Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na zahrádkách

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Na zahrádkách

Na zahrádkách [p1297][p1995]

Konečně si můžeme dát čepované pivo. Paráda. Vracíme se do normálu. Opravdu? Je normální tahat sebou do hospody nějaká potvrzení? Je normální v případě nepřízně počasí "mrznout" na zahrádce na větru a dešti?

Ne že bych se těšil na čepované pivo jako malej Jarda. Pro toho, kdo má pivo opravdu rád není problém zakoupit nějaký menší soudek z nějakého ještě menšího pivovaru a vychutnat si čepované pivo v klidu domova. Nicméně hospody nám půl roku chyběly a já se nedivím natěšenosti. I já jsem podlehl, chci si užít pivo jinde, popovídat si s kamarády a nechat se obsloužit. A jak už je u mne zvykem, nespokojím se s nějakou obyčejnou hospodou. Proto po zimě nafukuju kolo a vyrážíme do dvou nám nejbližších pivovarů.

Otevřeno
Otevřeno

Sobota 22. května 2021 je první víkend, kdy je otevřena zahrádka pivovaru Zhůřák. I když jsme si v zimě docela užili jejich lahváčů, nemohu se dočkat až vyrazíme vstříc novým zážitkům, které budou samozřejmě podobné předešlým návštěvám, ale po dlouhé době se jeví jako něco nového. Jelikož právě probíhá globální oteplování, jsme rádi, že vidíme po delší době sluneční paprsky, které nás po cestě příjemně zahřívají, jinak bychom také mohli koncem května umrznout :)

Světluška
Světluška

Do Zhůře dorážíme chvilku po 16. hodině, kdy je oficiální otvíračka. Na čepu je patero místních piv a tak, jak je naším dobrým zvykem ochutnáme po třetince od každého. První Session IPA 11 Papír se zdá být dobrým startem - opravdu povedená slabší IPA. Druhý světlý ejl Světluška 12 je méně výrazná a dnes se opravdu přibližuje ležákům a snad trochu i s nádechem pšenice. Další na čepu byly americké ejly House Ale 13 a Paradise Ale 13, které byly malinko hutnější a chutnější. No a nakonec West Coast IPA Liquid Dank 14,5.

MayFest
MayFest

Všechna piva byla velmi dobrá, ostatně jak je to zde zvykem. Snad žízní po cestě bylo dáno, že nás nejvíce oslovil a osvěžil Papír. Snad i to, že nám těch pár desítek minut Papír pivo donášel. Prostě jsme se shodli, že si ho dáme i na závěr. Už nevím, koho napadlo dát tuplák, tuším, že jsem to nebyl já. Ale kouzlo situace si to žádá. Přeci jen ejla z tupláku nepijete každý den :) To už je čas nasednout na kolo a vyrazit k domovu na hokej. Kdybychom věděli, jak to dopadne, možná bychom raději dali ještě jeden.

Pohoda
Pohoda

To v Nepomuku první uvolněný týden vynechali a tak se na pivo do Zlaté Krávy vydáváme až týden další, kdy je zahrádka otevřena od středy. Jestli jsme si ve Zhůři stěžovali na počasí, tak do Nepomuka se pomalu nedostaneme, protože je furt zima a déšť. V pátek v podvečer to ale zkusíme. Jsme na pivovarském nádvoří skoro sami, ještě, že se můžeme dojít ohřát cestou na záchod.

Pivovar otevřen
Pivovar otevřen

I když Šalanda nově disponuje osmivýčepem, v nabídce je jen čtvero nepomuckých piv. Začínáme cyklistickou devítkou Cyclist Break, která je pro začátek jako dělaná. Bohužel je nám tento summer ale donesen v ležákovém skle s uchem (no u slabšího piva se to dá ještě snést :(). Pokračujeme Plnotučnou dvanáctkou, která nikdy nezklame. Na další piva si říkáme o adekvátnější sklo. RedOx 11 je trochu mdlejší, ale FarmAPA 11 je ve výborné kondici. Na konec ještě jeden ležáček, bohužel v Krávě nevedou tupláky, tak se rozloučíme půllitrem.

Cyclist Break
Cyclist Break

Rychle domů, ať nenastydneme a můžeme někdy zajít na pivo do vnitřních prostor restaurací, hospod, náleven a šenků, které mohou být ode dneška laskavě otevřeny.

P.S.: Pokud byste si plánovali výlet za čepovaným pivem na Nepomucko, tak vynechejte pondělí a úterý. Pokud byste chtěli stihnout oba tyto pivovary začínající na zet, pak volte pátek nebo sobotu.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1291x] [31. květen 2021]
[Minipivovary] [comments: 4] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Dwarf

středa, 2. červen 2021
22:34

Dwarf

joo, točený do skla je točený do skla :-) na počasí nelze hledět, chuť a vůle rozhoduje :D


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

RičrD_9

pondělí, 31. květen 2021
22:08

RičrD_9

S tím tuplákem jsem to byl tuším já :)


napsal(a): RičrD_9 [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
03:16


posted by: Inzerce

Sekal

úterý, 1. červen 2021
22:13

Sekal

RičrD_9: Tak ještě že jste u Zhůřáka nedali ještě jeden, s tím 1,5 m objížděním by to nebylo tak snadné... Jinak jsem tuhle seděl na Strahově na zahrádce v mikině a v bundě a snažil se chytit teplo z toho jejich infrazářiče, ale zahrádka byla celkem plná.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Chody

středa, 2. červen 2021
07:59

Chody

Sekal: Jelikož jsme jeli prakticky mimo provoz, tak by nebyl problém


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI