Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Do Letin a Zhůře

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Do Letin a Zhůře

Do Letin a Zhůře [p1396][p1297]

Nedávno jsem zde psal, že můžeme na pivo na zahrádky. No a představte si, že už nám povolili popít i ve vnitřních prostorách. Super, díky! V současném teplém počasí je to ale už jedno. Sedáme na kolo a jedeme zkontrolovat, jak si stojí v Akciovém pivovaru Letiny, kam byla převedena výroba značky Beer Factory, jejíž domovský pivovar nepřežil lockdownové řádění.

V Letinech
V Letinech

V Letinech si můžeme vybrat mezi lokálem a zahrádkou za pivovarem. Jelikož jsme rozhicovaní z kola, volíme vnitřní posezení. Objednávám postupně jedenáctku, která je dost hutná, hořká a těžší na pití, a dvanáctku, jenž je jemnější sametová. Syn pak ochutnává Lípu, kterou si prý také pamatuje v lepší kondici. Škoda, tohle není pivo, co by nás sem nalákalo i příště.

Světlý ležák 12
Světlý ležák 12

Zlí jazykové tvrdí, že jelikož Beer Factory zabral celou výrobu v Letinech, Letinské pivo se vaří v černickém Purkmistru. Přijde mi to malinko postavené na hlavu, ale dnes je možné všechno. Pravdu asi ví jen bři Krýslové.

Nabídka piva
Nabídka piva

Proč není na čepu v Letinech i nějaké pivo z produkce Beer Factory, když už se tady vaří?

Z Letin je to kousek do Zhůře a tak je logické, že si na zahrádku pivovaru Zhůřák pojedeme spravit chuť. Dnes je pěkně slunečno, žádná zima, tak nic nebrání začít čistým kyseláčem, který je dobrý na žízeň, i když na můj vkus by mohl být kyselejší a perlivější (tak to mám rád :)). Chris v případě kyseláčů zvolil cestu přimíchávání příchutí až před koncovým podáním. V sortimentu tak je několik druhů. Osobně si myslím, že zráním piva s ovocem se obě složky lépe spojí a celkově zakulatí.

Techtle Mechtle
Techtle Mechtle

Kromě dalších vzorků zhůřských piv (neipy Techtle Mechtle, session ipy Papír a amerického ejlu Paradise Ale) dostáváme dva vzorky bylinných piv z Kašperskohorského pivovaru. Herbal Stout nechutná jako stout, spíše jak průměrný tmavý ležák. Herbal Ale pak není o nic moc lepší. Bylinní siláci jsou tak pro mne naprosto zbytečnými pivy, kterými si KHP neudělá moc dobré jméno.

Herbal Ale
Herbal Ale

Spraví nám chuť ČeskoSlovensko, které vzniklo spoluprací projektu The Barn Beer co. páně Ilgnera se slovenským Šilker´s Brewery. Brut IPA Česko ale není pro můj jazýček to pravé ořechové, stejně tak jako kyseláč Slovensko. Myslím, že stodole je nejlépe doma v Druztové.

ČeskoSlovensko
ČeskoSlovensko

Nebo, že bychom Chrisovými pivy měly laťku nastavenou opravdu vysoko?



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1177x] [14. červen 2021]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI