Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vlček, který nekouše

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Vlček, který nekouše

Vlček, který nekouše [p2702]

Tedy, možná i kouše, když ho někdo naštve. Především ale pan Pavel Vlček vaří pivo a to dobré pivo. Původním povoláním letecký mechanik ultralightů po domovarnických zkušenostech absolvoval rekvalifikační kurs a v létě roku 2022, po dvouletém budování, otevřel rodinný pivovar Vlček v Horažďovicích. Zatím je vaření piva jenom koníčkem, jinak pracuje ve vlastní montážní firmě.

Pan Vlček
Pan Vlček

Pivovar se tak stal prvním minipivovarem ve městě. Pohlédneme-li do historie, zjistíme, že město Horažďovice mělo v minulosti svůj pivovar, Panský pivovar však ukončil výrobu v roce 1946. Budova stále ještě stojí, ale svému účelu již neslouží.

Vrata
Vrata

Vraťme se ale k minipivovaru současnému. Pivovar se nachází v přízemí historického rodinného domku, vlastní hospodu nemá. Lze však po předchozí objednávce posedět v malém útulném pivním šenku a ochutnat místní pivo. Nebo si zakoupit PETky, či rovnou sudy. Pro pravidelné odběratele sudů mají i věrnostní slevu. Technologie pivovaru je dílem místních firem. Varna je třínádobová (2x 300l + 1x 600l), ve spilce jsou tři otevřené nádoby po 600l. V ležáckém sklepě najdete celkem 10 tanků- 2x 300l, 4x 600l a 4x 900l.

Varna
Varna

Slady používá pivovar Vlček plzeňský a mnichovský a odebírá je ze sladovny Tábor. Chmelí se českými chmely - Premiant, Sládek, ŽPČ. A co můžete ochutnat? V současné době pivovar vaří piva spodně kvašená, ale do budoucna, pokud bude zájem, počítá i s pivy kvašenými svrchně. Vlajkovou lodí je 12° Prácheňský Gorazd, ležák s 5,2% alk. Výborně pitelné pivo, u kterého by se dalo sedět celý večer.

Horažďovická piva
Horažďovická piva

V době naší návštěvy byla na čepu ještě 11° Prácheňský vlk s 4,7% alk. Rovněž velmi dobré pivo. Bohužel už jsme nezastihli vánoční speciál, ten prý zmizel během týdne, k velkému překvapení celé rodiny. Takový ohlas opravdu nečekali Výše zmiňovaná piva - 11° a 12° jsou k mání celý rok. V létě pak můžete ochutnat i 10° Prácheňské vlče. A během roku občas nějaké speciály. Postupem doby by prý rádi do nabídky přidali černé pivo Prácheňské temné a pšeničné pivo Prácheňská vlčice.

Pivní šenk
Pivní šenk

Díky za milé přijetí, Vlčkovi a doufám, že zas bude někdy příležitost vaše piva ochutnat.

Další fotky zde...



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 1157x] [10. leden 2023]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI