Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Raven Fest

Slavnosti piva, pivní slavnosti, dny otevřených dveří ...


verze pro tisk

Raven Fest

Raven Fest [p1598]

Po vítězném tažení Plzeňské Škodovky v prvním zápase Champions Hockey League se nám ještě nechtělo domů a tak se tramvají vydáváme na Lochotín, kde u pivovaru Raven začíná třídennní RavenFest. Mám trochu obavy, že ve čtvrtek večer nebude v areálu na Mozartově ulici moc lidí, ale opak byl pravdou. Před pivovarem, kde je standardní venkovní posezení, stejně jako na tramvajové točně, kde se nachází pódium a další stánky s pivem a občerstvením, je plno lidí a co hůř, všude docela fronty na pivo.

Na Mozartově ulici
Na Mozartově ulici

Máme plánovanou jen chvilku, tak šup na pivo. Jako první, na srovnání chuti, dávám Ležák 12, který je na čepu v každém stánku a je to jediné dnes točené spodně kvašené pivo. Podle synovo Summer Ale 11 se zdá být mdlejší, ale nakonec po všech těch svrchňácích docela šmakuje. Ano, Raven je především o ejlech a různých jiných speciálech. A Ty se pokoušíme výměnou ve dvou ochutnat. Ani si to nepřeberné množství piv nepamatuju, ale nesmím nevzpomenout Year 4 IPA, která byla uvařena ku této příležitosti - byla výborná.

Ležák a Summer Ale
Ležák a Summer Ale

Povedeným pivem byl i stout Morrigan 13, který byl krásně suchý, až se mohlo zdát, že pěna neteče, ale sype se :) No a nakonec je třeba nechat chuťovým buňkám něco málo kyselého. Jahodového Berliner Weisse jsme již ochutnali dříve z lahve a ani dnes mi jahody moc nepřipomínal. Docela jsem se těšil na kiwi, ale ani tady jsem moc nadšen nebyl. Ne, obě piva byla dobrá, pěkně perlivá, ale něco malinko tomu chybělo. Nejlepším, alespoň pro nás byl na čepu trochu utajovaný kyseláč z příchutí liči.

Strawberry Weisse
Strawberry Weisse

Dnes se čepuje výhradně do plastových vratných kelímků oproti záloze. Vzhledem k frontám tak do půllitrů tečou i všelijaká silná piva, které byste si normálně vychutnali maximálně tak ze třetinky. I v hospodě si dává dnes sklo pohov. Chápal bych to kvůli bezpečnosti na venkovním prostranství, ale to by pak asi nemělo být sklo připravené k prodeji. Co brání poskytnout sklenici oproti záloze, klidně i vyšší než kelímek? Mně osobně jsou tyto zálohované kelímky nesympatické, poměrně tlustý plast ve mně evokuje vyšší teplotu piva.

Single Hop IPA a Stout
Single Hop IPA a Stout

Protože je velmi teplé letní počasí a venku začíná hrát nějaká kapela, je poměrně dobrá možnost si s pivem sednout v restauraci a v klidu si u něho popovídat. Jídlo si ale dáte venku, vybrat si můžete mezi klobásou či hamburgerem.

Myslím, že Raven Fest je docela povedená akce. I když si musíte dát pozor na peněženku; strašně rychle tady totiž peníze vysychají...


Další fotky z RavenFestu



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2716x] [4. září 2019]
[Pivní slavnosti] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI