Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo na Sněžce

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Pivo na Sněžce

Pivo na Sněžce [p1835]

Naše láska k pivu se zhmotnila v prvním a jediném pivovaru v Peci pod Sněžkou. Tedy vlastně v minipivovaru. Nemáme ambice vyrábět ve velkém. Vaříme tradičními postupy, s kvalitními českými ingrediencemi a z pramenité horské vody.

Vaříme naše čtyři stálice, výčepní desítku, dvanáctku ležák, černou třináctku, rovněž vaříme svrchně kvašené speciály IPA, Summer APA, NEIPA, pšeničné pivo a další sezónní a speciální piva. Dodržujeme všechny receptury, správné postupy, doby kvašení a doby zrání! Na vyšší úroveň jsme povýšili také chlazení piva a stáčení piva i výčepní zařízení v Pivnici. Prioritou je čistota při vaření.

Exteriér
Exteriér

Naše piva nesou označení Pivo Sněžka - jedno z nich navíc má jasný odkaz k této nejvyšší hoře v ČR, je to naše IPA 16,03 stupně. A k tomu všemu přidáváme něco navíc: krásnou krkonošskou přírodu a čistotu národního parku spolu s ubytováním v sousedícím Bouda Máma wellness hotelu.

Chtěli jsme našim hostů nabídnout něco exkluzivního, a jelikož jsme národ pivařů mířili naše myšlenky k vlastnímu pivu. Tím, že provozujeme zároveň Bouda Máma wellness hotel, kde máme vlastní restauraci, věděli jsme jakou máme výtoč a jak se nám to vyplatí.

Varna
Varna

Kompletní technologii nám dodával Joes Garage Brewery, jmenovitě pan Josef Krýsl, který má v pivovarnictví velké jméno, a postavil mnoho minipivovarů po celém světě. Varnu máme na 1000l. Spilky máme čtyři na 2000l, tanky máme 8ks po 2000l, 4 po 1000l a z toho máme 2 CKT. V cylindrokonických tancích kvasí naše svrchní speciály, které se chmelí za studena a v jiných tancích to není možné.

Tanky
Tanky

Náš sládek se jmenuje Jan Kylberger a s vařením piva začínal kde jinde než v plzeňském pivovaru, kde strávil většinu svého profesního života, následně vařil pivo v Jihlavě - v pivovaru Ježek a teď vaří pivo u nás.

Sládek
Sládek

Náš sortiment:

Sněžka 10°

Česká klasika, světlé pivo, spodně kvašené avšak stále prvotřídní s plnou chutí. Čtyřikrát chmelené pivo, klasická dvourmutová výroba. Alkohol: 4%. Hořkost IBU: 25. Barva: 11 EBC. Chmel: Magnum, Premium, Sládek, Žatecký poloraný červeňák. Slad: plzeňský.

Sněžka 12°

Naše chlouba. Náš tažný kůň. Světlé pivo spodně kvašené s dlouhou dobou zrání a příjemnou hořkostí. Čtyřikrát chmelené pivo, klasická trojrmutová výroba. Alkohol: 4,8%. Hořkost IBU: 39. Barva: 17 EBC. Chmel: Magnum, Premium, Sládek, Žatecký poloraný červeňák. Slad: plzeňský.

Sněžka 13° tmavá

Tmavé, stupňovitosti 13°, spodně kvašené, přesto klasika. Třikrát chmelené pivo, klasická dvojrmutová výroba, běžná korunková zátka. Alkohol: 5,8%. Hořkost IBU: 23. Barva: 80 EBC. Chmel: Magnum, Premium, Sládek, Žatecký poloraný červeňák. Slad: plzeňský, mnichovský, barevný, karamelový.

Sortiment
Sortiment

Sněžka 16° IPA

Indian Pale Ale (IPA) tmavší barvy, svrchně kvašené s lehce nasládlou chutí, stupňovitost 16,03° podle Sněžky, která má 1603 m.n.m.. Čtyřikrát chmelené pivo, jedmormutová výroba. Alkohol: 6,5%. Hořkost IBU: 55. Barva: 23 EBC. Chmel: Magnum, Premium, Sládek, Žatecký poloraný červeňák. Slad: Pale Ale. karamelové slady.

Sněžka Ginger polotmavý Ale

11 Ginger Beer Klasický skotský polotmavý Ginger Pale Ale, kdy klasické tóny Pale Ale jsou doplněny vůní a chutí čerstvého zázvoru. Doporučujeme na zahřátí při chladných večerech. Alkohol: 4,4%. Hořkost: IBU 24. Barva: 30 EBC. Chmele: Magnum, Agnus, Žatecký poloraný červeňák. Slady: pšeničný, ječné. Přísada: čerstvý zázvor

Sněžka 15° NEIPA

New England Indian Pale Ale (NEIPA) - plné svrchně kvašené pivo se sladkými tóny, stupňovitost 15°. Pětkrát chmelené pivo. Alkohol: 6%. Hořkost IBU: 28. Barva: 30 EBC. Chmel: Eldorado, Enigma, Citra, Victoria secret. Slad: ječný, pšeničný, žitný, nesladovaný oves

Čepované pivo
Čepované pivo

Naše pivovarská hospoda je stylově celá z dubového dřeva a přímým výhledem do varny aby byly hosté v kontaktu při vaření piva. Najdete se zde grilované speciality, i klasická česká jídla jako grilované koleno atd.

Restaurace
Restaurace

Pro naše hosty máme k dispozici i pivní lázně s Pivem Sněžka.

Pivní lázně
Pivní lázně

Dej Bůh štěstí!


Pozn.: Článek je ze série článků o minipivovarech, z kterých zatím nemáme na Pivním.infu žádný článek a ani není šance, že je v dohledné době navštívíme. Proto jsme oslovili majitele/provozovatele/sládky...



[Marek Nikl] [Zobrazeno 1689x] [28. březen 2021]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI