Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

XXI. Reprezentační slavnosti piva se rychle blíží

Co se píše o pivovarech a pivu


XXI. Reprezentační slavnosti piva se rychle blíží

[sobota, 25. prosinec 2010]

Největší setkání pivovarníků a výrobců piva v České republice se uskuteční během prvního únorového týdne v jihočeském Táboře (od 1. do 4. února 2011). Veřejná část slavností se koná ve všech prostorách Hotelu Palcát. Po čtyři dny si mohou milovníci zlatého moku vybírat ze široké nabídky tuzemských i zahraničních druhů piv. Návštěvníci a hosté budou moci poprvé ochutnat točené pivo Paulaner z Mnichova, bavorský Oktoberfest Bier, piva z pivovaru BrewDog ze skotského Fraserburghu, výrobky pivovaru Matuška, domácího pivovaru Berounský Medvěd, rodinného pivovaru Pacov nebo pivovaru Belweder Železná Ruda.

Nároční fajnšmekři budou moci ochutnat pivo z Dánska, Norska, Francie, Anglie, opakovaně z Belgie (ze 4 tamních pivovarů), z Bavorska (ze 3 pivovarů)... Krátce řečeno: piva všech barev, chutí i původu. Očekává se stejně jako v minulých letech návštěva několika tisíc lidí.

V doprovodném kulturním programu vystoupí například Ilona Csáková, Maxim Turbulenc se svým letošním trhákem „Čechodecho“, dívčí rocková kapela The Apples, táborští umělci Jiří Matyáš band, Big Papa, dechovka, harmonikáři, diskžokejové a řada dalších.

V odborných soutěžích o Zlatou pivní pečeť se v prostorách Jihočeské univerzity utkají tuzemské i nadnárodní pivovary, pivovarské domy a minipivovary. O prestižní ocenění se bude soutěžit v 21 kategoriích. V minulém roce bylo přihlášeno a zařazeno do soutěží více než 460 vzorků piva ze 92 pivovarů a minipivovarů. Letos do odborných degustací poprvé vstupují se svými výrobky asijské pivovary: z japonské Yokohamy a kazašské Astany. Rovněž premiéru absolvují maďarský pivovar Serforrás Miškolc, bavorský Paulaner Mnichov nebo BrewDog ze Skotska. Opakovaně dorazí 3 pivovary z Belgie, 3 pivovary z Bavorska, jeden z Rakouska, 5 ze Slovenské republiky. Kvalitu své produkce bude moci poměřit i několik nových českých malých pivovarů, jako např. Šumavský pivovar z Vimperka, Pivovar Bravůr Loučná nad Desnou, Pivovar na Rychtě z Ústí nad Labem, Chebský pivovar.

V soutěži o Zlatý český pramen jsou do degustačních soutěží o nejlepší minerální vodu vedle největších výrobců z České republiky a Slovenské republiky přihlášeni výrobci z Itálie a Gruzie.

Odborné degustace jsou přísně anonymní a oficiálně garantované odbornými autoritami. Soutěže piva certifikuje světově renomovaná společnost Bureau Veritas Czech Republic a Státní zemědělská a potravinářská inspekce České republiky. Soutěže minerálních vod kontroluje mezinárodní certifikační koncern TÜV SÜD. V letošním roce porotu posílí navíc i americký auditorský a certifikační koncern 3EC International, takže můžeme směle uvést, že tak objektivními kontrolními parametry nedisponuje žádná soutěž piva na světě. Každý degustátor má možnost zpětně ověřovat hodnocení své i svých kolegů. Svědčí to o neustále rostoucí důvěře i prestiži ocenění Zlatá pivní pečeť a Zlatý český pramen. V letošním ročníku budou navíc s pořadateli spolupracovat také odborníci Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze, Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a Střední průmyslové školy potravinářských technologií z Prahy.

XXI. Reprezentační slavnosti piva se konají pod záštitou náměstka ministra pro místní rozvoj České republiky Ing. Michala Janeby, pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly a pod záštitou České centrály cestovního ruchu CzechTourism. Pořadateli jsou Město Tábor, produkční agentura REVEL, Jihočeská univerzita, ekonomická fakulta, České Budějovice, umělecká agentura RichArt, Střední škola obchodu, řemesel a služeb Tábor a Hotel Palcát.

Předprodej vstupenek bude probíhat v městském Infocentru na Žižkově náměstí od 11. ledna 2011.

Podrobnosti o slavnostech piva naleznete na webových stránkách

Zdroj: Tisková zpráva Reprezentačních slavností piva v Táboře


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

bomberek

pondělí, 27. prosinec 2010
17:51

Spíš by mě zajímalo kolik minipivovarů z ČR bude mít výčep pro nedegustátory? Tak nějak se mě zdá, že se to žene někam kam nechceme.


napsal(a): bomberek [Odpovědět]

Chody

pátek, 31. prosinec 2010
11:03

Chody

to bomberek:
Dle informací organizátorů by mělo být v Táboře přítomno se svým stánkem na 20 minipivovarů...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

16. duben 2024
06:29


posted by: Inzerce

jiri.kana

sobota, 25. prosinec 2010
16:07

jiri.kana

Boha jeho, Masturbulenc! Bez "kulturního" programu bych se na těch slavnostech docela dobře obešel...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Roman Holoubek

sobota, 25. prosinec 2010
17:49

Roman Holoubek

to jiri.kana: Jirko, ale víš kolik prodají desek? O tom se mnoha jiným uměleckým souborům může jen zdát.

Aha, napsal jsem nesmysl, vždyť ti 3 turbulentní hoši nejsou umělci. Omlouvám se. :)

A to budou mít naši chlapci radost! Stánek máme v hlavním sále, tak si to hezky užijí. Ale alespoň se budou moci pokochat pohledem na The Apples.


arnost

sobota, 25. prosinec 2010
18:07

to Roman Holoubek: Jak kdo.


napsal(a): arnost (arny5(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Sekal

sobota, 25. prosinec 2010
18:56

Sekal

to Roman Holoubek: Víte, kolik prodá StarBev, Heineken a Búrové piva?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Roman Holoubek

neděle, 26. prosinec 2010
11:36

Roman Holoubek

to Sekal: Však jsem také napsal, že nejsou umělci. Přeberte si tuto jak chcete. :)



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI