Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Safari Pivovar

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Safari Pivovar

Safari Pivovar [p1887]

Jedná se o velmi ojedinělý projekt, kterým se propojila specifická výroba piva s provozem Safari Parku Dvůr Králové. Slavnostní otevření pivovaru proběhlo na Světový den nosorožců dne 22. září 2018. Hned v následujícím roce se stal absolutním vítězem ankety Czech Tourism DestinaCZe o nejoblíbenější turistický cíl v České republice.

Jednatel firmy Igor Mašín a hlavní sládek Jan Kylberger
Jednatel firmy Igor Mašín a hlavní sládek Jan Kylberger

Návštěvníci parku a u nás ubytovaní hosté Safari Park Resortu zde mají možnost ochutnat pět druhů piv vařených podle originálních receptur našeho hlavního sládka Jana Kylbergera. Do piva African Queen Beer přidáváme stejnojmenný chmel dovážený až z Jihoafrické republiky, do Black Rhino Beer zase Fair Trade kávu z Keni. Ingredience z vaření piva používáme také pro provoz pivních lázní v Safari spa.

Exteriér Safari pivovaru a hotelu Safari Lodge
Exteriér Safari pivovaru a hotelu Safari Lodge

Náš pivovar je úzce spojen s nosorožci – jeho provozem podporujeme zásadní chovatelský program safari parku, a to celosvětovou ochranu nosorožců, kteří jsou také nositeli jmen hlavních druhů našich piv. Přispíváme korunou z každého uvařeného piva a za necelé dva roky provozu jsme převedli na konto Wildlife Safari Parku Dvůr Králové více než 350 tisíc Kč. Pivo ze Safari pivovaru je určené především pro prodej v areálu, mimo něj je k dostání velmi vzácně – tak, jako je vzácný pohled na toto nádherné zvíře v Africké přírodě!

Tým restaurace Safari pivovar
Tým restaurace Safari pivovar

V roce 2018 jsme rekonstruovali celý objekt Restaurantu Lemur a jeho střední část jsme využili pro nový pivovar – pomyslnou „třešinku na dortu“ v rámci gastro služeb v Safari Parku Dvůr Králové. Dalším impulsem byla snaha o to, abychom i v segmentu nápojů uměli to, co u jídla, tj. přípravu dle specifických receptur s některými Africkými surovinami přímo v areálu parku.

Varna v restauraci
Varna v restauraci

Dodavatel našeho pivovaruje Joe's Garage Beer - Ing. Josef Krýsl - maximální výstav: 1 200 hl/rok. V přízemí je umístěna varna, v mezipatře šrotovník a v 1. patře pak veškerá další technologie včetně chladicích boxů. Varna je na 500 litrů, dále disponujeme patnácti kusy tanků o objemu 10 hl, tři 10 hl spilky a dva 10 hl CK tanky.

Pivovarské spilky v 1. patře
Pivovarské spilky v 1. patře

Naším hlavním sládkem je Ing. Jan Kylberger, který se vyučil ... kde jinde než v našem partnerském pivovaru Plzeňském Prazdroji ! Ten si na základě našeho příběhu a projektu, vybral Safari pivovar na společné uvaření prosincové „Volby sládků“ v roce 2019 – African Coffee Stout, která měla v této kategorii piv velmi dobré spotřebitelské recenze.

Tým Safari pivovaru u kolegů z Plzeňského Prazdroje
Tým Safari pivovaru u kolegů z Plzeňského Prazdroje

Sortiment našich piv:

White Rhino Beer - světlý ležák 12° - alkohol 4,4 % obj. IBU 39

Klasický, spodně kvašený ležák plzeňského typu s plnou chutí a příjemnou hořkostí.

Black Rhino Beer - tmavé pivo 14° - alkohol 5,8 % obj. IBU 26

Svrchně kvašený Coffee Stout s krásně hustou pěnou. Pivo má ve skle černou barvu a v chuti a vůni je velmi patrná čerstvě pražená káva. Používáme výhradně Keňskou Fair Trade.

Kili Beer - IPA 16° - alkohol 6,8 % obj. IBU 58,95

Polotmavé, svrchně kvašené silné pivo s výraznou chutí a lehkými tóny citrusů. Silné a těžké jako výstup na nejvyšší Africkou horu!

African Queen Beer - APA 11° - alkohol 4,2 % obj. IBU 34

Svěží, svrchně kvašené pivo, při jehož výrobě používáme jako jediní v České republice „African Queen Hops“ tj. chmel Africké královny z Jihoafrické republiky.

Safari Beer - letní pšenice 11° - alkohol 4 % obj. IBU 24

Lehké a svěží pivo inspirované vlivem bavorských sládků v Africe. Vyšší podíl kvasnic dodává pivu charakteristický zákal.

Safari Beer - zimní zázvor 13° - alkohol 5,4 % obj. IBU 25

I v Africe jsou někdy noci chladné, proto nabízíme v zimě polotmavé pivo s jemnou chutí zázvoru pro zahřátí.

Čepované Black Rhino Beer
Čepované Black Rhino Beer

Samozřejmě naše čepované pivo ochutnáte především u výčepu v Safari pivovaru, Tsavo baru v kempu a dalších provozech v areálu Safari Parku Dvůr Králové. Zatím jedinou restaurací mimo areál, kde se čepuje naše pivo African Queen Beer je Restaurace Aquarium v Hradci Králové.

Pivo stáčíme do 0,5 l skleněných lahví, které nabízíme v setu Big Five Box po 5 ks. Dále také do 1 l PET lahví, které jsou k dostání zatím výhradně v safari parku.

Vzhledem k rostoucímu zájmu o naše produkty, chystáme v dohledné době rozšířit dostupnost našich piv, i mimo safari park. Na vybraných „ambasádách“, budou moct spotřebitelé ochutnat některé z našich čepovaných piv. Další novinku, kterou chystáme, je dostupnost našich produktů na připravovaném e-shopu, kde si můžou spotřebitelé vybrat z našeho širokého sortimentu.

Restaurace a varna
Restaurace a varna

Přijeďte k nám a spojte krásnou procházku Safari Parku Dvůr Králové s obědem v pivovarské restauraci, ke kterému si nechte načepovat ochutnávkový set našich piv a poté si přidejte to, které nejvíce zachutná! Podpoříte tím jak námi chované nosorožce, tak i ty přímo v Africe. Pokud to máte daleko, nebo pivu neholdujete, a přesto chcete na tato krásná zvířata přispět, nabízíme tuto možnost.

Ochutnávkový set našich piv
Ochutnávkový set našich piv

Dej Bůh štěstí!

A u nás také Na nosorožce!


Pozn.: Článek je ze série článků o minipivovarech, z kterých zatím nemáme na Pivním.infu žádný článek a ani není šance, že je v dohledné době navštívíme. Proto jsme oslovili majitele/provozovatele/sládky...



[Igor Mašín] [Zobrazeno 1714x] [21. únor 2021]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI