Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dojmy z nového pražského pivovaru Kolčavka

Co se píše o pivovarech a pivu


Dojmy z nového pražského pivovaru Kolčavka

[pátek, 7. listopad 2014]

Dojmy z nového pražského pivovaru Kolčavka[goto:http://www.pivnici.cz/clanek/dojmy-z-noveho-prazskeho-pivovaru-kolcavka/]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Nataša

úterý, 1. září 2015
19:15

Souhlasím s Anežkou. Pivo výborné, personál na odstřel. Sedíte a čučite kdy si Vás konečně všimne. Navic čišní je hulvát , který si neváži hostů. A je mu úplně jedno, že odcházíte ke konkurenci. Nejsem sama, u konkurence jsem se dověděla, že jibí hosté čekali v kolčavxe 40 ! minut na obsluhu a stejně se nedočkali. Už to nechci zažit.😁


napsal(a): Nataša [Odpovědět]

Znásilnění na Kolčavce

pondělí, 22. červen 2015
20:25

Znásilnění na Kolčavce je skvělý video, skvělá práce.
Autorovi moc díky za něj :)


napsal(a): Znásilnění na Kolčavce [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
06:23


posted by: Inzerce

Medvěd

pondělí, 22. červen 2015
10:57

Pivo na náplavce 2015 - soutěž o nejoblíbenější pivovar - 2. místo Pivovar Kolčavka... to je vzkaz pro prudiče mARTINA, KTERÝ NA NETU ŠÍŘÍ VIDEO S BLBEM, KTERÝ NEUMÍ TOČIT PIVO...Martine méně histerie a zášti - typicky česká povaha co?...


napsal(a): Medvěd [Odpovědět]

Anežka

neděle, 14. červen 2015
21:33

Pivovar má skvělé pivo, prostředí a dá se tam dobře najíst.
Kdyby ovšem nebylo pravidlo, že pokud není přítomen přímo majitel, je personálu kolikrát celkem jedno, že čumíte u pípy jak husa do flašky a oni dělají, že vás nevidí. Plno nebylo. Když jsem po deseti minutách (neobsloužena nepozdravena, bez jakéhokoli kontaktu od číšníka, který mě na 100% viděl) odcházela, zahalekala na mě servírka \"co si dátééééé??\". Předpokládám, že cílem pivovaru při jeho založení nebyla pověst a chování čtvrté cenové. Tak by to měli zvážit.


napsal(a): Anežka (micuna1(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Pavel Passy

středa, 3. prosinec 2014
15:18

Pozor na zdejsi dvanactku! Je NEBEZPECNE dobra a take znacne PITELNA!!! Kdyby komisar Ledvina provazel Mr. Cartera po Praze dnes, jiste by Kolcavku nevynechal :)


napsal(a): Pavel Passy (pavelpassy(a)gmail.cz) [Odpovědět]

Martin C.

středa, 19. listopad 2014
09:48

Martin C.

Musím říci, že mě překvapila docela velká vlna kritiky, která se snesla na Kolčavku. Spolu s fámou o tom o čepování tmavého Faltuse mi to připadá dost nespravedlivé. Spodně kvašená piva a ale byla velice slušně pitelná a i kritizovaná pšenice byla celkem slušná proti tomu, jak si ji představují některé pivovary. A taky začátky nejsou obvykle jednoduché, za běhu se ladí menší i větší nedostatky. Nicméně, stavil jsem se tam 5.11. a souhlasím s Yerkou, taky se mi tam líbilo, pivča se pila dobře a určitě tam někdy zase zaskočím.


napsal(a): Martin C. [Odpovědět]

yerka

úterý, 11. listopad 2014
20:32

yerka

Dnes 11. 11. 2014 jsem Kolčavku navštívil, po rozhovoru s personálem (upozornil je jsem na pozdvižení kolem původu černé 13) a ochutnávce piv, která byla na čepu tj. pšenice, černá 13 a IPA 14, se domnívám, že černá spodně kvašená 13 Kolčavka není totožná se svrchně kvašeným stoutem 13 Viktor, který jsem pil 3. 11. 2014 v pivovaru Faltus Česká Třebová. Černé pivo mi moc chutnalo a stejně tak i IPA, slabá se mi zdála pšenice. Světlá 11 a 12 na čepu momentálně nebyla (místo nich 10 a 12 Únětice). Pivovar prý nemá v úmyslu mít hostinsky na soutoči piva různých pivovarů z ČR. Takže za sebe prohlašuji, že se mi tam líbilo a vrátím se ochutnat jejich ležáky 11 a 12.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

yerka

úterý, 11. listopad 2014
21:03

yerka

yerka: Ještě doplním informaci z Kolčavky, že černá 13 zraje od 11. 10. 2014, tj. k dnešnímu dni měsíc.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Mosquit

středa, 12. listopad 2014
06:16

Mosquit

yerka:
Nevíš, jak dlouho zrál ten ejl?


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

yerka

středa, 12. listopad 2014
07:56

yerka

Mosquit: To bohužel nevím, neptal jsem se, ale pokud se tam stavíš sládek Ti to ochotně sdělí, viděl jsem, že si o tom vede vzorné záznamy. Včera mi ten ejl (kompletně z českých chmelů) dost chutnal a nepřipadal mi mladý. Fakt je, že už od otvíračky uběhly cca 2 týdny. Osobně návštěvu tohoto pivovaru doporučuji, přestože jsem ještě nemohl ochutnat 11 a 12, které byly vypité.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

hroch

pátek, 14. listopad 2014
19:18

hroch

yerka: Já jsem se zastavil rovněž jedenáctého a sdělili mě že jejich je jen černé a IPA a obě byli naprosto v pořádku a pochutnal jsem si. Deset a dvanáct bylo s Únětic a v jedenáct hodin dopoledne mě pšenici nenabízeli.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

mosht

pátek, 14. listopad 2014
15:24

yerka:
Souhlasím, pšenice je slabá od začátku,chuťově úplně špatně, navíc bylo pivo (jako jediné z pěti druhů)teplé. Stejný problém spozoroval i návštěvník u vedlejšího stolu. Každý začátek je holt těžký.


napsal(a): mosht (ciderhouse(a)seznam.cz) [Odpovědět]

yerka

pátek, 14. listopad 2014
21:34

yerka

hroch: Já tam byl 11. 11. 14 odhadem mezi 14.00 - 15.00 a jednu pšenici jsem měl, ale o nic jsi opravdu nepřišel. Kdežto 2 x černá 13 a 1 x Ale 15 mi chutnaly.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Pivovar Kolčavka

pondělí, 10. listopad 2014
10:35

Dobrý den,
za pivovar Kolčavka v Praze Libni prohlašuji, že černá 13 a všechny ostatní piva, která prodáváme, jsou naše vlastní výroba :-) Nevím, kdo tu vystupuje jako "provozní", ale s naším pivovarem nemá nic společného a ani nemáme nic společného s pivovarem Faltus či Českou Třebovou. Jediná originální tmavá 13 Kolčavka se točí u nás a srdečně Vás na ní zveme :-)


napsal(a): Pivovar Kolčavka (ondra.andr(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Jarda Malý

pondělí, 10. listopad 2014
14:06

Pivovar Kolčavka: no v každém případě jste Velcí umělci.
Na otevíračce čepovat nehotová piva a do toho pivo prošlé, nakyslé...
Sami jste se hned na začátku zařadili do té kategorie pražských pivovarů, k jejichž dalším návštěvám není sebemenší důvod. Vzniknul další zbytečnej pivovar.


napsal(a): Jarda Malý [Odpovědět]

Mosquit

pondělí, 10. listopad 2014
15:36

Mosquit

Jarda Malý:
Já tam nebyl, takže piva hodnotit nebudu. Rád bych se ale zeptal, co považujete za "prošlé" pivo. Já měl za to, že DMT si určuje sám pivovar.
Pokud někomu přišlo tmavé kyselejší, tak to taky mohlo být "jen" přílišným použitím praženého sladu, a je šance že se to do příště zlepší úpravou receptu.

Ono ne každý pivovar si může (hlavně při otevírání, kdy těch peněz není dostatek nikde) dovolit vylít várku do kanálu jen kvůli tomu, že není "ideální" (várka piva na takové varně, to je rozhodování "vyliju těch 100 tisíc z tanku ven, nebo nevyliju").
Samozřejmě, že pokud bylo pivo opravdu nějak zkažené / kontaminované / nepitelné, tak je to věc jiná. Z jiných recenzí mi to ale tak nepřišlo.


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

pana

pondělí, 10. listopad 2014
23:32

Mosquit:
Tak si říkám, kolik piv asi musí obsahovat jedna várka, aby se jednalo o ztrátu 100 tis. Kč. Vždyť zrovna na PI jsem mnohokrát četl, že náklady na výrobu jednoho piva jsou 3, někdy 4, někdy tak asi 3,50 Kč. Tak jak, odborníci? Za kolik peněz uvaříte jedno dobré pivo? A jak velkou varnu mají v propíraném pivovaru? Dobrou noc všem.


napsal(a): pana [Odpovědět]

Mosquit

úterý, 11. listopad 2014
07:21

Mosquit

pana:
Běžná varna je 5-10 hl, většinou se vaří 2 várky za sebou, tedy klidně 20 hl piva, to je 4 000 piv. á 25 Kč (prodejní cena do hospody) a jsme tam.
Když se rozhodujete, zda tu várku vylít nebo ne, tak do toho nepočítáte jen suroviny, ale taky práci sládka, který tu várku uvařil, energie, spotřební daň, odpis varny, zabrané místo na spilce a v tancích, ... (odbočka: o to víc je nepochopitelné, že se někteří snaží šetřit na surovinách)
A hlavně cenou nákladů se prostě nelze ohánět - ty už v tom pivu jsou "utopené", pro majitele je to pustím=dostanu 100, nepustím=nedostanu 100.

Maximálně se to trochu poníží o nějakou "ušetřenou" daň z příjmu a DPH. Nebo se to vypálí a bude se to turistům prodávat jako pivovice, ale to bude možná s tmavým pivem složité, nevím.

To samozřejmě jsme od tématu, to není o Kolčavce, to je obecně o (mini)pivovarnictví. Proto to taky pak občas vypadá, tak jak to vypadá - každý chce velkou varnu, aby to měl "rychlejší", a pak se holt musí dělat takováto rozhodnutí.


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Mosquit

úterý, 11. listopad 2014
08:11

Mosquit

pana:
Ještě k těm penězům - pro představu, kolik stojí "ležení". Nedávno jsem si počítal, kolik by mě stálo uvaření franckého Kellerbieru, který - ve franckých pivovarech - zraje poměrně dlouho, až 14 týdnů. To zvládnete v jednom tanku otočit za rok jen 3 várky. Při aktuálních cenách nových tanků a třeba 10 hl tanku to hned dělá náklady na ležení 3 Kč na jeden půllitr, a to jen na odpisu toho tanku (počítám běžnou investiční dobu 8 let) - není v tom chlazení toho tanku, sanitace, ... Docela překvapivý :-)


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Felčar

úterý, 11. listopad 2014
09:05

Felčar

pana: Hlavně hodně velká položka při produkci piva jdou personální mzdové náklady. Ale pěkná kalkulace je tady: http://www.kvasnyprumysl.cz/download.php?clanek=86


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Pivovar Kolčavka

pondělí, 10. listopad 2014
15:45

Jarda Malý: Pokud jste na otevíračce byl a pivo vám nechutnalo, tak nás to samozřejmě mrzí. Mohu Vás však ujistit, že nakyslé, nehotové či dokonce prošlé pivo jsme ale určitě nečepovali a nikdy čepovat nebudeme :-) To by k nám asi ani nikdo nechodil.


napsal(a): Pivovar Kolčavka (ondra.andr(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Jarda Malý

pondělí, 10. listopad 2014
16:13

Pivovar Kolčavka: A jak má teď čtenář jistotu, že za nickem Pivovar Kolčavka je opravdu pivovar Kolčavka? A když ano, kdo konkrétně? Majitel nebo sládek?
Za tím, že piva byla puštěna ven příliš brzo, si stojím, stejně jako že černé pivo už mělo svůj nejlepší čas za sebou.


napsal(a): Jarda Malý [Odpovědět]

Roman Holoubek

pondělí, 10. listopad 2014
18:03

Roman Holoubek

Pivovar Kolčavka: Dobrý den do Kolčavy, a budete mít na jedné pípě nějaké pivo z hostujících pivovarů, nebo plánujete mít na čepu jen svá piva? Děkuji za odpověď


Pivovar Kolčavka

pátek, 14. listopad 2014
11:27

Roman Holoubek: Dobrý den, chceme čepovat jen vlastní :-) ale protože žízeň našich hostů značně převyšuje naše výrobní kapacity, čepujeme aktuálně také Únětice.


napsal(a): Pivovar Kolčavka (ondra.andr(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Roman Holoubek

pátek, 14. listopad 2014
12:00

Roman Holoubek

Pivovar Kolčavka: Děkuji za odpověď.


yerka

sobota, 8. listopad 2014
15:28

yerka

Byl jsem v pondělí v pivovaru Faltus a pil jsem tam tmavou 13 stout Viktor a přišla mi na stout dost kyselá; myslel jsem, že to mohlo být přílišným množstvím sladu ve várce. Bylo toto pivo i na Kolčavce?


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Provozní

sobota, 8. listopad 2014
19:46

yerka: Ano, to bylo ono, už mu mírně procházela trvanlivost. Bylo potřeba ho rychle prodat, jinak by taky mohlo skončit v kanalizaci.


napsal(a): Provozní [Odpovědět]

pana

sobota, 8. listopad 2014
22:55

Provozní: Jasný, lepší zákazník, než kanalizace....


napsal(a): pana [Odpovědět]

Provozní

pátek, 7. listopad 2014
16:54

Vážení Pivníci

Naše obsluha měla za úkol všechny informovat, že černé pivo nepochází z našeho pivovaru, ale z České Třebové U Faltusů. Mohlo se ovšem stát, že při tom zmatku, co tam ten den panoval, to buď každému neřekli nebo to mohl někdo přeslechnout. Protože toto pivo hodně lidem chutnalo nejvíc, rádi to do Třebové vyřídíme. Vždy budeme mít na čepu jeden hostující pivovar, příště se můžete těšit na pivo světlou dvanáctku pana Vendelína Krkošky.


napsal(a): Provozní [Odpovědět]

pechi

sobota, 8. listopad 2014
07:02

pechi

Provozní: Tak bylo jasné, že za necelý měsíc jste nemohli vyležet třináctku, na jejíž chuti mladost opravdu znát nebyla, spíš se podle mě začala projevovat nakyslost, čili pivo bylo lehce za zenitem. Proč na tabuli v sále před výčepem o tom nic nestálo a tmavá třináctka byla nabízena jako Kolčavka? Tohle mě teda štve...


napsal(a): pechi [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI