Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Cthulhu´s Mystery Pack

Jak vlastně to pivo chutná


verze pro tisk

Cthulhu´s Mystery Pack

Cthulhu´s Mystery Pack [p1750]

Dostal se nám do rukou six pack plechovek od létajícího pivovaru Crazy Clown . Jelikož byl přibalen dopis s charakteristikami jednotlivých piv, byl by hřích Vás s nimi neseznámit. Já jen doplním pár poznámek, které jsou samozřejmě silně subjektivní.

V první řadě chceme poděkovat za zakoupení tohoto balíčku. Velmi nás překvapil zájem a i díky tomuto balíčku jsme se letos mohli konečně podívat do pivovaru a něco navařit. Nebudeme si hrát na hrdiny, poslední rok a půl byl pro nás opravdu krušný. A my víme, že ne jen pro nás. Vidíme to všude okolo. O to jsme vděčnější za to, že i nám někdo pomáhá.

Mystery Pack
Mystery Pack

Budeme rádi, když nás budeš podporovat i nadále. Máme již vymyšlená nová piva, která brzy pustíme do světa a chystáme se zvolit i pár kousků, které budou stále v nabídce. Ponoř se tedy s námi do bláznivého světa Crazy Clown a vychutnej si opravdové šílenosti.

Jaká piva se v tomto balíčku skrývají?

Cthulhu - jantarová IPA s linkou karamelu a příjemnou slaností

Ano, nalít do piva inkoust ze sépie není úplně běžný pivovarský postup. Ale my se řídíme stále jednou otázkou: "Proč ne?" No, a pokud nedokážeme odpovědět, tak to uvaříme. Před pěti lety, když jsme teprve začínali, jsme toto pivo stylově zařadili jako black/amber IPA. Slanost inkoustu v kombinaci s karamelem nás vyloženě lákala. To vše jsme doplnili kromě jiných i německým "melounovým chmelem" Hüll Melon a vznikla z toho tento intenzivně chutnající nachmelená IPA.

Cthulhu
Cthulhu

Jak jsme psali už při předprodeji tohoto balíčku - touto várkou se s tímto pivem loučíme. Před pěti lety to pivo mělo úspěch, ale pivní trh je teď jinde a vyžaduje jiná piva. proto toto pivo již nenajdete v naší velmi nepravidelné nabídce (jinou totiž nemáme, že jo). Ale neradi bychom se vzdali vizuálu a názvu piva. Proto pro vás již vymýšlíme úplně nové pivo (styl sour ale), které bude odkazovat na Cthulhu a ochutíme ho také sépiovým inkoustem. Stej tuňák nebo jak se to teď mezi mladejma říká...

Plum Reaper - hustý, velmi ovocný a hezky kyselý sour

Už máme za sebou pár ovocných piv, a těch kyselejch taky nebylo málo. Ale abychom někdy dali na 1000 litrů piva víc jak 500 kg ovoce, to jsme ještě nezkoušeli. Navíc jsme i poprvé vařili pivo stylu pastry sour. Což ve výsledku znamená, že toto pivo má 18% EPM, obsahuje laktózu, přes půl tunu ovoce a strašně dobře se pije. Je docela možné, že v plechovce budete mít větší množství ovocného pyré. Závidíme. Tyhle plechovky jsou to nejlepší.

Plum Reaper
Plum Reaper

Podle názvu je jasné, že do piva jsme dali švestky. Kromě nich jsme použili i bergamot (citrus) a trochu černého rybízu. Výsledkem je opravdu husté, chutné a hlavně překvapivě osvěžující pivo, které nebudete chtít dát z ruky.

Shit Happens - jemný, vyvážený stout se silnou chutí cibetkové kávy

Pro ty, kteří tuto historku ještě neslyšeli, tak tu máme zkrácenou verzi: festival v Bratislavě plus my plus zákazník zkoumající naší nabídku = věta: "To už chýba, aby ste tam hovno pridali" Ok, výzva přijata. No a když se naad tím člověk trochu zamyslí, tak mu dojde, že jediné hovno, které se dá použít, a o kterém víme, je tzv. cibetková káva. Což jsou kávová zrna, která prošla trávicím traktem cibetky.

Shit Happens
Shit Happens

Kávová zrna díky tomu fermentují a mají lehce odlišnou chuť. Káva je z nich potom jemnější a s tóny oříšků.

Tento coffe stout obsahuje právě tuto kávu. Nechtěli jsme dělat nic silného, abychom zbytečně nepřebíjeli chuť kávy. Navíc jsme nepoužili žádné výrazné slady a o tmavou barvu se postaral hlavně čokoládový slad z anglické sladovny Simpson´s.

Jen tak mimochodem, tato káva se považuje za tu nejdražší na světě. A nikde jinde, než v tomto balíčku, toto pivo není. Takže nahoďte snobský výraz, vystrčte malíček a s povýšeneckým výrazem vychutnávejte tohoto stouta :)

Povýšenecky
Povýšenecky

Eraserhead - hutné, extrémě nachmelené pivo, které je těžší na pití, ale alkohol je dobře skryt. Takže ve výsledku hodně povedeny Triple Kveik

Byla by škoda neuvařit něco na počest našeho oblíbeného umělce - režiséra a hudebníka Davida Lynche. Pokud neznáte jeho film Eraserhead (neboli Mazací Hlava), tak si na to určitě udělejte čas. A k tomu si otevřete právě toto pivo - nejsilnější pivo, co jsme kdy uvařili.

EraserHead
EraserHead

Tato "sedmadváca" je kvašena norskými kveik kvasnicemi a co je nejdůležitější - je fááákt hodně chmelená. 20g chmele na 1l není málo. Použili jsme kombinací chmelů Simcoe, Galaxy, Columbus a El Dorado. Takže čekejte opravdu intenzivní nálož chutí, která vám opravdu vymaže hlavu :)

Grimaldi - silný stout, ve kterém je cítit alkohol z pomerančového likéru a obecně ne moc dobře vylazené

Toto pivo jsme pojmenovali po prvním doložením komerčním klaunovi - Josephu Grimaldim. Jde o poměrně silný pomerančový stout. Ale nenechte se zmást - není to žádná slaďárna, pivo je totiž dost prokvašené a navíc silně chmelené americkým Amarillem. Do piva jsme nepoužili jen vnitřky pomerančů, ale i kůru a květy. Kůru a květy jsme navíc macerovali v pomerančovém likéru a přidali jsme je do ležáckého tanku. Pivo je lehce kyselé díky velkému množství pomerančového džusu a voní příjemně po pomerančích. Stout jsme se snažili ladit více do čokoládova za pomocí čokoládového sladu a kakaa.

Grimaldi
Grimaldi

Joker - kakao s vodkou prohnané sodastreamem

Tohle je asi největší experiment, co jsme kdy udělali a tak trochu si na něm zkoušíme jeden nový postup, který bychom rádi v budoucnu ještě upravili a znovu použili. V základu tohoto piva je opravdu velké množství ovesných vloček, laktózy a navíc jsme přidali i sušené mléko. Šlo nám o vytvoření opravdu mléčného efektu. Doplnili jsme červeným kakaem a pistáciovou pastou. Díky tomu na pivu nehledejte žádnou pěnu, krém byl totiž poměrně tučný a i když jsme použili odtučněné mléko, množství pistáciové pasty opravdu nebylo zanedbatelné.

Joker
Joker

Proto teď před vámi stojí něco, co vypadá jako kakao, ale chutná to jako sycené oříškové kakao. Byl to celkem risk. A budeme chápat, když to nebude chutnat každému. Ale jsme přece experimentátoři a to je přece naše práce.

Ještě jednou děkujeme za podporu a jsme rádi, že jsme vám spolu s týmem Pivo v Plechu mohli přichystat tento velmi speciální balíček, který nás bavilo nejenom vařit, ale i připravovat a vymýšlet. A prosím, ten tácek pod pivo je na to, abyste si ho dali pod pivo :)

No a nám nezbývá než konstatovat, že to byl opravdu nevšední pivařský zážitek...



[Pivní.info] [Zobrazeno 1567x] [21. září 2021]
[Degustace] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI