Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Radegast Nošovice


Pivní.info

Radegast Den

[čtvrtek, 11. září 2008]

Šestý ročník oslavy značky Radegast proběhne tradičně takřka v celých Nošovicích na několika scénách. Návštěvníci těchto nejen pivních slavností si užijí recesi, zdravý pohyb i špičkové hudební zážitky. Celý letošní ročník se ponese v hokejovém duchu.

Hlavními hudebními hvězdami Radegast Dne budou Michal Hrůza, Děda Mládek Illegal Band, Yoyo Band, Žlutý Pes a mnozí další, například ti nejlepší ze soutěže amatérských hudebníků Radegast Líheň 2008. Těšit se ale můžete i na dixieland nebo cimbálovku. Hudební program moderují televizní sabotážníci Tobi a Vladimír.

Na domácí akci značky Radegast nemůže chybět kompletní Radegast městečko zábavy, ve kterém se můžete připravit na náročnou hokejovou sezónu. Vyzkoušet můžete novinky i ověřené atrakce, využít můžete také netradiční dopravní prostředky jako vozítka Segway nebo vznášedla!

A jelikož je hlavním tématem letošního Radegast Dne hokej, čeká vás zde netradiční letní stadion s kluzištěm pod širým nebem. Můžete si zabruslit (půjčovna bruslí bude k dispozici) nebo sledovat profíky v akci, ale taky předvést vlastní sportovní nadání v řadě hokejových soutěží o ceny. Dění na hokejové ploše bude navíc komentovat legenda televizních přenosů Karol Polák!

Radegast Den ale není jen našlapaný celodenní program a zábava, ale také kvalitní pivo. Stejně jako každý rok se můžete těšit na speciální kvasnicový ležák uvařený pouze a jen u příležitosti nošovického svátku. Připravena je i prohlídka pivovaru Radegast.

Do Nošovic vás dopraví autobusy i historický vlak. Vstup je tradičně zdarma.

Zdroj: Radegast.cz


Členové Radegast týmu mohou vyhrát 1000 piv

Zajímavou motivaci získali pro letošní extrémní závod Dolomitanmann členové nadějného českého celku Radegast tým. V případě vítězství mají od svého partnera, pivovaru Radegast, slíbeno 1000 piv druhé nejprodávanější značky v ČR. "Na suchu" však nezůstanou čeští reprezentanti ani v případě umístění na druhém a třetím místě, které pivovar odmění 500, resp. 250 plechovkami piva Radegast.

"Věřím, že žádný z účastníků tohoto extrémního závodu nemá o motivaci nouzi. Nicméně pivní odměna určitě přispěje k dobré náladě a vzájemnému hecování uvnitř Radegast týmu," říká Pavel Kmínek, manažer značky Radegast.

Na nejtěžší extrémní závod světa odjíždí čtyřčlenný Radegast tým s nejvyššími ambicemi. Tomu odpovídá složení týmu, který tvoří mistr světa v jízdě na divoké vodě Kamil Mrůzek, nejlepší český běžec do vrchu Robert Krupička, mistr ČR v závodě extrémních štafet - mountainbiker Robert Novotný a několikanásobný štafetový mistr ČR, paraglidista a běžec Jan Škrabánek.

Slavný Dolomitanmann podporovala značka Radegast již v minulosti a vyslání "vlastního" týmu je tak pro druhou nejprodávanější značku v ČR návratem do drsného alpského prostředí. "Značka Radegast pochází z nádherné přírody a jejím důležitým atributem je zvládání překážek, které život přináší. To přesně koresponduje se závodem, který je o překonávání vlastních možností," dodává P. Kmínek.

Letošní 21. ročník soutěže Dolomitanmann se koná v sobotu 6. září v rakouském Lienzi. Díky náročnému profilu trati je označován jako nejtěžší extrémní závod na světě. Například běžci musí zvládnout převýšení přes 1.700 m. na 12 km trati. V každém týmu se dále představí biker, kajakář a paraglidista.


Nošovické rybníčky v plném provozu

[čtvrtek, 17. červenec 2008]

Unikátní systém biologického dočištění drenážních a dešťových vod, odváděných z areálu pivovaru RADEGAST Nošovice, za pět let svého zkušebního provozu vyčistil 334 000 m3 vody. Projekt za více než 6 milionů korun nyní přechází do trvalého provozu.

Dešťová voda odtékající z pivovaru je zachycována a čištěna soustavou rybníčků, které jsou izolované od ostatních vod. Rybníčky vznikly mj. obnovou a rozšířením dvou odstavených říčních ramen řeky Morávky a jejich propojením uměle vytvořeným meandrujícím korytem s významnou samočisticí schopností. Dlouhodobým cílem projektu je nejen dosažení požadovaného stupně dočištění drenážních vod z areálu pivovaru Radegast, ale i zvýšení rozmanitosti biotopů v nivě Morávky.

„Jde o přírodě blízký způsob čištění bez nároků na spotřebu energií, který nejen nenarušil vzhled údolní nivy řeky Morávky, ale navíc pozitivně ovlivnil biotop a umožnil návrat původní fauny a flóry - například ondatry pižmové a mloka skvrnitého," říká Petr Holeček, manažer životního prostředí Plzeňského Prazdroje, do jehož skupiny nošovický pivovar patří.

Během pětiletého zkušebního provozu probíhaly pravidelné odběry vzorků vody, vždy s vyhovujícími výsledky. Letos na jaře nabylo platnosti kolaudační rozhodnutí Magistrátu města Frýdku- Místku a celé dílo přešlo do trvalého provozu. Celkové náklady na projekt přesáhly 6 milionů Kč.

„Vedle reálných výsledků projektu nás těší i to, že byl proveden ve shodě s požadavky ostatních zainteresovaných stran, zejména občanských sdružení zaměřených na ochranu přírody," říká Petr Holeček.

Voda je jedna ze základních surovin pro výrobu piva a tvoří 85 - 90 % jeho obsahu. Proto Plzeňský Prazdroj ve své činnosti usiluje o zodpovědné hospodaření s vodními zdroji. A to zejména snižováním spotřeby vody ve výrobním procesu, ohleduplným přístupem k ekologickým a sociálním potřebám daného regionu při nakládání s vodními zdroji a prosazováním stejných principů i u dodavatelů a partnerů.

Společně s recyklací, úsporami energie, minimalizací emisí CO2 i ostatních emisí je čištění průmyslových vod a péče o vodní zdroje v Plzeňském Prazdroji součástí strategie udržitelného rozvoje.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Označení "pojízdný hudební klub" se hodí na Radegast festivalovou tramvaj, která vyjede do ulic u příležitosti hudebního festivalu Colours of Ostrava. Ve speciální soupravě se neplatí jízdné, probíhá živé hudební vystoupení a každý pasažér navíc dostává zdarma plechovku vychlazeného piva Radegast. Díky spolupráci s Dopravním podnikem Ostrava je Radegast festivalová tramvaj zároveň první příležitostí pro obyvatele Ostravy svézt se tramvají ze zastávky Elektra na Výstaviště, tedy těsně před brány festivalu. To umožňuje nově vybudovaná odbočka v centru Ostravy.

"Nejdůležitější informací pro návštěvníky festivalu Colours of Ostrava je, že k branám festivalu se dá dopravit zdarma, s programem a vychlazeným pivem na cestu," přibližuje hlavní myšlenku Radegast festivalové tramvaje manažer značky Pavel Kmínek. Radegast je od prvního ročníku partnerem jednoho z nejlepších festivalů nejen na Moravě, ale v celé střední Evropě.

Radegast festivalová tramvaj bude projíždět ulicemi Ostravy v pátek 11.7. a v sobotu 12.7. Jízdné se neplatí a na cestu budou hrát živě kytarista s harmonikářem. Každý cestující starší osmnácti let navíc obdrží vychlazenou plechovku Radegasta.

Díky nově vybudované odbočce v centru města mohou cestující zamířit přímo k branám festivalu z Hlavního nádraží. "Pro cestující to bude první příležitost projet se od Elektry na Výstaviště, za což patří dík Dopravnímu podniku Ostrava, " dodává P. Kmínek. Tramvaj bude zajíždět i do Poruby a přepraví tak návštěvníky festivalu přijíždějící vlakem na zastávku Ostrava-Svinov.

Jízdní řád Radegast festivalové tramvaje je uveden na www.radegast.cz a bude k dispozici na všech zastávkách, kterými bude projíždět. Tramvaj pojede ve směru: Hlavní nádraží - Výstaviště - Vozovna Poruba - Výstaviště - Hlavní nádraží.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Radegast uvařil desetimiliardé pivo

[pátek, 4. červenec 2008]

Mety, o které si mohou nechat zdát i mnohem starší pivovary, dosáhl nošovický Radegast za 37,5 let své existence. Láhev se světlým ležákem Radegast Premium, která sjela ze stáčecí linky v červnu tohoto roku, se pyšní titulem "desetimiliardé pivo v historii pivovaru Radegast". Pamětní láhev s jubilejním pivem předal dnes hejtmanovi Moravskoslezského kraje Evženovi Tošenovskému manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Pamětní láhev s jubilejním pivem předal dnes hejtmanovi Moravskoslezského kraje Evženovi Tošenovskému manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák

Na jubilejní desetimiliardé pivo čekal největší pivovar na Moravě pouhých 37,5 let. Očekávání se naplnilo na konci června, kdy ze stáčecí linky sjel láhvový světlý ležák Radegast Premium. Jubilejní pivo si pivovar nenechal pro sebe a dnes dopoledne jej převzal hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský.

"Radegast je neodmyslitelnou součástí a symbolem našeho kraje. Jubilejní láhev je proto u pana hejtmana v těch nejlepších rukou," říká manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Pokud by se všech 10 mld. piv stočilo do půllitrových láhví nastavěných za sebou, dosáhly by vzdálenosti ze Země na Měsíc a zpátky. Stejné množství piva by také stačilo pokrýt po čtyři roky spotřebu piva v ČR, pokud by každý obyvatel starší 18 let vypil jedno pivo denně.

Radegast je dlouhodobě nejoblíbenější pivo na Moravě a druhá nejprodávanější značka v České republice. "Bez špičkové kvality našeho piva a pevného vztahu Radegastu se svými příznivci bychom tento úspěch neslavili tak brzy," dodal I. Kaňák.

Historie pivovaru Radegast se začala psát v prosinci roku 1970. Následující rok uvařil pivovar více než 500 tis. hl. piva a v roce 1988 poprvé překročil hranici 1 mil. hl. za rok. Od roku 2002 se výstav nošovického pivovaru pravidelně pohybuje okolo hranice 2,2 mil. hl. piva za rok.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Nejen s festivalovými zážitky, ale i s viditelnou ozdobou těla odjedou domů stovky účastníků festivalu Noc plná hvězd, který proběhne tento pátek a sobotu v Třinci. Stovky návštěvníků si budou moci zdarma nechat namalovat na libovolnou část svého těla henou jeden z připravených motivů, mezi nimiž nechybí bůh Radegast či pivní sklenice. Tetovací zpestření připravila značka Radegast, která je generálním partnerem jedné z nejlepších rockových akcí na Moravě. Správně vychlazené nošovické pivo poteče na třinecké přehlídce rockových hvězd z 52 výčepních kohoutů.

Příznivcům tělových ozdob budou k dispozici tři profesionální tatéři, kteří stihnou v průběhu festivalu Noc plná hvězd zkrášlit stovky fanoušků rockové muziky. Podle manažera značky Radegast Pavla Kmínka, budou k dispozici šablony nejen s pivními motivy: "Jsem přesvědčen, že mezi žádané obrázky bude patřit silueta boha Radegasta, či napodobenina loga festivalu. Důležité ale je, aby tetovací akce přispěla k pohodové atmosféře festivalu."

Značka Radegast je podruhé partnerem Noci plné hvězd - jednoho z nejstarších a nejprestižnějších rockových festivalů v České republice. Pro letošní ročník bude připraveno 26 výčepních míst s 52 výčepními kohouty. Pivo poteče nejen ze sudů, ale i z pivní cisterny, která pojme 1.400 piv. Připraveny budou čtyři velkoplošné stany.

Noc plná hvězd začíná v pátek úderem 15. hodiny. Největší hvězdou je kapela Nazareth, z českých účinkujících pak Divokej Bill. Na dvou scénách se vystřídají desítky interpretů.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Do míst, která jsou posvátná pro milovníky nejoblíbenějšího moravského piva Radegast, se můžete vydat tuto sobotu, 21. června, od 9.00 hod. V beskydské Morávce totiž proběhne třetí ročník akce „Putování k pramenům řeky Morávky“. Beskydský tok je proslaven nejen svou ryzí čistotou, ale také jako poskytovatel klíčové suroviny pro výrobu piva Radegast. Účastníci letošního putování se mohou těšit na nejrůznější soutěže a dárky.

Hlavním cílem akce „Putování k pramenům řeky Morávky“ je popularizace naučné stezky instalované podél řeky Morávky před třemi lety. Ta láká k horské řece stále více turistů mířících do oblasti Beskyd.

Velmi úzce je Morávka spjata s nošovickým pivovarem Radegast, kterému poskytuje jednu ze zásadních surovin pro výrobu piva, což potvrzuje manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák: „Voda z Morávky je díky své čistotě a složení tím nejkvalitnějším, co můžeme pro vaření piva Radegast mít. Společně se sladem a chmelem je voda klíčovou surovinou bez níž se při výrobě neobejdeme.“ Zajímavostí je, že voda z Morávky protéká v pivovaru akváriem, v němž žije několik pstruhů. Kontrolory kvality vody tak nejsou jenom moderní přístroje, ale i samotné ryby.

„Putování k pramenům řeky Morávky“ má hromadný start v 9.00 hod. na parkovišti Na lipovém v Morávce. Pro účastníky jsou připraveny soutěže o ceny a netradiční možnost projížďky konibusem. Cenu získají milovníci pěší či cykloturistiky, kteří zdolají třináctikilometrový úsek nejrychleji.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Pivovar Radegast je na léto připraven

[pondělí, 9. červen 2008]

Hlavní sezonu prožívá v těchto dnech pivovar Radegast, který je největším výrobcem piva na Moravě. V období nejvyšší poptávky uvaří až pětašedesát tisíc hektolitrů piva týdně.

To představuje třináct milionů piv, tedy více než jedno pivo pro každého občana České republiky a více než deset piv pro každého obyvatele Moravskoslezského kraje. Pivovar poběží až do července na plný výkon, což sebou přináší zvýšené nároky zejména na zásobení a skladování.

„Nedostatek kvalitních surovin určitě nehrozí,“ ubezpečuje manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák a dodává: „Kvalitního chmele z českých a moravských chmelnic máme dostatek. Chmel odjinud pro naše pivo nepoužíváme.“ Stoprocentní vytížení kapacity pivovaru Radegast sebou přináší příležitost pro tři desítky sezónních pracovníků. Těm nejlepším z nich pak pivovar nabídne trvalý pracovní poměr v pivovaru.

Podle nejnovějšího průzkumu agentury TNS Aisa mezi obyvateli Ostravy je Radegast nejlepším pivem vyráběným na Moravě, což si myslí 81 procent respondentů. Za symbol Moravskoslezského kraje jej považují tři čtvrtiny oslovených účastníků průzkumu.

Zdroj: Deník.cz | Autor: Jitka Hrivňáková


V průběhu května bude do restaurací uváděna sklenice na čepovanou variantu nealkoholického piva Radegast Birell. Nová speciální sklenice je součástí strategie značky Birell neustále zlepšovat prožitek z vychutnání tohoto výjimečného nealkoholického piva. Podle průzkumu, který provedla společnost TNS AISA pro Plzeňský Prazdroj*, je čepované nealkoholické pivo velmi oblíbené - ochutnalo ho už 54 % návštěvníků hospod a restaurací.

Foto

Hlavní předností této speciální sklenice je kromě originálního designu také její váha. Stejně jako u jiných značek Plzeňského Prazdroje je i tato sklenice daleko lehčí než všechny její předchůdkyně. Hmotnost půllitrové sklenice je pouhých 450 gramů, třetinková sklenice má jen 330 gramů. I při této relativně nízké váze je významná její schopnost uchovávat Birell poměrně dlouhou dobu stále hezky vychlazené.V tomto roce se na českém trhu objeví 50 tisíc těchto třetinkových sklenic a přes 100 tisíc půllitrových. Na Slovensku, kde je Radegast Birell také velmi populární, to bude 6 tisíc třetinek a 24 tisíc kusů půllitrových sklenic.

Jak prokázal nedávný průzkum TNS AISA*, obliba čepovaného nealkoholického piva stále vzrůstá. Ochutnalo ho již 54 % návštěvníků pohostinských zařízení a zejména v létě je oblíbené pro svou schopnost skvěle osvěžit. Nealkoholické pivo považují čeští konzumenti za daleko vhodnější doplněk české gastronomie než slazené nápoje. Nejrozšířenější značkou čepovaného piva je Radegast Birell, který je nabízen v několika stovkách provozoven. Celých 94 % konzumentů nealkoholického piva Radegast Birell pije opakovaně.

Podle výzkumu* je nejčastějším místem konzumace nealkoholického piva právě restaurace nebo hospůdka (s 42 %), následuje domov (21 %), práce a motorest. Právě v restauracích a hospodách se tedy již brzy budete moci setkat s čepovaným Radegastem Birell ve speciální sklenici s patřičným logem.

*zdroj: výzkum společnosti TNS AISA pro Plzeňský Prazdroj, prosinec 2007

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Pivní značka, která nejvíce symbolizuje moravskoslezský region, je Radegast. Tvrdí to takřka tři ze čtyř dotázaných obyvatel Ostravského regionu v průzkumu, který provedla renomovaná agentura TNS Aisa. Více než 80% dotázaných se navíc vyjádřilo, že Radegast je nejlepším pivem vyráběným na Moravě.

Průzkum uskutečněný mezi obyvateli Ostravy staršími 18 let odhalil skutečnost, že 74% respondentů považuje značku Radegast za symbol moravskoslezského regionu. Za nejlepší pivní značku vyráběnou na Moravě ji navíc považuje 81% dotázaných. Každý pátý dotázaný si myslí, že Radegast velmi dobře reprezentuje Českou republiku v zahraničí. Více než 92% respondentů pak považuje pivo za přirozenou součást české kultury.

Průzkum společnosti TNS Aisa o pivě a pivních značkách probíhal v celé České republice. Ani v celostátním hodnocení se Radegast rozhodně nemá za co stydět. Čtvrtina všech respondentů jej považuje za nejlepší pivo vyráběné na Moravě. Více než třetina dotázaných přitom neuvedla žádnou z pivních značek.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Pojedenácté zve pivovar Radegast v Nošovicích své příznivce na den otevřených dveří, který se uskuteční ve čtvrtek 1. května od 8 do 16 hodin. O návštěvu pivovaru, který jako jeden z mála v Evropě umožňuje nahlédnout do reálného procesu vaření piva, je každoročně obrovský zájem. Pivovar dbá na vysokou úroveň exkurze a komfort návštěvníků. Kapacita je proto omezená a prohlídku je nezbytné si předem telefonicky či e-mailem rezervovat. Prohlídky pivovaru, které jsou 1. května zdarma, budou probíhat za asistence zkušených průvodců. Pivovar chce zachovat vysokou úroveň exkurze a komfort pro návštěvníky, což sebou přináší omezenou kapacitu exkurzí. Ty je nezbytné si rezervovat předem na tel.: 558 602 566, nebo e-mailem na adrese: exkurze.radegast@pilsner.sabmiller.com. Více informací o exkurzi je k dispozici na www.radegast.cz.

Zdroj: Deník.cz


Radegast daruje srub v Beskydech

[středa, 16. duben 2008]

Netradiční cenu věnovala do své nejnovější soutěže značka Radegast. Šťastný vítěz totiž získá do osobního vlastnictví srub v Beskydech. K úspěchu v soutěži vede cesta přes sbírání symbolů pod víčky láhvového piva, stírací losy v restauracích a hospodách a finálový souboj v rámci akce Radegastův Rej. Držitel srubu bude znám 31. května.

Příznivci piva Radegast mají příležitost získat unikátní cenu, která ve srovnání s podobnými spotřebitelskými soutěžemi jen stěží najde konkurenta. Hlavní cenou nové hry pro milovníky nošovického piva je totiž trvalé vlastnictví srubu v Beskydech. S pobytem v přírodě souvisí i dalších 31 tisíc cen, které mohou účastníci soutěže získat.

Soutěž bude probíhat v obchodech i hospodách a restauracích. Finále celého projektu pak proběhne v rámci tradiční akce Radegastův rej na Pustevnách, která je plánována na 31. května. „Zde se finalisté utkají v disciplínách, které prověří nejen jejich fyzickou zdatnost, ale i zručnost a chytrost,“ dodává manažer značky Radegast, Pavel Kmínek.

Více informací o soutěži, vč. přesného popisu mechaniky projektu je k dispozici na www.radegast.cz.

Zdroj: Marketingové noviny.cz


Významného úspěchu v mezinárodní pivní soutěži Australian International Beer Awards v Melbourne dosáhl světlý ležák Radegast Premium z nošovického pivovaru Radegast. Na prestižním klání pivních značek ze dvaačtyřiceti zemí světa získal bronzovou medaili v kategorii piv plzeňského typu. Úspěšný český den potvrdila i další bronzová medaile pro Radegast Birell v kategorii nealkoholických piv. „Velmi mě potěšil úspěch našich značek na australské soutěži. Dvě medaile potvrdily, že vaříme pivo špičkové kvality, které právem patří mezi nejoblíbenější na Moravě,“ říká manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

V pivovaru Radegast se vaří pivo od roku 1970. Je nejmladším a nejmodernějším pivovarem v České republice. Ročně produkuje více než 2,2 milionů hektolitrů piva typu klaiscký český ležák.

Od roku 1990 je Radegast součástí největší pivovarské firmy v České republice, společnosti Plzeňský Prazdroj.

Zdroj: Deník.cz


Velkou šanci najít trvalé místo přináší lidem bez práce začátek letní sezony v pivovarech.

„Pro sezonní práce plánuje pivovar přijmout šedesát zaměstnanců, těm nejlepším pak umožní stát se součástí týmu pivovaru,“ řekl mediální zástupce nošovického pivovaru Radegast Pavel Sobol.

Nové zaměstnance pivovar přijímá hlavně kvůli nárůstu výroby v letních měsících. „Tito lidé pracují zejména jako obsluha stáčecí linky, skladníci, případně vykonávají další pomocné práce,“ přiblížil náplň činnosti sezonních zaměstnanců manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák. Hlavní sezona v pivovaru začíná 1. dubna a končí 30. září a možnost získání trvalého pracovního poměru by měla lákat hlavně nezaměstnané v bývalém okrese Frýdek-Místek, kde pivovar leží.

Zdroj: MF Dnes


Zejména do oblasti technologie a ekologie investoval v roce 2007 nošovický pivovar Radegast 51 mil. Kč. Zásadním projektem realizovaným v loňském roce je nová sanitační stanice autocisteren. Pivovar se také zaměřil na využívání vodních zdrojů a vybudoval novou čerpací stanici na využívání podzemních vod. Podobnou částku jako v roce 2007 hodlá pivovar investovat do své modernizace také v letošním roce.

Hlavní investičním projektem pivovaru Radegast, který je členem skupiny Plzeňský Prazdroj a.s., bylo v roce 2007 vybudování nové sanitační stanice autocisteren. Tu si podle manažera pivovaru Radegast Ivo Kaňáka vyžádala skutečnost, že stávající místa se pomalu blížila ke své maximální hranici z pohledu kapacity: „Vedle restaurací s pivními tanky o objemu 10 hl, zaznamenáváme nárůst počtu restaurací, které využívají tanky o objemu 5 hl. Sanitace cisteren je součástí péče o kvalitu našeho piva, která je na prvním místě.“ Zařízení za takřka 9 mil. Kč dokáže najednou sanitovat dvě autocisterny a navíc významně snižuje spotřebu pitné vody.

Pivovar Radegast také přistoupil k výstavbě nové podzemní studny včetně čerpací stanice za 7,5 mil., která umožňuje získávat podzemní vodu. Ta není využívána pro výrobu piva, ale plní svou funkci ve sladovně, konkrétně v máčírně. „Pro vaření piva Radegast využíváme tradičně vysoce kvalitní vodu z přehrady Morávka,“ dodává Ivo Kaňák.

Částku převyšující 50 mil. hodlá pivovar investovat také v letošním roce. Zaměřit se chce zejména na výrobu a distribuci odplyněné vody.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Silného partnera získal od 1.1.2008 hokejový klub HC Vítkovice Steel. Na spolupráci se ostravský klub dohodl se značkou Radegast, která je druhým nejprodávanějším pivem v České republice. Radegast se podpisem smlouvy stal oficiálním pivem klubu. Spolupráce přinese výhody zejména pro fanoušky. Radegast plánuje řadu akcí a projektů, jejichž cílem je přiblížení příznivců ke klubu, vč. netradičních setkání s hráči.

S oficiálním pivem HC Vítkovice Steel se fanoušci setkají hned na prvních domácích zápasech klubu v ČEZ Aréně. V přestávkách mezi třetinami budou mít návštěvníci zápasu příležitost získat oblečení z kolekce značky Radegast. Jak říká manažer značky Radegast, Karel Kraus, další projekty budou následovat: „Vstupujeme do rozběhnuté sezóny a proto budeme velmi těžce do kalendáře klubu výrazněji zasahovat. Mohu ale fanouškům slíbit, že se dočkají celé řady zajímavých akcí, v jejichž rámci se setkají s hráči a nahlédnout pod pokličku svého oblíbeného klubu.“

Spolupráce se značkou Radegast má samozřejmě nemalý význam pro samotný klub. Jak říká marketingový šéf HC Vítkovice Steel Aleš Pavlík, klub spoléhá na pomoc značky v oblasti přilákání fanoušků do ČEZ Arény: „Návštěvníky dostanou do hlediště zejména kvalitní výkony našeho týmu. Důležitým článkem jsou však i akce a originální projekty pro fanoušky, které ke špičkovým klubům patří. Jsem přesvědčen, že v této oblasti bude partnerství se značkou Radegast pro příznivce velmi zajímavé.“

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Radegast oslavil 37. narozeniny

[čtvrtek, 20. prosinec 2007]

První várka piva byla v Nošovicích stočena na začátku prosince roku 1970. V následujících 37 letech se značka Radegast vypracovala na pozici nejoblíbenějšího piva na Moravě a druhou nejprodávanější značku v České republice.

Pivovar za dobu své existence vyrobil více než 47 mil. hl. piva. Přesně v den 37. narozenin pivovaru Radegast navštívil Nošovice guvernér Rotary International pro Českou a Slovenskou republiku, Petr Pajas. V rámci své návštěvy popřál pivovaru mnoho úspěchů a jeho manažerovi, Ivo Kaňákovi, předal spolu s prezidentem ostravského klubu, Daliborem Hustým, pamětní miniaturu rotariánského zvonu z dílny známé zvonařky Marie Ditrichové z Brodku u Přerova.

Na sklonku roku 1970, přesně 3. prosince uvařili sládci v novém nošovickém pivovaru první várku piva. To pojmenovali, stejně jako pivovar ve všelidovém hlasování obyvatelé Nošovic a okolí podle pohanského boha Radegasta. V roce 1971 uvařil pivovar něco málo přes 530 tis. hl piva, v roce 1988 prolomil hranici 1 mil. hl. a o 10 let později překonal další magickou metu 2 mil. hl.

V narozeninový den navštívil pivovar Radegast guvernér českého a slovenského klubu Rotary International Petr Pajas. Guvernéra přivítal manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák, který k návštěvě říká: „Pivovar Radegast je zodpovědnou firmou, která se snaží pomáhat životnímu prostředí, ale i potřebným lidem. Je velmi symbolické, že nás na narozeniny pivovaru navštívila osoba, které má stejné cíle.“

Petr Pajas v rámci svého pobytu v pivovaru poděkoval za podporu projektu tábora pro postižené děti ve Stružielce prostřednictvím projektu Občanská volba Plzeňského Prazdroje. V Moravskoslezském kraji disponuje organizace Rotary International třemi kluby, z nichž jeden je ve Frýdku-Místku a dva v Ostravě. Celkově sdružuje v ČR a SR 64 klubů, jejichž členy je 1420 lidí. Rotary International je nejstarší servisní klubová organiazce na světě, čítá více ne 32 tis. klubů a působí ve 200 zemích světa. Organizace realizuje projekty směřující do humanitární oblasti a čítá 1,2 mil. lidí. (Marketingové noviny)


Moderní design a nižší váha – to jsou hlavní přednosti nové třetinkové láhve nejprodávanějšího českého nealkoholického piva Radegast Birell z portfolia společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. Po březnové modernizaci půllitrové láhve dostává i „třetinka“ novou podobu. Design láhve vyvinuli pracovníci Plzeňského Prazdroje a společnosti Avirunion (člen skupiny Owen Illinois) pro celou skupinu SABMiller. Svoji premiéru si třetinka odbude právě v České republice s nealkoholickým pivem Radegast Birell.

Foto

„Nová třetinková láhev přináší atraktivní design, jak jsme si na něj zvykli u půllitrové láhve – tedy tvar typu GOLD a inovovanou krčkovou etiketu. Jedná se o vratný obal a kromě vzhledu bude jeho hlavní předností také výrazně nižší hmotnost – z původních 320 gramů, které měla předchozí láhev, se nyní dostáváme na pouhých 240 gramů, což znamená úsporu jedné čtvrtiny hmotnosti. Nový obal je tak hned z několika důvodů šetrnější k životnímu prostředí,“ uvádí Karel Kraus, manažer značky Radegast Birell.

Nové třetinkové láhve jsou určené především do restauračních zařízení - Radegast Birell se dnes již stal neodmyslitelnou součástí nabídky většiny předních restaurací. Značka Radegast Birell tak získává další prvotřídní obal, který jí odliší od jiných značek.

Na stále stoupající oblibě nejprodávanějšího českého nealko piva Radegast Birell má bezpochyby zásluhu jeho vynikající pivní chuť, která dosahuje chuti klasických alkoholických piv. Mohou za to prvotřídní suroviny používané při výrobě, a především unikátní kvasinky, které produkují minimum alkoholu. Díky nim je možné zachovat klasickou výrobu piva a zaručit tak pravou pivní chuť – výrazně plnou a příjemně hořkou chuť Radegastu Birell. Foto zde ... (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Nošovický pivovar Radegast ze skupiny Plzeňského Prazdroje začne realizovat novou investiční akci na úseku energetiky zaměřenou na optimální spalování bioplynu v kotelně pivovaru. Pivovar bude poté využívat celkem 99 % veškerého bioplynu, který vzniká při čištění odpadních vod z pivovaru v metanogenním UASB reaktoru.

„Projekt bude velkým přínosem v oblasti ekologie, především díky výraznému snížení spotřeby fosilních paliv pro výrobu tepla a také díky většímu využití bioplynu, tedy takzvaného zeleného paliva,“ říká Petr Holeček, manažer životního prostředí Plzeňského Prazdroje. Toto vše přinese pivovaru Radegast finanční úsporu nejméně 1 milion korun ročně. V tomto objemu přitom není započítán přínos z úspory povolenek na emise CO2.

Pozitivní bilance objemu povolenek bude každopádně přínosem pro druhé období Národního alokačního plánu v Plzeňském Prazdroji. Národní alokační plán je vládní dokument, v němž je stanoven objem oxidu uhličitého, který dovoluje vypouštět jednotlivým průmyslovým společnostem, tedy i Plzeňskému Prazdroji. Díky tomu, že v období let 2005 – 2007 ušetřil Prazdroj 55 tisíc tun CO2, mohla být v období od roku 2008 kvóta potřebného objemu povolenek pro Prazdroj snížena o celých 15 %. Plánovaný nošovický projekt přinese další snížení.

V současnosti byl zahájen přezkum integrovaného povolení projektu ze strany Odboru životního prostředí a zemědělství Moravskoslezského kraje. Po obdržení souhlasu zástupců kraje bude konečný zhotovitel vybrán formou výběrového řízení.

Společně s péčí o vodní zdroje, čištěním průmyslových vod, recyklací a úsporami energie je minimalizace emisí CO2 i ostatních emisí v Plzeňském Prazdroji součástí strategie udržitelného rozvoje. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


SAREZA se spojila se značkou Radegast

[neděle, 21. říjen 2007]

Významného partnera s dlouhodobým zájmem o spolupráci získala společnost Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy, s.r.o. (SAREZA). Tisíce obyvatel Ostravy a okolí vyznávajících aktivní sportování se budou v zařízeních společnosti SAREZA nově potkávat s pivní značkou Radegast. Uzavřená smlouva je základním kamenem spolupráce, na kterém chtějí obě strany v budoucnu stavět. Značka Radegast také plánuje řadu speciálních aktivit pro návštěvníky jednotlivých zařízení společnosti SAREZA.

„Vítáme každého partnera, který má zájem podporovat aktivní sportování obyvatel Ostravy. Jsem přesvědčen, že sportovním zařízením společnosti SAREZA i značce Radegast přinese partnerství řadu pozitivních momentů,“ komentoval navázání spolupráce náměstek primátora města Ostravy Lukáš Ženatý.

Jedním z důležitých bodů dohody je také závazek značky Radegast k zajištění kvalitní péče o pivo v zařízeních společnosti SAREZA a zkvalitnění prostředí v restauračních zařízeních. Zejména však jde, podle manažera značky Radegast Karla Krause, o navázání spolupráce, která se může v dalším období rozvíjet: „Smlouva je velmi otevřená k možnostem další spolupráce, o kterou máme velký zájem. Plánujeme i řadu konkrétních aktivit, které mile překvapí všechny návštěvníky sportovních zařízení SAREZA.“

Uzavřením smlouvy se značka Radegast stává partnerem společnosti SAREZA. Ve všech zařízeních firmy patřící městu Ostrava se objeví loga značky Radegast. Totéž platí pro veškeré tiskoviny, reklamní nosiče či webové stránky. Samozřejmostí je poskytnutí zařízení pro čepování kvalitně ošetřeného piva Radegast, vč. profesionálního poradenství. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


«« « Strana 13 z 17 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI