Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

leden 2012

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv leden 2012





České pivo s ruskou příchutí

[úterý, 31. leden 2012]




Obchodní jednotka pivovarnické skupiny K Brewery, sdružující sedm regionálních pivovarů v Čechách a na Moravě, chystá změnu názvu. Místo K Brewery Trade, a.s. bude od 1. 2. 2012 používat název Pivovary Lobkowicz, a.s.

Společnost přitom o změně názvu uvažovala již delší dobu. „Jako ryze česká společnost, za níž stojí pouze český kapitál a která se zabývá prodejem piva vyrobeným výhradně v České republice, chceme nést i český název, který lépe vystihne předmět našeho podnikání,“ uvedl Zdeněk Radil, jeden z akcionářů skupiny a zároveň její generální ředitel.

Společnost zvolila název podle své vlajkové lodi – ležáku Lobkowicz Premium, který nese jméno jednoho z historicky nejvýznamnějších českých šlechtických rodů, jenž mimo jiné dříve vlastnil také jeden z pivovarů skupiny. Společnost si zachovává slogan „Návrat k tradici“, nezměněn zůstane i název mateřské organizace K Brewery Group, a.s.

O společnosti Pivovary Lobkowicz, a.s.

• Společnost Pivovary Lobkowicz, a.s. je obchodní společností skupiny K Brewery Group, a.s. zabývající se distribucí a prodejem výrobků 7 regionálních pivovarů - v Protivíně (Platan), v Jihlavě (Ježek), v Uherském Brodě (Janáček), v Hlinsku v Čechách (Rychtář), v Klášteře Hradišti nad Jizerou (Klášter), ve Vysokém Chlumci (Vévoda) a v Černé Hoře.

• Vlajkovou lodí společnosti je prémiový ležák Lobkowicz Premium se sloganem „Šlechtic mezi pivy“, který se vaří v protivínském pivovaru dle tradičních výrobních postupů a z ryze českých surovin – sladu, vody a chmele – bez použití extraktů či cizích příměsí.

• V portfoliu značek nalezne zákazník vedle světlých výčepních piv a ležáků také řadu speciálů – od polotmavých, vícestupňových přes tmavé ležáky a piva pšeničná až po kvasnicová či nefiltrovaná piva. Skupina rovněž nabízí široký sortiment nealkoholických nápojů z Pivovaru Černá Hora.

• Majoritní podíl ve skupině má majitel luhačovických lázní a dalších firem Martin Burda společně s finančníkem Grzegorzem Hótou. Své minoritní podíly mají ve skupině také Zdeněk Radil, působící dnes také ve funkci generálního ředitele K Brewery, a podnikatelka Eva Kropová.

Tisková zpráva

Pivovarnická společnost K Brewery Trade, a. s. chystá změnu názvu na Pivovary Lobkowicz, a.s. [p394]


Pivovary Holba, Zubr a Litovel se zařadily mezi 10 podniků, které reprezentovaly naší republiku na 77. ročníku největšího evropského agrosalonu Grüne Woche.

Oblíbená moravská piva se točila v prostorách české expozice, jejíž součástí byla i restaurace. Nechyběly speciality české kuchyně a k tomu moravská pivní tripartita. Tisíce příznivců zlatého moku se zájmem degustovalo Holbu, Zubra i Litovel, aby je mohli srovnávat s ostatními.

Německo patří k našim stabilním odběratelům a v obchodních regálech je ze všech tří značek nejvíce zastoupená Litovel. Také tady roste zájem o tradičně vařená piva, což je příležitost pro silnější prosazení našich značek,“ komentuje přínos akce obchodní ředitel uvedených pivovarů Tomáš Konečný. Berlínský agrosalon je největší akcí svého druhu, kterého se letos zúčastnilo na 1600 vystavovatelů z celého světa.

Tisková zpráva


Návštěva pivovaru, ve kterém se vaří nejoblíbenější moravské pivo, láká stále víc. Navzdory oslabení turistického ruchu díky hospodářské krizi narostl počet turistů meziročně o 12 %, od ledna letošního roku navštívilo Nošovice více než 7,5 tis. lidí. Nejmodernější pivovar v ČR přilákal také téměř 900 cizinců. Unikátem nošovického pivovaru je možnost spatřit tradiční proces vaření nejoblíbenějšího moravského piva v reálném prostředí a nikoliv prostřednictvím izolovaného návštěvnického centra.

Pivovar Radegast je oblíbenou turistickou destinací Moravskoslezského kraje. Od začátku letošního roku do konce září jej navštívilo 7.653 lidí. Ve stejném období roku 2008 to bylo 5.879 lidí.

Prohlídka nošovického pivovaru znamená okusit na vlastní kůži proces vaření nejoblíbenějšího piva na Moravě. „Pivovarství je potravinářský průmysl a my musíme splňovat přísné hygienické normy. Přesto se nám daří vést návštěvnickou trasu přímo výrobou, aby si návštěvníci pivovaru odnesli skutečný obrázek o tom, jak se nejoblíbenější moravské pivo vaří. Při prohlídce nahlédnou návštěvníci našim zaměstnancům doslova přes rameno a odnesou si jedinečný zážitek,“ přibližuje specifikum exkurze manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Oblíbeným momentem exkurze pivovarem Radegast je její zakončení v prostorách restaurace Ve věži, která se tyčí nad samotným pivovarem. Zde je možné nejen připít si na zdraví, ale také zakoupit si turistickou známku, kterou pivovar vlastní od loňského roku.

Tisková zpráva

http://www.radegast.cz/znacka-radegast/pro-media/tiskove-zpravy/560-radegast-prilakal-rekordni-pocet-turistu-





Pivovar Holba navýšil prodeje piva

[pondělí, 30. leden 2012]

Konzumenti sázejí na chuť a kvalitu piva z hor.

Pivovar Holba v loňském roce vystavil 336 tisíc hl piva a navýšil tak celkovou produkci o více než 11 procent, což představuje 35 tisíc hl piva. Zvýšené poptávce se těší nejen Holba Premium a Holba Šerák, ale také speciály. Nárůst odbytu potvrzuje vzrůstající oblibu ryzího piva z hor, které si stabilně drží většinový podíl v domácím regionu a úspěšně posiluje pozice také v ostatních částech republiky.

Holba je český pivovar, který patří k první desítce u nás. Vlajkovou lodí značky je oblíbená jedenáctka Holba Šerák, dnes symbol Jeseníků. Její každoročně rostoucí produkce se loni přiblížila 220 tisícům hl a dá se předpokládat, že stejně úspěšná bude i letos. Nárůst poptávky patřil také ležáku Holba Premium. Jeho loňská produkce dosáhla téměř 45 tisíc hl a více než 10 procentní nárůst kopírovaly také speciály. Holba má za sebou úspěšný rok a dosažené výsledky připisuje nejen vysoké kvalitě piva a jeho osobité charakteristice, ale také servisu a službám, které ovlivňují spokojenost konzumentů.

Můžeme zodpovědně říci, že rostoucí oblíbenost našeho piva není dílem reklamy, ale jeho stabilní kvality a chuťové jedinečnosti. Tu mu přináší tradiční receptura i dodržování klasických postupů při výrobě“ říká Vladimír Zíka a dodává: „Jsme rádi, že naši konzumenti dobré pivo poznají a dokáží ho ocenit“. Nejvíce se Holba prodává jako čepovaná, to znamená v sudech. Loni to bylo 175 tisíc hl, pak následují lahve s více než 150 tisíc hl piva a plechovky, které se kupují spíše příležitostně. Od loňského roku je Holba Śerák na trhu také v PET lahvích o objemu 1,5 litrů.

Zatímco dnešní trend přeje konzumaci lahvového piva, Holba dokáže udržet štamgasty v restauraci, a to je určitě pozitivní signál, na který provozovatelé gastro provozoven slyší.

Restaurace a hospůdky vždy zůstanou místem společných setkání, sociálního kontaktu, který je zvláště v menších městech a obcích nenahraditelný. Dává konzumaci piva jinou dimenzi, kterou budeme i nadále podporovat,“ vyjadřuje Vladimír Zíka.

Loni Holba obohatila sortiment o Šerák Speciál 13,51 polotmavý, který je běžně k dispozci ve světlé variantě. Speciály jsou vítaným zpestřením nabídky a největší zájem o ně je v zimě o Vánocích a v období Velikonoc.

V uplynulém roce společnost investovala více než 40 miliónů milionů Kč především do rekonstrukce sklepa a nových přetlačných tanků. Modernizace ležáckých sklepů, která významně navýší kapacitu sklepa, bude ukončena letos v dubnu

Tisková zpráva







Knihu o hospodách pokřtili pivem

[sobota, 28. leden 2012]

Změny a novinky na PI

[sobota, 28. leden 2012]

Možná jste si už všimli změn, které se týkají zejména přebíraných článků z tisku. Bohužel jíž nelze přetiskovat celé znění. Dá se to pochopit, novinovým serverům se tak snižuje návštevnost tak potřebná pro zadavatele reklamy. Napříště se tedy u novinových článků zobrazí jen název, perex (tedy cca 1-2 věty) a odkaz na původní článek. Pro Vás to znamená o pár kliknutí navíc, tak snad to nebude tak velká překážka. Doufám, že nám i tak zachováte přízeň a když se k tématu budete chtít vyjádřit, nezůstane jen u Vašeho příspěvku v "novinách", ale podiskutujeme o něm i na PI.

Tolik nepopulární opatření a teď snad něco veselejšího. Vedle mapy pivovarů jsme zprovoznili mapu Pivní místa v ČR, kde byste měli nalézt seznam míst, kde nakoupíte či ochutnáte dobrá (nejen) česká piva.

Zatím tam přidávám místa, která jsem sám navštívil. Protože nejsem schopen navštívit a hlavně objektivně posoudit zajímavá pivní místa v celé naší vlasti, chci požádat Vás čtenáře PI, abyste mi dali typ. Napište nám o něm do redakce Pivního.infa. Napište v čem je ono místečko zajímavé, proč bychom ho měli zařadit. Abychom jej mohli zanést do mapy, potřebujeme přesnou adresu a nejlépe i adresu webové prezentace (pokud ji podnik má). Podnik by samozřejmě v první řadě měl prodávat pivo z malých či středních (nejen) českých pivovarů.

A jaké že podniky sem budeme zařazovat? Mám na mysli zejména: Pivnice - Restaurace - Pivotéky. Otázkou zůstává, zda znovu i do této mapy řadit minipivovarské restaurace? To bych nechal na delší diskusi.

Doufám, že společnými silami vytvoříme kvalitního průvodcena cestě za dobrým pivem v ČR.



Made in Strakonice: Dudák

[pátek, 27. leden 2012]


Je tomu téměř týden, co v dejvické menze „Studentský dům“ uspořádal náš sběratelský klub tradiční „Mezinárodní setkání sběratelů pivovarských suvenýrů“. V jinak klidných sobotních Dejvicích tak byl již od časného rána nebývalý ruch, a aby také ne, naše setkání si nenechalo ujít přes 350 nadšenců do pivních suvenýrů nejen od nás ale i ze Slovenska, Polska, Německa, Litvy a Ruska.

Foto

Jak již název napovídá, hlavním lákadlem byly pivní suvenýry, přesněji jejich výměna, nákup a prodej, nechybělo však ani fortelné pivo, kterým se vždy snažíme naše setkání zpestřit. Tentokrát mohli návštěvníci vybírat hned ze čtyř druhů čepovaných, které si pro ně připravila pražská hospůdka „Obžerství“, člen „Aliance pivně inteligentních výčepů“, a to z téměř místního Staropramene nefiltrovaného, polotmavého hanušovického piva Šerák 13,51% (pozn.: stupňovitost 13,51 má symbolizovat nadmořskou výšku 1351 m jesenické hory Šerák, podle které je toto pivo pojmenováno), nefiltrovaného Qáska 12% z ostravského minipivovaru Biovar a nefiltrovaného Valáška 12% ze vsetínského minipivovaru Valášek – a desítek různých druhů lahvových, které na akci přivezli přímo sběratelé.

Foto

Kromě výše uvedeného byla možná i bezplatná ochutnávka druhé várky našeho speciálního piva „Klubovák“, tentokráte v domácích podmínkách vyrobeného jedním z našich členů právě ku příležitosti této akce. Pro ukojení nenasytných krků potenciálních ochutnávačů bylo připraveno celkem 35 řádně vychlazených třetinkových lahví, z nichž bylo zájemcům postupně naléváno, a i když to zpočátku vypadalo, že se vše nevypije a budeme si to muset rozebrat, nakonec nezůstala téměř ani kapka. Chutnalo téměř všem a již nyní přemýšlíme nad další várkou, která by měla být opět volně k dispozici na některém z našich dalších letošních setkání, ať už zářijovém, tak třebas i červnovém, které budeme jenom spolupořádat.

Foto

Jako na většině akcí tohoto druhu zde převažovaly pivní etikety a tácky, nechyběly však ani sklenice, lahve a spousta jiných sběratelsky zajímavých předmětů. Kromě sběratelů jako takových si tuto největší pivně-sběratelskou akci u nás nenechali ujít ani zástupci minipivovarů Chyše (sládek Robert Maňák) a Dobřany (Miroslav David), kteří zde pravidelně obšťastňují sběratelskou obec svými novinkami etiket a tácků.

Foto

Tisková zpráva Klubu sběratelů pivovarských suvenýrů Praha

Logo


Promluvte si s PR manažerem roku

[čtvrtek, 26. leden 2012]

Barmani míchali nápoje z piva

[čtvrtek, 26. leden 2012]




Dne 21. 1. 2012 na dvoře Vyškovského pivovaru proběhla premiéra nového programu – Zabíjačka v pivováru. Dostavilo se téměř 1500 návštěvníků nejen z Vyškova a okolí, ale i z Brna, Olomouce a dalších míst.

Představil se zde řezník se svými specialitami, pekař s čerstvým a voňavým pečivem a pivovar k dobré náladě přispěl výborným nefiltrovaným pivem, včetně znovuobnovené várky nejsilnějšího piva z Vyškova – JUBILER 16,80. Překvapením pro návštěvníky byly horké Pivovarské zhřívanice. Základem je sladina, z které se dále vyrábí pivo. K mání byly nealkoholické varianty, ale i s alkoholem pod názvy Rumový vánek, Valašský pozdrav, Panská jízda, Ivánek a Zelený sládek.

Premiéru zde měly i Sladové pivovarské kósky, které po několikaměsíčním vývoji doznaly svou konečnou podobu a rozšíří tak sortiment obou spolupracujících společností – Pivovaru Vyškov a malého rodinného Pekařství Halouzka. Jedná se o slané tyčky vyráběné dle nově vyvinutého receptu ze sladu, z něhož se vyrábí Vyškovské pivo.

A co by to bylo za zabíjačku, kdyby chyběla ukázka stahování a porcování prasete. Zručný řeznický mistr před zraky diváků představil svůj um.

Co dodat? Sluníčko nad hlavami, lehký sněhový poprašek pod nohama, muzika a zábava okolo. Úsměvy a spokojenost návštěvníků nám byly odměnou, nezbývá než říci – za rok na shledanou…

Tisková zpráva Pivovaru Vyškov







Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod nabídl svým zákazníkům nové pivo – Rebel 11° řezaný ležák. Pivo již v současnosti točí hospodští po celé Vysočině a okolí.

Foto

Je pravdou, že řezané pivo v našem sortimentu i na místním trhu chybělo,“ řekl podsládek Pavel Pilař. „Chtěli jsme zkusit jinou variantu než klasické vaření. Inspirací pro nás byla i chuť a požadavky zákazníků,“ doplnil Pilař.

Pod přísným dohledem odborníků se tak na podzim zrodilo pivo s vyváženou chutí.

Rebel řezaný má už podle názvu říz. Jedná se o jedenácti stupňové pivo a vaří se ze tří speciálních druhů sladu: karamelového, mnichovského a praženého.

Podle ohlasů, které zatím máme, řezaná jedenáctka zákazníkům chutná,“ prozradil podsládek. „Při vyšším zájmu je pivovar připraven plnit nového Rebela i do lahví,“ dodal.

Rebel 11° řezaný ležák se chlubí nezaměnitelnou chutí, kterou podtrhuje český slad z vlastní humnové sladovny, voda z podzemí Železných hor a ječmen, který vyrostl v okolí Havlíčkova Brodu.

Zdroj: Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod

http://www.hbrebel.cz/cz/novinky/nove-pivo-rebel-11-rezany-lezak-prave-na-trhu.html



Trochu o pivu

[pondělí, 23. leden 2012]







Řízení obchodu s majiteli hospod, restaurací a barů má ve společnosti Pivovary Staropramen a.s. nově na starosti Daniel Tinz, který doposud působil na pozici regionálního manažera prodeje. Úkolem nového ředitele bude zajistit další rozvoj tohoto důležitého prodejního kanálu druhého největšího výrobce piva v Česku.

Do společnosti Pivovary Staropramen nastoupil Daniel Tinz v roce 2005 na pozici oblastního vedoucího prodeje pro segment retail. Poté přešel na pozici regionálního manažera prodeje a to nejprve pro segment retail, později pak pro segment gastronomie, kde působil až doposud. Před svým nástupem do společnosti zastával pozice v oblasti řízení prodeje a distribuce v několika rychloobrátkových společnostech na českém trhu.

Na místě obchodního ředitele pro segment gastronomie střídá Petra Kovaříka, který tento prodejní kanál úspěšně řídil 6 let a od listopadu se stal obchodním ředitelem pro klíčové zákazníky v pivovarnické společnosti Borsodi Sörgyár v Maďarsku, která je stejně jako společnost Pivovary Staropramen součástí přední středoevropské pivovarnické společnosti StarBev.

Daniel Tinz Vystudoval Vysokou školu báňskou - Technickou univerzitu v Ostravě, obor ekonomie a management. Ve své nové roli bude přímým podřízeným Zbyňka Kováře, generálního ředitele společnosti Pivovary Staropramen a.s.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen

http://www.pivovarystaropramen.cz/web/tisk_centrum/zpravy?id=496


Brno má druhou restauraci řetězce Staropramen Potrefená husa. Začátkem listopadu byla v historickém centru města v ulici Starobrněnská otevřena restaurace s názvem Zelný trh. Vysoká návštěvnost za měsíc zkušebního provozu ukázala, že Brňané nový podnik přijali více než dobře. Od roku 1999, kdy byla otevřena první restaurace tohoto konceptu, jde již o 28 Potrefenou husu v České a Slovenské republice. Jen za minulý rok je navštívilo 2,8 milionu hostů. Koncept Staropramen Potrefených hus je lídrem mezi českými gastronomickými koncepty provozovanými na bázi frančízy přímo pivovary.

Nová Staropramen Potrefená husa nabízí velkoryse řešený interiér se dvěmi patry, z nichž každé má vlastní bar. Díky velkému prostoru tak restaurace pojme až 200 hostů. Náročná rekonstrukce objektu bývalé prodejny OP Prostějov v památkově chráněné části Brna probíhala po dobu 5 měsíců velmi citlivě a pod dohledem památkového úřadu.

Výsledkem přestavby je originální restaurace se společnými prvky tohoto gastronomického konceptu.„U každé Potrefené husy aplikujeme základní designové prvky, které provozovny spojují a jsou pro ně společné. Zároveň se ale snažíme, aby jednotlivé restaurace byly vždy originálem a měly svůj specifický prvek,“ říká o filosofii řetězce David Petřík, manažer konceptu značkových restaurací společnosti Pivovary Staropramen. „U této Potrefené husy jím jsou jak bar s prosklenou stěnou, tak unikátní klenbové stropy ve spodním patře,“ dodává Petřík.

Hlavním tahákem Staropramen Potrefených hus je spojení široké nabídky piv s dobrým jídlem v atraktivním moderním prostředí. Jídelní lístek nabízí jídla vhodná k posezení u piva, tradiční recepty, jídla z grilu a pánví, těstoviny i saláty. "Většina jídel jsou prověřené a osvědčené recepty, kvůli kterým se k nám hosté rádi vracejí. Nová restaurace však nabízí i několik novinek. Mým tipem pro návštěvníky jsou hovězí žebra konfitovaná v silném cibulovém základu, případně hovězí rib eye steak s kukuřičným pyré,“ dodává k nabídce jídel Petřík.

Restaurace nabízí celkem 9 druhů piv v čele se širokým sortimentem piv značky Staropramen včetně úspěšných novinek Staropramenu Nefiltrovaného a Staropramenu Cool Lemonu. Na baru najdete také belgická piva Stella Artois a Hoegaarden.

Otevřením nové Staropramen Potrefené husy se oblíbený restaurační koncept po více než roce opět vrátil do centra moravské metropole. Po neprodloužení nájmu předchozí restauraci na Moravském náměstí začali loni v červnu zástupci pivovaru intenzivně hledat adekvátní náhradní prostory. To se povedlo. „Potvrdilo se, že vše zlé je k něčemu dobré. Prostorný objekt v těsné blízkosti Zelného trhu přesně odpovídá našim požadavkům na umístění i velikost a je výborným reprezentantem značky Staropramen v Brně,“ říká k nové restauraci David Petřík. „Rád bych tak všechny obyvatele Brna a okolí pozval do nových a zajímavých prostor k ochutnání naší nabídky piv i jídel,“ dodává Petřík.

Kromě nové restaurace na Zelném trhu je v Brně z konceptu Staropramen Potrefená husa v provozu také Beerpoint v areálu nákupního centra Vaňkovka.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen

http://www.pivovarystaropramen.cz/web/tisk_centrum/zpravy?id=495




Strana 1 z 2 » »»
1 2

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI