Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Prosba a informace

[čtvrtek, 6. leden 2011]

Dnešním dnem skončilo na PI působení pražské restaurace mnoha jmen, naposledy Svět piva. Nebude prezentovat, co je na čepu ani, co je nového. Já bych Vás chtěl poprosit, zda bychom o tomto podniku vůbec nediskutovali. Prostě jako by neexistovala, jak říká babička ve filmu Slunce, seno a pár facek: "Je EE"

Díky za pochopení. Veškerá zmínka v diskusích bude smazána. Už toho bylo dost. Stejně tak bude smazána případná propagace tohoto podniku. Myslím, že toto řešení je pro obě strany přínosem.

V poslední době dochází k automatickému registrování zřejmě spamových uživatelů PI, které systém zatím neumí odfiltrovat. Při ručním mazání se může stát, že se smázne i některá registrace "živého" uživatele.

Jak tomu předejít? Doporučuji nevyplňovat Jméno a příjmení ve stejném znění jako Nick. Ideální je mailová adresa, nejlépe na nějakém českém serveru, srozumitelné Jméno a příjmení. Samozřejmě, že kdo je známý psaním článků či diskusemi má menší pravděpodobnost, že bude omylem smazán.

Děkujeme za pochopení...

autor: blokpi | Blok 08:50 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Ludwig

pátek, 14. leden 2011
08:42

Ludwig

Pan Buh zaplat!!!!!!!!!!!!!

Veskere dalsi prispevky byly presunuty na tenhle server:
http://www.plbohnice.cz/index.php


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

Adsense

23. duben 2024
10:30


posted by: Inzerce

Sekal

pátek, 7. leden 2011
13:23

Sekal

Ach, roním slzu, s Pírou, Henrim a několika dalšími jsem měl tu čest stát v první linii těch, kteří byli pravidelně osočováni z osočování. Na ten unikátní projev a glumovský plurál nezapomenu. Na druhou stranu chápu...


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

moreli

pátek, 7. leden 2011
14:38

moreli

to Sekal: Ale on neumřel. Když se ti bude hodně stýskat, můžeš si s ním skočit popovídat na Žižkov popřípadě do Bohnic :)


napsal(a): moreli [Odpovědět]

kozousch

pátek, 7. leden 2011
12:12

kozousch

Ještě mě napadá právní stránka věci a to ochrana provozovatele webu před zákonem. Já nejsem právník, ale to, že prakticky na všech diskuzních fórech jsou uvedeny podmínky, se kterými musí diskutující při registraci souhlasit, může mít nějaký právní důvod. Často je nutné s podmínkami souhlasit i před vložením každého anonymního příspěvku. Taky bývají používány věty typu "provozovatel nenese odpovědnost za obsah diskuzních příspěvků" a pak to klasické "provozovatel si vyhrazuje právo mazat příspěvky odporující ....".
Jestli je důvodem s prominutím předposranost provozovatelů ostatních webů a Chody je jediný "rytíř bez bázně a hany", tak je to fajn, ale jestli se v tom někdo vyznáte nebo máte kamaráda právníka, tak to pro jistotou zjistěte a uveďte na pravou míru. Díky ...


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

honza1205

pátek, 7. leden 2011
12:10

honza1205

To to bylo až tak drsný?Do mě se sice navez taky,ale já to beru tak,že prostě všude "obecní blázen" bejt musí,tak proč se o něj dobrovolně připravovat?Já se díky němu dozvěděl dost užitečnejch věcí,jedna z hlavních třeba kam nechodit :-) ,ale i jiný,jen se ptam,samozřejmě majitel webu ví co tu nechce.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

kozousch

pátek, 7. leden 2011
12:25

kozousch

to honza1205: Je rozdíl mezi Pepkem Vyskočem a Kateřinou Medičejskou - ta uměla pěkně otrávit :-)


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Brouk Pytlik

pátek, 7. leden 2011
12:41

to honza1205: Souhlasim s Honzou, vzdy jsem se naramne bavil :-)


napsal(a): Brouk Pytlik (pytlik(a)email.cz) [Odpovědět]

phrabina

pátek, 7. leden 2011
11:19

phrabina

to orca: O jaké demokracii to mluvíš? PI je Chodyho projekt, jeho privátní prostor a tedy i jeho pravidla. Stejně jako kdybys na své zahradě pravidelně pořádal večírky pro široký okruh známých, kteří ti tam automaticky budou každý pátek v osm chodit, aniž bys je už musel zvát. Pokud ti tam někdo bude otravovat a napadat ostatní, prostě ho vyhodíš. S demokracií a svobodou projevu to nemá co dělat, máš se chovat slušně.


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

kozousch

pátek, 7. leden 2011
11:45

kozousch

to phrabina: Ohledně demokracie s vámi souhlasím, ale to srovnání fóra a soukromé zahrady podle mě není přesné. To by podle mě platilo v případě, že by možnost registrace na fóru byla postavená na principu pozvánek a nebylo možné vkládat příspěvky bez registrace.
Takto postavené fórum je spíš srovnatelné se zahradní restaurací - stále je majetkem Chodyho a on má právo určovat provozní řád a vyžadovat a kontrolovat jeho dodržování. Současně zde ale platí něco jako režim veřejného zařízení, takže je možné vykázat hosta pro nevhodné chování nebo porušování zveřejněného řádu a podobně, ale oficiálně nelze hosta vykázat například z rasových nebo náboženských důvodů. Na soukromou párty na své zahradě samozřejmě můžete vstup hostů omezovat libovolně.


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

jajo

pátek, 7. leden 2011
09:25

jak to říká ten děda v reklamě na komerčku:"Ano!Ano!Ano!"


napsal(a): jajo [Odpovědět]

hroch

čtvrtek, 6. leden 2011
15:52

hroch

Jako pravidelný čtenář, diskutujicí a občasný přispěvovatel děkuji za tento zásah.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Roman Holoubek

pátek, 7. leden 2011
05:58

Roman Holoubek

to hroch: Moje slova.
Ale pro klid duše tady někde klidně můžeš Chody doplnit dvě, tři věty o Tvých právech zasahovat.


Chody

pátek, 7. leden 2011
07:29

Chody

to Roman Holoubek:
Myslím, že není třeba. Práva zasahovat mám... nemalá, leč na 99% je nevyužívám a využívat nebudu.

Do toho 1%, nebo promile?, se vejde napadání oponenta diskuse, které se netýká tématu a vzájemné osočování, nebojím se říci konkurenční válka mezi zejména restauracemi. Toť zatím vše.

Nechtějte nastavovat žádná pravidla. Myslím si, že bez onoho jednoho podniku bude diskuse stoprocentně průchodná :D


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Henri

pátek, 7. leden 2011
08:02

Henri

to Chody: Naprostý souhlas. Navíc bych byl pro nekompromisní mazání jakýchkoliv příspěvků, ve kterých je někdo urážen a jsou vůči němu používány vulgarismy a rovněž jsem pro mazání různých spamových reklam.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

kozousch

pátek, 7. leden 2011
09:15

kozousch

to všichni: Na jednu stranu je pravda, že většina zdejších diskutujících se i při názorových rozdílech chová slušně, a to je na "českém diskuzním trhu" unikát. Čert ví proč, ale většina českých diskuzních fór je plná vulgarit, osobních útoků a ručně vkládaného spamu. V zahraničí převažují fóra se slušnými diskutéry.

Taky je pravda, že velkou část neslušných diskutérů tvoří primitivové, kteří pravidla slušnosti respektují jen v případě, že jim hrozí pohlavek. Ti v diskuzi nebudou respektovat žádná pravidla - ať psaná, nebo obecně platná, protože diskuze je pro ně ring, kde můžou dělat ramena bez rizika inzultace.

Ale existuje velká skupina internetových prudičů, kteří se vyžívají v rozpoutávání hádek a při pokusech o umravnění nebo mazání jejich slovních průjmů se ohánějí výrazy jako "svoboda projevu" a "kde máte napsaný, že můžu nebo nemůžu to či ono".

Zkrátka můj názor je, že pokud je diskuze moderována a nevhodné příspěvky jsou mazány, tak by zde měla být minimálně poznámka "moderovaná diskuze". Rozhodnutí je samozřejmě na Chodym ...
---------------------------------
Zpráva byla upravena 07.01.2011 ve 09:16:16


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Paja

čtvrtek, 6. leden 2011
13:16

Paja

A mne hned bylo divny, ze najednou zmizelo vlakno jedne novinky ohledne jiste zaloby. Ze by doslo k retezove reakci a ted zaluje kazdy kazdeho, i pokud bude zminovan treba tady?


napsal(a): Paja [Odpovědět]

orca

čtvrtek, 6. leden 2011
12:54

orca

hm ... to nezní dobře a už vůbec ne demokraticky .... a vysvětlení je nějak navodě ...


napsal(a): orca [Odpovědět]

kozousch

čtvrtek, 6. leden 2011
13:14

kozousch

to orca: Ono je potřeba neplést si demokracii s anarchií a diskuzní fórum s bezplatným reklamním prostorem. Mě spíš překvapuje to, že jsem na PI nenašel žádný "provozní řád", tedy podmínky platné pro uživatele fóra - takový ten klasický seznam "zákaz reklamy, vulgarit, rasistických projevů, ...". Nebo jsem špatně hledal?


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

orca

čtvrtek, 6. leden 2011
13:43

orca

to kozousch:
takže když není provozní řád tak každý zásah je špatný ne ?
Nemělo by spíše se někde vyvěsit pravidla pro příspěvky či referáty a pak následně ohodnotit neuposlechnutí ?
No ono toho tady zmizelo už velmi mnoho a mnohé věci zdaleka nikoho neomezovali a ani nepobuřovali , ale pokud nelze vyslovit otevřeně názor tak tento web do roka a do dne vyschne ... to je přáním autorů ? a nebo by to mělo být pole pro dialog jak kladný tak záporný ? A nebo se tu snad smí jen chválit ???


napsal(a): orca [Odpovědět]

Chody

čtvrtek, 6. leden 2011
14:25

Chody

to orca:
No nevím o tom, že by "toho tady zmizelo už velmi mnoho"! To bych si vyprošoval.

Pravidla tu nejsou, protože předpokládám, že jste slušní normální lidi, kteří mají svůj rozum na to, aby mohli s ostatními diskutovat dle svého nejlepšího přesvědčení. Nebo snad jste stádo, co potřebuje nějaká jasná pravidla?

Tento případ je, alespoň v to doufám, vyjímkou, která potvrzuje pravidlo.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

kozousch

čtvrtek, 6. leden 2011
15:06

kozousch

to Chody: Váš předpoklad, že jsou všichni slušní a rozumní je sice optimistický, ale ne moc pravděpodobný. Je naprosto v pořádku, že mažete nevhodné příspěvky, protože je to váš web a máte na to plné právo. Vyjmenovat seznam všech možných nešvarů samozřejmě není nutné. V každém případě by zde ale měla být minimálně poznámka "moderovaná diskuze" nebo něco ve smyslu "provozovatel si vyhrazuje právo mazat nevhodné příspěvky". Pokud jsem takové upozornění přehlédl, tak se za to předem omlouvám.


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Paja

čtvrtek, 6. leden 2011
15:20

Paja

to Chody: Mne jenom zarazilo, co je nevhodneho na, myslim dost zajimave, informaci, ze na jisty podnik nekdo chysta zalobu pro neseriozni chovani. Dela to na me dojem, ze jiste sdruzeni podniku zaclo vyhrozovat a tak vznikl tento prispevek...


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Elf

čtvrtek, 6. leden 2011
12:50

Elf

Jako by umřela část duše pivního.infa :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 06.01.2011 ve 12:51:13


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Dan X

pátek, 7. leden 2011
02:09

to Elf: Duše neumírá, ale třeba se přesune jinam... :-)


napsal(a): Dan X [Odpovědět]

pechi

čtvrtek, 6. leden 2011
12:39

pechi

No tak sláva!


napsal(a): pechi [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI