Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Konec pivního zpravodajského servisu?

[pondělí, 21. květen 2012]

Dnes mne kontaktovala paní z obchodního oddělení ČTK s tím, že na PI neprávem využíváme jejich zpravodajství. I model, který provozujeme od Nového roku, je prý špatně.

Cituji: "píši Vám v souvislosti s publikací zpravodajství ČTK, publikovaném několik let na stránkách http://pivni.info. Ke zveřejňování zpráv, či jejich částí, je třeba mít s ČTK smlouvu s řádnou licencí. Licenci pro zveřejňování zpráv je třeba mít i v případě, že články ČTK přebíráte z jiných zdrojů (zpravodajské servery i další různé webové stránky).

Každý web, který je s ČTK řádně smluven, mívá na stránkách upozornění o zákazu přebírání zpravodajství ČTK (viz například České noviny: http://www.ceskenoviny.cz/podminky_uziti/#copyright). Poslední dva roky provádíme pravidelný sken internetu, a weby, které nepatří mezi naše klienty, a přesto zprávy publikují, oslovujeme. Nabízíme smlouvu pro odběr a publikaci zpráv, odkup dosud publikovaných zpráv, či odstranění zpráv.

Pokud budete chtít nadále naše zpravodajství zpřístupňovat, jedinou bezplatnou formou je titulek, který je zároveň proklikem a vede na zdrojovou zprávu."

Jelikož si myslím, že pro naše zájmové zpravodajství nemá smysl platit několik tisíc Kč měsíčně, rozhodl jsem se pro smazání (či předělání do vyhovující formy) příspěvků, které mají co do činění s ČTK. Protože je v kategorii blogů (kam i převzaté novinové články patří) přes 9 000 příspěvků, nevím, zda je časově/technicky možné vše vyfiltrovat.

A teď babo raď...

autor: pi | Blok 23:59 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

JardaK

úterý, 22. květen 2012
17:11

JardaK

Děkujeme za upozornění, omlouváme se, zprávy už nebudou zveřejňovány.
O uzavření smlouvy nemáme zájem, protože zprávy beztak byly o ničem.
Až budete mít někoho, kdo pivu trochu rozumí a zprávy budou mít alespoň minimální vypovídací schopnost, jsme ochotni za symbolický poplatek zveřejňovat na PI proklikávací titulek. Se soudružským pozdravem...blebleble.
Vždyť ony ty zprávy, pokud vyjímečně nejsou převzaté z odborných zdrojů, jsou někde na úrovni recenze nového Ferrari, pokud by ho dělala redakce Cosmopolitanu" Autíčko je úžasné, protože je červené. Výborné jsou sedačky, když mi je pokémon poblinká, jdou dobře umýt. Policajti se na mě usmívají a odpouští mi pokuty. Jen při vystupování vždy ukážu kalhotky :)


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

tomas

čtvrtek, 24. květen 2012
23:53

tomáš

to JardaK:
jojo, copak Kosmomolitan... :-)
jinak naprostý souhlas


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
06:26


posted by: Inzerce

pivo

čtvrtek, 24. květen 2012
23:59

pivo

to JardaK: Tak tak nějak to vidím taky. Zbytečně se tím trápit...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

hroch

úterý, 22. květen 2012
14:46

hroch

Jestli to dobře čtu, tak je od milé paní psáno-Pokud budete chtít nadále naše zpravodajství zpřístupňovat, jedinou bezplatnou formou je titulek, který je zároveň proklikem a vede na zdrojovou zprávu.
Takže sama píše nadále.
Na zpětné úpravy bych se vykašlal, případně po vzájemné domluvě vykašlal.
Ono je to i v jejich zájmu, aby starší zprávy zůstaly pro nás tady k nahlédnutí jejich zdrojové zprávy většinou rychle mizí.
Bohužel podle titulku dneska těžko poznáme o čem se v článku píše.
Každopádně u toho titulku s proklikem bych nechal poznámku proč není uveřejněna ani jedna věta, o nenažranosti ČTK.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

emu

sobota, 26. květen 2012
09:38

emu

to hroch: A ty dáváš někomu pivo zadarmo ves svý hospodě, nebo máš u pípy napsáno, že kvůli nenažranosti hrocha si za něj musej lidi zaplatit?


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

hroch

neděle, 27. květen 2012
19:10

hroch

to emu: Tu nenažranost jsem přehnal, žil jsem v domění že ČTK je stále závislá na státních dotacích. Podle jejich stránek "ČTK pracuje jako politicky i ekonomicky nezávislá zpravodajská agentura. Od roku 1996 ČTK nepobírá státní dotace."


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Dan

úterý, 22. květen 2012
10:02

Dan

Nějaká smlouva o placeném přebírání zpráv nemá smysl. Kolik zpráv ČTK vypustí do světa a kolik z nich se týká piva? Pochybuji o tom, že by šlo udělat smlouvu na přebírání pouze "pivních" zpráv.
Myslím že bohatě postačí titulek s proklikem, pokud se tam objeví zpráva, která stojí za přečtení. Ovšem pokud by se to mělo předělávat všechno zpětně, tak to by byla asi hrozná práce. Jde o to, jestli by zkousli ty staré zprávy nechat ja jsou a začít po novu prostě od data D, jak navrhuje Jana...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Jana

úterý, 22. květen 2012
11:03

Jana

to Dan:
Smlouvy na Monitor tisku (jak se to nazývá) určitého tématu lze. Stojí to však těžký prachy.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Dan

úterý, 22. květen 2012
21:53

Dan

to Jana:
Tak tím spíš bych to viděl tak, že se bez zpráv z ČTK klidně obejdeme. Jejich úroveň je stejně nevalná...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Jana

úterý, 22. květen 2012
09:10

Jana

Na zpětné mazání se vybodni. Prostě - od data D to udělej "po novu".


napsal(a): Jana [Odpovědět]

dwarfik1

úterý, 22. květen 2012
08:37

dwarfik1

Aby si ČTK také nevzala za "své" informace o tom, co se v které hospodě právě točí ::lol


napsal(a): dwarfik1 [Odpovědět]

rejpal

úterý, 22. květen 2012
08:35

jojo, za vše se platí a za informace obzvlášť :-( .A peníze prý nesmrdí. Myslím, že se bez článků od ČTK klidně obejdeme. Ono nakonec jsou to občas pořádné bláboly.


napsal(a): rejpal (rejpal(a)tiscali.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI