Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Královský pivovar Krušovice přestaví stáčírnu

Co se píše o pivovarech a pivu


Královský pivovar Krušovice přestaví stáčírnu

[pondělí, 15. únor 2010]

Přestavbu a rozšíření stáčírny připravuje Královský pivovar Krušovice. Dostavba vznikne v průběhu letošního roku a příští rok do ní bude přesunuta stáčecí linka na plechovkové pivo. „Cílem změny stávajícího rozmístění stáčecích linek je zvýšení výkonu stáčení až o 20 procent a také další růst efektivity celého procesu,“ vysvětluje Tomáš Kosmák, manažer a vrchní sládek Královského pivovaru Krušovice.

Spolu s přestavbou a následným přemístěním zařízení stáčecích linek v roce 2011 se také počítá s instalací nových pasterizačních jednotek a novým zařízením na balení lahví do kartonů. „Nové pastery umožňují citlivější zacházení s pivem při výrobě a pomáhají tak zachovat vysokou senzorickou kvalitu piva po celou dobu minimální trvanlivosti. Nové balicí zařízení zase umožní pružně reagovat na rostoucí požadavky zákazníků a zajistí také maximální kvalitu balení našich výrobků,“ upřesňuje Tomáš Kosmák.

Investice do nové přístavby a reorganizace celé stáčírny si vyžádá investici ve výši dvou až tří milionů euro. Podle Tomáše Kosmáka významně přispěje k zefektivnění další významné části výrobního procesu, zjednoduší servis stáčecích zařízení a přinese významné úspory. Počítá se také se zavedením nových, moderních řídících systémů stáčecích linek, které umožní sledovat celý proces stáčení a detailně vyhodnocovat jeho průběh.

Spolu s přestavbou stáčecí haly bude také rozšířen a upraven logistický areál pivovaru. Podle Kosmáka budou rozšířeny především plochy pro třídění a skladování prázdných obalů a dojde také k přesunu některých stanovišť tak, aby byly jednotlivé skladované komodity snadněji dostupné a efektivněji přepravovatelné. Spolu s tím také již došlo k úpravám interního dopravního řádu a směrnic upravujících pohyb vozidel po areálu pivovaru, čímž došlo k významnému posílení bezpečnosti.

Vedle přestavby probíhá v Královském pivovaru Krušovice řada investic do nových technologií, například pro úsporu vody při výrobním procesu nebo pro snížení zátěže odpadních vod. Díky tomu pivovar ušetří až 40 procent spotřeby vody oproti letům minulým. Cílem těchto opatření je kompletní zefektivnění provozu, snížení nákladů na výrobu a také příprava na budoucí posílení výrobní kapacity pivovaru. Ta se nyní pohybuje kolem 1 milionu hektolitrů ročně a v následujících letech, po skončení rekonstrukce, by mohla vzrůst až o 30 až 40 procent.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pavel R.

pondělí, 15. únor 2010
20:40

Pavel R.

Rudá záře nad Krušovicemi... :D


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Dan

pondělí, 15. únor 2010
12:02

Dan

V Krušovicích, jak známo, mají nedostatek vody. Patrně začnou odpadní vody přidávat do piva. Nebo už začali? :D
Taky mne těší, že budou používat nové pastery které pomohou "zachovat vysokou senzorickou kvalitu piva"... Když jsem měl Krušovice naposledy, což je cca 4 roky, tak jsem tu třetinku, kterou mi někdo tehdy vnutil, nedolázal vůbec vypít :(


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
21:16


posted by: Inzerce

karl2

pondělí, 15. únor 2010
09:44

Heineken - hrobař českého pivovarnictví


napsal(a): karl2 [Odpovědět]

Sekal

pondělí, 15. únor 2010
09:19

Sekal

"Ta se nyní pohybuje kolem 1 milionu hektolitrů ročně a v následujících letech, po skončení rekonstrukce, by mohla vzrůst až o 30 až 40 procent."
Kdo to všechno bude pít? Neznám nikoho, kdo by pil Krušovice.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

siki

pondělí, 15. únor 2010
13:39

siki

to Sekal: Nebuď bláhový... Myslíš, že to budou všechno Krušovice?


napsal(a): siki [Odpovědět]

ladin

pondělí, 15. únor 2010
08:26

Ve Starobrnu linka na PET lahve, cca pul milionu hektolitru rocne navic, v Krusovicich cca dveste tisic hektolitru navic... Ted uz snad prestali doufat i nejvetsi naivkove, ze u nas preziji vice nez dva pivovary teto skupiny.


napsal(a): ladin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI