Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní Oskary pro hospody v Černém Kostelci a U hrocha

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní Oskary pro hospody v Černém Kostelci a U hrocha

[úterý, 31. leden 2012]

Pivní Oskary pro hospody v Černém Kostelci a U hrocha[goto:http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/nakupy/clanek.phtml?id=731217]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

čtenář pivni.info

pátek, 3. únor 2012
12:54

Hezký den, čtu zde o PBA a musím se smát naivitě lidí. Dovoluji si popsat můj příběh. Chtěl jsem tento časopis objednat předplatné do mé restaurace a příjemná slečna na druhém konci, mi sdělila že to není problém a když jsem restaurace, zda bych nechtěl též v časopise reklamu. A POZOR dle výše zaplacené reklamy, dostanu buď sloupek s logem co je na konci časopisu a k tomu určité množství časopisů za min. cenu, nebo zaplatím víc a tam je už i článek co o mě napíší a ještě mi zůstane reklama na konci časopisu a větší množství časopisů. Reklamu dáte do nákladů, a tak proč bych vám to jako hostovi nedal jako dárek? Pane Honzo prodej nákladu je tím, že si všichni co jsou v tomto časopise zaplatí reklamu, tím zaplatí veškeré náklady na tento časopis a tak můžou lidi k časopisu přijít zadarmo. A kde ho dostanete? Hlavně tam kdo v něm má reklamu! Myslel že tento časopis je přínosem, ale jak jsem zjistil je to jen o penězích, a chcete-li se zviditelnit a dočíst se o sobě kladné věci v PBA! Tak si zavolejte a objednejte odběr, oznamte že jste podnik a pak už nic nestojí v cestě ke slávě!


napsal(a): čtenář pivni.info (chcimilovatjentebe(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Petr F.

pátek, 3. únor 2012
12:15

Lidi, buďme rádi že tady takový časopis někdo dělá. Když tady nebyl tak se tu řešilo, že je to špatně a když tady je tak se zase řeší co je tam, taky špatně. Každy kdo kritizuje to ostaně může zkusit dělat také, jinak a lépe. To ale úspěšně v poslední době neudělal nikdo.


napsal(a): Petr F. [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
12:10


posted by: Inzerce

jiri.kana

čtvrtek, 2. únor 2012
17:59

jiri.kana

Zrovna aktuální číslo PBA stojí za to už jenom kvůli Poslednímu slovu Aleše Dočkala s popisem nejspíš standardní a přitom jistě skandální celní kontroly v Pivovarském domě.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

hroch

pátek, 3. únor 2012
08:12

hroch

to jiri.kana: Ten poslední článek, respektive zpráva o razii celníků je opravdu síla. Celní správa svým chováním a postupem poškodila chod kontrolovaného podniku a výsledek je jen jeden. Za pomoci kontrolovaného subjektu si sehnat podklady pro kontrolu výrobců a doovozců a zajištěním celním předpisům nevyhovujicích vzorků piva si zajistit věcné důkazy na dovozce hrazené kontrolovaným subjektem a ne celní správou. Je otázkou jestli když pivotéka není nahlášená jako celní sklad a tudíž neodvádí spotřební daň, jestli mají právo vůbec provádět takovou kontrolu. Právo kontrolovat hospody kvuli trvdému alkoholu dostali před lety zavedením kolků ale u piva odvádí daň pouze výrobce a dovozce tak jak chtějí kontrolovat správně odvedenou daň u prodejce.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Jana

pátek, 3. únor 2012
09:28

Jana

to hroch:
Ta pivotéka versus celní sklad mne taky zarazilo. A rovněž nekompatibilita těch dokladů (Finanční úřad versus Celní správa). Ovšem jak známo "je cosi shnilého ve státě Dánském". :ble:
Ale jinak je ten článek opravdu síla. A není odvolání, mají "kulaté razítko". A to ještě může majitel být rád :-(, že se, jak píše, samotní kontrolovatelé chovali slušně.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Martin

čtvrtek, 2. únor 2012
10:43

Souhlasím s Uchem. Cokoliv, co se v pivním světě uděje, je špatně. Alespoň podle několika zdejších nejhlasitějších přispěvatelů, kteří všechno vědí dopředu, všemu rozumí a naprosto přesně vědí, jak by se to mělo dělat. Jasně, nic není ideální, ale kdo nic nedělá, nic nezkazí. Ono je hrozně jednoduché všechno poplivat - ale nakonec je to vlastně tak typicky české. V každé hospodě sedí plno sládků, fotbalových trenérů, předsedů vlád... Připadá mi to tu často jen jako přesunutí "chytrých" hospodských řečí na internet... A když potom ve slepém testu někdo zvolí GA jako druhý nebo třetí nejlepší vzorek, tak si vždycky nějaku výmluvu najde...


napsal(a): Martin [Odpovědět]

Ucho

čtvrtek, 2. únor 2012
09:55

Fakt zírám na tu diskuzi. Borowiec udělal pro pivo zorganiováním téhle ankety i ustavením tý pivní akademie hodně prospěšnou věc. Určitě je možný mít kupu připomínek, projekt potřebuje ještě usadit a vyčistit. Ale nechápu to zlomyslné pošklebování, to povýšené pohrdání. Tak je to asi vždycky, když se někdo pokusí něco udělat. To se hned najde kibiců. Tak jsme to dávno měli uspořádat vy, určitě by to bylo geniální a bez chyby...


napsal(a): Ucho (poslech(a)email.cz) [Odpovědět]

hroch

středa, 1. únor 2012
21:20

hroch

to Malakin: Nerad se připojuji. Čekal jsem od tohoto počinu mnohem více, ale úroveň je klesající, neli spíše čím dál víc reklamou čpící.
Ještě že mě už skončí předplatné.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Honza Světpiva.cz

středa, 1. únor 2012
21:29

Honza Světpiva.cz

to hroch: no mozna nejste spravna cilova skupina. Pokud si to ctete na netu, info vam prijde stare a zbytecne. Ale pokud proda cely naklad, urcite je spousta lidi, kteri nectou pivni weby a casak pro ne muze byt prinosem.


Sekal

čtvrtek, 2. únor 2012
00:18

Sekal

to Honza Světpiva.cz: Prodej nákladu neznamená vše. Již jsem opakovaně v různých pivotékách dostal PBA jako dárek při nákupu. Vlastně jsem si jej nikdy nekoupil, mám doma asi šest čísel, ale do metra dobrý. Reklama mne nijak neirituje, neb celý časopis je na pomezí reklamy a PR, takže jsou vedle sebe raklama na Únětice a PR článek o Vyškovu. Co mi v posledních číslech chybělo, byly takové ty vzpomínkové články-rozhovory s Chramosilem nebo s Matuškou.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Henri

čtvrtek, 2. únor 2012
10:09

Henri

to hroch: A to já jsem si předplatil opět a budu tak činit dokud bude PBA vycházet. Proboha co tu máme za jiný časopis, který by tomuto mohl konkurovat? A že je tam reklama, kde dneska není? A že většinu věcí o kterých se tam píše již znám, nebo si můžu přečíst na internetu, no a co? Protože mě to baví, tak si je přečtu klidně znova a tištěný časopis je tištěný časopis a internet ho nikdy nenahradí.
Odebírám například již, no ano je to strašné, ale už je to 30 let, časopis Letectví a kosmonautika a za ty roky jsem již také "všechno četl a viděl", na internetu je spousta stránek s obdobnou tematikou, ale L+K budu i přesto odebírat nadále a byl bych rád kdyby i obor o kterém jsou tyto stránky měl také pěkný časopis a to i do budoucna a proto ho budu i nadále podporovat.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

DAN X

středa, 1. únor 2012
01:21

Kategorie restaurací jsou založené na systému "vlk se nažral, koza zůstala celá" a její vítězové mohou a nebo nemusí být voleni podle systému "kdo nejde s námi jde proti nám". Co kdyby Chody udělal anketu zde na PI, aby to nebylo tak ovlivněné pražskou scénou a jejím okolím. V ekonomicky slabších krajích bohužel běžně nemáme k dispozici k ochutnávkám piva ze Skotska či Belgie, aspoň ne úplně běžně. Věřím, že pražská a brněnská scéna jsou třeba těmi nejpokročilejšími, ale neznamená to ,že musí být notně nejlepší. A zde se schází početnější skupina, která by mohla objektivněji zvolit svoje vítěze.


napsal(a): DAN X [Odpovědět]

Sekal

úterý, 31. leden 2012
20:20

Sekal

Slyším poprvé, že by se Kostelci n.Č.lesy říkalo Černý kostelec. Dojala mne cena pro Pivovarský klub, Kláru sice znám jenom od vidění a jednou jsem s ní seděl ještě s někým v ZČ, ale i kdyby točila jak pánbu, tak způsob točení v Pivňáku je tak 50 na 50, ale dlouho jsem tam nebyl, tak se něco možná změnilo. Možná jí to udělili za krásu. Jaký je rozdíl mezi ZČ a Kulovým Bleskem, kromě toho že v ZČ se dá sedět na baru a smrdím odtamtud o něco víc než z KB? Jinak rozdíl mezi tradičním českým hostincem a českou hospodou bude patrně ten, že v české hospodě jsou neurvalí a nemají tam nic k jídlu. Ale U hrocha jsem nebyl léta, neb tam mají PU.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Dwarf

úterý, 31. leden 2012
21:02

Dwarf

to Sekal: a čím smrdíš ze ZČ?


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Sekal

úterý, 31. leden 2012
21:37

Sekal

to Dwarf: Kupodivu kouřem, který leze do nekuřácké části, ale to je hold úděl všech hospod, v nichž to mají takto oddělené. V ZČ s tím už tak nějak počítám, i kdyby to bylo celé nekuřácké, už jenom pochůzka okolo staropramenné pivnice udělá co proto.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

honza1205

pátek, 3. únor 2012
18:02

honza1205

to Sekal: Vedle jak ta jedle.V ZČ smrdíš od těch co seděj v nekuřácký části a choděj na schody,někdy jenom k WC.Z kuřácký části se tam kouř nemá šanci dostat,leda by tam hořelo.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Malakin

středa, 1. únor 2012
00:46

Malakin

Menší doplnění: Cenu pro nej pivotéku dostala i pražská Pivní galerie Base Camp.

Pivovarská prodejna Černé Hory vždycky byla symbolem neochotné a nepříjemné obsluhy. Změnilo se to tam snad natolik k lepšímu, že si to zaslouží nějakou cenu?

to Sekal: Černý Kostelec (občas i Schwarz Kostelec) se tomu říkalo někdy mezi léty 1900 a 1925, někdo to však používá dodnes.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 01.02.2012 ve 01:26:32


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Jana

pátek, 3. únor 2012
19:05

Jana

to honza1205:
Jo, jo, chtělo by to ten popelník na schodech přesunout na mráz. :D


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Chody

úterý, 31. leden 2012
19:49

Chody

Já vám nevím, šest kategorií pro hospody. Docela by mne zajímalo, jak to rozlišují :-? Minimálně po dvojicích jsou hospody duplikovatelné. Jaký je rozdíl mezi Tradičním českým hostincem a Českou hospodou; Pivní barem a
Pivním barem a restaurací; Pivovarským hostincem s vlastním pivem a Pivovarskou restaurací :-? Vždyť v prvním ročníku nemusí dostat cenu hned každý (kdo...)
O tom, že se prodá pokaždé plný náklad, bych také zapochyboval. Možná jej prodá vydavatel, ale...
Ještě bych měl dotaz, kdo nominoval či hlasoval do jednotlivých kategorií?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Jana

úterý, 31. leden 2012
20:38

Jana

to Chody:
Taky si myslím, že to rozdělení je poněkud zvláštní (asi jak způsob léta páně Vančurův :-) ).
to Sekal
Slečna z PK mi rozhodně taky nijak v hlavě neutkvěla.
V KB se taky dá sedět u baru a spíš TAM člověk "načichne", neb tam se (na rozdíl od baru ZČ) kouřit smí. Co se týče rozdílu - viz odpověď Chodymu.
Kostelec si asi popletla novinářská hyjéna.:-)


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Jana

úterý, 31. leden 2012
18:46

Jana

Pivní "Oskaři" uděleny.
Lze jen oceněným gratulovat.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Malakin

úterý, 31. leden 2012
19:51

Malakin

to Jana: Já se spíš směju. Většina cen totiž skončila u těch, kdo měli reklamu či rozhovor v PBA, příp. jsou s Borowiecem kamarádi...

to Chody: Dle informací v posledním čísle časopisu hlasovala redakce PBA a její spolupracovníci, příště již mají hlasovat letošní vítězové a nominovaní.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 01.02.2012 ve 08:18:16


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

pinkano

středa, 1. únor 2012
07:39

pinkano

to Malakin: Celé PBA je výsměch. Borowiec si soukromničí v Praze a to, co mi přišlo teď do schránky je opravdu ubohé. Více než půlka časopisu je reklama případně "Jak objednat", "Jak vydělat s PBA", zkrátka bezduché žvásty. Borowiec na emaily nereaguje, podněty neakceptuje. A celá tahle soutěž tomu taky tak odpovídá.


napsal(a): pinkano [Odpovědět]

Malakin

středa, 1. únor 2012
08:05

Malakin

to pinkano: Taky už mám nové číslo a musím ti dát za pravdu. 64 stránek, z toho 27 s reklamou, 2 rozhovory a zbytek opakování zpráv, které již dávno proběhly internetem, či kecy o hovně. Vtipná je také upoutávka na zmiňované udílení cen tzv. s křížkem po funuse.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 01.02.2012 ve 08:13:16


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI