Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na Vánoce dlouhý noce, piju jenom Únětice

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Na Vánoce dlouhý noce, piju jenom Únětice

Na Vánoce dlouhý noce, piju jenom Únětice [p936]

Jako tradičně každým rokem, v předstihu Vánoc, byl v Únětickém pivovaru v sobotu 20. listopadu naražen Vánoční únětický speciál, 13° polotmavá. Speciál je stále vařen podle receptury prvního únětického sládka, pana ing. Vladimíra Černohorského. Jak praví Vyhláška pivovaru: "k jeho výrobě byly použity 4 druhy ječného sladu a kvalitní český chmel a dostatek času". EPM je 13,11% hm. a obsah alkoholu 5,13% obj. Tolik suchá fakta.

Poutač
Poutač

Naražení vánočního speciálu není jen o slavnostním naražení, ale o celkové slavnostní náladě po celé odpoledne. Letos sice nebyl dětský program, obvykle předcházející samotnému naražení, zato se konal křest pivovarského "služebního" veterána Únětického Ládi (Landrover z roku 1965). Jeho jméno vzešlo z hlasování na FB a v sobotu byl představen veřejnosti, kdy krátce po 15 hodině byl slavnostně odhalen a pokřtěn. Prý je to typ, kterým jezdila i anglická královna (jak jsem koupila, prodávám).

Únětický Láďa
Únětický Láďa

Samozřejmě nechybělo uvítání od majitelů pivovaru, manželů Tkadlecových, jakož i sládka, Honzy Lumberta i tradiční song v podání pana starosty ing. Vytisky a jeho skupiny Rybičky, tentokráte přejmenované na Rybí potěr.

Ve stodole
Ve stodole

A poté už se chopil narážecí palice pan Petr Fuksa, trojnásobný mistr ČR v pétanque, který mimochodem pokřtil i Láďu, samozřejmě únětickým pivem. Naražení proběhlo úspěšně a polotmavý mok mohl téci do připravených sklenic. A že neměl, ostatně jako vždy, chybu, bylo vidět na tvářích a spokojeném úsměvu ochutnávajících.

Pan Fuksa naráží
Pan Fuksa naráží

K volné zábavě hrála od 16 hodin skupina SNOO ethno-rock’n‘roll a od 19 hodina pak následovala večerní párty se skupinou FLAM revival rock. Polotmavá třináctka tam prý tekla proudem.

S úvodním heslem z Vyhlášky jsem začala, tak i končím: "Hostinský, čepuj zvesela, bude z toho pěkná mela. Šťastné a veselé!"


Fotogalerie



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 1311x] [22. listopad 2021]
[Události] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI