Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

březen 2012

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv březen 2012


Prodaný pivovar Samson budí obavy

[pátek, 30. březen 2012]

Zlaťák míchá pivo s citrusy

[pátek, 30. březen 2012]

Náš spolek si klade za cíl vyhledat a následně zhodnotit v předem daných kritériích a kategoriích taková zařízení, ve kterých je jedním z primárních úkolů točení piva (ano, většina lidí je nazývá hospody). Nehodnotíme však pouze pivo a jeho senzorické vlastnosti. Zajímá nás celkový koncept restauračního zařízení, také kuchyně, zázemí, toalety, pestrost nabídky, ceny a v neposlední řadě i personál. Nezalekneme se ***** hvězdičkového hotelu, hrdě nakráčíme i do výčepu IV. cenové kategorie. Podmíra, podprůměrnost, podvrh a podlost jsou našimi nepřáteli, proto jsme se zhostili úkolu je vyhledat a zničit! Nebo na ně alespoň upozorňovat a podpořit místa, kde se jim můžete vyhnout.

V sobotu 28. dubna zavítají Pivní fenomény do Žatce. Toto město, si každý spojuje s pivem a chmelem a my navíc ještě se základní vojenskou službou. Jakožto rodiště našeho generálního ředitele se stává téměř kultovním místem!

Nelekneme se ani kultury, proto navštívíme: Chrám chmele, Chmelový maják, Chmelové bludiště. A budeme zde hodnotit tyto podniky a zařízení:

U medvěda, Oblouková 222, Žatec

Chrám piva, náměstí Prokopa Velkého 1951, Žatec

Na Mládí, Studentská 2998, Žatec

Ostrov, Svatováclavská 1040, Žatec

U Hříbku, Volyňských Čechů 836, Žatec

Tulipán, Bratří Čapků 2778, Žatec

U Slunce, Masarykova 335, Žatec

Krčma U dvou psů, Dukelská 2022, Žatec

Volyňačka, Pod Střelnicí 582, Žatec

Systém našeho hodnocení je jednoduchý a byl velmi citlivě nastaven. V jednoduchosti je totiž jak známo síla. Celý již výše zmíněný koncept vychází prakticky ze dvou hlavních kategorií PIVO a HOSPODA. Další podkategorie jsou například u Piva chuť, cena a pitelnost nebo v případě kategorie Hospoda nabídka a personál.

Každý z členů si objednává jedno pivo, je-li na čepu více druhů piv doplňuje ho dle možností (vlastních i nabídky :-) malým pivem jiného druhu, kvůli objektivnosti.

Kontakt a info na: http://www.pivnifenomeny.cz/

Tisková zpráva


Novinku pro letošní sezonu připravil Pivovar Nymburk. Poprvé ve více než stopatnáctileté historii vaření piva v Nymburku přichystal postřižinský pivovar pivo nealkoholické, které se jmenuje příznačně Střízlík.

Nealkoholické pivo Střízlík je určeno jak pro tuzemský, tak i zahraniční trh a mělo by uspokojit poptávku především řidičů a sportovců. Již v minulém roce pivovar uvařil několik zkušebních várek, které při degustacích dopadly nad očekávání dobře. Pivovar vaří 6 druhů světlých piv, 2 piva tmavá a dále piva speciální, právě nealkoholické v jeho nabídce chybělo a byl o ně zájem.

O název tohoto piva vyhlásil nymburský pivovar poprvé soutěž. Jméno Střízlík navrhla paní Radka Pilná z Libice nad Cidlinou a vyhrála 30litrový soudek Francinova ležáku. Střízlík je v prodeji od poloviny dubna. Například v pivovarské prodejně za 6 Kč.

Pivovar Nymburk exportuje Postřižinské pivo do více než 10 zemí. V loňském roce začal dodávat do Číny a na Slovensko. Největší dodávky jsou do Ruska, Německa, Dánska, Francie, Švédska, Maďarska, Polska, Itálie a Finska.

Tisková zpráva

Střízlík z nymburského pivovaru jde do světa [p246]

Společnost Plzeňský Prazdroj a v ní působící odborové organizace uzavřely novou kolektivní smlouvu, která nabude účinnosti k 1. dubnu 2012 a bude platit dva roky ve všech ustanoveních.

Celý článek naleznete zde...



Připijte si na Zelený čtvrtek pivem Zelený Krasličák a po zbytek Velikonoc dvoubarevným Velikonočním Krasličákem. Nebo si v pohodlí domova otevřete speciální velikonoční kolekci piv 7 chutí 7 speciálů. Všechny tyto produkty v těchto dnech uvádí na trh pivovarnická skupina Pivovary Lobkowicz.

Sládek pivo vaří, ale hospodský ho dělá. V případě Velikonočního Krasličáku platí toto známé rčení dvojnásob. Po loňském velkém úspěchu jej opět připravili sládci pivovaru v Jihlavě, ale je to právě mistr výčepní, kdo ze zeleného a červeného piva bude čepovat dvoubarevný zeleno-červený speciál. „K dosažení dvoubarevného efektu je nezbytné dodržovat několik zásad, zejména řádné vychlazení obou piv a pozvolné čepování vrchního červeného piva z malé výšky a slabým proudem,“ uvedl Jaromír Kalina, sládek Pivovaru Jihlava.

Zelený Krasličák je 14% zelené speciální pivo, které vyniká výraznou plností, podpořenou mírně nasládlou chutí a zakončenou jemnou hořkostí. Letos jej budou hospodští čepovat také samostatně. Červený Krasličák je 10% středně prokvašené světlé výčepní pivo, s výraznou hořkostí a chmelovou vůní.

Zelený i zeleno-červený Velikonoční Krasličák bude od 5. dubna 2012 čepovat přibližně tisícovka hospod po celé republice, což je dvakrát více než loni. Zapojí se mimo jiné všechny hospody čepující pivní speciality v rámci programu Cesta pivních znalců, jejichž seznam je uveden na webu.

Velikonoční pivo ke svátečnímu stolu

Spotřebitele jistě potěší také velikonoční edice lahvových piv 7 chutí 7 speciálů, která obsahuje sedm zajímavých piv z různých pivovarů Čech a Moravy: Comenius (Pivovar Uherský Brod), Démon (Pivovar Vysoký Chlumec), Telčský Zachariáš, Jihlavský Grand (oba Pivovar Jihlava), Protivínský Granát, Prácheňská Perla (oba Pivovar Protivín) a Granát (Pivovar Černá Hora).

Comenius je silné pivo s výraznou hořkostí a plností s nádechem medu a karamelu. Jedná se o nepasterizované 14% světlé speciální pivo s obsahem alkoholu 6,0 % obj.

Démon byl připraven podle starých klášterních receptur mnichovské oblasti a navazuje tak na tradici sahající až do roku 1420. Je charakteristický bohatým a vyváženým profilem chutí. Má příjemnou sladovou vůni a mírně nasládlou medovou chuť s jemnou hořkostí. Jedná se o 13% polotmavé speciální pivo s obsahem alkoholu 5,2 % obj.

Telčský Zachariáš se vaří podle původních receptur již zaniklého pivovaru v Telči. Pivo je typické plnou chutí, výraznou hořkostí a medovou barvou. Jedná se o 14% světlé speciální pivo s obsahem alkoholu 6,0 % obj.

Jihlavský Grand se vyznačuje nádhernou barvou červeného zlata, mimořádně vyváženou plností i hořkostí a vysokým obsahem alkoholu. Hodí se pro všechny chvíle, kdy v klidu a pohodě vychutnáte jeho mimořádné vlastnosti. Jihlavský Grand je 18% světlé speciální pivo s obsahem alkoholu 8,0 %.

Název piva Protivínský Granát je odvozen od jeho sytě granátové barvy. Jedná se o jemně hořké pivo s výborným řízem a bohatou pěnou. Spektrum chutí od karamelové přes několik sladových až po výraznou hořkost poskytují bohatý a harmonický profil chutí, které ocení každý gurmán. Protivínský Granát je polotmavý ležák s obsahem alkoholu 4,6 % obj.

Prácheňská Perla je pivo typické jemnou aromatickou hořkostí, bohatou pěnou, zlatavou barvou a silným řízem, které zaručují výjimečný chuťový zážitek. Jedná se o 14% světlé speciální pivo s obsahem alkoholu 6,0 % obj.

Granát z Černé Hory je pivo typické tmavou granátovou až rudohnědou barvou. Použití bavorského, karamelového a barvícího sladu dle prastarých receptur dává tomuto pivu nezaměnitelnou karamelovou chuť a výrazně ovlivňuje charakter hořkosti. Vyniká hlavně vysokou plností, vyšší sladkostí, dobrou pěnivostí a řízem. Granát je tmavý ležák s obsahem alkoholu 4,5 % obj.

Tisková zpráva




Vše pro Homebrewing.

[středa, 28. březen 2012]

Fermentační nádoby a příslušenství, kompletní mikropivovary, mladinové koncentráty, sladové výtažky, kvasné cukry, chmely, chmelové extrakty, mlýnky na slad, refraktometry a další potřeby pro Homebreváře nabízí nový web: www.Mr-sladek.cz . Vše za velmi příznivé ceny.

Vše pro Homebrewing.




Šest pšeničných piv na čepu v PPT

[středa, 28. březen 2012]

Od včerejška je v První pivní tramwayi v Praze na Spořilově na čepu šest pšeničných piv - Herold, Primátor, Velen, Vít, Hoegaarden a Fénix! Přijďte ochutnat a porovnat!

Včera tam proběhla degustace První pivní extraligy, které se účastnilo osm mladých dam, představitelek cílové skupiny pivovarů pro pšeničná piva.

František Trantina

Šest pšeničných piv na čepu v PPT

Pivovar Holba na Velikonoce nabídne nejen velikonoční speciál Holba Šerák, ale i speciální výstavu. Stálou expozici pivovarského muzea tentokrát rozšíří výstava kraslic i dalších symbolů Velikonoc. Návštěvníky seznámí s celou řadou velikonočních zvyků, od původně pohanské pomlázky až po velikonoční oslavy křesťanů.

Výstavu zahájí v sobotu 31.3. ukázka ručního zdobení kraslic. Od 10 do 15 hodin ho předvede hanušovická rodačka Zlata Muroňová. Každoročně před Velikonoci nazdobí kolem stovky vajec a zkrášlení jednoho ji zabere zhruba 20 minut, záleží na motivu. Její zručnost i um budou moci návštěvníci obdivovat také ve středu 4.4. od 14 do 18 hodin. Součástí velikonočního týdne se stane také pletení pomlázek. Jak zhotovit tu tradiční z vrbového proutí, budou moci diváci obkoukat od zkušeného pletaře a dokonce si vyzkoušet svoji zručnost. Nebudou chybět ani tradiční velikonoční říkanky, které k pomlázce neodmyslitelně patří. Pletení pomlázek proběhne na aprílovou neděli 1. dubna od 10 do 15 hodin. Důvodem uspořádání výstavy, je dle vyjádření ředitele pivovaru Vladimíra Zíky úcta k tradičním hodnotám: „Již 138 let ctíme tradici českého pivovarnictví a díky tomu si naše pivo získává své příznivce. Tradice vzniká z něčeho dlouhodobě hodnotného a díky tomu je dobré ji udržovat a předávat dalším generacím.

Velikonoční program pivovarského muzea Holba bude k dispozici v informačních centrech v Šumperku, Zábřehu, Jeseníku, Králíkách a Hanušovicích, informovat budou také plakáty v Hanušovicích a okolí. Velikonoční program pořádá v pivovarském muzeu Holba poprvé a všechny srdečně zve k návštěvě.

Tisková zpráva



Pivovarský hostinec otevře 3. dubna

[úterý, 27. březen 2012]


Speciální velikonoční várka piva Pilsner Urquell, které 20. února požehnal plzeňský biskup František Radkovský, dnes opustila Plzeň a jako velikonoční dar směřuje do Vatikánu. Zásilku 2012 lahví plzeňského ležáku společně se speciálně zhotoveným pivním pohárem tam z rukou českého velvyslance Pavla Vošalíka a senior manažera značky Pilsner Urquell Jana Šolty převezme kardinál Tarcisio Bertone, státní sekretář Svatého stolce.

Foto

Dnes dopoledne plzeňský biskup František Radkovský spolu se starším obchodním sládkem Václavem Berkou slavnostně vypravili z areálu plzeňského pivovaru zásilku požehnaného ležáku Pilsner Urquell. Pivo, které směřuje do Vatikánu, doprovodí společně s certifikátem o jeho původu také originální pivní pohár, který byl vyroben jako velikonoční dar pro papeže Benedikta XVI.

Plzeňský ležák Pilsner Urquell je výjimečným pivem pro nevšední příležitosti, a proto ho dnes také posíláme v požehnané podobě jako dar k velikonočním svátkům do Vatikánu. Plzeňské pivo se už dříve u Svatého stolce nepravidelně objevovalo, my teď chceme vybudovat tradici velikonočního daru požehnaného ležáku z Plzně. Letos navíc věnujeme papeži Benediktu XVI. také originální pivní pohár,“ vysvětlil starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.

Originální pivní pohár vyrobil designér Lars Kemper ve spolupráci se skláři ze zavedené sklářské společnosti Lasvit z Nového Boru. Výroba pivní sklenice trvala 20 dní a její obsah je 3 dcl. Designér takříkajíc po vzoru samotného ležáku Pilsner Urquell vsadil na spojení dlouholeté tradice s moderně pojatým designem. Pohár je ručně vyfoukaný ze sodnodraselného křišťálu. Aby skláři dosáhli ostrých geometrických linek, které si návrh Larse Kempera žádal, museli celou sklenici, tedy kalich, nožičku i stojánek, kompletně po celém obvodu přebrousit.

Jsem rád, že jsme mohli přispět k tomu, že ležák z našeho města je opět po roce důstojnou součástí oslav velikonočních svátků přímo ve Vatikánu. Doneslo se ke mně mnoho kladných ohlasů na loňský velikonoční dárek z Plzně, proto mne těší, že Plzeňský Prazdroj v této milé tradici pokračuje,“ sdělil plzeňský biskup František Radkovský.

Požehnané plzeňské pivo i s pohárem předá přímo v Apoštolském paláci ve Vatikánu do rukou kardinála Tarcisia Bertoneho, státního sekretáře Svatého stolce, velvyslanec ČR při Svatém stolci JUDr. Pavel Vošalík a senior manažer značky Pilsner Urquell Jan Šolta.

Tisková zpráva









světlá piva výčepní

1) Zámecká 10 - Oslavany

2) Zlatá Labuť - Zvíkov

3) Desaterák - Kvilda

tmavý ležák

1) Vraník 12 - Koníček Vojkovice

2) Novoměstský - Novoměstský pivovar Praha

3) Prokop 12 - Chyše

tmavý speciál

1) Dobřanská hvězda - Dobřany

2) Mazel 14 - Sv. Jan Kolín

3) Štiřínský magnát 13 - Štiřín

pšeničné pivo

1) Písař Purkmistr - Purkmistr Plzeň

2) Oliver - Sv. Jan Kolín

3) Magistr - Brno

světlý speciál

1) Bašta 14 - Bašta Praha

2) Vídeň 13,5 - Valášek Vsetín

3) Permon 13 - Sokolov

speciální piva silná (16%+)

1) Eržika 17T - Třebonice 17

2) TM Podskalská koza - Praha

3) Permon 18 PT - Sokolov

svrchně kvašená piva anglosaského typu

1) Kvasslav 14 SV PA - Bravůr

1) Quarterback IPA 19 - Kocour Varnsdorf

3) American Winter ale - Chyše

piva stout

1) Radouš Stout - Radouš Šťáhlavy

2) Černý havíř - Starokladno

3) Tambor 13 - Dvůr Králové

světlý ležák

1) Zlatá Labuť - Zvíkov podhradí

2) Lipan 12 - Dražíč

3) Javořický SL - Javořice

polotmavý speciál

1) Grošák - Vojkovice

2) Vimperský Marzen

3) Zikmund - Jihlavský Radniční

polotmavý ležák

1) Novoměstský ležák - Praha

2) Bašta - Bašta Praha

3) Plzeňský Pašák








Oslavte Velikonoce s Holbou

[pátek, 23. březen 2012]

Světlý speciál Holba Šerák 13.51 je tentokrát k dispozici také v lahvích, označených velikonoční etiketou. 750 hl velikonočního speciálu zaplnilo 150 tisíc lahví, které jsou v prodeji v obchodní síti celé republiky.

Foto

Umožníme konzumentům dát si oblíbený Šerák speciál, který je běžně v prodeji v sudech, tentokrát v pohodlí domova,“ říká ředitel pivovaru Vladimír Zíka. Dosavadní odbyt zatím odpovídá zvýšenému zájmu o velikonoční edici, která bude k mámí pouze do vyprodání zásob.

Ve srovnání s běžným pivem má Šerák Speciál 13,51 nejen vyšší objem alkoholu, ale větší jsou také podíly sladu a speciálních odrůd aromatických chmelů. Šerák Speciál má mimořádně dlouhou dobu výroby a jen v ležáckých sklepích, kde dozrává a dokváší, stráví až 2 měsíce. Tak získává svoji plnou, chlebnatou chuť a výborný říz, takže ho není třeba uměle dosycovat. Podle sládka pivovaru Luďka Reichla, jde o zlatý mok, který se nepije na zahnání žízně, ale jeho konzumace přináší výjimečný zážitek. „Ideální je vypít jedno až dvě a vychutnat si jeho výjimečnost,“ radí Luděk Reichl a poukazuje nejen na jeho chuťové vlastnosti, ale i sytě zlatou barvu a hustou, smetanově bílou pěnu.

Holba Šerák je vlajkovou lodí značky a její speciály jsou vítaným zpestřením nabídky. Mají symbolickou stupňovitost, která se odvíjí od výšky nedalekého kopce Šerák. Dnes je Holba Šerák nejoblíbenějším pivem v Jeseníkách, se stále se zvyšující poptávkou v celé republice. Ryzí pivo si úspěšně razí cestu na saturovaném pivním trhu především díky osobité chuťové charakteristice a stabilně vysoké kvalitě piva. Pivovar Holba v loňském roce vystavil 336 tisíc hl piva a navýšil tak celkovou produkci o více než 11 procent, což představuje 35 tisíc hl piva.

Tisková zpráva


Po vánočním speciálu ve staroanglickém stylu India Pale Ale a po valentýnské úpravě téhož stylu s přídomkem Amber India Pale Ale je na světě pivo odlišné barvy i chuti.

Velmi příznivé ohlasy na oba předchozí speciály nám dávají za pravdu, že občasná změna je vítaná. A tak jsme po bok klasických piv na velikonoční svátky připravili speciál, u něhož jsme se inspirovali v Irsku.

JUBILER – Mild STOUT

Svrchně kvašený tmavý speciál irského typu

STOUT je jeden z mnoha světových pivních stylů. Svrchně kvašené pivo, jehož známým představitelem je pivo GUINNESS poprvé navařené v Irském Dublinu v 18. století. Jedním z hlavních znaků je užití praženého ječmene, který dodává pivu nezaměnitelnou chuť.

Stout je výrazně tmavé pivo s praženou suchostí v chuti a s jemnými ovocnými tóny, výsledný charakter určují mimo pražený ječmen i použité chmely, speciální kmen pivovarských kvasinek a odlišná technologie výroby.

Díky jemnější chuti jsme si dovolili přidat přídomek Mild. Originalitu chuti podporují i jedinečné zahraniční chmely a kvasnice. Jsme jedni z mála, kteří se v naší republice dali do výroby tohoto speciálu a jediní, kteří vyrobili pivo s názvem Mild STOUT.

Stupňovitost našeho nového piva má 12,2 % EPM (extrakt původní mladiny) a 4,7 % objemového alkoholu. Tím je docíleno krásné pitelnosti při zachování příjemné plnosti.

Použité suroviny: pitná voda, ječné slady (český, bavorský, karamelový a barvící), pražený ječmen, chmely (Premiant, Golding a Fuggle), neředěno vodou!

V prodeji bude k dispozici v lahvích i sudech ve vybraných provozovnách a v pivovarské pivnici i prodejně ve Vyškově a to od 30. 3. 2012!

Tisková zpráva

Vyškovský pivovar má k velikonocům další speciál: JUBILER Mild STOUT [p262]

V pivovaru Litovel dnes začali stáčet Litovelský polotmavý speciál Gustav. Jedná se o nefiltrovanou třináctku, která nese jméno po slavném českém zápasníkovi Gustavu Frištenském. Ten v pivovaru často pobýval a dokonce i trénoval, jeho manželkou byla totiž dcera prvního litovelského sládka.

Speciál nese nejen zápasníkovo jméno, ale má i podobnou sílu. Vaří se klasickým dekokčním způsobem na dva rmuty a plnou chuť i výborný říz mu přináší dlouhá doba zrání 100 dní. Výjimečné je také chmelení, které probíhá v několika fázích a díky tomu pivo získává vyšší hořkost i jedinečnou vůni.

Do restaurací, především na Moravě, půjde v sudech v omezeném množství 200 hl, takže v nabídce zůstane pouze do vyprodání zásob. Poprvé se v lokálech objeví tento víkend. Pivovar má zájem zachovat jeho exkluzivitu, proto o sériové výrobě zatím neuvažuje.

Recepturu pivovarníci testovali ve vlastním minipivovaru a díky tomu dosáhli jedinečného vyladění chuti, hořkosti i řízu této třináctky. K její výjimečné charakteristice dále patří tmavě jantarová barva v kontrastu s bílou hustou pěnou.

Litovelského Gustava 13º ocenili také pivovarští odborníci a udělili mu Českou pivní pečeť 2012.

Tisková zpráva


Vítanou neformální příležitostí ke vzájemnému setkávání a poznávání obyvatel sousedních čtvrtí bude Pivní festival, který se koná v sobotu 21. dubna v nově otevřené venkovní zahrádce Divadelní restaurace Jezerka, v areálu Divadla Na Jezerce. Organizátoři akci koncipují jako společenský den především pro obyvatele Michle, Pankráce a Nuslí, s hudbou, grilovaným selátkem, domácími produkty z udírny a pekárny, z nichž některé budou k ochutnání zdarma. Na Pivním festivalu samozřejmě nemůže chybět pivo – Na Jezerce se bude prezentovat hned několik pivovarů, takže určitě bude z čeho vybírat. Přijďte si společně užít příjemný den!

Nově otevřená Divadelní restaurace Jezerka v Praze – Nuslích je součástí La Gare - Boutiques Gourmandes, konceptu restaurací prezentujících autentickou francouzskou gastronomii. Do této sítě patří Belgian Beer Café - Les Moules v Pařížské ulici, Brasserie La Gare V Celnici 3 a restaurace Vozovna Stromovka. Specialitou šéfkuchaře Divadelní restaurace Jezerka Jakuba Servíta jsou Alsaské roesti, což je pokrm z hrubě nastrouhaných brambor, crème fraîche a pravého ementálu. Nabízí ho hned v několika chuťových variacích včetně roestů kachních nebo lososových. Další specialitou je jeho vyhlášené pečené vepřové podkolení a skvělá hovězí svíčková. Jakub Servít získal kulinářské zkušenosti v průběhu svého působení v kuchařském týmu restaurace Les Moules.

Divadelní restaurace Jezerka je otevřená každý den od 11 do 24 hodin (kuchyně vaří do 23 hodin!), od dubna navíc s prostornou zahrádkou v klidném prostředí parku. K návštěvě zve nejen hosty Divadla Na Jezerce, Divadelní společnosti Jana Hrušínského, ale všechny příznivce prvotřídní kuchyně. Aktuální nabídku najdete na www.restauracejezerka.cz.

Tisková zpráva


25. dubna 2012 uplyne přesně 140 let od položení základního kamene přerovského pivovaru Zubr. Toto významné historické výročí si moravský pivovar připomene nejen sérií oslav a doprovodných akcí, ale také online cestou do své historie.

Během měsíce března až do zmíněného dubnového výročí jsou na Facebook profilu Zubr bojovník denně zveřejňovány významné momenty z historie pivovaru, které postupně poodhalují fanouškům vývoj pivovaru Zubr. Nechybí ani historické fotografie či dokumenty. „Tyto příspěvky jsou navíc publikovány formou deníkových zápisů, aby byly lidštější a našim fanouškům srozumitelnější. Rovněž jsme této historické kampani přizpůsobili cover fotografii profilu, na které je vyobrazen akciový pivovar v 19. století,“ dodal Digital strategic planner reklamní agentury Comtech Marian Füry, který historickou online kampaň pivovaru Zubr připravoval.

Při této příležitosti byl spuštěn i Twitter účet pivovaru Zubr (@pivovarZubr), kde jsou rovněž každý den zveřejňovány dějinné události z provozu pivovaru. „Všichni příznivci pivovaru Zubr tak mohou být jak na Facebooku, tak i na Twitteru svědky drobných událostí, které ovlivňovaly nejen vývoj pivovaru, ale i životy jeho zaměstnanců či obyvatel Přerova,“ dodal Füry.

Účty na sociálních sítích pivovaru Zubr

Facebook: https://www.facebook.com/zubrbojovnik

Twitter: @pivovarZubr

Tisková zpráva







Velikonoční svátky a s nimi příchod jara v Belgian Beer Cafe Les Moules v Pařížské ulici oslavují skutečným skvostem pivovarnického řemesla – archivním belgickým speciálem Kasteel Cuvée du Chateau. Pýcha pivovaru Van Honsebrouck, 22° tmavé pivo, ročník 2001 bude v Les Moules na čepu od 6. dubna. Základ tvoří tmavé pivo Kasteel Bruin, které zraje 10 let v plném klidu pivovarských sklepů, což mu dodává nezaměnitelnou vůni i sametově elegantní chuť. Vysoká pevná pěna tvoří na skle krásné šněrování, vůně připomíná kvalitní portské. Jemná vyvážená chuť s nádechem pražených a karamelizovaných sladů s hořkým podtónem anglických chmelů v doznívání řadí tento prestižní ležák mezi komplexní gastronomická vysoce ceněná piva.

Kasteel Cuvée du Chateau či jinou delikatesu z neuvěřitelné nabídky 100 druhů belgických piv si hosté Belgian Beer Cafe Les Moules mohou vychutnat

ve stylovém interiéru oblíbené restaurace nebo na venkovní zahrádce, která se po zimní přestávce znovu otevírá právě na Velikonoce. A ke skvělému pivu třeba čerstvé ryby ze speciálního menu, které v Les Moules připravují každý pátek a sobotu... S vhodnou kombinací piva a pokrmů rád poradí zdejší zkušený pivní sommeliér.

Pomlázka, kraslice... zkuste do výčtu oblíbených velikonočních tradic letos zařadit i ochutnávku originálního velikonočního piva v Belgian Beer Cafe Les Moules!

Tisková zpráva


Do funkce marketingového ředitele Plzeňského Prazdroje byl v březnu jmenován Grant McKenzie (37). Přichází na místo Toma Verhaegena, který povýšil v rámci společnosti SABMiller do funkce generálního ředitele významného nizozemského pivovaru Royal Grolsch.

Celý článek naleznete zde...


Gambrinus obohacuje svět českých pivařů. Odstartoval totiž spotřebitelský program s názvem Gambrinus team, který je naprosto nový a který odráží vyvíjející se českou pivní kulturu a charakter pivařů. Ti budou v průběhu celého roku velmi jednoduše získávat tisíce atraktivních dárků, zážitků pro přátele či své oblíbené pivo.

Foto

Čeští pivaři se nyní mohou pyšnit tím, že mají nejrozsáhlejší spotřebitelský program v České republice. Opět se tak potvrzuje, že pivo je v České republice stále právem považováno za národní a vysoce oblíbený nápoj. „Čeští pivaři si rádi hrají a sázejí, pijí pivo společně, mají rádi zážitky a historky. Právě na těchto atributech je celý program postaven,“ uvádí Jan Doležel, senior manažer značky Gambrinus.

Program je v mnoha ohledech unikátní. „Na trhu bude bezmála 350 milionů kódů pro získávání bodů do programu. Očekáváme, že během roku rozdáme bezmála 20 tisíc dárků. Principem programu je odměňovat zákazníky za to, co mají rádi a vlastně běžně dělají,“ říká Doležel.

Nový program bude fungovat na jednoduchém principu. Pod víčkem každé lahve a plechovky piva Gambrinus najdou pivaři speciální kódy. Ty po registraci na stránkách www.gambrinusteam.cz a založení osobního účtu budou vkládat do systému, který je přemění na body. Uživatelé za ně budou moci kdykoliv získat oblíbené pivní dárky i hodnotné ceny. „Kromě pořízení například piva, Xboxu s kinectem či fotbalového dresu pro sebe mohou pivaři překvapit oblíbeným pivním dárkem své přátele, nebo s nimi získat zážitkový dárek v podobě návštěvy pivovaru či společný výlet do zahraničí,“ prozrazuje Doležel.

Netradiční pojetí celého programu spočívá nejen v atraktivitě dárků, ale i v jeho samotném nastavení. Program je unikátní v tom, že oslovuje nejen jednotlivce, ale zároveň propojuje i celé skupiny přátel. Ti mohou společně získat a následně si i užít ty nejatraktivnější výhry celého programu. Právě společné zážitky jsou jedním z typických charakterů české pivní kultury a pití piva.

Pro využívání věrnostního programu stačí, když se spotřebitel registruje a vyplní krátký formulář na internetových stránkách www.gambrinusteam.cz. Ihned může čerpat všechny jeho výhody. Systém umožňuje registraci osobám starším 18 let a data z registračních formulářů jsou zpracovávány v souladu se Zákonem o ochraně osobních údajů.

Tisková zpráva




Především pro milovníky grilování, táboráků a posezení s přáteli pod širým nebem připravila značka Velkopopovický Kozel novinku v podobě jedenáctistupňového piva, baleného v originální PET 1,25l lahvi. Novinku ocení všichni, kteří se rádi odmění oblíbeným Kozlem 11° nejen o víkendovém grilování, ale třeba i v cíli svých turistických výšlapů. Lahev totiž díky optimalizovanému objemu 1,25l skvěle padne do ruky. Za povedeným vzhledem nového obalu stojí poctivá práce designéra Jana Čapka.

Foto

Blíží se jaro a s ním opět čas grilování, táboráků a posezení s přáteli v přírodě. Velkopopovický Kozel připravil pro tyto příležitosti praktickou novinku. Oblíbená jedenáctka, která je vyrobena ze tří druhů sladu a podpořena jemnou hořkostí chmele bude nyní k dostání v praktickém obalu o objemu 1,25 l. „Lahev pojme dvě piva a ještě zbude na podlití grilovaného masa. Právě grilování, opékání a rožnění jsou nejčastěji zmiňované aktivity, které uvádějí spotřebitelé jako ideální příležitosti pro nákup piva v PET láhvi“, vysvětluje neobvyklou velikost lahve manažer značky Velkopopovický Kozel, Vladimír Vaněk. Menší lahev Velkopopovického Kozla 11° je také lépe uchopitelná do ruky, což ocení nejen ženy, ale všichni turisté, kteří si přibalují svého oblíbeného Kozla s sebou na výlety.

Balení piva do plastu má mnoho výhod, je praktické, lehké, nerozbitné a dobré pro manipulaci. Obliba piva v plastových lahvích u českých zákazníků roste, na konci roku 2011 činil jeho podíl již 16% z celkových prodejů baleného piva, což je více než podíl piva v plechovkách. Prodeje stoupají v přímé úměře s pěkným počasím a grilovací sezónou. Stabilně rostoucí je u nás také trh jedenáctistupňových piv. Kozel tak vychází znovu vstříc přáním svých spotřebitelů. Za povedeným vzhledem nového obalu pro Kozla stojí znovu poctivá práce designéra Jana Čapka. Na zpracování a design plastových lahví se kladou vysoké nároky. Lahev musí splňovat celou řadu technických parametrů, nesmí se kácet na lince, musí vydržet plnění, přepravu a zároveň by měla splňovat ergonomická a v neposlední řadě i estetická kritéria.

Poptávka po segmentu jedenáctistupňových piv je čím dál větší. Velkopopovický Kozel na změny pružně reaguje a díky tomu zaznamenala obliba Kozla 11° mezi českými milovníky piva v posledních létech výrazný nárůst. Jeho perfektně vypilovaná chuť získala rovněž řadu ocenění v českých i mezinárodních prestižních soutěží: 2011 – Vítěz testu MF Dnes v kategorii 11° piv; 2011 – Vítěz poháru Pivex v kategorii 11° piv; 2010 – 2. místo Australian Beer Awards; 2. místo v soutěži České pivo roku

Tisková zpráva



Strana 1 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI