Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jedenácté chmelobraní

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Jedenácté chmelobraní

Jedenácté chmelobraní

Již po jedenácté se sešli v úterý 3. září brigádníci, aby pomohli sklidit úrodu chmele v Břevnovském pivovaru. Vzhledem k tomu, že minichmelnice s odrůdami ŽPČ a Sládek byla loňského září nově vysázena, vlastního chmele, pnoucího se na deseti tyčích, nebylo letos příliš mnoho. S chmelem vypomohli "sousedé", Břevnovské opatství. Z jejich chmelnice v Libočanech bylo dovezeno několik štoků ŽPČ, takže brigádníci, rekrutující se především z řad přátel pivovaru, měli o práci postaráno.

Jedenácté chmelobraní
Jedenácté chmelobraní

Sklízeli jak "staří borci", pamětníci středoškolských brigád, tak i generace nejmladší. Samozřejmě pod dohledem tatínků, kteří se již určitě těšili na budoucí pivo. Přesně v 17:30 hodin zahájil chmelobraní ředitel pivovaru, pan ing. Petr Janík a spolu s vrchním sládkem pivovaru, panem ing. Alešem Potěšilem strhli břevnovské štoky.

Jedenácté chmelobraní
Jedenácté chmelobraní

Jako vždy bylo o česáče postaráno jak po stránce materiální tak duchovní. Pro všechny aktivní brigádníky bylo připraveno občerstvení, výborné špekáčky, opravdu z masa, které si bylo možno opéct na ohni, a k tomu výběr místního piva ve stánku. O stravu duchovní se postarala kapela pana ing. Michala Černého. Přiznám se, že název si nepamatuju, ale někteří členové mi byli povědomí z kapely Destruktiva.

Jedenácté chmelobraní
Jedenácté chmelobraní

Celkem bylo sklizeno 12 kg čerstvého chmele, který poputuje do Pivovarského domu, kde z něj bude uvařen ležák. Přijďte ochutnat přibližně za měsíc.


Fotogalerie



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 418x] [10. září 2024]
[Události] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Džordž

úterý, 10. září 2024
13:20

Džordž

Ve čtvrtek pátého jsem navštívil obdobnou akci u pivovaru Hauskrecht v Brně. Rovněž super program.


napsal(a): Džordž [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI