Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vítek ze Sedlce

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Vítek ze Sedlce

Vítek ze Sedlce [p770]

Dopoledne se zadařilo a tak nám nebrání zastavit se na zpáteční cestě v Sedlci, kde sídlí Království růže. Očekával jsem nějaké starověké hradiště, které se postupně dává dohromady. Areál se ale nachází prakticky mezi běžnou zástavbou. Přijde mi, že se pomalu staví na zelené louce, ale to může být jen můj dojem. Ze silnice kryje areál obchod, který je sice v barvách Vítka, ale jinak je to klasická Jednota. Ale jsme tu hlavně kvůli pivu. Hradní restaurace s pivovarem se nachází v budově ne nepodobné menší výrobní hale nebo dílně.

Pivovar zezadu
Pivovar zezadu

Vstupem se ale přeneseme o několik století do minulosti do doby Vítkovců. Na zdech jsou výjevy z historie pivovarnictví, vinařství a stravování za Vítkovců, stejně tak tu uvidíte malby osobností z rodu v erbu růže. Jídlo je zde výborné a porce velké. A pivo? Pivo dobré, hutné, pitelné. Ochutnal jsem Vítek z Prčice 10% české světlé, které bylo na rozjezd velmi příjemné. To samé, ale v 12% provedení je už pěkně hutný nefiltrovaný ležák, právem braný jako vlajková loď pivovaru.

Vítek z Prčice
Vítek z Prčice

Dále jsou na čepu dvě piva Vídeňská. Vítek z Prčice 13% vídeňské červené je v pořádku, zajímavé pivko. Jeho světlý bratříček je ale vyloženě zkyslý. Na tuto námitku má servírka jednoduchou odpověď: "Ano, tak je to v pořádku, tak to má být". Ne tak to opravdu být nemá! Paní pokazila celý dojem naší návštěvy. Stejně tak Vás nepustí do pivovaru, pokud Vás není alespoň deset. Čekat na dalších sedm zájemců nemáme čas a vlastně ani chuť :(

Varna
Varna

Na košt kupuju PETlu dvanáctky na doma. Skoro tři neděle po DMT ji narážím a pivo je víc jak dobré...


Fotogalerie



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1207x] [21. červenec 2024]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI