Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kam se nedá jít jenom na jedno pivo? Do Pivovarského domu

Co se píše o pivovarech a pivu


Kam se nedá jít jenom na jedno pivo? Do Pivovarského domu

[pátek, 2. duben 2010]

Dnes již přestává být vzácností najít na nápojovém lístku restaurace více než pouhé jedno nebo dvě piva, ale nabídce restaurací Pivovarský dům a Pivovarský klub se hned tak něco nevyrovná.

Foto

Restaurace a minipivovar Pivovarský dům v Ječné ulici v Praze 2 je v provozu již více než dvanáct let. Najdete zde dobrou českou kuchyni a na čepu vždy minimálně 8 druhů na místě vařených, nefiltrovaných a nepasterizovaných piv, od světlé a tmavé "klasiky" plzeňského typu přes svrchně kvašené pšeničné až po piva nejroztodivnějších chutí a typů, za kterými byste jinak museli cestovat světa kraj.

Tato restaurace je již natolik známá a populární, že není nutné ji sáhodlouze představovat. Ostatně – málokde jinde dnes můžete spatřit ve dveřích restaurace frontu hostů trpělivě čekajících na příští volný stůl, krize–nekrize, jako právě tady.

V karlínské Křižíkově ulici, přesně naproti Hudebnímu divadlu Karlín, můžete nalézt mladšího brášku Pivovarského domu, který se ve svých necelých pěti letech má čile k světu. Je jím Pivovarský klub, který v nabídce množství druhů piva v naší zemi nemá dosud konkurenci.

Foto

U zrodu tohoto skutečně unikátního podniku byl zdánlivě jednoduchý nápad "otočit" obvyklý poměr počtu nabízených piv a pokrmů. A tak si zde můžete lámat hlavu, čím spláchnete vybranou lahůdku z tradiční české kuchyně nebo některé z přírodních grilovaných mas, mezi kterými najdete i steak z klokana nebo pštrosa.

Výčep se šesti pípami nabízí neustále se měnící sestavu piv, jejichž celkový součet od zahájení provozu již přesáhl 350 druhů. Stálá nabídka lahvových piv čítá minimálně 220 položek.

Najdete v ní především neuvěřitelně bohatou sestavu z produkce českých pivovarů, ale také vybrané lahůdky z mnoha dalších zemí, od Německa a Belgie až po země obvykle nepovažované za tradičně pivní, jako je třeba Turecko, Kuba nebo Čína.

A pivo se zde podává nejen v poháru, ale i na talíři. Takové zvěřinové ragú na porteru, palačinky s pivní marmeládou či pivní dort opravdu hned tak někde jinde nedostanete...

Foto

Za dobu své existence se stal Pivovarský klub nejen neodmyslitelným místem na gastronomické mapě Prahy, ale také dějištěm degustací, klubových setkání a dalších akcí. Pro příklad můžeme jmenovat třeba párování sýrů s výběrem pivních speciálů, časté prezentace malých a méně známých pivovarů nebo třeba večer věnovaný pivní videoreklamě.

A komu je to všechno málo, může si zde pod dohledem odborníka uvařit svoji vlastní várku piva libovolného typu, od českého ležáku přes svrchně kvašené pivo pšeničné až třeba po irský stout.

Vy, kdo jste milovníci dobrého piva, byste si tento podnik neměli nechat ujít. Budete vítáni kterýkoli den, od času oběda až téměř do půlnoci. Ale pokud chcete přijít večer, udělejte si raději rezervaci.

Zdroj: Sdělení iDNes.cz | Komerční sdělení


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

phrabina

sobota, 3. duben 2010
13:19

phrabina

Mimochodem, jeden cizojazyčný průvodce po Praze obrat Jít na jedno označil jako nevětší a nejběžnější lež domorodců v Česku. Po dopití onoho jednoho překvapivě příchází druhé, třetí... a přitom nikdo z místních kupodivu neprotestuje. Věru to nemají u nás cizinci lehké.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 03.04.2010 ve 13:23:52


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

jarlib

pátek, 2. duben 2010
13:50

jarlib

V Pivodomě to mám rád, ale štve mě na něm jedna věc. Večer si nelze udělat rezervaci bez povinné výše útraty na člověka. Tato částka se vybírá předem a pokud nezkonsumuješ přes tuto částku, zbytek Ti propadne. Aspoň takhle to fungovalo před pár lety, tento systém mě znechutil a večer už tam nechodím. Pokud tohle už zrušili, tak se jim omlouvám, pokud ne tak budu dál chodit někam, kde mě rezervaci udělají.


napsal(a): jarlib [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
04:17


posted by: Inzerce

Malakin

pátek, 2. duben 2010
09:08

Malakin

"Jsme známí a populární", "naší nabídce se hned tak něco nevyrovná" apod. To už jsou na tom majitelé tak špatně, že si sami na sebe napíšou pochvalnou reklamu? Docela trapné...


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Henri

pátek, 2. duben 2010
09:33

Henri

to Malakin: Co je trapného na tom, když si někdo dělá reklamu pro své podnikáni? To má každý sedět tiše a skromně v koutku a čekat na to, až o něm něco pochvalného napíše někdo osvícený třeba na PI? Reklama je od toho, aby propagovala, vychválila a přitáhla klienty, ať už se jedná o jakýkoliv produkt či podnikání a jestli je tato reklama trapná, tak potom každá. Ostatní, kteří mají obdobnou nabídku se musí také snažit, aby o nich vědělo více lidí, nežli pár pivních "fanatiků" a pokud to budou dělat pomocí reklamy, budou také trapní?


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Dan

pátek, 2. duben 2010
10:46

Dan

to Malakin:
Já bych to neviděl tak kriticky. Každý článek, popisující nějaký podnik, firmu, produkt, je reklamou. A každý se snaží ukázat jak je dobrý. Je to úplně normální a přirozené.
Já bych v tomto článku viděl ještě jedno velké plus. A to je fakt, že si ho přečtou i "normální" lidi, ne jen pivní fajnšmekři.
Díky tomu, se může dost lidí dozvědět, že existují i jiné pivní podniky, s jinou úrovní a nabídkou, než jen nálevny s gambrinusem.


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI