Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Hrabalovi v patách

Co se píše o pivovarech a pivu


Hrabalovi v patách

[středa, 18. květen 2011]

Projít si oblíbená místa Bohumila Hrabala, shlédnout divadelní představení na motivy Slavností sněženek, navštívit stejně tematicky zaměřenou výstavu a potkat některého ze zajímavých hostů můžete v rámci akce Hrabalovo Kersko, jejíž 13. ročník se bude konat v sobotu 21. května. Připravena je také živá muzika a soutěže. Chybět nebude ani čepované Postřižinské pivo z Pivovaru Nymburk, v němž známý spisovatel žil v letech 1919-1947.

Akce, která se jako obvykle koná předposlední sobotu v květnu, začíná v 10 hodin u Svatojosefského pramenu v Kersku dopoledním komentovaným pochodem po místech, která měl Bohumil Hrabal rád. Odpolední program se koná v lesní zahradě Lesního ateliéru Kuba v Kersku, kde bude k vidění například divadelní představení Slavnosti sněžek (Hálkovo divadlo Nymburk). Ve výstavních prostorách ateliéru bude ke zhlédnutí tematická výstava Slavnosti sněženek: fotografie z filmu + obrazy Milady Kudrnové.

O hudební doprovod se postarají Václav a Jan Neckářovi, Yvonne Přenosilová, písničkář David Šitavanc nebo kapela Crossband. V rámci Hrabalova Kerska budete mít také možnost si zasoutěžit nebo si zakoupit knihy tohoto spisovatele. Chybět nebude ani občerstvení. Těšit se můžete například na sele na rožni, grilovaná masa či valašské frgále.

Na místo se lze dopravit například autobusem odjíždějícím v 9 hodin z Nymburka do Kerska a v 17 hodin zpět z Kerska do Nymburka.

Podrobnější informace a přesný program najdete na stránkách www.lesniatelierkuba.cz v sekci Aktuální program.

Zdroj: Tisková zpráva Nymburského pivovaru


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI