Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Postřižinský pivovar Nymburk


Pivní.info








Fajnšmekři, kteří si pochutnávají na nymburských speciálních pivech, mají o důvod víc, proč se letos těšit na Vánoce.

Foto

Nymburský pivovar přichystal mimořádnou edici a nabízí své nejsilnější a nejkvalitnější produkty v dárkovém balení. „Je to vánoční balení s názvem Postřižinské speciály. Obsahuje deset lahvových piv. Čtyři Něžné Barbary, tři Bogany a tři sváteční speciály, které vyrábíme pouze o Vánocích a Velikonocích,” vyjmenoval obsah balení ředitel pivovaru Pavel Benák.

Pro nezasvěcené: Něžný Barbar je relativně nový polotmavý zhruba třináctistupňový ležák. Bogan je světlý třináctistupňový speciál a sváteční speciál je dokonce čtrnáctistupňový. „Balení Postřižinských speciálů bude k dostání od 2. prosince jednak v pivovarském stánku na kraji areálu pivovaru a v prodejnách COOP Jednota,” řekl Benák.

Dnes je tedy první den, kdy by toto unikátní balení mělo být na trhu. Zajímavá inspirace pro vánoční nadílku...

Zdroj: Kutnohorský deník.cz | Autor: Miroslav Jilemnický

http://kutnohorsky.denik.cz/zpravy_region/nb-pivo20111201.html


Cyklojízdy na konec sezóny, kterou uspořádal pivovar, se zúčastnilo kolem šedesáti lidí.

Sobotní ráno nabídlo nádherné slunce, ale v trávě už se velmi často objevil šedivák. Ten také nepředvídal žádnou velkou účast na milé akci, kterou pořádal nymburský pivovar na závěr cyklistické sezóny. Dostala příznačný název Cyklozavírák.

K pivovaru se ale nakonec k překvapení přítomných sjelo kolem šedesátky lidí. „Támhle je těhotná paní sládková a od té dostanete maličkost,“ znělo z amplionu. Každý dostal z rukou paní sládkové Valentové samolepku s logem akce a malou plastovou zátku, která slouží jako zavírák. „Jen aby to na manželku nepřišlo dneska,“ měl obavy sládek Bohumil Valenta před startem.

Téměř přesně v půl jedenácté se peloton vydal po levobřežní cyklostezce do Píst a odtud stále lesy až do Kerska, kde byla první zastávka v Hájence. Sice nebyla na talířích vidět šípková omáčka ani kančí se zelím, ale ze zadní části zahrady voněly čerstvě ohřáté klobásky na grilu a mnozí cyklisté neodolali. A to ještě netušili, jaké překvapení je čeká uvnitř. Na talíři se na ně smály čerstvé krajíce chleba se škvarky a cibulí. Po vyřešení dilema, co si dát k jídlu, pití bylo téměř ve všech případech jasné, vyrazili účastníci netradiční jízdy do semické hospody U Irenky.

Na druhé občerstvovací stanici už byl cyklistický balík řádně roztrhaný. Někteří totiž ještě dopíjeli pivní mok v Kersku, jiní si nechali dát jen razítko na pivní tácek a razili dál. Udělali ale trochu chybu, protože venkovní teráska u hospody skýtala velmi příjemné sluneční paprsky na propocená záda.

Cesta ze Semic vedla přes polní cestu směrem k Labi, ale naše skupinka se tam lehce zamotala. „Tady je cesta stále horší. Už se tu ani nedá jet. Musíme se asi vrátit,“ přemýšleli cyklisté, když se najednou dostali do lesa bez značené cesty. „Musíme jet tudy", zakřičel na ostatní první, který se vrátil o několik desítek metrů, aby zjistil, kde se stala chyba. Celou trasu totiž den před jízdou projel sám sládek Valenta s kamarádem, aby ji vyznačili buď barvou červenými šipkami na silnici, nebo červenými fáborky z krepového papíru na větvích stromů či keřů. A jeden z nich právě první skupinka přehlédla.

Konečně normální cesta u Labe. Před cyklisty se objevuje silueta litolského mostu, který je jakousi polovinou odjeté trasy. Tam museli účastníci jedinkrát vzít kola „do horkých“ a vystoupat a na druhé straně mostu zase sejít schody na druhou stranu břehu řeky Labe. Odtud pokračovala trasa na slunci podél řeky do Ostré. Kdo to na této straně Labe zná, ví, že tu je mnoho chatek. A právě v sobotu tu bylo velmi živo. Aby také ne, když teploměr na slunci ukazoval přes dvacet stupňů!

Jezdci pokračovali dál kolem jezera v Ostré a podél řeky objeli mydlovarský les. Za ním se dali lesem doleva a po polních cestách se dostali až těsně před Kostomlaty, kde je v Sokolovně čekala další ochutnávka postřižinského piva. „Je to moc fajn akce. Už jsem jel na jaře Votvírák. To ale bylo mnohem víc účastníků. Asi kvůli venkovní teplotě. Vždyť dneska ráno už byl přízemní mráz. A ne každému vyhovuje, když musí jet na kole oblečený jako na běžky,“ nechal se slyšet jeden z účastníků.

Ať byl důvod nižší účasti oproti jaru jakýkoliv, ti, kdo nejeli, prohloupili a ti, co se odvážili při ranní námraze přecejen vyrazit, si to krásně užili. A všichni se těší na jaro, kdy odemknou novou ckylistickou sezóu 2012.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Nymburský deník | Autorka: Milena Jínová

http://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/cyklozavirak20111016.html


21 restaurací v Košicích, 3 restaurace v Bratislavě. V tolika podnicích můžete stále ochutnávat nymburské pivo.

Úspěchy nymburského pivovaru na prestižních soutěžích a výstavách se odrážejí také v exportu, který se stále rozšiřuje.

Jak je patrné, slovenští konzumenti piva jsou s chutí a kvalitou Postřižinského spokojení. „Celkem dodáváme na Slovensko pivo zhruba do 25 provozoven a trh se nám tam rozšiřuje. To určitě svědčí o spokojenosti s naším pivem,“ řekl ředitel pivovaru Pavel Benák.

Podobně novou destinací, kde mají možnost ochutnat nymburský mok, je Maďarsko. Ovšem hitem je nymburské pivo nově také ve vzdálené Číně. „V poslední době odjely tři dodávky do Číny a objednané jsou další. Dodáváme tam lahvový ležák ve třetinkách i půllitrech a zájem je o další vzorky piva,“ pochvaluje si Benák.

Čína je tak nejvzdálelenější lokalitou, kde lze nymburské pivo ochutnat. „Je vidět, že i přes vyšší cenu, která je způsobena délkou dopravy, jim naše pivo chutná,“ doplnil šéf pivovaru.

Nymburskému pivu se daří i dalších zahraničních trzích. Po několika letech zásobuje například ruský trh. „Zvýšil se i export do Francie, kam kromě slabších piv do Marseille dodáváme pivo i do Paříže. Žádají si třináctistupňového Bogana,“ uvedl před časem Benák.

Zdroj: Nymburský deník | Autor: Miroslav Jilemnický

http://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/nb-pivovar20111012.html


Nymburské pivo oslavily tisíce lidí

[pondělí, 20. červen 2011]

Kdo přišel v sobotu do nymburského pivovaru na Slavnosti Postřižinského piva, určitě neprohloupil. Za prvé měl možnost ochutnat všechny druhy tohoto zlatavého moku, které se v pivovaru vyrábějí, za druhé si měl možnost zdarma poslechnout například kapelu Divokej Bill, revivalovou bandu muzikantů Tři sestry banditos a vrcholem celého kulturního zážitku byli bratři Neckářové se skupinou Bacily

Den začal „uplakaně“, už po deváté ráno začalo pršet a kdyby někdo nad areálem prolétl letadlem, spatřil by kromě velkých poutačů na nymburské pivo také pestrobarevnou škálu deštníků. „Mohlo být lepší počasí, ale nám to nevadí, protože máme deštníky a zahřívá nás přeci nymburské pivo,“ nechala se slyšet partička obdivovatelů country kapely Country expres, která celou akci zahájila.

Areál se odpoledne naplnil k prasknutí a pivo teklo ze všech píp, které byly v tu dobu k dispozici. „Letos by tu mělo být tak kolem šesti tisíc lidí, ale je to jen odhad, protože je, jako každoročně, vstup zdarma. Mám velkou radost z toho, že i přes nepřízeň počasí si k nám už lidé našli cestu a tuto akci nevynechají,“ uvedl spokojený ředitel pivovaru Pavel Benák.

Ten také prozradil, že nové etikety na Pepinovu desítku, Francinův ležák, Něžného barbara či Bogana jsou už připraveny. Jaké budou a kdy se s nimi budete moci setkat v obchodech, vás budeme informovat už v nejbližších dnech, v některém z dalších vydání Nymburského deníku.

Zdroj: Nymburský deník | Autorka: Milena Jínová

http://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/pivovar20110619.html


Pokud si představujete, že pivovarský den je určen pouze pro příznivce zlatavého moku, přijeďte se o opaku přesvědčit 18. června do Pivovaru Nymburk. Dobře vychlazené Postřižinské pivo, včetně nejnovějšího čtrnáctistupňového Svátečního speciálu samozřejmě chybět nebude, těšit se ale můžete také na pestrý program pro celou rodinu.

Prohlédnout si můžete zázemí pivovaru a samotnou výrobu, kromě toho se můžete například svézt parním vlakem. K vidění budou rovněž historická osobní auta. Připraveno je vystoupení Václava Neckáře, Jiřího Schmitzera a kapel Tři sestry Banditos či Divokej Bill. Moderátorkou bude Heidi Janků, která zdejším dnem otevřených dveří provází již tradičně.

Program začíná ve dvoře Pivovaru Nymburk v sobotu 18. června v 9 hodin. Cesta parním vlakem, který vás do Nymburka dopraví z Lysé nad Labem, bude zdarma. Jízdní řád tohoto vlaku s barovým vagónem naleznete na stránkách Pivovaru Nymburk. V prostorách pivovaru jsou kromě hudebních vystoupení připraveny také další aktivity jak pro dospělé, tak pro děti.

Soutěžit se bude například o zájezd k moři s cestovní kanceláří EXIM Tours. Chybět nebude ani řada stánků s občerstvením a sladkostmi. Své brány pivovar znovu uzavře až přibližně v 19.30, kdy také odjede poslední parní vlak. Vstupné se na tomto dni otevřených dveří neplatí, jedinou podmínku vstupu je dobrá nálada.

Zdroj: Tisková zpráva Postřižinského pivovaru Nymburk | Beaufort


V letošním ročníku degustační soutěže Pivo České republiky slavil v několika kategoriích úspěch Pivovar Nymburk se svým Postřižinským pivem, jež se zároveň stalo vítězem v novinářské kategorii. Výsledky byly vyhlášeny v sobotu 4. 6. v rámci jubilejního 15. ročníku Slavností piva, které se konaly na českobudějovickém výstavišti.

Postřižinské pivo Něžný Barbar získalo letošní titul Novinářské pivo. Tento loni představený třinástistupňový speciál získal také stříbrnou medaily v kategorii Polotmavé pivo. Něžný Barbar, jemuž příjemně karamelový nádech a sytou jantarovou barvu propůjčuje speciální slad, z něhož je vyroben, získal svůj název podle Hrabalovy autobiografie, kde se sám autor netají láskou ke zlatavému moku.

Bronzovou medailí byl ve své kategorii oceněn také Postřižinský Tmavý ležák. Další dva zástupci Pivovaru Nymburk včetně prémiového Francinova ležáku pak dosáhly na pomyslnou bramborovou medaily. „Naše pivo připravujeme s láskou a důrazem na kvalitu. Velmi nás proto těší, že Postřižinské pivo chutná jak odborné, tak i laické veřejnosti,“ komentoval výsledky degustační soutěže Pavel Benák, ředitel Pivovaru Nymburk.

Do degustační soutěže „Pivo České republiky 2011“ se přihlásilo 52 pivovarů.

Zdroj: Tisková zpráva Postřižinského pivovaru Nymburk


Hrabalovi v patách

[středa, 18. květen 2011]

Projít si oblíbená místa Bohumila Hrabala, shlédnout divadelní představení na motivy Slavností sněženek, navštívit stejně tematicky zaměřenou výstavu a potkat některého ze zajímavých hostů můžete v rámci akce Hrabalovo Kersko, jejíž 13. ročník se bude konat v sobotu 21. května. Připravena je také živá muzika a soutěže. Chybět nebude ani čepované Postřižinské pivo z Pivovaru Nymburk, v němž známý spisovatel žil v letech 1919-1947.

Akce, která se jako obvykle koná předposlední sobotu v květnu, začíná v 10 hodin u Svatojosefského pramenu v Kersku dopoledním komentovaným pochodem po místech, která měl Bohumil Hrabal rád. Odpolední program se koná v lesní zahradě Lesního ateliéru Kuba v Kersku, kde bude k vidění například divadelní představení Slavnosti sněžek (Hálkovo divadlo Nymburk). Ve výstavních prostorách ateliéru bude ke zhlédnutí tematická výstava Slavnosti sněženek: fotografie z filmu + obrazy Milady Kudrnové.

O hudební doprovod se postarají Václav a Jan Neckářovi, Yvonne Přenosilová, písničkář David Šitavanc nebo kapela Crossband. V rámci Hrabalova Kerska budete mít také možnost si zasoutěžit nebo si zakoupit knihy tohoto spisovatele. Chybět nebude ani občerstvení. Těšit se můžete například na sele na rožni, grilovaná masa či valašské frgále.

Na místo se lze dopravit například autobusem odjíždějícím v 9 hodin z Nymburka do Kerska a v 17 hodin zpět z Kerska do Nymburka.

Podrobnější informace a přesný program najdete na stránkách www.lesniatelierkuba.cz v sekci Aktuální program.

Zdroj: Tisková zpráva Nymburského pivovaru


Za zábavou na kole i vlakem

[středa, 4. květen 2011]

Pestrý program na květen připravil nejen pro příznivce Postřižinského piva jeho výrobce Pivovar Nymburk. Pro sportovně založené je na 7. května připravený cyklistický výlet na trase Nymburk – Lysá nad Labem. Dáváte-li přednost svezení vlakem, vydejte se o tři týdny později na cestu již tradičním Postřižinským expresem, který se tentokrát vydá do Mělníka. Cestu v něm vám zpříjemní živá hudba v podání skupiny Třehusk.

Postřižinská cyklistická premiéra

První květnovou sobotu můžete otestovat svou kondici a zároveň se pobavit a zmapovat postřižinské hospůdky od Nymburka směrem k Lysé nad Labem a zpět, přičemž každá z cest povede po jiné straně řeky. Postřižinský cyklootvírák je v rámci programu Pivovaru Nymburk letošní novinkou. Cestu dlouhou přibližně 43 km a vedoucí po turistických stezkách polabskou nížinou s vámi absolvují také ředitel a sládek tohoto pivovaru, takže můžete při jedné ze 4 plánovaných občerstvovacích zastávek načerpat nejen ztracenou energii, ale také řadu zajímavých informací. Pokud si na každé z těchto zastávek nezapomenete razítkem potvrdit svou účast, čeká vás na konci výletu také malý dárek. Výlet se uskuteční 7. května, vyráží se v 10:30 hod. od Pivovaru Nymburk. Podrobnější informace o trase naleznete na www.postriziny.cz/cyklootvirak.

Postřižinský parní expres

Den plný zážitků nabízí výlet Postřižinským expresem. Za doprovodu živé hudby vás souprava vedená parní lokomotivou dopraví z Nymburka přes Lysou nad Labem a Všetaty do Mělníka a přes Mšeno, Katusice a Mladou Boleslav zpět do Nymburka. Součástí výletu je více než dvouhodinová zastávka v Mělníku, kde můžete navštívit například známý zámek, kostelní věž s krásnou vyhlídkou či katakomby. Během cesty parním vlakem a při větších zastávkách bude hrát skupina Třehusk. K dispozici bude občerstvení v podobě Postřižinského piva, limonády a teplých jídel. Postřižinský expres se vydá na cestu 28. května v 8.30 z Nymburka hlavního nádraží. Předpokládaný návrat je přibližně v 17.20. Cena jízdenky pro dospělého činí 200 Kč, za jízdenku pro děti od 6 do 15 let zaplatíte 100 Kč. Děti do 6 let mají cestu zdarma, avšak bez nároku na sedadlo. Počet jízdenek je omezen kapacitou vlaku. Jízdenky je možné koupit již nyní v Pivovaru Nymburk a na osobní pokladně železniční stanice Nymburk hl. n.

Podrobný jízdní řád letošního Postřižinského expresu naleznete stejně jako fotografie z předcházejících cest i dalších akcí Pivovaru Nymburk na www.postriziny.cz.

Zdroj: Tisková zpráva Postřižinského pivovaru Nymburk

Za zábavou na kole i vlakem

O velikonočním víkendu vyjela na středočeské koleje Bixovna, unikátní bar na kolejích. Netradiční vagon je součástí turistických nostalgických vlaků. Ty jezdí jen o víkendech na tratích, o které České dráhy nemají zájem. Vlakový výčep provozují železniční nadšenci, cestující si ho nemohou vynachválit.

Foto

"Jeden celý a jeden poloviční do Mladé Boleslavi, pivo a točenou limonádu k tomu," třeba takto si mohli v sobotu ráno poprvé poručit cestující vlakem z Lysé nad Labem směrem Mělník, Mladá Boleslav a dál do Jičína.

Na tuto trať o víkendu vyjel nový nostalgický vlak Boleslavský motoráček s pojízdným výčepem zvaným Bixovna, jakousi alternativou jídelního vozu.

"Připadá mi to jako skvělý nápad, lidi takový relax potřebujou, chtějí takto strávit čas, projet se vlakem, vyblbnout se tady, dát si pivo s partou, stáhnout okno, koukat do přírody a mít pohodu. Ne jenom furt někde stát v koloně v autě a nervovat se," pochvaloval si třicátník Pavel Vrána.

Podobně reagovala i devětadvacetiletá nastávající maminka Nora. "Jsem z toho nadšená, připadá mi, že jedu v baru. Zrovna teď jsem v jiném stavu, takže si pivo neužiju, ale mají i točenou limonádu. Obdivuju, jak je tu všechno vychytané," ukazuje Nora na důlky na sklenice v dřevěných stolcích.

Sedm sudů piva na víkend

Bixovna, tedy výčep na kolejích ve vagonu řady Bix, na cestující zapůsobí hned, jak do něj nastoupí. Jen co výpravčí na nádraží v Lysé pokynul k odjezdu, už měl výčepní plné ruce práce. "Dvě piva a kafe s rumem," poručil si jeden cestující.

Foto

V Bixovně točí pouze Postřižinské pivo z Nymburka. Ředitel tamního pivovaru má k železnici vztah. A atmosféra ve vagonu opravdu připomíná regulérní bar.

Dát si ovšem jedno pivo navíc může způsobit velký problém. "Občas se stane, že někdo zapomene vystoupit," usmívá se Bohumil Augusta, ředitel společnosti Klub železničních cestovatelů, která nostalgické vlaky provozuje. "Na celý víkend máme připravených sedm sudů piva, čekáme tak tisíc lidí," řekl Augusta.

Cestující "hlídají" postavy z filmu Postřižiny

Bixovna jezdí kromě Boleslavského motoráčku i na dalších čtyřech středočeských tratích. Poprvé vyjela loni v září.

"Vagon jsme koupili v roce 2008 posprejovaný, byl na vyřazení. Upravili jsme ho ve stylu šedesátých let a vyzdobili fotografiemi z filmu Postřižiny. Chceme, aby se lidé v našich vlacích cítili dobře. A nostalgický vlak bez piva, to není ono," dopíjí Augusta první pivo.

A když se někomu v Bixovně natolik líbí, že nechce vystoupit? "Může, ale naúčtujeme mu peníze navíc za naše zaměstnance," říká Augusta.

Kde se v kraji můžete projet Bixovnou

Boleslavský motoráček: Lysá nad Labem - Mladá Boleslav

Podřipský motoráček: Budyně nad Ohří - Libochovice

Podlipanský motoráček: Kolín - Bečváry

Polabský motoráček: Mochov - Kolín

Posázavský motoráček : Lysá nad Labem - Kácov

(Zdroj: Klub železničních cestovatelů)

Zdroj: Praha iDnes.cz | Autor: Pavel Eichler | Foto: Yan Renelt


Pivo pro slavnostní příležitosti

[pátek, 15. duben 2011]

Nejen k velikonočnímu či jinému výjimečnému posezení si můžete vychutnat nové Postřižinské pivo nazvané výstižně Sváteční speciál. S láskou vyrobené 14% české pivo má plnou chuť zakončenou příjemně intenzivní hořkostí. Tento prémiový ležák Pivovaru Nymburk je zatím určen pouze pro český trh, v prodeji bude od poloviny dubna.

K výrobě Svátečního speciálu byl použit pečlivě vybraný žatecký chmel

a slad z vlastní humnové sladovny pivovaru Nymburk. Právě použité suroviny dávají pivu bohatou hustou pěnu, osobitou chmelovou vůni a sytou pivní chuť s harmonickou hořkostí.

Sváteční speciál je zatím limitovanou edicí, která čítá 200 hektolitrů

a bude k dostání v jarním a předvánočním období v sudech i lahvích. Doporučená maloobchodní cena Svátečního speciálu činí 16 – 19 Kč

za půllitr.

V nabídce Pivovaru Nymburk naleznete celou řadu světlého i tmavého Postřižinského piva, mezi nimi Něžného Barbara, Francinův ležák, Pepinovu desítku či Postřižinské výčepní.

Zdroj: Tisková zpráva Postřižinského pivovaru Nymburk

Pivo pro slavnostní příležitosti

Cyklovýlet, zájezd postřižinským expresem, Pivovarský den i divadelní představení pod nymburskými hradbami.

To vše chystá pro následující měsíce nymburský pivovar nejen pro příznivce místního piva.

Jako první se už 7. května koná cyklistický výlet pro veřejnost s poetickým názvem Otevírání postřižinských hospůdek. „Trasa bude mít do 50 kilometrů a povede před Kersko a Lysou, kde se zaství u restaurací s nabídkou našeho piva,“ říká ředitel pivovaru Pavel Benák. Zároveň uporňuje na možnost, že přímo v pivovaru je možné už nyní zakoupit originální cyklistický dres nymburského pivovaru.

Pro ty, kteří se raději vozí, než šlapou do pedálů, je určena jiná akce, která si během několika posledních let získala desítky příznivců a pravidelných účastníků. Řeč je o 7. Postřižinském expresu, tedy speciálně vypraveném historickém vláčku, na jehož „palubě“ bude vyhrávat kapela Třehusk a konzumovat se bude jak pivo, tak i nealko nápoje pro mladší účastníky zájezdu.

Trasa letos povede přes Lysou, Všetaty a Mělník, kde bude asi Dvě a půl hodiny zastávka na prohlídku zámku a města. Zpátky se pojede přes Mladou Boleslav opět do Nymburka,“ popsal výlet Benák. Ten také upozorňuje, že vzhledem k velkému zájmu bude souprava oproti předchozím letům posílena o jeden vůz. „Přesto je nutné včas si rezervovat jízdenky, a to buď na nymburském hlavním nádraží nebo v pivovaru,“ doplnil Benák.

Třetí červnový víken má řada Nymburáků i lidí z okolí v kalendáři zaškrtnutý jako Pivovarský den, či chcete–li, den otevřených dveří. Letos se kulturní odpoledne chystá na 18. června, kdy budou k ochutnání i nápoje, které jindy nedostanete. O zábavu se postarají hudebníci a zpěváci, z nichž jmenujme třeba Heidi Janků nebo kapelu Divokej Bill.

Po úspěšných Postřižinách se připravuje i další divadelní představení, které bude k vidění v úchvatných kulisách nymburských hradeb ve dnech 22. a 23. července.

Půjde o Noc na Karlštejně, v níž se představí třeba Vladimír Čech, Jan Rosák, Pavel Vítek nebo Petr Jančařík a samozřejmě spousta ochotníků.

Zdroj: Nymburský deník.cz | Autor: Miroslav Jilemnický


Řadu let exportuje Pivovar Nymburk své Postřižinské pivo do Německa, Francie, Dánska, Švédska, Finska, Itálie a Ruska. Od letošního roku dodává sudové pivo i na Slovensko.

Během posledních dvaceti let bylo pokusů o vývoz na Slovensko několik. Většinou však rozhodovala cena dopravy, která pivo prodražovala,“ říká ředitel nymburského pivovaru Pavel Benák. „Teď jsme našli partnera, který ocení kouzlo regionálního pivovaru a kvalitu našeho piva,“ dodává Benák.

Export na Slovensko je určen do restaurací, kterých jsou v tuto chvíli již téměř 2 desítky a do nichž Pivovar Nymburk vyváží téměř celý sortiment.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Nymburk


«« « Strana 6 z 11 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI