Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


První Matuška

[čtvrtek, 4. březen 2010]

Možná budete něvěřícně kroutit hlavou, ale já opravdu ještě neměl Matušku. Dnes se to však mělo změnit, když v KMP Plzeň byla na čepu pšenice od páně Matušky z Broum. To co mi bylo doneseno připomínalo spíše karamelový puding než pivo. Nápoj byl absolutně neprůhledný, jen pěna napovídala tomu, že by mohlo jít o pivo. No nebudeme se bát vlka nic a pustíme se do toho.

Nač hledat různé podtóny, nač bádat nad tím, jakou technologií je pivo vařeno, když stačí ohodnotit jednoduše – pivo mi chutnalo... Ano, pan Matuška vaří výbornou pšenici, lepší než na Strahově. Pokud mohu soudit z toho, co jsem ochutnal na různých pivních slavnostech. Já vím, že na slavnostech si člověk pivo tak nevychutná jako při posezení v hospůdce, že mu ty chutě už pomalu splývají, ale pořád lepší, než hodnotit pivo dle „pár kapek po dně“.

No pšeničný Matuška byl dobrý, ale na čepu jsou ještě další piva, takže na řadě je Kocour Am Lager. To samé pivo, co mi v Táboře nikterak nezaujalo, prostě mi splynulo s ostatními. Dnes je to však jinak a i po výrazné pšenici je tenhle Kocour velmi dobře pitelný a zůstává mi po něm zajímavá hořkost. Další důkaz toho, že jednou to samé pivo může chutnat a podruhé nikoliv, či naopak. Každopádně, kdyby Kocour nedošel, byl by žhavým kandidátem na pokračování, protože další objednané pivo – Krakonoš 12 – bylo dnes to nejhorší, co jsem pil.

No místo Kocoura bylo naraženo Moravské Sklepní z Černé Hory. Na nefiltrované pivo až dost čiré, nicméně dobře pitelné a dva kousky sklouzly do krku jako nic.

Ještě mám chviličku do odjezdu vlaku, na celé pivo to není, no dám si tedy na čtvrté pípě naražené silné (9,5% alc.) belgické pivo Biere de Boucanier, které je točeno do 0,2l sklínky. Nebylo špatné, na tak silné pivo až dost dobře pitelné, alkoholová chuť nevyčnívala. Nicméně takové pivo je jen pro zpestření, možná jako aperitiv. Proto bych se asi nevydal na Festival desítek a tímto odpovídám Elfovi na jeho otázku: Kde jste všichni byli? Já byl doma, kde jsem si dopřával méně alkoholová piva...

První Matuška

autor: Chody | Blok 23:59 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Chody

středa, 24. březen 2010
21:03

Chody

Dnes jsem měl v KMP Raptora, což je nějaká ta IPA od Matušky a musím uznat, že pivo bylo vynikající a ani jsem nepoznal jakým způsobem je kvašené :) A je mi to jedno...
---------------------------------
Zpráva byla upravena 24.03.2010 ve 21:12:47


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Henri

čtvrtek, 25. březen 2010
08:32

Henri

to Chody:IPA Raptor od Matušky patří mezi nejlepší piva jaké jsem zatím pil v letošním roce. No a když je to IPA tak jak to asi může být kvašené, že :) Ale i kdyby to bylo jinak, tak by mi to bylo také jedno, protože to je vynikající pivo.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 4. březen 2010
18:41

Sekal

Co to je za posloupnost dát si Krákoru po pšenici a kocouřím AmLageru? A zatlouct to sklepním a pak Belgií? Já bych to zalil primátorem double a efekt by to mělo stejný.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
14:06


posted by: Inzerce

Chody

čtvrtek, 4. březen 2010
20:38

Chody

to Sekal:
Posloupnost je dána situací. Dobré pivo by mělo být dobré i po jiných pivech ne. Pšenice byla první proto, že jsem Matušku ještě neměl. Kocour s Krakonošem byly takto za sebou více méně náhodně. ČH byla naražena místo Kocoura, když jsem dopíjel Krakonoše a Belgie byla jen vyplněním času.
Ty si zalejvej čím chceš a postupuj jak myslíš...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Elf

čtvrtek, 4. březen 2010
14:34

Elf

"Méně alkoholová piva," ale hlavně ve větším množství, nejlépe po několika krýglech, že? Každopádně každý to má jinak, když někomu nechutnají, nebo ho nijak zvlášť neoslovují silné speciály, pít je prostě a jednoduše nemusí.
I když já teď pojedu na Vídeňský speciál z VelMezu a pokud projde při dvoudecové ochutnávce, dám si ho ... a teď pozor ... celý půllitr do krýglu.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 04.03.2010 ve 14:56:14


napsal(a): Elf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI