Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zhůřák slavil šesté narozeniny

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Zhůřák slavil šesté narozeniny

Zhůřák slavil šesté narozeniny [p1297]

Jsem ostuda, za celé léto jsem si nenašel čas na návštěvu zhůřského pivovárku. Ale znáte to, kam můžete prakticky kdykoliv, tam se nedostanete i pár let. Naštěstí přišlo pozvání od Chrise na oslavu šesti let tohoto pozoruhodného pivovárku. A to se neodmítá! Je pod mrakem, ale pršet by nemělo, a tak sedáme na bicykly. Ale nebojte se, zpátky máme objednán odvoz, přeci jen zhůřákovská piva nejsou žádný čajíček.

Dnešní nabídka
Dnešní nabídka

Zdravíme pána domu, který ještě dolaďuje technické detaily dnešní akce. Pivo je již nachystáno na výčepech, nechybí něco k zakousnutí a pomalu se připravuje Vlídnej kravál. Na čepu je osmero piv, je tedy nasnadě ochutnat po menších vzorcích od každého a uvidíme, co bude našemu jazyku nejsympatičtější. Nebudu popisovat jednotlivá piva, ve Zhůři jsou všechna dobrá.

Zhůřák
Zhůřák

Vypíchnu snad dvě, která jsou mé chuti nejbližší. A je to, stejně jako loni NEIPA, tentokrát pod názvem Cvrček a GrepIPA. Těmto se věnuju po zbytek odpoledne. K pivu je přichystáno bohaté občerstvení. Kávu připravuje, stejně jako loni, Roberto Trevisan z pražské Školy kávy. A jelikož je to ital, přibral si i pečení pravé italské pizzy. Kdo by nechtěl pít jen pivo, pro toho byla na čepu přichystána malinovka.

NEIPA
NEIPA

Mezi hosty jsme nemohli nepostřehnout i pivovarníky, namátkou z plzeňského Ravena či dnes již lounského Zichovce. Přehlédnout jsme nemohli ani postavu Plzeňského Prazdroje pana Berku. Ten tu ale nebyl jen ochutnat výborné pivo. Ostatně v poslední době se na sociálních sítích množí fotky z jeho návštěv minipivovarů. Copak asi mají plzeňští za lubem? Zhůřák bude čepovat pivo na letošním PilsnerFestu v areálu Prazdroje a tak i on přivezl pár litrů Prazdroje a předvedl divadýlko s narážením dřevěného soudku.

Návštěva z Plzně
Návštěva z Plzně

Krom Chrisovo výborných ejlů jsme mohli ochutnat ještě jeden pivní styl. Nenápadný mladík, američan žijící v Praze, dával ochutnat svých domácích kyseláčů. Někteří minipivovarníci těžící z módní vlny stylu Berliner Weisse by se od něho měli učit. Ale to by pak nemohli hrnout na trh jednu příchuť za druhou. Krom ovocných jsme koštli i neochucený - čistý kyseláč a nebyl vůbec špatný.

Čistý kyseláč
Čistý kyseláč

To se ale již naše přítomnost ve Zhůři začíná nachylovat a je to dobře. V nejlepším je třeba skončit. Tady to ale jistě žije do hluboké noci.

My přejeme pivovaru Zhůřák jen to nejlepší. Nejlepší (nebo jedno z nejlepších) pivo už má, tak ať se nadále daří a to jak v pivním životě tak i v osobním.


Další fotky z narozenin pivovaru Zhůřák

Další fotky domácích kyseláčů



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2359x] [19. srpen 2019]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI