Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kytlický minipivovar Helene

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Kytlický minipivovar Helene

Kytlický minipivovar Helene [p1557]

Kytlický minipivovar Helene se nachází ve stejnojmenném penzionu. Od března 2015 si vaříme vlastní pivo. První varna byla na 150 l. Po zmínce několika hochů na jednom serveru jsme zjistili, že varna asi bude malá. Proto máme od února 2016 varnu novou, větší.

Penzion Helene
Penzion Helene

Co Vás vedlo k založení pivovaru?

Přestaly mi chutnat Svijany :-) Ne,vždycky jsem si chtěl zkusit uvařit vlastní pivo. Začínal jsem s hrnci na sporáku. Uvařil jsem, čekal až to prokvasí a pak jsme to s kamarádama vypili za jeden večer. Piva bylo málo a práce uvařit pivo moc. Tak proč to nezkusit ve větším?

Varna
Varna

Popište technologii pivovaru

Náš minipivovar je rukodělný, vytvořený svépomocí. Objem je 300 l a minipivovar je přímo v pensionu Helene, kde je i restaurace.

Kdo u Vás vaří pivo?

Pivo si vařím sám už 3 roky.

Restaurace
Restaurace

Jaká piva vaříte?

V naší stálé nabídce máme polotmavou 12° Adonis, světlou 12° Grácii a 11° APA. Dále se můžete těšit na sezónní speciály: dušičkový Stout, sváteční Ale a kytlický jarní Ale Pale. Naše pivo ochutnáte jen v penzionu Helene. Nikam jinam nedodáváme.

Piva
Piva

Pivo ale prodáváme i s sebou v 1,5 l PET lahvích. Lahve plníme do protitlaku pod ochrannou atmosférou, takže pivo neztrácí na kvalitě.

Jarní Ale Pale
Jarní Ale Pale

Dej Bůh štěstí!


Pozn.: Dnešní článek je prototyp nového druhu článků o minipivovarech, z kterých zatím nemáme na Pivním.infu žádný článek a ani není šance, že je v dohledné době navštívíme. Proto jsme oslovili majitele/provozovatele/sládky těchto pivovárků...



[Vladimír Štich] [Zobrazeno 4046x] [7. březen 2018]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI