Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Novinářským pivem 2011 se stalo Postřižinské pivo Něžný Barbar

Co se píše o pivovarech a pivu


Novinářským pivem 2011 se stalo Postřižinské pivo Něžný Barbar

[úterý, 7. červen 2011]

V letošním ročníku degustační soutěže Pivo České republiky slavil v několika kategoriích úspěch Pivovar Nymburk se svým Postřižinským pivem, jež se zároveň stalo vítězem v novinářské kategorii. Výsledky byly vyhlášeny v sobotu 4. 6. v rámci jubilejního 15. ročníku Slavností piva, které se konaly na českobudějovickém výstavišti.

Postřižinské pivo Něžný Barbar získalo letošní titul Novinářské pivo. Tento loni představený třinástistupňový speciál získal také stříbrnou medaily v kategorii Polotmavé pivo. Něžný Barbar, jemuž příjemně karamelový nádech a sytou jantarovou barvu propůjčuje speciální slad, z něhož je vyroben, získal svůj název podle Hrabalovy autobiografie, kde se sám autor netají láskou ke zlatavému moku.

Bronzovou medailí byl ve své kategorii oceněn také Postřižinský Tmavý ležák. Další dva zástupci Pivovaru Nymburk včetně prémiového Francinova ležáku pak dosáhly na pomyslnou bramborovou medaily. „Naše pivo připravujeme s láskou a důrazem na kvalitu. Velmi nás proto těší, že Postřižinské pivo chutná jak odborné, tak i laické veřejnosti,“ komentoval výsledky degustační soutěže Pavel Benák, ředitel Pivovaru Nymburk.

Do degustační soutěže „Pivo České republiky 2011“ se přihlásilo 52 pivovarů.

Zdroj: Tisková zpráva Postřižinského pivovaru Nymburk


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI