Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Plzeňský Prazdroj posiluje svou pozici v kategorii pivních speciálů

Co se píše o pivovarech a pivu


Plzeňský Prazdroj posiluje svou pozici v kategorii pivních speciálů

[středa, 19. květen 2010]

Od června uvádí na trh pivní speciály Master v lahvi a navíc přichází s novou variantou – Master Zlatý 15°

Česká tradiční pivovarnická společnost Plzeňský Prazdroj chce posílit svou pozici v segmentu pivních speciálů. Po uvedení dvou čepovaných piv Master v roce 2007 přináší nyní obě úspěšné a u českých pivařů oblíbené varianty v lahvích. Portfolio speciálních piv Master se navíc rozroste o další variantu – lahvový světlý speciál Master Zlatý 15°. S novinkami se spotřebitelé budou moci setkat již v průběhu června ve vybraných obchodních řetězcích.

Piva Master jsou pravými pivními speciály, čemuž odpovídá stupňovitost i speciální receptura. Při jeho vaření se užívají jen ty nejlepší suroviny, které vytváří jeho specifickou lahodnou hořkou chuť. Kombinace světlého, karamelového a bavorského sladu vytváří neopakovatelně zářivou barvu a plnost těchto piv. „A právě výraznou hořkou chutí se odlišují všechny speciály Master od konkurenčních produktů a chuťových pivních experimentů, které se v současné době prodávají na našem pivním trhu,“ vysvětlil starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.

Pivní „dezert“ Master z dílny Plzeňského Prazdroje byl uveden na trh v dubnu roku 2007 a za tu dobu si již našel své věrné fanoušky. Pivo Master se dosud prodávalo ve dvou čepovaných variantách: Master Polotmavý 13° a Master Tmavý 18°. Pivní speciály si lze vychutnat ve více než 600 provozovnách. Nyní bude uveden Master i v lahvích. „Za uvedením lahvové varianty stál zvýšený zájem spotřebitelů o balení, které jim umožní dát si Master kdekoli a kdykoli, kdy budou chtít na okamžik zastavit čas a vychutnat si něco speciálního,“ dodává Václav Berka.

To však není jediná novinka piva Master pro letošní rok. „Značka se na trhu dobře etablovala. Rozhodli jsme se proto rozšířit naši nabídku a zákazníkům přinášíme novou chuťovou variantu – Master Zlatý 15°,“ řekla Radka Jurásková, junior brand managerka značky Master.

Podle průzkumů čeští pivaři v poslední době rádi s pivy experimentují, zároveň však preferují klasickou hořkou chuť piva před ovocnou či sladkou chutí. Trochu překvapivě si na pivních speciálech typu Master pochutnávají podle zjištění také ženy. V Česku se speciály v konkurenci tradičních chutí prosazují stále více, ale ve srovnání se zahraničím je náš trh pivních speciálů stále ještě takříkajíc v plenkách

Například v Německu jsou pivní speciály skutečným hitem a jejich nabídka i poptávka v posledních letech stoupla několikanásobně,“ sdělil Tiarnán Ó Haimhirgin, ředitel Plzeňského Prazdroje. „Stejný potenciál vidíme i na českém trhu, kde chceme vyjít vstříc přáním našich zákazníků a nabídnout jim nejen více chutí, ale také více možností, kdy si pivní dezert vychutnat,“ vysvětlil.

Tu správnou příležitost pro vychutnání si piva Master komunikuje značka ve své zcela nové kampani „Zastavte čas. Na okamžik“. Graficky neotřelá kampaň bude spuštěna v červnu. V průběhu tohoto měsíce si mohou pivo Master jeho milovníci poprvé koupit ve vybraných obchodních řetězcích.

O pivech z rodiny Master

Master Zlatý 15° je speciální pivo zlaté barvy. Překvapí vás lahodnou hořkostí a plnou chutí. Obsahuje 6,7 % alkoholu. Při jeho vaření se užívají jen ty nejlepší suroviny, které vytváří jeho specifickou lahodnou chuť, která se odlišuje od klasických ležáků. Master Zlatý je novinkou na trhu a doplňuje tak portfolio speciálních piv Master.

Master Polotmavý 13° je vynikající 13º speciální pivo s vyšší pitelností. Vyznačuje se výraznou lahodnou hořkostí, vyváženou plností a jemnou karamelovou chutí. Obsahuje 5,3 % alkoholu. Kombinace světlého, karamelového a bavorského sladu vytváří neopakovatelně zářivou jantarovou barvu, která společně s aroma žateckého chmele podtrhuje výjimečný zážitek při jeho vychutnávání.

Master Tmavý 18° je překvapivě lehce pitelné tmavé 18º speciální pivo. Má výjimečně plnou, karamelovou chuť snoubící se s výraznou lahodnou hořkostí. Obsahuje 7 % alkoholu. Světlé bavorské slady doplněné o karamelové a barevné slady společně vytvářejí unikátní harmonii chutí a vůní, která společně s neprostupně tmavou barvou a smetanově krémovou pěnou dotváří mistrovské dílo.

Více informací o pivním speciálu Master na www.pivomaster.cz.

Věděli jste, že...

... inspirací pro originální recepturu se stal historický text z knihy Tadeáše Hájka z Hájku „Staré památky pivovarství českého aneb o pivě a jeho výrobě, povaze, silách a vlastnostech“, datovaný rokem 1585. Ten popisuje tmavé pivo výrazné lahodné hořké chuti, která se snoubí s karamelovou sladkostí, čímž se odlišuje od jiných piv.

...objem lahvového Mastru - 0,355 l – byl stanoven dle staré české objemové jednotky zvané žejdlík (0,3537 l)? Tato míra byla schválena příslušnými úřady a krčmáři v ní podávali kvalitní pivo či jiný lahodný mok. Součástí žejdlíku byl i hřebík označující správnou míru a v případě, že krčmář své zákazníky šidil, žejdlík byl propíchnut a hostinci byla odebrána živnost. Milovníci Masteru tak mají v nepropíchnutých lahvích zaručeno, že jejich míra bude podle tradice „vždy ta správná“.

... toto pivo obestírá tajemná legenda? Traduje se totiž, že ten, kdo si umí tento lahodný mok správně vychutnat, stane se sám mistrem a na důkaz toho se objeví duch neznámého mistra v podobě jeho stínu.

... celkem v 61 provozovnách po celé ČR se můžete stát svědkem tajemného pivního rituálu, kdy přímo před vašimi zraky se z piva natočeného bez pěny, stane lahodný nápoj s krémovou a hustou pěnou? Seznam provozoven lze najít na stránkách piva Master www.pivomaster.cz.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 11:47 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Kaacz

čtvrtek, 20. květen 2010
22:27

to Energetik:
Presne tak .. nahodou jsem padnul na Master 18 a bylo to dobre pivko. A proto mi nikdo nevyvrati presvedceni, ze Master 13 vznika sprostym naredenim vodou z 18, protoze se silou piva jde do haje i chut.


napsal(a): Kaacz (nemam(a)nikde.cz) [Odpovědět]

moreli

pátek, 21. květen 2010
09:06

moreli

to Kaacz: Vodou asi ne :-). Ředí to spíš světlou devítkou půl na půl. Pak z slušného tmavého piva vznikne průměrné polotmavé a výchází to i matematicky.


napsal(a): moreli [Odpovědět]

Adsense

25. duben 2024
01:35


posted by: Inzerce

Paja

čtvrtek, 20. květen 2010
10:01

Paja

to Jura.z.Brna: se vam furt neco nelibi. Prece kdyz CKT a HGB je klasicka technologie vyroby piva, tak proc by Vidensky zejdlik nemohl byt starou ceskou objemovou jednotkou? Jinak taky jsem se mi zdalo, ze zejdlik ma byt spis k pullitru. On totiz ten starocesky zejdlik z doby Karla IV. ma 0,48 l.

Jinak myslim, ze vyber specialu je dostatecne velky. Starsi Master mi celkem chutnal, ale nedelam si iluze, ze to bude za odpovidajici cenu, kdyz PU 11 stoji skoro 20 v lahvi a 30 toceny, tak tady bude ten Vidensky zejdlik za 35...


napsal(a): Paja [Odpovědět]

hroch

čtvrtek, 20. květen 2010
19:04

hroch

to Paja:
Podle mých znalostí z příručky pro výčepníky z 60let, byly uváděny staré míry žejdlík 0,354litru, holba 0,708litru, máz 1,416litru.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Paja

pátek, 21. květen 2010
08:11

Paja

to hroch: Cerpal jsem z wikipedie a par dalsich odkazu na netu. Jeste bych se doma mohl podivat do nejakych zaprasenych knih... Problem je v tom, ze miry jsou 4D promenlive. Tech 0,35x byl normou v monarchii v 18. a 19. stol., protoze to prislo zezhora z Vidne. Echt starocesky zejdlik je tech 0,48.
Treba v nemecke verzi popisuji zejdlik falcky, sarsky... Z toho zrejme taky vzniklo dost sporu, kdyz nejaky vandrovnik zavital do jine oblasti, kde byla jednotka mensi nez u nich. V lepsim pripade doma rozhlasil, ze tam kradou, v horsim dotycnemu ukazal zac je toho loket.

A bylo dobrym zvykem, ze treba delkove miry se prizpusobovaly vzrustu obyvatel. Takze kdyz byly dobre roky, tak lidi vic rostli a sah byl delsi. Obavam se, ze nebyt jednotek SI, globalizace atd., tak za 50 let bychom se mohli dockat toho, ze objemova mira piva zvana "pullitr" je 0,4 l a nikdo by se nad tim nepodivoval. Soubezne by mohla existovat mira "velky pullitr", ktery by mel 0,47 l + penu. A kdovi, jestli to tak v lidove mluve nedopadne. Treba uz ted je na Strahove velke pivo 0,4 a male 0,25.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 21.05.2010 ve 08:22:17


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Paja

pátek, 21. květen 2010
08:33

Paja

P.S. to hroch: Nastesti mame globalizaci a pullitr je zatim porad pullitr. Si predstavte, jaky neresitelny problem by mel takovy beerborec, kdybychom meli pullitr prazsky, pullitr berounsky, pullitr mostecky nebo dokonce pullitr svetopivni :D .


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Energetik

čtvrtek, 20. květen 2010
08:39

Energetik

Master 13° mi přijde jako vyslovený děs. Ovšem Master 18° je jeden z nejlepších speciálů, co jsem kdy pil. Proto k 15° vzhlížím k nadějí. S dalšími soudy bych narozdíl od dalších odborníků, co tradičně ví vše předem, počkal ::lol


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

VozechV

čtvrtek, 20. květen 2010
09:49

VozechV

to Energetik:
Já zas nemám nic proti 13 Master, ale 18 mi přijde jen jako trochu plnější (plnost spíše jako 12) Kozel a to nemusím. Na 15 jsem zvědavý.
Jinak, pokud je mi známo, Master je z Popovic a probíhá u něj hlavní kvašení na spilce.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

Jarda

středa, 19. květen 2010
17:24

...a tak chytré hlavy, a není náhodou, že tyto hlavy byly z Plzně, přišly s novou technologií, reverzním CKT. To se z 9° piva zahušťováním vyrábí 13°, 15° a dokonce i 18° ::lol
Ale vážně, ochutnám, uvidím, nelámal bych hůl předem. I když preferuji klasiku stupňovitosti 12-13, pravidelně to prokládám speciály pro zpestření chuti. A jsem rád, že čím dál víc lidí se o pivo zajímá, experimentuje a ustupuje od pití na žízeň a na počet k získávání nových zážitků a začíná se o pivo zajímat. Celkem logicky, byla jen otázka času, kdy se na této vlně sveze i PU. Stejně jako např. u 11° piv.
Na druhou stranu to může být i ku prospěchu věci. Lidé zmasírovaní reklamou PU a podobných okusí najednou něco jiného, začnou rozeznávat odlišné chuti a začnou vyhledávat i alternativy.


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Jura.z.Brna

středa, 19. květen 2010
15:48

Jura.z.Brna

"objem lahvového Mastru - 0,355 l – byl stanoven dle staré české objemové jednotky zvané žejdlík"

To je ale náhodička, že na setinu stejný objem mají standardní flašky, do kterých se stáčí pivo na export do USA např. ve Vyškově, protože jsou to flašky a objem pro tamzemsko standardizované(ý). Předpokládám, že stejně věrohodný je i zbytek toho žvástu :D


Dan

středa, 19. květen 2010
15:24

Dan

Ten Berka už by to géčko neměl pít, protože ty jeho bláboly jsou zcela mimo realitu.

Chemička by měla děkovat malým pivovarům, že si lidi oblíbili pivní speciály. Oni se teď jen vezou, vydáváním jejich nových CKT variant za pivní speciály.

Já si raději dám opravdový pivní speciál...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

PetrV

středa, 19. květen 2010
19:43

PetrV

to Dan: Nevím, to jistě. Ale mám pocit, že Master tmavý a polotmavý se dosud vařil ve Velkých Popovicích a kvasil ve spilkách.


napsal(a): PetrV [Odpovědět]

Dan

středa, 19. květen 2010
22:33

Dan

to PetrV:
Že by návrat ke klasice?


napsal(a): Dan [Odpovědět]

siki

středa, 19. květen 2010
13:26

siki

..........kdy přímo před vašimi zraky se z piva natočeného bez pěny, stane lahodný nápoj s krémovou a hustou pěnou....... A u jiných piv z této továrny na pivo se zase zákazník stává svědkem, kterak je mu natočeno pivo s pěnou, která záhy opadne a tvává se z něj nelahodný nápoj bez pěny:-D


napsal(a): siki [Odpovědět]

h.p

středa, 19. květen 2010
13:06

Jestli tajemná legenda neobestírá spíše pivovarské výrobní technologie tohoto koncernu...Kdo je pozná,nechce už jejich piva dále pít...A zjeví se mu duch starých plzeňských sládků.jak se obracejí v hrobě !!


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI