Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Zamyšlení nad přístupem k zákazníkům

[čtvrtek, 10. říjen 2013]

Tak jsem první říjnovou neděli vyrazil směr Křivoklát na výlet na kole s tím, že cestou zpět ve Zdicích prověřím podnik, který jsme zvažovali na oběd při plánovaném výletu asi dvacetičlené skupiny cyklistů do Brd, poobědvám a dám si opět Matušku. Krátce po čtvrté hodině jsem se pokoušel dobýt na zahrádku - zavřeno, stejně jako koncem srpna, kdy jsem tuto skutečnost s celkem lehkým srdcem přešel, protože jsem ještě nebyl ani ve třetině cesty a zavřená hospoda ve 14 hodin ve čtyřtisícových Zdicích mě až tak moc nepřekvapovala. To tentokrát jsem však měl i cíl hospodu zevrubněji prověřit a zavřená zahrádka v říjnu mě až tak nepřekvapila. Zašel jsem tedy za roh, kde je vstup do restaurace. Otvíračka již před polednem, tak jsem vešel. Jako obvykle, když jedu na kole v ceně třetiny auta, vešel jsem dovnitř i s ním. Podotýkám, že se jedná o silniční kolo, které provozuji za sucha a udržuji jej tak, abych ho mohl věšet nad postel, žádné zabahněné MTB. Zcela prázdný sál, nikde nikdo, tak hlasitě zdravím, abych byl zaregistrován. Asi po dvou minutách mě z řešení dilematu jestli té sedmnáctky dám třetinku nebo půllitr a lehkého zamrzení, že nemají něco slabšího nebo čtyřky jako jinde, vytrhne: "No, co to je? Co to je?" Z místnosti za výčepem se vynořil mladík s drsným výrazem.
"Dobrý den, byla zavřená zahrádka, můžu zde zůstat s kolem?", ptám se.
"No samozřejmě, že ne, před vchodem je stojan," dostávám lakonickou odpověď.
"Myslel jsem, že není problém, když tu nikdo není, komu by kolo překáželo, tak tu zůstat nemůžu?", zkouším to ještě jednou.
"Ne."
Tak jsem poděkoval za informaci, mise prověřit hospodu před návštěvou skupiny (znáte ty vyčítavé pohledy "do jakého pajzlu jsi nás to zase zatáhl", ne?) byla splněna také, a nakonec i řešení počátečního dilematu bylo vyřešeno - spokojeně jsem se poroučel do jiného podniku.

Cestou zpět mě pak docela mrazilo, že socialistický přístup k zákazníkům přebírá i mladší generace - výčepák se v době revoluce mohl učit tak násobení pod sebou. Přitom jsem myslel, že tyto manýry s konkurencí a potřebou se uživit zmizí nejpozději s odchodem vekslácko-číšnické generace do důchodu. Jak je vidět, tak ne všude. O to je překvapivější, že ve čtyřtisícových Zdicích s 8 hospodami, mimo hlavní turistické cíle a navíc objížděné dálnicí je snaha získat zákazníka na minimu. Mohl bych uvést několik podniků, které jsou zaplněny ve kteroukoliv dobu, ale přesto v nich nemají problém, když tam přijde člověk s kolem, dokonce i ne zrovna čistým horským. Ale možná je to obchodní plán. Nakonec, když jsem si pivo v tomto podniku dal poprvé a naposledy v půlce srpna, tak na zahrádce v 6 večer bylo necelých deset lidí, převážně cyklistů... Jaká je tedy návštěvnost asi teď, mimo sezónu? V jaké kondici asi bude pivo (páně Matušky za příslušnou cenu) v hospodě, kde je v neděli odpoledne úplně prázdno? Nakonec jsem byl vlastně rád, že jsem to nemohl zkusit a naopak měl důvod jet zkontrolovat Medvěda v Berouně a Matušku dát v blízkosti bydliště v podniku s milým majitelem. Mimochodem, pokud to bude číst, zde má odpověď na svůj podiv proč tam nejsem tak často jako dřív - holt podniků se zajímavými pivy je moc a pokud to nechce člověk dopracovat na alkoholika, tak nemůže jít na další ještě po návratu z kola...

A co vy, jaké máte zkušenosti z přístupu k zákazníkovi? Dáváte dýško automaticky nebo jej pokládáte za ocenění služeb navíc? Jaký máte pocit z toho, když dýško nedáte a číšník vám pak dlouhým lovením drobných dává najevo, že jste ho vlastně okradl?

autor: Paja | Blok 08:32 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Paja

úterý, 15. říjen 2013
13:06

Paja

to Martin Bauman: nojo, jenže já chápu, když mě vyhazují se špinavým kolem (a taky ne všude) nebo z plné hospody, kam se prostě nevejdu. Pochopitelně je nejjednodušší všechno zakázat a obsluha má klid. I od hostů. Co pak od takové obsluhy čekat? Onen RAJský nezájem, přezíravost a povýšenost...

to Sekal: nejde o to, aby byl podnik orientován na cyklisty, ale prostě na tu ochotu se dohodnout. BTW do ZČ bych s kolem nešel, to je přesně ten případ, kdy se tam člověk sotva vejde s větší taškou. A navíc ve ZČ si můžou hosty i vybírat - lokalita je to dost frekventovaná a zákazníků mají dost. Co jsem chtěl tím blogem i říct - ve Zdicích, kam zabloudí pár zoufalců a jinak místní by se měli snažit víc, ale prostě někteří podnikatelé jsou asi nepoučitelní. Nicméně mohu potvrdit zkušenost Děkana, většina podniků kolo toleruje nebo je možno jej mít poblíž a na očích. Nakonec i v okolí Prahy znám pár hospod, které se tváří nóbl (tam jsem s kolem nebyl, jen strašná snobárna). Ale je to asi jako Prazdroj, kdy se nedávno dal sládek slyšet, že je třeba držet cenu, aby lidi věděli (či spíš měli pocit), že pijí něco extra...

to DanDv: mohu Vás ubezpečit, že k aroganci mám daleko. Pochopitelně, pokud má majitel takový obchodní model, že bude tolerovat jen místní a ty, kteří se mu líbí, ať nechá personál nebo ať se sám tak chová. Pak se ale nemůže divit, že prosperovat nebude. Konkurence je už dost veliká. Jo, alkohol a kolo je problém, nicméně existuje určitá míra, která se na schopnosti neprojeví, narozdíl od jiných faktorů, které cyklistovu koncentraci ovlivňují daleko víc, ale nejsou ve vyhlášce (třeba únava atd.).


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Narmer

úterý, 15. říjen 2013
14:12

Narmer

to Paja: "...narozdíl od jiných faktorů, které cyklistovu koncentraci ovlivňují daleko víc, ale nejsou ve vyhlášce (třeba únava atd.)." .... třeba žízeň :D


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
02:50


posted by: Inzerce

Paja

středa, 16. říjen 2013
09:31

Paja

to Narmer: No, ono to zas tak smesne neni. Jel jste nekdy s hladakem? To je clovek v uplne jine dimenzi a jede strojove a jako ve snu... A podobne to je i pri jinem fyzickem diskomfortu... Docela by me zajimalo, o kolik se opozduji reakce v takovych stavech - IMHO téměř sekunda...


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Narmer

středa, 16. říjen 2013
11:42

Narmer

to Paja: pravda, pravda; sice jsem tam psal smajlíka, ale je zřejmé, že když se člověk místo řízení soustředí na to, že má třeba tu žízeň, pozornost zákonitě klesá


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Mosquit

úterý, 15. říjen 2013
14:22

Mosquit

to Paja:
a zrovna v Časech se dá kolo odložit nahoře u vchodu do chlaďáku, bylo mi to nabídnuto (mám plečku, jinak ji nechávám zamčenou u lampy venku).
Pro rejpaly: zpátky domů jedu s kolem tramvají na Pražského povstání a pak metrem, to je ještě povoleno.


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Sekal

úterý, 15. říjen 2013
21:07

Sekal

to Mosquit: Ehm, tuhle jsem ukládal do chlaďáku nahoře pivo na degustaci a nevešlo by se tam ani odrážedlo mého synka.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Paja

středa, 16. říjen 2013
09:34

Paja

to Mosquit: Tam je povolena trasa tramvaje pro nalozeni kola? Ja myslel, ze ty jsou jenom mimo centrum primo na periferii (Palmovka - Kobylisy, Dejvicka - Sarka, mozna Zelivskeho - Spojovaci, asi neco v Modranech...) Ale ze by zrovna Synkac, co je skoro v centru a vicemene to kopiruje metro?


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Mosquit

středa, 16. říjen 2013
15:11

Mosquit

to Paja:
Ano, trasa Náměstí Bratří Synků –> Vozovna Pankrác je povolená pro kolo v tramvaji. Není to smysl "na periferii", ale bere se to jako "tramvajový výtah". Mimojiné je to také povoleno vždy jen "do kopce", ne opačně.


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

DanDv

úterý, 15. říjen 2013
14:34

to Paja: Ano, je to tak. Pokud je to obchodní model podnikatele, pak vám nezbývá, než to respektovat. Je to jeho hospoda a když se rozhodne, že tam nechce pejskaře, kolaře, bezdomovce nebo kuřáky, tak je tam mít nebude, to je jeho svaté právo. Konkurenci neřešte, to se vás netýká. Třeba to má majitel jako zábavu a nepotřebuje vydělávat za každou cenu.


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

Paja

středa, 16. říjen 2013
09:36

Paja

to DanDv: Fajn, toto pravo majiteli neupiram. Pak je ale otazka, jestli je zrovna moralni a nearogantni pristup, kdyz si nekdo udela provozovnu k tomu, aby mohl buzerovat a mel z toho zabavu ;).


napsal(a): Paja [Odpovědět]

DanDv

středa, 16. říjen 2013
15:58

to Paja: Třeba si ten dotyčný skutečně zřídil hospodu s cílem zprudit všechny ty, co se mu chtějí nasáčkovat do výčepu s bicyklem. A vy jste mu na ten háček skočil. Vaše chyba. Měl jste nechat vehikl venku, nebo přijet autobusem a pak se kochat jak dotyčný tiše zuří.


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

Mosquit

úterý, 15. říjen 2013
12:19

Mosquit

to Dan:
to nebylo myšleno jako \"kdybychom u nás měli cyklostezky, taky by bylo legální tam jezdit pod vlivem\", ale jako \"když už můžeme jezdit (po Německu) pod vlivem, je to daleko bezpečnější po cyklostezce\"... :-)


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

AntiWeetek

úterý, 15. říjen 2013
10:20

AntiWeetek

Když teď nebudu řešit kolo, ale personál obecně, tak vstřícný přístup k zákazníkům má slečna Kateřina z plzeňského Klubu malých pivovarů. Takových aby bylo víc :)


napsal(a): AntiWeetek [Odpovědět]

AntiVašek

úterý, 15. říjen 2013
11:40

to AntiWeetek: Václave, vám přijde normální v pivovarské restauraci v Kynšperku po servírce chtít, aby vám ukázala prsa?


napsal(a): AntiVašek [Odpovědět]

Rudolf H.

úterý, 15. říjen 2013
13:19

to AntiVašek: Proboha! Už zase diskuse o ničem s panem Václavem? Už se tu dlouho diskutovalo jen o pivu, co???


napsal(a): Rudolf H. [Odpovědět]

Vítek M.

pondělí, 14. říjen 2013
22:11

to AB: to by mě zajímalo, co ti cyklisti udělali. Osobně nevidím vůbec žádný problém se skutečnosttí, že dojedu na kole do nejbližšího minipivovaru (cca 20 km), dám si tam 1-2 pivka a zase jedu domu. Rozhodně nikoho neohrožuju a to, že máme debilní zákon ohledně absolutní nuly i na kole je zase věc jiná.


napsal(a): Vítek M. [Odpovědět]

DanDv

pondělí, 14. říjen 2013
17:52

Autor je poněkud arogantní: Můžete být rádi, že jsem do té vaší prdele na svém luxusním kole vůbec přijel, takže se koukejte předklonit a vyhovět mi, jinak pojedu jinam a vy do týdne zbankrotujete!
Mimochodem - i cyklista je účastník silničního provozu a alkohol by neměl popíjet, tím spíše, že na svém čistém kole nejezdí po prázdných polních stezkách, ale po silnicích plných motorových vozidel. To, že se tím tady celkem veřejně chlubí mi můj dojem o jeho aroganci jen potvrzuje.
btw - kde nejsem spokojen, tringelt nedávám.


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

AB

pondělí, 14. říjen 2013
18:29

to DanDv: Jsem rád, že aspoň jeden jedinej člověk se tu pozastavil nad tou zhovadilostí, kterou je objíždění pivovarů na kolech, samozřejmě myšleno když je to spojeno s konzumací alkoholu. Pro lidi, kteří si tam dají limonádu můj příspěvek neplatí. Ona je to teď asi nějaká móda, dodám, že jen dočasná. Každej slušnej hospodskej by měl mít u vchodu ceduli a nápisem zfetovaným lidem, cyklistům a podobné lůze alkohol nenaléváme.


napsal(a): AB [Odpovědět]

Chody

úterý, 15. říjen 2013
07:22

Chody

to AB: U nás na vesnici se jezdí na kole jenom do a z hospody :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Weetek

úterý, 15. říjen 2013
10:01

Weetek

to Chody: To je škoda, protože kdybyste velocipédy prohnali i jinde, ubylo by otylých, obézních tlusťochů, kteří svými přidruženými neduhy zbytečně zatěžují zdravotnický systém :-)


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Slušnej člověk

úterý, 15. říjen 2013
08:37

to AB: Každej slušnej hospodskej by měl hlavně nalejvat jen slušnejm pupkatejm notorikům a všechnu tu ostatní lůzu vypráskat ven. Já a moje banděro jsme nikdy nepotřebovali tahat do hospody psa, kolo, ženskou nebo děti ... a to chodím do knajpy denně už dvacet let!!!


napsal(a): Slušnej člověk [Odpovědět]

Narmer

úterý, 15. říjen 2013
14:15

Narmer

to AB: "Každej slušnej hospodskej by měl mít u vchodu ceduli a nápisem zfetovaným lidem, cyklistům a podobné lůze alkohol nenaléváme." :D :D :D :D takhle jsem se dlouho nepobavil; máš těhle fórů v zásobě víc? :D


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Dan

středa, 16. říjen 2013
00:09

Dan

to Narmer: Hlavně by se to vyjímalo u hospod, které jsou na cyklistech přímo existenčně závislé. Třeba U Pilaře (U Jezu) na Majdaléně :-)
Protože tam je té lůzy vždycky velké množství


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Narmer

středa, 16. říjen 2013
11:45

Narmer

to Dan: no přesně tak ... úplně vidím tu ceduli U Pilaře: "cyklistické lůze a vodácké svoloči vstup zakázán" :D :D


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Henri

úterý, 15. říjen 2013
09:12

Henri

to DanDv: Jenom pro zajímavost, v Německu je povolená hranice alkoholu pro cyklisty 1,6‰.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Mosquit

úterý, 15. říjen 2013
09:21

Mosquit

to Henri:
to jo, ale taky tam mají i mezi vesnicema tolik cyklostezek, že bych se tam pod vlivem nebál na kole jet. 1,6 je tedy ale dost.
(což Tobě, vzhledem k profilovému avataru, asi nemusím popisovat :-) )
---------------------------------
Zpráva byla upravena 15.10.2013 ve 09:22:59


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Dan

úterý, 15. říjen 2013
09:59

Dan

to Mosquit: Nevím jak u nich, ale u nás je cyklostezka považována za veřejnou komunikaci, takže na ní též platí zákaz jízdy pod vlivem.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Jana

úterý, 15. říjen 2013
16:29

Jana

to Dan:
Myslím, že nemáte pravdu. Proč by taky jinak poliši číhali NA VÝJEZDU ze stezek. Tady je klasifikace dle Zákona o pozemních komunikacích:

...místní komunikace IV. třídy, kterou je komunikace nepřístupná provozu silničních motorových vozidel ....cyklistické stezky...


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Mosquit

úterý, 15. říjen 2013
18:14

Mosquit

to Jana:
ono to vyjde nastejno, neboť souvislých cyklostezek u nás moc nemáme.
http://www.youtube.com/watch?v=1eWRy184qZA
:-)


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Dan

středa, 16. říjen 2013
00:29

Dan

to Jana: Nevím, proč někde číhají na výjezdu, ale setkal jsem se s lidmi, kteří byli kontrolováni na cyklostezce. Na začátku letní sezony byly i v TV spoty o tom, že policie bude přitvrzovat a mimo silnic, kontrolvat i na cyklostezkách. Pouze na lesních a polních cestách nulová tolerance neplatí, ovšem pouze do chvíle, kdy by dotyčný zavinil nějakou nehodu, pak je i tam alkohol přitěžující okolností. Alespoň tak to bylo prezentováno. Zákony a vyhlášky jsem kvůli tomu nestudoval.
Dle mého je to jen buzerace normálních lidí. Každý soudný a zodpovědný člověk se nebude někde motat v provozu v podnapilém stavu.
Dle mého, zastávka u hospůdky, dvě piva a cesta dál, mimo hlavní tahy, nemůže ve většině případů nikoho ohrozit.
Asi je to jak kde. Na některých vesnicích jezdí na kole do a z hospody ti slušnější, ostatní jezdí autem (né že bych to obhajoval a podporoval), taková je prostě skutečnost...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Paja

středa, 16. říjen 2013
09:43

Paja

to Jana, Dan: Ja myslim, ze na vyjezdu se ciha proto, ze cyklostezka je uzka a prekazeli by jeste vic :-). Myslim, ze jizda pod vlivem je zakazana na vsech verejnych komunikacich - cili i na te polnacce by teoreticky mohli cihat (coz zjevne nedelaji proto, ze tam neni takova frekvence a asi se jim nechce cekat cely den a zkontrolovat jenom 2 lidi a smolne zjistit, ze ani jeden z nich nebyl nametenej). Jedine, pokud budete mit svoji vlastni komunikaci, kam bude ostatnim vstup zakazan, tak tam muzete jezdit vlevo, ozralej a na nehomologovanem vozidle.


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Dan

středa, 16. říjen 2013
11:02

Dan

to Paja: Tak je jasné, že kolo je dopravní prostředek a cyklista je účastník silničního provozu a už z této podstaty by se nemělo jezdit pod vlivem asi nikde (mimo soukromého uzavřeného pozemku).

My tady o tom vedeme diskuze a jeden nejmenovaný jihomoravský politik, aby si získal před volbami podporu lidí, udělal na veřejnosti dohodu s policejním ředitelem, že policie bude tolerantní k lidem, kteří objíždí na kolech vinné sklípy.
Zřejmě na víno platí jiná měřítka, než na pivo a to ne jen v daňové oblasti a celních předpisech...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Paja

středa, 16. říjen 2013
12:46

Paja

to Dan: fakt? Tak to je dobrý. Nakonec typicky české - na jednu stranu máme Vinné stezky, na druhou stranu nulovou toleranci. Tak co s tím? Uznat, že dotaze na budování stezek byla investice pro šíření kriminality (asi stejné, jako kdyby měla EU sponzorovat něco na způsob webu pro šíření kopií filmů), ničit podnikatele (IMHO cyklisti jsou fakt dost významný segment gastronomie)? Tak se to prostě vyřeší tak, že se zákon (blbý zákon) nebo kontrolovat a vymáhat. Pak se nelze v přehršli regulací divit, že nikdo nedodržuje žádné zákony, i ty smysluplné...


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Děkan

pondělí, 14. říjen 2013
08:54

Děkan

Pisatelův problém byl asi v tom, že přijel sám a neměl mu kdo kolo alespoň na chvíli ohlídat. Nepředpokládám totiž, že kdyby jich přijelo 20 na sebedražších kolech, že se s nimi všichni budou cpát do lokálu. Na druhou stranu i NE se dá říci slušně a s noblesou a to zde evidetně chybělo. Taky hodně cestujeme po vlasti a na kolech, ale většinou jsme se setkali s pozitivním přístupem, některé hospody mají na kolařích dokonce založenou existenci. Ale vždy je třeba vystupovat slušně a ohleduplně a nejlépe se nejdříve otázat. Pepa z Depa je asi dnešní kapitalistickou společností rozčarován a zahořklý, ale vždy je to o lidech a tom, jací jsme uvnitř. Zažil jsem vydatně i minulý režim a dovoluji si tvrdit, že slušnost a ohleduplnost jde napříč společenským zřízením.


napsal(a): Děkan [Odpovědět]

Pepa z Depa

sobota, 12. říjen 2013
21:49

25let po konci socialismu už je potřeba si přiznat, že takové chování nemá se socialismem co dělat, žijeme totiž v kapitalismu, kde sobeckost a neochota jsou dením poznáním a na Západě to není jiné - ale tam se na socialismus vymlouvat nemohou :-)


napsal(a): Pepa z Depa (josef.p(a)post.cz) [Odpovědět]

jan

neděle, 13. říjen 2013
00:07

Jan

to Pepa z Depa:
hm, tak vy jste asi venku moc nepobyl - bohužel ten rozdíl tady stále je...


napsal(a): jan [Odpovědět]

Sekal

sobota, 12. říjen 2013
20:55

Sekal

Jsou restaurace, které jsou orientovány na kuřáky, nekuřáky, rodiny s dětmi, cyklisty,zákazníky se psy. V tom směru zřejmě nezvolil autor vhodný lokál. Já třeba nemám rád v hospodě psy, zvlášť když je jich tam víc. Tuhle mi u Vodoucha poslintala nějaká doga montérky, opravdu moc příjemné. A nevím, zda by se mi líbilo, kdyby třeba do ZČ napochodovalo x cyklistů s kolem za x tisíc, i když v Nuslích by to bylo ospravedlnitelné i se skládačkou. Každý by si prostě měl rozmyslet, zda podnik, do něhož míří, je dostatečně vznešený.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

mosht

sobota, 12. říjen 2013
11:12

Zdravim,

pokud jde o vstup na zahradky s kolem, hospodsti se zkratka budou muset s mirit se skutecnosti, ze cyklistu je prez leto vetsina a pokud jim nevyjdou vstric, bude to pro ne citelna ztrata. Co se tyka chovani personalu restauraci a pivovaru, je to proste v nas, negativni pristup se predava z generaci na generaci a to nikdo nezmeni.


napsal(a): mosht (ciderhouse(a)seznam.cz) [Odpovědět]

standa

sobota, 12. říjen 2013
00:33

Máme rádi hosty,ale bohužel mi velmi často připadá,že si myslí,že si mohou dělat,co chtějí.Snažíme se jim vyjít vstříc,ale mnohdy se mi zdá,že je to kontraproduktivní.Přes můj nesouhlas manželka zavedla pravidlo,že do pivnice mohou děti,psi,kočárky a dokonce někdy i kola.Do pivnice by hosté mnohdy nejraději vjeli i s tankem a děti se bez rodičovského dozoru roztahují zpravidla uprostřed na zemi s hračkami,rozházenými široko daleko a jak se chovají psi vúči svým soukmenovcúm nechci raději rozebírat.Hosté zapomínají základní pravidlo,že svoboda končí tam,kde začíná svoboda druhého.Je to chyba a sobeckost celé dnešní společnosti.
Přiznám se,že bych se asi také rozmýšlel,zda bych dal dýško někde,kde jsem prostorově,pachově či hlukově omezován.


napsal(a): standa (orstan(a)tiscali.cz) [Odpovědět]

Pavel R.

sobota, 12. říjen 2013
18:33

Pavel R.

to standa: Hezky napsáno, hlavně pravdivě. S něčím podobným jsem se také už setkal, respektive se s tím přes léto setkávám dost často. Jezdí k nám na kole místní rádobypodnikatel, dá si tři, čtyři piva, na zahrádce nasedne na kolo a jede přes celou hospodu ven.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Podnikatel

sobota, 12. říjen 2013
20:50

to Pavel R.: Tady asi někdo chce dostat přes čumák, jak by se Vám Pavle líbilo, když bych o Vás psal, že jste rádoby sládek?


napsal(a): Podnikatel [Odpovědět]

Pavel R.

sobota, 12. říjen 2013
21:15

Pavel R.

to Podnikatel: Pište o mě co chcete, ale jsem podsládek, možná to znamená rádoby sládek :D Tohle fakt neřeším. Jen se mi nelíbí chování toho dotyčného, který si myslí, že může všechno. Snad jsem se podnikatelů nějak nedotkl...


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

yerka

sobota, 12. říjen 2013
20:54

yerka

to Pavel R.: Ano, na vlastní oko jsem to Na Rychtě jednou viděl, jen jsem netušil, že jde o podnikatele. Přesto si myslím, že není úplně vhodné se domáhat vstupu do restaurace s kolem či kočárkem. To by si měl opravdu rozhodnout provozovatel restaurace, tímto tak trochu reaguji na příspěvek, který napsal pán s nickem mosht. Na stranu druhou (vím, jaký jste na to napsal svůj názor) nekuřácké prostředí by Vami dělanému pivu velmi slušelo a bylo by jej možno lépe vychutnat v jeho chuťové kráse. Co třeba salónek kuřácký a velký prostor nekuřácký? :-)


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Pavel R.

sobota, 12. říjen 2013
21:10

Pavel R.

to yerka: Víte jak je to s tím volem co jde na porážku ? :D Já jsem kuřák :D


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

yerka

sobota, 12. říjen 2013
21:19

yerka

to Pavel R.: Vím, vím. A kapři si také rybník nevypustí :-) Ale měl bych na Vás dotaz, kdysi jsem se Na Rychtě setkal s pivem Rychtovar, hodně mi chutnalo ale pak už jsem jej více nezažil. Bude ještě někdy v portfoliu pivovaru?


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Pavel R.

sobota, 12. říjen 2013
21:28

Pavel R.

to yerka: Musím se přiznat, že už ani nevím, co to bylo za pivo :D Nebyla to 16% ? S těmito silnějšími pivy je trošku problém kvůli kapacitě pivovaru a u nás vůbec se všemi speciály. Ale snad budeme mít naproti pivovaru mimo kolárny i velkou chladící místnost na sudy tak nám speciály nebudou zabírat tank na delší dobu.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

yerka

sobota, 12. říjen 2013
21:34

yerka

to Pavel R.: Také už nevím jistě, myslím, že šlo spíš o čtrnáctku, ale budu se těšit, na základě Vašich informací o lednici, na další plnotučné speciály, které jsou vhodné do nadcházejícího ročního období :-)


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Pavel R.

sobota, 12. říjen 2013
22:09

Pavel R.

to yerka: Teď někdy začátkem listopadu budeme vařit 14% s podílem pšenice. Ta byla na čepu i předloni. Možná to byla zrovna ona...


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Pavel R.

pátek, 11. říjen 2013
15:41

Pavel R.

Co se týče cyklistů, mohu jen podotknout, že jsou u nás Na Rychtě vítáni. Myslím, že to máme dokonce ve formě samolepky i někde na dveřích do lokálu. Přes léto je to trošičku problém, ale pár kol se na zahradu vejde, kdo se rozhodne přespat, těm jsou kola uskladněna přes noc v recepci. Máme v plánu vybudovat do budoucna i kolárnu. A cyklostezka je kousek od nás...


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Jana

pátek, 11. říjen 2013
17:13

Jana

to Pavel R.:
Nebuďte skromný, na vaší zahrádku se toho vejde dost. :D Vlastní zkušenost. A nikdo nás nevyháněl.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Martin Bauman

pátek, 11. říjen 2013
14:32

Pokud jde o to samotné kolo, tak to docela chápu. Hospoda není kolárna a pokud někdo jede na pivo na kole za 100 tisíc, tak je to jeho problém. Může být i čisté a hospoda prázdná, jenže příště někdo přijde za plného provozu se zabláceným trekem a bude se ohánět tím, že minule přece tamtomu pánovi taky dovolili vzít si kolo dovnitř.

Samozřejmě to ale neopravňuje obsluhu chovat se neurvale, stačí přece slušně vysvětlit, že to prostě nejde.


napsal(a): Martin Bauman [Odpovědět]

Dan

pátek, 11. říjen 2013
12:55

Dan

Hospoda je vždy o lidech. Praha je samostatnou kapitolou. Tam to většinou ze strany výčepních je víc než vztah k profesi a k zákazníkovi, vztah k penězům. Velká část hospod odmítá Čechy. Třeba Novoměstský pivovar ve vodičkově, je klasickou ukázkou. Na druhou stranu, třeba U Třech Růží, zákazníky nesortují a nevadí jim i člověk, který přijde jen na jedno.
U malých hospod platí jednoduché pravidlo. Jeli výčepní zároveň majitel podniku, tak má většinou k zákazníkům dobrý vztah, snaží se jim vyjít vstříc a takový si dýško opravdu zaslouží.
Někde je ovšem podnik plný brigádníků, v lepším případě zaměstnanců a pokud si to majitel osobně neřídí, tak je to většinuou hrůza. Podmíráky, neochota, nezájem naplnit hospodu, nebo přimět lidi, aby se rádi vrátili. Takový si dýško nezaslouží.
Bohužel, velká část lidí dává dýška i tam, kde jsou nespokojeni. Jsou tím sami proti sobě.
Jízdní kola, to je velký problém. Znám člověka, který měl kolo v ceně 100 tis. Kč, které byl nucen zaparkovat ve stojanu před hospodou. Kolo mu i přes zámek ukradli, hospoda odmítala odpovědnost a přestože kolo bylo pojištěno, tak pojišťovna odmítla uhradit ztrátu, protože kolo nebylo uzamčeno v homologovaném "kolostoji". Přitom před většinou hospod, pokud jsou, tak jsou stojany, které někdo někde svařil, nebo vydlabal ze dřeva a podobně.
Takže u nás, navštívit hospodu, ještě k tomu s kolem, je vždy tak trochu sázka do loterie.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Energetik

čtvrtek, 24. říjen 2013
20:52

Energetik

to Dan: Novoměstský pivovar za mě bez problémů. Naopak vstříčnější přístup k Čechům, věřte nebo ne. Je to taky o tom chování zákazníka...


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

hroch

čtvrtek, 24. říjen 2013
21:34

hroch

to Energetik: Novoměstský jsem letos vyzkoučel dvakrát a vždy naprosto v pohodě. prostě to co provádělo před deseti lety a třeba před dvěma už není pravda a zákazníky nesortují. Možná jsem měl štěstí, že to ruský organizátor zájezdů neměl skoro celé zamluvené pak by to asi vypadalo možná jinak. Stejnou zkušenost mám letos od Fleků, vyloženě na mě a kamarádovi bylo vidět že jdeme na jedno a uplná spokojenost s přístupem.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 24. říjen 2013
21:55

Dan

to Energetik: Moje poslední zkušenost, je stará cca 3 roky. Po ní jsme si řekli, že sem už ne.
A věřte, že jsme se chovali slušně a měli jsme i poměrně velkou útratu.
Pokud se situace změnila, tak je to jen dobře.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Jardel

pátek, 25. říjen 2013
08:47

Jardel

to Dan: já novoměstský navštívil letos prvně, bylo ještě teplo takže jsme šli na zahrádku. Zeptal jsem se rovnou kam je lepší jít na pivo, z restaurace mě ve vší slušnosti poslali o štok vejš. Nikdo na mne skrz prsty nekoukal, dal jsem dvě a pohoda.


napsal(a): Jardel [Odpovědět]

Zákazník

čtvrtek, 10. říjen 2013
21:26

Bohužel u mě převažují ty negativní zkušenosti-v Praze v centru ten milionkrát omýlaný vlezdoprdelismus Rusákům a neskrývaná nenávist k Čechům, mimo centrum zase dávají najevo,že jsou v práci a proto jsou pro ně hosté obtížný hmyz a venkovské putiky-tam platí že cizinec (rozuměj český turista) není našinec a proto se k němu chovají odtažitě, i když pravda, pivo nakonec donesou, s nehezkou grimasou na xichtě. A jako přes kopírák s vesnicema je to i na malých městech.
Takže se pak vždycky docela těším domů, jak si zapnu Pivní info a otevřu lahváče.
Personále českých hospod-vyližte mi prd..


napsal(a): Zákazník [Odpovědět]

Pepa

pátek, 11. říjen 2013
20:14

pepa

to Zákazník: Prahu navštěvuji několikrát za rok.Na obsluhu si nemohu stěžovat.Možná mám štěstí.


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

Děkan

pátek, 25. říjen 2013
10:15

Děkan

to Zákazník: Nelze takhle zobecňovat a všechny v Praze hodit do jednoho pytle. Velice dobrou a několikanásobnou zkušenost máme s personálem v Klášterním na Strahově (v pivnici s varnou), vždy ochota vyjít našinci vstříc. Naopak, arogance mladíků v restauraci u Břevnovského kláštera (vím, že nepatří k pivovaru) je až obdivuhodná. Je to o lidech a všude jsou dobří i zlí.


napsal(a): Děkan [Odpovědět]

Zákazník

pátek, 25. říjen 2013
10:39

to Děkan: Tak samozřejmě, jsou výjimky, ale cena strahovského piva je nad moje finanční možnosti, do 40ti kč za půllitr jsem ochoten dát, ale 64 kč za 0,4 litru už je i za velmi dobré pivo poněkud přehnané.


napsal(a): Zákazník [Odpovědět]

Mosquit

sobota, 26. říjen 2013
12:50

Mosquit

to Zákazník:
Na Strahově lze požádat o zákaznickou slevovou kartu. Nicméně za 40 korun za půllitr to stejně nebude.


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

yerka

sobota, 26. říjen 2013
10:35

yerka

to Děkan: Zkušenosti jsou různé, v červenci 2012 jsme seděli 2 v prázdném Strahovském pivovaru (nebylo zavřeno) a u pultu 4 členové personálu a za 15 minut (pak jsme odešli) koukání na nás, se nikdo nepřišel zeptat na naší objednávku. Naopak v břevnově jsem problém neměl, ale jak říkám, zkušenosti jsou rozdílné.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Karel Zlin

čtvrtek, 10. říjen 2013
20:33

Dobreho dne,
pridam zkusennost s navstevou noveho minipivovaru selsky-pivovarek.cz v Kromerizi.
Prijel jsem tam vzhledem ke vzdalenosti od Zlina autem a kdyz jsem videl to nadseni pana sladka
ukazat jak si to pekne zaridil a jak mu to hezky lezi.Tak i pres to jsem nemohl odmitnout ochutnat
jen na dno !(info pro PCR) od vsech 3 kousku.Musim uznat nyni kdyz dopijim 12° Sedlaka, ze se opravdu neboji chmelit :-).Doufam, ze mu ta uprimnost a nadseni vydrzi.


napsal(a): Karel Zlin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI