Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na Velikonoce míří do 1.000 hospod po celé republice Velikonoční Krasličák

Co se píše o pivovarech a pivu


Na Velikonoce míří do 1.000 hospod po celé republice Velikonoční Krasličák

[čtvrtek, 29. březen 2012]

Připijte si na Zelený čtvrtek pivem Zelený Krasličák a po zbytek Velikonoc dvoubarevným Velikonočním Krasličákem. Nebo si v pohodlí domova otevřete speciální velikonoční kolekci piv 7 chutí 7 speciálů. Všechny tyto produkty v těchto dnech uvádí na trh pivovarnická skupina Pivovary Lobkowicz.

Sládek pivo vaří, ale hospodský ho dělá. V případě Velikonočního Krasličáku platí toto známé rčení dvojnásob. Po loňském velkém úspěchu jej opět připravili sládci pivovaru v Jihlavě, ale je to právě mistr výčepní, kdo ze zeleného a červeného piva bude čepovat dvoubarevný zeleno-červený speciál. „K dosažení dvoubarevného efektu je nezbytné dodržovat několik zásad, zejména řádné vychlazení obou piv a pozvolné čepování vrchního červeného piva z malé výšky a slabým proudem,“ uvedl Jaromír Kalina, sládek Pivovaru Jihlava.

Zelený Krasličák je 14% zelené speciální pivo, které vyniká výraznou plností, podpořenou mírně nasládlou chutí a zakončenou jemnou hořkostí. Letos jej budou hospodští čepovat také samostatně. Červený Krasličák je 10% středně prokvašené světlé výčepní pivo, s výraznou hořkostí a chmelovou vůní.

Zelený i zeleno-červený Velikonoční Krasličák bude od 5. dubna 2012 čepovat přibližně tisícovka hospod po celé republice, což je dvakrát více než loni. Zapojí se mimo jiné všechny hospody čepující pivní speciality v rámci programu Cesta pivních znalců, jejichž seznam je uveden na webu.

Velikonoční pivo ke svátečnímu stolu

Spotřebitele jistě potěší také velikonoční edice lahvových piv 7 chutí 7 speciálů, která obsahuje sedm zajímavých piv z různých pivovarů Čech a Moravy: Comenius (Pivovar Uherský Brod), Démon (Pivovar Vysoký Chlumec), Telčský Zachariáš, Jihlavský Grand (oba Pivovar Jihlava), Protivínský Granát, Prácheňská Perla (oba Pivovar Protivín) a Granát (Pivovar Černá Hora).

Comenius je silné pivo s výraznou hořkostí a plností s nádechem medu a karamelu. Jedná se o nepasterizované 14% světlé speciální pivo s obsahem alkoholu 6,0 % obj.

Démon byl připraven podle starých klášterních receptur mnichovské oblasti a navazuje tak na tradici sahající až do roku 1420. Je charakteristický bohatým a vyváženým profilem chutí. Má příjemnou sladovou vůni a mírně nasládlou medovou chuť s jemnou hořkostí. Jedná se o 13% polotmavé speciální pivo s obsahem alkoholu 5,2 % obj.

Telčský Zachariáš se vaří podle původních receptur již zaniklého pivovaru v Telči. Pivo je typické plnou chutí, výraznou hořkostí a medovou barvou. Jedná se o 14% světlé speciální pivo s obsahem alkoholu 6,0 % obj.

Jihlavský Grand se vyznačuje nádhernou barvou červeného zlata, mimořádně vyváženou plností i hořkostí a vysokým obsahem alkoholu. Hodí se pro všechny chvíle, kdy v klidu a pohodě vychutnáte jeho mimořádné vlastnosti. Jihlavský Grand je 18% světlé speciální pivo s obsahem alkoholu 8,0 %.

Název piva Protivínský Granát je odvozen od jeho sytě granátové barvy. Jedná se o jemně hořké pivo s výborným řízem a bohatou pěnou. Spektrum chutí od karamelové přes několik sladových až po výraznou hořkost poskytují bohatý a harmonický profil chutí, které ocení každý gurmán. Protivínský Granát je polotmavý ležák s obsahem alkoholu 4,6 % obj.

Prácheňská Perla je pivo typické jemnou aromatickou hořkostí, bohatou pěnou, zlatavou barvou a silným řízem, které zaručují výjimečný chuťový zážitek. Jedná se o 14% světlé speciální pivo s obsahem alkoholu 6,0 % obj.

Granát z Černé Hory je pivo typické tmavou granátovou až rudohnědou barvou. Použití bavorského, karamelového a barvícího sladu dle prastarých receptur dává tomuto pivu nezaměnitelnou karamelovou chuť a výrazně ovlivňuje charakter hořkosti. Vyniká hlavně vysokou plností, vyšší sladkostí, dobrou pěnivostí a řízem. Granát je tmavý ležák s obsahem alkoholu 4,5 % obj.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Milan

neděle, 31. březen 2013
12:28

Milan

7 speciálů chutná výborně. Dárek v podobě poukázky na 2 piva zdarma jsem však uplatnit nemohl! Restaurace Sparta v Chodově (okres Sokolov) toto odmítla s odůvodněním, že by to musel zaplatit majitel. Zelený Krasličák stál 25 Kč. Poukázku servírka nepřijala.


napsal(a): Milan [Odpovědět]

andul

neděle, 1. duben 2012
14:43

7 chutí, 7 speciálů byl výborný nápad a piva jsou skvělá
Díky!!


napsal(a): andul (andul(a)centrum.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI