Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Za Radoušem ve stodole

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Za Radoušem ve stodole

Za Radoušem ve stodole [p2116]

V Druztové jsem se byl podívat již před pěti lety. Už tenkrát se zde uvažovalo o zprovoznění pivovárku. Nakonec se sem přesunula ze Šťáhlav veškerá výroba piva pod značkou Radouš a k tomu se přidal ještě jeden projekt.

Je neděle odpoledne, malinko deštivo, tedy spíše po dešti a my parkujeme V Olších, kde je čilý ruch. Na dvoře pivovárku se popíjí pivko, nás se ujímá Vili Ilgner, správce pivovaru.

V Olších Druztová
V Olších Druztová

Bývalá stodola je krásně opravená a tvarově se na první pohled podobá pivovaru, tak jak ho máme v představách. Ani klobouk pana starého nechybí, a je funkční, představuje výparník od varny. Varna je zde pětisetlitrová a najdete ji hned u vchodu do pivovaru. Nejdříve ale máme jít zkontrolovat záchodky. Tady se opět pan Ilgner vyřádil. Do jeho mozaikově vykládaného žlábku se Vám bude čůrat uplně samo :)

Žlábek
Žlábek

Jak už jsem psal výše, vaří se zde piva Radouš, která znáte ještě ze Šťáhlav. Novým projektem sládka Honzy Ilgnera je značka The Barn Beer Co., pod kterou "chce produkovat zajímavá piva a trochu si zaexperimentovat. Zaměřovat se bude hlavně na moderní svrchně kvašená piva a různé progresivní pivní styly", jak se dočtete na webu značky. Pivovar v Druztové tak disponuje dvěma hlavníma značkama.

Varna
Varna

Co by to bylo za návštěvu pivovaru, kdybychom neochutnali něco z jeho produkce. Máme štěstí, že Stodolní hospůdka, kde se normálně piva od Radouše čepují, je otevřena až od pondělí a veškeré pivní radovánky se tak odehrávají jen na dvoře pivovaru. Na čepu je šestero piv, čtyřikrát Radouš a dvakrát The Barn Beer. To je výzva, že?

Výčep
Výčep

Začínáme Stodolní desítkou, která je svěží, s jemně kvasničnou chutí. Takhle nějak má chutnat dobrá desítka a kdo ji umí, o tom můžeme prohlásit, že umí vařit pivo. Pokračujeme Magickým motýlem, což je Session IPA 12%, krásně krémová pěna, výrazná IPA, velmi dobré pivo.

Stodolní desítka
Stodolní desítka

A teď něco od Barna. Nelson IPA 14,5% je velmi dobré pivo, ale tak nějak mi vzpomínka na její chuť utekla. Na druhé pivo ale zapomenout hned tak nelze. Gosebumps 12% je svrchně kvašené pivo ve stylu gose, ve kterém najdete čerstvou limetkovou šťávu, pečený kokos a koriandr. Velmi zajímavé a dobré pivo

Gosebumps 12%
Gosebumps 12%

V útrobách pivovaru najdete i šalandu, tedy posezení pro pivovarskou chasu, kde jsme mohli chvilku spočinout a popovídat si s panem Ilgnerem. Tady dostáváme ještě ochutnat polotmavou desítku Mgr. Kelly, která je na přání nejméně hořké místní pivo. Asi by se dalo pít, ale když bych si měl vybrat, tak raději Stodolní.

Šalanda
Šalanda

Musím uznat, že pánové Ilgnerové mají velmi dobrá až výborná piva všech stylů. Návštěvu Druztové vřele doporučuju a doufám, že se opět začneme vídat na různých pivních akcích.


Další fotky z pivovaru Radouš v Druztové 1 2 3



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2365x] [2. červen 2020]
[Minipivovary] [comments: 4] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Michal_CB

úterý, 9. červen 2020
10:47

Michal_CB

Stodolní hospůdka už normálně funguje, na čepu 4x piva od Radouše i od Barn-u (2x), všechna piva velmi lahodná a pitelná, za mně asi nejlépe funguje "klasika", t.j. Pilsner Ilgner. Zatím je nevýhodou, že k jídlu je jenom nic moc rozmražovaná pizza.


napsal(a): Michal_CB [Odpovědět]

Dwarf

středa, 3. červen 2020
17:25

Dwarf

znamená to, že ve Šťáhlavech už je pusto, prázdno?


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Adsense

23. duben 2024
17:28


posted by: Inzerce

Chody

středa, 3. červen 2020
18:49

Chody

Dwarf: Ještě si tam asi pivko dáš, ale v Druztové to bude lepší...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

kisutam

středa, 3. červen 2020
19:12

kisutam

Chody: Ale uznejte,že Šťáhlavy měly své kouzlo.Třeba,když chtěl člověk na malou... :) :) :)


napsal(a): kisutam [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI