Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

U Ravena v pivnici

Hospody, hospody a restaurace ...


verze pro tisk

U Ravena v pivnici

U Ravena v pivnici [p1598]

Raven, to je pro mne pivovar svrchně kvašených piv, zejména ejlů, které si rád odpustím, pokud je po ruce nějaký ten vymazlený ležáček. Na druhou stranu je třeba se někdy podívat za hranice všedních ležáků. Raven byl nezdolným účastníkem jakýchkoliv pivních slavností prakticky v celé republice. Co také může dělat minipivovar bez vlastní restaurace. Nemalý podíl na výstavu mají jistě tzv. ochutnávkové hospody, ale vlastní výčep na místě činu je prostě něco jedinečného. I pivovarská restaurace průmyslového pivovaru má v sobě určitý punc vyjímečnosti.

Pivnice Ravenu
Pivnice Ravenu

Bylo tedy jen otázkou času, kdy se Lochotín, po zrušení pivovaru U rytíře Lochoty, opět dočká svého pivovarského výčepu. Vlastní pivovar Raven je umístěn v prostorách bývalého pivovaru Blahovar, tedy ve dvoře za nově otevřenou pivnicí. Samotný výčepní podnik je situován při hlavním tahu na Bolevec (Most), roh Lidické a Mozartovy ulice. Dřív jste zde, pokud si pamatuji, našli nějakou nálevnu či hernu s Gh. Je úterý a my se sem vydáváme na 16. hodinu, kdy je nastavena otvíračka (o víkendu můžete zajít od 14. hodiny).

Výčep
Výčep

Když jsem jezdíval kolem, všiml jsem si výkladu s pytli se sladem. No nebyl to jen výklad, ale pytle slouží jako opěrátka pro hosty. Zda je v nich opravdový slad nebo nějaká náhražka nevím, ale pokud by se potvrdila první varianta, mohli bychom se za pár týdnů dočkat "naprděného" piva, což by jistě byla mezi lovci pivních stylů senzace :)

Jak jsem psal výše, jedná se o pivnici, nikoli restauraci, takže zde nečekejte nějaký kulinářský zážitek. Tady je to o pivu a k němu si můžete dát, krom pochutin typu brambůrků či oříšků, tlačenku, klobásu či hermelín.

Posezení
Posezení

Pivo, to je to oč běží a na čepu je jich celkem 7 druhů, osmý kohout zabírá bezová limča vlastní výroby (neochutnali jsme). V době naší návštěvy byly dva kohouty zabrány hostujícími pivy z Německa. HefeWeizen z německého Bad Tölz nebyla vůbec špatná. My začínáme samozřejmě ležákem Raven 11%, který není špatný, ale také to asi nebude to pivo, na které se sem chodí. Raven je prostě o ejlících a s tímto vědomím jsme sem také přišli.

Sortiment
Sortiment

Všechna dnes ochutnaná piva byla bez vyjímky výborná, žádné vady v pitelnosti jsme nezaznamenali. Někdy se stane, že Vás ejl chuťově nakopne tak, že celý večer máte na jazyku drsnou chmelovou hořkost, ne tak tady. Piva jsou krásně zakulacená, jemně ale výrazně hořká. V ústech po nich máte jako v pokojíčku, ne jako v senkrovně. Nejzajímavější byl Cherry Weise 9°, aneb višňový kyseláč. Pivo růžové barvy, chuti spíše po dobré limonádě než po pšenici.

Kyseláč
Kyseláč

Celková vizáž pivnice navozuje industriální dojem. Přiznané elektrické vedení včetně krabic na povrchu určitě zaujme nejednoho elektrotechnika. Nehledě na to, že nikdy nenavrtáte vedení a poruchy vyřešíte bez zásahů do omítky.

S objednávkou automaticky na stůl přistála miska s ořechy jako pozornost podniku. Obsluhující slečna byla sdílná, ráda nám předříkala sortiment, ale asi se dneska upovídá. Myslím, že by stálo za to vytisknout na stůl aktuální seznam čepovaných piv s popisem, protože ne každý ví, jak má ta která IPA chutnat...

Elektroinstalace
Elektroinstalace

Shrnuto, podtrženo. Tento podnik si svoje místo na plzeňském pivním nebi určitě najde. Žádný vážný nedostatek jsme nezaznamenali a tak to má být, tak je to správné. Tedy až se někdy odpoledne dostanete na Lochotín, zkuste zajít na nějaký ten ejlík, myslím, že Vám bude chutnat.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 5120x] [12. listopad 2017]
[Restaurace] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Ladislav Vrtiš

neděle, 12. listopad 2017
19:17

Dobrý den, děkujeme za návštěvu. Před námi v pivnici sídlil zakouřený bar s géčkem. V pytlích je plzeňský slad z Kounic, který bude použit ve výrobě. Je uzavřen v neprodyšném plastovém pytli, takže to nebude žádný rauch. Od ledna nastupuje kuchař a v nabídce tak budou stabilně i teplé pokrmy. Na jaře pak otevřeme zahrádku s grilem a další vychytávky. Těšíme se na Vás a dej Bůh štěstí!


napsal(a): Ladislav Vrtiš (ceo(a)pivovar-raven.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI