Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Továrna, Domov a Zloun

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Továrna, Domov a Zloun

Továrna, Domov a Zloun [p1618][p1281][p1212]

Středa je ve znamení Továrny, kam můžeme dojít pěšky. Nejdřív na koupaliště ve Slaném a pak na večeři do tohoto novějšího slánského pivovaru, který je opravdu situován do bývalé továrny. Přicházíme v podvečer a v restauraci jsme sami. Později vidíme, že nějací hosté sedí na zahrádce na dvorku. Nic nám ale nebrání v objednání prvního továrenského piva Továrenská desítka není špatná, ale také nic, co bychom si zapamatovali.

Továrna Restaurant
Továrna Restaurant

Dvanáctku Kruták jsme již koštovali, standardní dvanáctka. Nejlepším pivem se mi zdá být tmavý 12% Salzberg. Ono vůbec v tomto kraji, když se Vám zdají světlé ležáky takové nijaké, tak tmavé pivo je až nebezpečně pitelné. Mínusem zde jsou keramické tácky, které se tváří být něčím lepším, ale bohužel obsluha Vám je prakticky nikde neutře a vy jste pak pokapáni od rosícího a přetékajícího piva.

Kruták
Kruták

K jídlu dáváme pečená žebra, která jsou výborná, pomalu se blíží brněnskému ideálu. Celkový dojem tedy více méně kladný.

Další fotky z Továrny 1 2

Cestou se ještě zastavujeme v Hugo Bagel Café, které na sebe upoutá logem Zichovce a Krahulíka. Syn tu ochutnává od Matušky Fastball 9 a Californii 12, já koštuju Fermentádu, což je svrchně kvašená limonáda, která není vůbec špatná. Končím desítkou Krahulíkem. Můžete se tu setkat s pivem od Ravena, Clocka, Černý potoka apod.

Hugo
Hugo

Čtvrtek je ve znamení návratu do Loun, jak už víte z článku Zichovce. Zbývají nám tady ještě dva pivovary. Kam na oběd? Nakonec volíme Pivovar Domov s pivem Lounský Žejdlík, který má vchod na růžku ulic Rybalkova/Pudlovská. Lokál je obsazen zřejmě nějakým táborem, který sem chodí na obědy. Naštěstí je volno v zadní části a jak se potom koukáme i na zahrádce.

Domov
Domov

Na čepu je světlá jedenáctka a tmavá dvanáctka. Tady platí, že černé pivo je lepší světlého. Syn zkouší ejly 11 Delta a 12 Lemur, které jsou takové "vesnické", tedy blíží se chutí pijákům ležáků :( Celkově takový normální standard, tedy nic, kam byste se těšili. Jdeme zkusit štěstí o tři sta metrů níže.

Žejdlíci
Žejdlíci

Další fotky z Domova

Do pivovarské restaurace Na Letňáku dorážíme několik málo minut před 14. hodinou a v lokálu ani noha. Chceme ochutnat jen pivo. Tato horní restaurace je ale otevřena jen přes obědy, tedy do 14 hodin. Na čepu je zde prý jen jeden druh piva. Když se přesuneme do dolního lokálu, tam je na čepu plný současný sortiment pivovaru.

Na Letňáku
Na Letňáku

To samozřejmě rádi uděláme. Každý výčep má ale jiného provozovatele a bohužel ten ze spodního lokálu dnes dorazí až po patnácté hodině. Děkujeme tedy horní obsluze za ochutnání dvou druhů zlounských piv. Volba u mne samozřejmě padá na světlou desítku a dvanáctku Tvrďák. Piva byla asi víceméně bez chyb, protože si nepamatuju nic, čím bych je popsal. Škoda jen modelu dvou hospod, kdy je v denní dobu možnost, že ZLouna neochutnáte.

Desítka Zloun
Desítka Zloun

Další fotky od Zlouna

Tak to byl poslední pivovar naší výpravy do Slaného a Loun. Za čtyři (pět) dní jsme navštívili sedm pivovarů, tudíž za mne spokojenost.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1689x] [27. srpen 2020]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI