Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Neumann a Garp

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Neumann a Garp

Neumann a Garp [p1047][p1980]

Pondělí je v Mělnickém Vtelnu pivovar Neumann zavřený, musíme sem tedy vyrazit jindy. A rychlá večeře se zdá být dobrým důvodem k návštěvě. Kdysi jsem se tu již zastavil cestou do Dvora Králové, ale protože jsem řídil, nemohl jsem na místě ochutnat. Dnes si to mám vynahradit. Na čepu je šestero piv, spodně kvašené pak dva. Samozřejmě začínám dvanáctkou Václavem, kterému se nedá nic moc vytknout.

Nabídka
Nabídka

Polotmavá patnáctka Legionář byla pak už dost silná. Ze svrchně kvašených piv chutnala nejvíce NEIPA, ale i všechny ostatní byly dobré. Pivovar má technologii mimo lokál, varna je vidět oknem z ulice. Pivo si můžete odnést v originálních PET lahvích, které jsou stáčeny pod tlakem, takže Vám v lednici nějakou dobu vydrží. Tácek jsme dostali na požádání k pivu zdarma.

Pivovar Neumann
Pivovar Neumann

Jídlo bylo takové, no takové spíše z minulého století. Bylo ho dost, ale rozklepaná panenka pokrytá plátkem eidamu už přeci jen není v kurzu. Pokud nemáte řidiče můžete si objednat tzv. Beerbus, který Vás za ideálních podmínek doveze do a z pivovaru zdarma.

NEIPA
NEIPA

Další fotky pivovaru Neumann


Svět podle Garpa

Proč Garp ? Vysvětlení je jednoduché a logo pivovaru tomu napovídá. Jedná se o psa pánů majitelů. Ale pojďme se blíže podívat do Bakova nad Jizerou, kde na ulici Brigádnická sídlí stejnojmenný pivovárek, který je v provozu od loňska. Areál pivovaru se ještě dokončuje, ale pro žíznivé návštěvníky je již k dispozici výčep s venkovním posezením. Na čepu je čtvero piv, dva ležáky a dva ejly.

Varna
Varna

Z technologie je oku návštěvníka přístupná jen varna, která je umístěná ve výčepu a je vidět oknem z ulice. Ale vraťme se k pivu. Já samozřejmě ochutnávám oba ležáky, 10 a 12. Je sympatické, že je na čepu skoro desítka, do té se nepouští každý minipivovar. Bohužel něco mi v ležácích vadí, v obou. Je to taková "mazlavá" příchuť. Ejly, a to jak na místě tak doma z lahve, jsou o dost lepší, leč takové své.

100 a 440
100 a 440

Zajímavé je označování piv čísly. Desítka byla 100, dvanáctka 120. To by se dalo pochopit, u ostatních už se trochu ztrácím :) K pivu si můžete zakousnout něco ze studené kuchyně. Pivo Garp můžete zakoupit v lahvovém provedení 0,7l sklo, lednice je plná, stačí si jen vybrat. Když pojedete okolo, nezapomeňte se zastavit a ochutnat.


Další fotky pivovaru Garp



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2495x] [26. srpen 2019]
[Minipivovary] [comments: 5] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Dwarf

pondělí, 16. září 2019
19:12

Dwarf

v Bakově jsem byl v sobotu - za mě ležák 12 výborný a APA 11 je taky v pohodě; něco jsem koupil v lahvi domů, tak uvidím... (a označování položek v pokladním systému neřeším) ;)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Sekal

pondělí, 26. srpen 2019
20:48

Sekal

Nevíš, prosím, Chody, jak mají v Garpu otviracku? Web mlčí. Jinak jsem to zakoupil v pivotece v MB, piva čistá, ale žádný zázrak.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
09:48


posted by: Inzerce

Chody

úterý, 27. srpen 2019
16:49

Chody

Sekal: St+Pá 17-21 a So+Ne 16-21, jak najdeš na fotce na Instagramu - přidal jsem odkazy.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Sekal

úterý, 27. srpen 2019
23:06

Sekal

Chody: Díky moc. Na staromodni (ve smyslu žádný FB, žádný instagram apod.) lidí se dnes pivovary moc neorientuji. Web už asi vyšel z módy, přitom FB je tak nepřehledný.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 28. srpen 2019
09:01

jiri.kana

Sekal:Vítej u mě v klubu zastarale fungujících mozků, co mají problém najít informaci na FB. Většinou to nakonec najdu, ale v některých ohledech není hra na schovávanou úplně praktická záležitost.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI