Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Je potřeba aby pivovar měl reklamní předměty za každou cenu?

[středa, 4. leden 2012]

Je potřeba aby pivovar měl reklamní předměty za každou cenu? I za takovou, že design reklamního produktu může vyvolat úsměv, nebo i opovržení. Nemyslím tim, předměty přímo nevhodné, ale předměty s pivem vůbec nesouvisejicí.

Pak se taky někdy objeví předměty kdy etiketa reklamního produktu ve spojení se specifickou vlastností daného piva může vyvolávat až odpor.

Na něco takového mě upozornil bývalý zdejši diskutér Kozousch , který dal na jiné fórum pěkně štiplavý obrázek:

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=427&start=420

Malá vysvětlivka: pachuť Tetrahopu čpící ze Svijanského Mázu někdy více někdy méně, připomíná nejen Kozouschovi, chuť šamponu, nebo mýdla. Udělat etiketu reklamního mýdla téměř shodnou se Svijanským mázem, opravdu evokuje myšlenku dalšího rozšiřování sortimentu, než aby toto darované mýdlo potěšilo.

Je potřeba aby pivovar měl reklamní předměty za každou cenu?

autor: hroch | Blok 14:55 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

láhev

pondělí, 20. únor 2012
15:41

Za poslední dva roky jsem ochutnal od každého velkého, středního malého pivovaru alespoň jeden druh piva a objel jsem i pěknou řádku minipivovarů. Pivo už ochutnávám zhruba 30 let. Takže myslím, že už mám něco za sebou. V hodnocení piva by člověk neměl být předpojatý nebo zaujatý nějakou svojí ideologií. Když člověku pivo chutná tak by mu to neměl nikdo vymlouvat. Je to jeho chuť. Proto máme tolik druhů piva, protože každému chutná něco jiného. A já přeju nejen Svijanům ať se našim "českým" pivovarům daří.


napsal(a): láhev (hlavac11(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Mihal

neděle, 19. únor 2012
22:16

to láhev: V tom případě toho pořád neochutnáváš dost.


napsal(a): Mihal [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
17:15


posted by: Inzerce

láhev

neděle, 19. únor 2012
19:50

Pomlouvání Svijan je dost ubohé. Když někomu nechutnají ať je nepije. Každému chutná něco jiného. Jeďte se tam podívat a zjistíte, že pivo vaří tak jak se má. Je to pivovar, který bez nějaké masivní reklamy zvyšuje prodej a daří se mu hlavně kolem komína. Ty pomluvy jsou holá závist. Já ochutnávám hodně značek, abych věděl co se na našem pivním trhu děje. A musím říct, že svijanský Rytíř patří mezi nejlepší dvanáctky na našem trhu.


napsal(a): láhev (hlavac11(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Andréé

neděle, 15. leden 2012
02:22

To že vám Svijany nechutnají neznamená že jsou špatný. My je točíme u nás v restauraci a hlavně Rytíře si nemůžou vynachválit.


napsal(a): Andréé [Odpovědět]

Weenca

pátek, 13. leden 2012
18:00

Ten, kdo cítí ze Svijanského piva tekuté mýdlo, ba si měl zajít na nosní a pro jistotu pít raději sodovku. Ani nevím, jak mýdlo nebo šampon chutná, používám je totiž jako většina normálních lidí zevně !!!


napsal(a): Weenca (Wendhell(a)email.cz) [Odpovědět]

Dan

pátek, 13. leden 2012
18:43

Dan

to Weenca:
Tady někdo něco nepochopil...
Nebyla řeč o konzumaci mýdla, nýbrž o konzumaci vitamínu B, který je, jak známo, obsažen v pivu...
A to že je ze svijanského cítit mýdlová chuť, je bohužel realita. I když někteří to nazývají myšinou. Prostě každému tetrahop připomíná něco jiného. Bohužel, pivní chuť, čím dál méně :(


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Dan

středa, 11. leden 2012
01:25

Dan

to Jana:
Tak teď už je to jasné. Třeba si to také někdy koupím.
I když já užívám vytamín B hlavně vnitřně... :)


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Felčar

úterý, 10. leden 2012
21:25

Felčar

Přidám jednu kuriozitu a zároveň pochvalu šampónu. Je vidět, že v něm není žádná brutální chemie, protože asi po dvou letech ojedinělého používání mi zplesnivěl :-)). Jenom dodám, že jsem velice plešatý člověk.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 11. leden 2012
07:37

Roman Holoubek

to Felčar: No, něco málo na hlavě máš a zbytek vynahrazuješ tím, co máš v hlavě. A to je podstatnější.


JardaK

pátek, 6. leden 2012
17:23

JardaK

Půlitr, tácek atd. si rád koupím ve svém oblíbeném pivovaru. A ještě když ten půlitr bude z české sklárny, proč bych měl pít pivo z jedovatého čínského skla někde ze supermarketu. Když je někdo kuřák, proč nemít i popelník a zapalovač. Dále otvírák, atd. atd. Mimochodem mám rád tekuté mýdlo a pěnu do koupele z Chodovaru, ale hodně pivovarů co nabízí kosmetiku má jen přeparfémované cetky. Např. Pivrnec, Rakovník, atd.
Spíš mě někdy fascinuje předraženost. Např. zde zmiňované Svijany a jejich cyklistický dres. 1090,- za kalhoty a 1590,- za bundu. Za tyto peníze lze koupit i značkový výrobek. Netvrdím, že toto není kvalitní výrobek, ale každý na vás kouká jako na "toho v reklamním tričku".


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Roman Holoubek

neděle, 8. leden 2012
15:00

Roman Holoubek

to JardaK: Je to Jardo horší. Pivní sklenice se již (pokud je mi známo) v ČR nevyrábí. Firma Sahm zavřela před lety poslední svou sklárnu v ČR a nyní se u nás pouze loguje sklo dovážené z jiných zemí (Itálie, Turecko i ta Čína).
K těm mýdlům a šampónům. Snad až na nějakou výjimku je vše výrobkem jedné společnosti, která je nabízí pivovarům pod jejich brandem. Takže je jedno, dáte-li si na hlavu Pivrnce, nebo jiný pivní šampón. (srovnejte si obal Svijan s tímto: http://www.damsipivo.cz/pivrnec/1939-Pivrnec-Tekut%C3%A9-m%C3%BDdlo-500-ml ).
Cena reklamních předmětů, například onoho zmiňovaného cyklodresu. V tomto případě se Svijanských zastávám. Necháte-li si u výrobce udělat pár kusů s vlastním motivem, bude cena výrobků vždy dražší, než ve statisících vyráběné motivy a prodávané po celém světě.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 08.01.2012 ve 15:03:28


Jana

neděle, 8. leden 2012
15:43

Jana

to Roman Holoubek:
Pivní kosmetiku vyrábí zejména "Manufaktura" se sídlem (tuším) Lysá n.L. nebo tam někde v okolí. Šampon jsem spotřebovala minulý týden a láhev vyhodila, tak se bohužel nemohu podívat na přesnou lokalizaci.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Dan

neděle, 8. leden 2012
22:52

Dan

to Jana:
Myslím že záleží na úhlu pohledu. U většiny reklamních předmětů, nabízených v pivovarské prodejně, je jasné, že je pivovar sám nevyrábí.
Ať už jde o popelníky, mikiny, nebo cyklodresy.
U toho šamponu je to tak trochu na hraně tím, že je na něm v podstatě stejné logo, jako na Svijanském Mázu. Člověk by měl mít pocit, že je to šampon s nějakým přídavkem pivních kvasnic, nebo jiné přísady, která pochází z "jeho" pivovaru, když si to kupuje.
Navíc tady si docela zahrávají, protože Máz je často označován za mýdlový. Mohli alespoň odlišit ty etikety...
Já se názorem přikláním k Jardovi. Půlitr, tácek atd.... proč ne. Ale lahvičku s nějakým univerzálním eurosaponátem, to mně nějak neláká kupovat to jen proto, že je na ní logo pivovaru (jakéhokoliv).


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Jana

úterý, 10. leden 2012
18:14

Jana

to Dan:
To nejsou eurosaponáty, ale v originále kvalitní (rostlinné, pivní i jiné) výrobky. To, že si tam nějaký pivovar přidá svoji etiketu, je věc jiná.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Dan

úterý, 10. leden 2012
18:43

Dan

to Jana:
No nevím, ale pokud to stojí 40,- Kč za 0,5 litru a to už je cena v s vlastním logem pivovaru, tak to nemůže být nic kvalitního a originálního...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Jezewec

úterý, 10. leden 2012
17:44

to Jana: Zdar. Myslím, že se manufaktura jmenuje Botanicus a sídlí v Ostré u Lysé nad Labem


napsal(a): Jezewec [Odpovědět]

Jana

úterý, 10. leden 2012
18:18

Jana

to Jezewec:
To není ono. Tam dělají různá bylinná mýdla pod svoji značkou, ale o pivním šamponu od nich nevím. To je někdo jiný. Bohužel jsem o Vánocích prázdnou láhvičku vyhodila.:-(


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Narmer

úterý, 10. leden 2012
18:29

Narmer

to Jana: a co www.manufaktura.cz to už je ono?


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Jana

úterý, 10. leden 2012
18:50

Jana

to Narmer:
Ó, ano. Děkuji Vám, dobrá vílo. :-)

též pro Dana : tento šampon stojí 129 Kč :Regenerační vlasový šampon s obsahem piva a obilných výtažků. Je to láhvička cca 250-300 ml, takže žádný šunt! Taky si to nechávám nadělit. :-))


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Dan

úterý, 10. leden 2012
20:40

Dan

to Jana:
A nemluvíme keždý o něčem jiném? Já jsem své poznámky vztahoval k tekutému mýdlu, které je v nabídce Svijan. Pivní kosmetika na odkazu od Narmera bude patrně na vyšší kvalitativní úrovni.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Jana

úterý, 10. leden 2012
20:55

Jana

to Dan:
V tom případě ano. Reagovala jsem obecně na pivní kosmetiku, nikoli konkrétně na Sviňany.
Jinak - mnou uvedený šampón (ale i kvalitní krémy a mýdla téhož výrobce) prodávají ve více pivovarech, nejen v prodejnách bylinné kosmetiky. Tuším, že naposled jsme ho kupovali v Harrachově.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Karl von Bahnhof

pátek, 6. leden 2012
16:53

..spíše jsem se v první chvíli lekl, že pivovar přišel s pokrokovou technologií a novým obalem pro pivní dobrotu:-))). Ale proti gustu žádný dišputát.


napsal(a): Karl von Bahnhof (AndromedaSped(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Mirek

pátek, 6. leden 2012
15:16

Mirek

No hlavně že jim to lidi pořád chlastaj a mlaskaj si u toho.Třeba je to příprava na další činnost pivovaru,až ta sodovka přestane lidem chutnat....


napsal(a): Mirek [Odpovědět]

JanD

pátek, 6. leden 2012
13:26

Cituji sládka p. Menšíka na chatu Svijan: "Tetrahop je výrobek z chmele. Cmel do českého piva patří. Jakákoliv forma chmele je pro tradiční pivo přirozenější než např. výroba v CK tancích." Takže klidně i extrakty a jiné chmelové koncentráty? To už raději to mýdlo.


napsal(a): JanD (j.daniel(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Energetik

pátek, 6. leden 2012
12:32

Energetik

Já na tom zase nevidím nic špatného, třeba fotbalové kluby mají taky dost široký sortiment produktů pro své fanoušky - od mýdel, přes dupačky, boty až dámské spodní kalhotky nebo křeslo :) Pak nevidím problém, proč by toto nemohly dělat i pivovary pro své příznivce a fanoušky... :)
Ono se zase za každou cenu něco hledá..... :)


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

VozechV

pátek, 6. leden 2012
15:03

VozechV

to Energetik: Nevztahujte mou poznámku prosím ke Svijanům, ale u některých pivovarů by nemusel být špatným reklamním předmětem nočník s logem.
Nebo toaletní papír, kdy by na každém lístečku stálo "My za Vaše potíže nemůžeme, vyrábíme pivo poctivě tradiční klasickou technologií na nejmoderněších výdobytcích doby, to jen vy nejste na naše moderní tradiční pivo navyklí"


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

Tchoř

pátek, 6. leden 2012
16:56

to VozechV:
Jo. Např. nejmenovaný západočeský velkovýrobce "piva", který zavřel pivovar v Karlových Varech, by aspoň měl dobrý kšeft pro tamější porcelánku (zbývá-li tam nějaká, do téhle branže moc nevidím). :-)


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Prd

pátek, 6. leden 2012
15:30

Prd

to Energetik: S tímto naprosto souhlasím. Navíc podobné výrobky (pivní šamón, sprchový gel, balzám po holení atd.) jsou, alespoň dle mého názoru, docela v módě tak proč toho nevyužít. Kdybych se stavoval v jejich prodejně, tak si klidně jedno koupím.


napsal(a): Prd [Odpovědět]

karel

pátek, 6. leden 2012
11:31

karel

Asi se jim do piva nalilo více tetrahopu a nebylo už poživatelné tak tam přidali ještě něco a mají mýdlo !


napsal(a): karel [Odpovědět]

Dan

pátek, 6. leden 2012
10:50

Dan

Myslel jsem že jde jen o aprílový žertík, že si někdo pohrál ve photoshopu a on to pivovar má skutečně v nabídce.
Tak to lecos vysvětluje :)


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Henri

pátek, 6. leden 2012
10:57

Henri

to Dan: Také jsem to nejdříve považoval za smyšlenku. Naběhli si sami, teď se nemohou divit, když budou označováni za mydlovar :-) http://eshop.pivovarsvijany.cz/Ostatni/Mydlo.html


napsal(a): Henri [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI