Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Je toto ještě rozumné?

Co se píše o pivovarech a pivu


Je toto ještě rozumné?

[neděle, 7. prosinec 2014]

Tak jako mnozí zdejší čtenáři jsem ochoten si za zajímavé pivo připlatit a následně jej degustovat, vychutnávat a těšit se z něho. Tedy, pokud to, co je v lahvi, je dobré. Někdy se na některý kousek těším a jsem pak zklamán. Často jsem ale potěšen. Proto pořád zkouším a hledám.

Před vánoci nás většina pivovarů atakuje limitovanými edicemi. Někdy jde jen o dárkové balení, často ovšem o pivo, které z daného pivovaru mohu okoštovat jen jednou v roce.

Podnětem k sepsání této úvahy na téma „Je toto ještě rozumné?“ se stal nový akční leták Billy s názvem „Delikatesy“. Najdeme v něm mimo jiné 1l lahev Porteru za 159,90 – zdá se mi to zbytečně drahé, ale budiž ona lahev s patentním uzávěrem něco stojí a jako dárek to může vypadat hezky. V letáku je pro srovnání i standardní třetinka od Budvaru s jeho speciálem Bud Premier Select za 14,90 Kč.

Než se dostanu k pivu, které mne zaujalo a především k jeho ceně, řekněme si, že už se stalo docela běžné, aby mnohé pivovary uvařily limitovanou várku z čerstvého chmele. Nejrozšířenější a známější jsou Krušovice, letos dokonce i Gambrinus a celá řada menších pivovarů.

Ani Bakalář neuvařil letos takovéto pivo poprvé. Ale to, co vidím v akčním letáku, mi doslova vyrazilo dech. Obyčejná půllitrová lahev (pravda v 1-packovém kartonu) za CENU 99,90 Kč!

Tomu už se dá snad říkat drzost, nebo se někdo v Rakovníku zbláznil? Myslím si, že (neberu-li vyložené ultraspeciály a importovaná piva) tento Bakalář aspiruje nejen na pozici nejdražší pivo letošních vánoc, ale také na pozici za nejbláznivější nápad. Věřím, že oněch minimálně 10 ks lahví na každou prodejnu si najde své kupce. Ale já to rozhodně nebudu. Vážím si své práce a peněz za ni vydělaných.

PS: Nemám nic proti Bakaláři, ale styděl bych se prodávat pivo za tuto přemrštěnou cenu.

Je toto ještě rozumné?

[Roman] 12:40 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pepa

úterý, 6. leden 2015
15:58

pepa

To co se prodá většinou zaplatí náklady.Co ne si často vezme výrobce a rozdá nebo zlikviduje.


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

Roman Holoubek

pondělí, 5. leden 2015
19:31

Roman Holoubek

Očekával jsem, že neprodané "luxusní" pivo bude před silvestrem snížené, aby se vyprodalo. Opak je pravdou. V Bille jsou velcí optimisté. Pivo jim stárne a nyní je cena 129,90 Kč!!! Z 10ti kusů před vánoci mají u nás v obchodě stále ještě 8 kusů. Koupíte si za tyto peníze NEČERSTVÉ pivo?


Adsense

29. březen 2024
08:53


posted by: Inzerce

kisutam

pondělí, 5. leden 2015
20:37

kisutam

Roman Holoubek: Obsah zdaleka neodpovídá ceně.


napsal(a): kisutam [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 6. leden 2015
09:57

jiri.kana

Roman Holoubek:Čím starší a čím je těch lahví míň, tím vzácnější a tudíž i dražší. Takže se bude postupně zdražovat a poslední lahev pak na podzim vydraží.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 6. leden 2015
11:20

Roman Holoubek

jiri.kana: To víš, čerstvý chmel to pivo konzervuje lépe :)


Hřib

neděle, 14. prosinec 2014
18:37

Koupil jsem ho v podnikové prodejně v Rakovníku za 75kč


napsal(a): Hřib [Odpovědět]

Allegro.g.

pátek, 12. prosinec 2014
12:28

Allegro.g.

Myslím, že v daném případě se jedná o klasický případ toho, jak hypermarkety pracují s lidskou blbostí. 0,75l lahev Bohemian Ale od Bernarda stojí asi tolik, co pět normálních půllitrových. Matce jsem chtěl koupit 1,5l lahev vína, pak jsem ale zjistil, že i když si koupím 4 normální sedmičky téhož, vyjde mne to pořád levnějc než tahle "exkluzivní" lahev.


napsal(a): Allegro.g. [Odpovědět]

Jardel

pátek, 12. prosinec 2014
09:00

Jardel

číslované lahve, jedná se o limitovanou edici a tím pádem se platí za exkluzivitu vlastnit jeden z "pár" vzorků. Ovšem k tomu aby to napálili s takovouhle cenou chybí zásadní informace. A sice kolik těch očíslovaných flašek putuje republikou.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 12.12.2014 ve 09:01:26


napsal(a): Jardel [Odpovědět]

zkusilJsemToVygooglit

pátek, 12. prosinec 2014
10:56

napsal(a): zkusilJsemToVygooglit [Odpovědět]

Roman Holoubek

sobota, 13. prosinec 2014
18:53

Roman Holoubek

zkusilJsemToVygooglit: To by sedělo. Prodejen Bill je něco málo přes 200 x minimálně 10 ks na prodejnu odpovídá.


Pípa

středa, 10. prosinec 2014
22:10

Nebýt akce, chtěj za něj 129,-


napsal(a): Pípa [Odpovědět]

Pivař

pondělí, 15. prosinec 2014
00:24

Pípa: Nechtěj, to je jenom, aby to vypadalo, že je to "v akci". Klasický trik řetězce...


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Dan

neděle, 7. prosinec 2014
13:51

Dan

Zvláštní je, že v pražském Globusu, se prodával multipack po třech kusech, taky zvláštní várky piva z Bakaláře - Rakovar, vařený na tři rmuty a ten stál cca 80,- Kč (nevím přesně). Bakalář za studena chmelelený se zde prodával za nějakou "normální" cenu.
Jen mně napadá, jestli v tom nemůžou mít prsty i řetězce, protože jinak si nedovaedu vysvětlit, jak by mohl pivovar nabízet běžně dostupné pivo za takové peníze, byť hezky zabalené...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Roman Holoubek

neděle, 7. prosinec 2014
13:59

Roman Holoubek

Dan: Nevím, ale nemyslím si, že je toto věc jen řetězce. Ale přiznám se, že prodávat dráž, než je "běžná" cena jsem ještě s řetězcem nedomlouval. Vždy jsem řešil opačný problém. A v případě slevového letáku si ze svého ubírají (víceméně rovnoměrně) oba subjekty.


Honza SP/PiRo

středa, 10. prosinec 2014
10:31

Roman Holoubek: Nejspis tiskova chyba. Melo tam byt 9,90Kc :)


napsal(a): Honza SP/PiRo (honza(a)svetpiva.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI