konkurencni produkce. Studenti tam ze zvedavosti (a bylo to samozrejme zdarma) ze zacatku chodili, ale po cca patem kole uz se dostatecny pocet zajemcu nenasel, tak ty vzorky byly zajimave :-)


napsal(a): ladin [Odpovědět]

Honza

úterý, 12. květen 2009
19:53

honza

to ladin: evím jak jinde, ale my Pardála fakt ladili. Z počátku to bylo přes tři sta lidí, náhodně vybraných po českých hospodách. Ve finále, pravda, podstatně méně, ale nicméně od začátku do konce u toho byli lidi z hospod, co mají pivo rádi. Tady dostali unikátní šanci si ho vyladit podle svého gusta.
Jasně, že pivovar chtěl zalepit díru na trhu a Pardálem, zhruba o třetinu hořčím než jiná budvarská piva, mířil na konzumenty, kteří je dosud tolik nevyhledávali. Nakonec když někdo dá do vývoje a uvedení nové značky a piva na trh 30 miliónů korun, tak to musí mít i „byznysový rozměr“. To asi Budvaru vychází, protože díky prodaným hektolitrům se loni z Pardála stala tuším 16. nejprodávanější značka piva v Česku a Budvaru doma pěkně vytáhla prodej.
A co vím, v Budvaru se žádné pivo nevaří metodou HGB. Tedy ani Pardál. Prostě v hořkosti, vyšší stupňovitosti i plnější chuti je na tom Pardál mnohem lépe než Gambrinus, proti kterému byl nasazen.
Nicméně trend, kdy se spotřebitelé podílejí na vzniku nového výrobku, je ve světě jasný a takových produktů bude přibývat.


napsal(a): Honza [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 13. květen 2009
06:30

Roman Holoubek

to Honza a Petr:
Mám jen tři dotazy, pokud můžete, tak prosím odpovězte:
1) Co jste pili především před tím, případně pokud víte i ostatní "ladiči"?
2) Píšete, že vás vyhledávali po hospodách. Co se v té hospodě točilo v té době?
3) Jakému pivu dáváte přednost nyní?


marek

pátek, 15. květen 2009
07:42

to Roman Holoubek: ahoj, jsem rád že jsem tuhle vaší stránku taky objevil. Takže k tvým otázkám: 1- vždycky jsem byl fanda Gambrinusu, když byla nějaká "lepší příležitost" tak jsem jí zapíjel plzní dvanáctkou. A ať si říká kdo chce co chce tak Pardál mi jí připomíná. Když mě vybrali v hospodě - /zase pro rejpaly-Hospoda u Radnice ve Volyni/, tak jsem popíjel gambáče. Musím přiznat, že už jsem měl něco v krvi tak jsem kývnul na nabídku,že pro mě o víkendu přijede auto ať čekám na náměstí ve Volyni. Takže jsem tam byl v domluvenej čas a neměl jsem páru o co jde. Dovezli mě do Budvaru, hráli jsme různý soutěže a pak jsme vybírali vždy ze tří vzorků piva. Pak (kolem 11 večer mě zase odvezli domů - cca 80Km!) Takhle se to dělo v průběhu 2 let, pak se o Pardálovi vědělo, tak dopravu sice utnuli, ale proplatili nám cestu, když nás tam dovezl někdo z rodiny. Každopádně ať si každej myslí o celý týhle kampaně co chce, tak za ty super akce a super nový lidi jsem vděčnej. Možná piju Pardála nejen že mi chutná, ale i za to, že jsem mu za dost věcí vděčnej. Třeba hlavně za to, že se normální člověk dostane do reklamy, i když není žádnej herec či co. Měl jsem navíc štěstí, že jsem hrál v první reklamě(lepil jsem na flašku etiketu) a i v druhý hraju metaláka co tam plive flaštičky. Jasně, že jsme nebyli ohodnocený jako superherci, ale na pár bas jsme taky dostali a to obskakování během natáčení je zážitek na celej život. Nemluvě o různejch děkovačkách co máme jednou za čas v Budvaru, vlastní emailové adrese, dárkům k Vánocům apod. Tahle debata přesně potvrzuje to čeho jsem si všimnul - Pardála buď lidi obdivujou, nebo nesnášej. Já například nesnáším strakonickej Nektar - zdravím strakoňáky:)
Takže si tu povídejte jak je libo, kdo zažil to co já tak si o tom bude myslet svý.Jestli se mě někdo chcete zeptat na nějaký EPM nebo HGB nebo KGB tak vám stopro neodpovím, protože o těhle věcech nemám šajnu a popravdě mě to ani netrápí.
Takže se mějte fajn, pijte co vám chutná, užijte si víkend a kdybych někoho tímhle článkem naštval, tak zítra budu na další pardálově akci na pochodu Praha-Prčice (stánek bude na trase Tábor-Prčice, pod lesem u Říkova )- někdo z vás to teď pochopí zase jako reklamu, ostatní pochopí že opravdu taková akce EXISTUJE.
Zdravím,
Marek Lepšík, Volyně


napsal(a): marek (marek.lepsik(a)pardal.cz) [Odpovědět]

okovac

sobota, 16. květen 2009
21:47

okovac

to Roman Holoubek: Ahoj, před tím jsem pil nejraději Staropramen, v hospodě, kde mě oslovili byl tuším Gambáč, dnes Staropramen, Pardál, Krušovice v tomto pořadí.


napsal(a): okovac [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI