Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

U Vojtěchů mají pivovar

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

U Vojtěchů mají pivovar

U Vojtěchů mají pivovar [p2430]

Pivovar vznikl v prostorách rodinné restaurace s dlouhou tradicí U Vojtěchů. Roční výstav je 500 hl. V Pardubicích řemeslný pivovar doposud chyběl a tak jsme ho zřídili v naší restauraci.

Varna
Varna

Zařízení našeho pivovaru se skládá z dvounádobové varny o objemu 500l, zásobníků horké a ledové vody po 1000l, dvou CK tanků na kvašení po 1000l, čtyř ležáckých tanků 1000l a dvou 500l. Celou technologii dodal GF technologic z Ratíškovic.

Ležácké tanky
Ležácké tanky

Sládkem i majitelem pivovaru je Martin Vojtěch, který začínal jako domovařič a o pivní svět se zajímá již delší dobu. Zkušenosti s vařením má z chrudimského pivovaru Filištín, absolvoval rekvalifikační kurz v Beer Academy.

Sládek
Sládek

Páteřním pivem našeho sortimentu je ležák Podlipák 11, dále polotmavý Fanda 12. Svrchně kvašená piva zastupují Matylda IPA 12,5 a Samotář 13 Single Hop – American Pale Ale. Chystá se Stout 13 Černoknežník a Velikonoční IPL Šlehač 12.

Pivo
Pivo

Naše pivo samozřejmě ochutnáte v Pardubicích v restauraci U Vojtěchů, kde v současné době můžete zakoupit PET lahvě a dárková balení a až to půjde určitě se stavte na čepované.

Interier restaurace
Interier restaurace

Další fotky naleznete zde...


Autor: Martin Vojtěch, Pivovar U Vojtěchů


Pozn.: Článek je ze série článků o minipivovarech, z kterých zatím nemáme na Pivním.infu žádný článek a ani není šance, že je v dohledné době navštívíme. Proto jsme oslovili majitele/provozovatele/sládky...



[Pivní.info] [Zobrazeno 1616x] [14. březen 2021]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI