Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Otevřený dopis právnímu oddělení Plzeňského pivovaru II.

[pátek, 19. březen 2010]

Vážený pane doktore.

Dnešního dne náš pivovar v Koutě na Šumavě navštívil zákazník se zvláštním požadavkem. Informoval nás, že si zakoupil party pípu s chladičem a zároveň pětilitrové soudky afrického piva, vyrobeného v Plzeňském pivovaru s tím že obsah vylije a jestli bychom mu mohli ty soudky naplnit našim dobrým pivem.

Což o to pane doktore, pro nás to není problém tyto soudky vymýt, aby tam nezůstala pachuť Afrického piva a následně naplnit našim pivem. Ale je tady ten problém, že tyto party soudky jsou označené logem „Gambrinus“ a neradi bychom, abyste na nás opět podali trestní oznámení pro zneužití značky.

Proto Vás uctivě žádáme, jestli byste nám mohl sdělit jaký Vy na to máte právní názor. Zda naplnit či nenaplnit? Zároveň přikládám fotografii těch soudků.

Prosím o urychlenou odpověď, jelikož zákazník čeká.

S pozdravem, světu mír a dobrému pivu zdar.

Jan Skala, majitel pivovaru Kout na Šumavě

Otevřený dopis právnímu oddělení Plzeňského pivovaru II. [p164]

autor: Chody | Blok 19:13 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Radim Brunclik

středa, 25. květen 2016
22:58

Plne souhlasim s panem Koutem. Velke pivovary opravdu vyrabeji pivO jinak, nez podle puvodnich receptu. Pred ctyriceti lety bylo pivo mnohem lepsi.


napsal(a): Radim Brunclik [Odpovědět]

Hana Růžková

pátek, 14. září 2012
13:49

Dobrý den. Chci se jen zeptat na akci zlevněného G na úterní akci. Proč akce skončila už minulý týden, bez upozornění? V televizi běží reklama nadále!! A na stránkách www.gambrinus.cz ukončení také není! Žádám o odpověď na e mail. Děkuji.


napsal(a): Hana Růžková (dronty1(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
02:10


posted by: Inzerce

Elf

pátek, 14. září 2012
15:52

Elf

to Hana Růžková: Myslím, že pláčete na špatném hrobě...


napsal(a): Elf [Odpovědět]

pivo

sobota, 15. září 2012
00:16

pivo

to Elf: Nebo-li, jak my tady na Valašsku říkáme, Vážená dámo, hrabete se ve špatném rozkroku!!! Tož tak dnes aktuálně z Valašska, protilátka na metyl je???


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Docent

pátek, 14. září 2012
16:05

to Hana Růžková:
Už jste se zkoušela zeptat na lampárně na hlavním nádraží, tam budete mít šanci na odpověď stejnou jako zde?


napsal(a): Docent (nechci(a)spam.cz) [Odpovědět]

Allegro.g.

pátek, 14. září 2012
20:40

Allegro.g.

to Hana Růžková: Plně souhlasím s paní Růžkovou a důrazně žádám Chodyho respektive pivni.info jako celek, aby neprodleně zajistil dodávku výtečného plzeňského piva Gambrinus paní Růžkové za spotřebitelsky příznivou akční cenu 7,90! Ne, vážně, to se sem v poslední době slétávají různí pologramotní blouznivci nebo si z nás někdo chodí dělat pravidelně srandu? Skoro doufám v to druhé ...


napsal(a): Allegro.g. [Odpovědět]

maz

pondělí, 29. březen 2010
17:05

máz

Co jiného mu ale zbývá? S PP nemůže soupeřit, když ho nedostanou přímo v soudní síni, tak ho vyčerpají na poplatcích za soudy a právníky. PP na mimosoudní vyrovnání nepůjde, protože chce demonstrovat svou sílu a odradit všechny ostatní od podobných praktik. Velkorysost k malým výrobcům jde stranou, když začíná jít dobře placeným chlapíkům o fleky.


napsal(a): maz [Odpovědět]

jiri.kana

pondělí, 29. březen 2010
16:20

jiri.kana

Já bych spíš řekl, že v problémech je pan Skala, a "řeší" to tím, že kolem sebe kope jako malé děcko. Alespoň tak to na mě působí.
Pár lidí tady tomu jeho pokusu o vtip zatleská, ale ta jeho (ublíženecká) póza malého poctivého bojovníka proti zlému hnusnému gigantovi mi nepřipadá důvěryhodná.
Ale možná je opravdu tak mimo a mimoděk dává najevo adresátovi svého otevřeného blábolu najevo, s kým má tu čest. Takto manifestovaná snížená příčetnost mu v jeho boji podle mého příliš nepomůže...
Já na jeho místě bych se spíš pokoušel o nějaké vyrovnání s PP, to by mohlo vyjít levněji. Ale na druhou stranu mu to přineslo nemalou publicitu, takže k něčemu to možná přeci jen dobré bude.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Roman Holoubek

pondělí, 29. březen 2010
18:04

Roman Holoubek

to jiri.kana: Pravdu díš Jirko, také to tak cítím.
Právo dle mých informací a znalostí je na straně PP, a.s. a pan Skala si podle všeho za tuto situaci může sám. A abych řekl pravdu - patří mu to. Pivo sice dělají skvělé, ale jsem v zásadě proti krádežím a jiným nepravostem. Zákon má platit pro každého.

Čtenáři, co tady mluví o škaredém a ošklivém PP a hájí chudinku Kout jsou opravdu v tuto chvíli mimo.

To jsem po dlouhé době ale ostrý.


Michal Rambousek

úterý, 30. březen 2010
04:52

to Silná slova ano, ale ruku v ruce s argumenty:
Pánové , vy jste ale ostří, držte si klobouky, jedeme s kopce…. Aniž bych chtěl být předpojatý (jen na vysvětlenou: straním malým a středním pivovarům, ale i toto má své meze), docela by mě zajímalo, kde pro svá dosti silná tvrzení např. ohledně snížené příčetnosti či krádeže a jiných nepravostí berete informace. Já si totiž nemohu pomoci, ale na základě zveřejněných materiálů mi není jasné:
1. za jakých okolností pivovar Kout sudy nabyl, resp. z jakého titulu jimi disponoval v okamžiku jejich plnění a prodeje
2. v jakém konkrétním ustanovení našeho právního řádu porušil zákony ČR?
Jak já to zatím sleduji, je to tvrzení proti tvrzení, resp. žádný vyčerpávající právní rozbor zveřejněn nebyl. Více okolností v této záležitostí může být předmětem konkurenčního boje. Mohli byste, prosím, doplnit v čem máte Vy lepší informace, že tento problém vidíte kategoricky zrovna takto?
Předem díky. Pokud se jedná o neveřejné informace, tak si myslím, že je v tomto případě lepší mlčet, co se týče zobecněných morálních soudů, tím spíše zůstává otázkou na základě čeho k nim autor dospěl, resp. nedospěl a zůstávají tedy případně pouhým výkřikem autora…

Michal Rambousek


napsal(a): Michal Rambousek (mrambousek(a)upcmail.cz) [Odpovědět]

Mrkevnik

úterý, 30. březen 2010
07:22

mrkevnik

to Roman Holoubek:
Vážení, až to o čem tady píšete bude dělat jen a jen pan Skála bude ta debata o něčem. Vzhledem k tomu, že sudy PP používá mnoho jiných subjektů (včetně vinařů) ke své činnosti, já osobně to vnímám opravdu jako akt demontrace síly a hledání ukázkového případu. Jinak musím souhlasit s Michalem Rambouskem.


napsal(a): Mrkevnik [Odpovědět]

honza1205

úterý, 27. duben 2010
23:53

honza1205

to Roman Holoubek: Myslíš naše zákony?Mě exekutor za dlužných 1013kč zabavil auto ze servisu půjčené moje cca,6měs staré bylo na garančce,škoda vznikla servisu,ne mě,jen jsem prostě odložil jednání.Jo vlastně vznikla,jsem v registru dlužníkůa soudit se nemůžu,s exekutorem se soudit nejde.Zákony.....jak pro koho


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 30. březen 2010
08:25

jiri.kana

to Michal Rambousek:K mému výkřiku: Chtěl jsem tím říci jen toto - být právníkem PP, tak bych si po přečtení těch blábolů o africkém pivu pomyslel, že už mám pana Skalu na lopatkách. Případně pokud ho tam ještě nemám, tak stačí ještě trochu pošťouchnout a to by bylo, aby se nevzteknul a nezveřejnil konečně něco žalovatelného. Z jeho výroků žádnou sílu v kramflecích necítím, spíš naopak. Jako by jim říkal "vychutnejte si mě".
Já to prostě nechápu, tak mě kdyžtak poučte, jak si tím pan Skala ve sporu s PP pomůže. Pozitivní vliv větší publicity už jsem zmínil, nic jiného mě momentálně nenapadá.

Mrkevník: A proč by nemohl PP začít se starostí o své sudy zrovna v Koutě? To se jako nesmí starat o svůj majetek? Asi podle nich situace už nazrála, tak jednají... Nebo má gigant nějakou morální POVINNOST přimhouřit oči nad drobnými ztrátami? Asi jako Microsoft musí tolerovat nelegální windows, protože je "mají všichni"?

===========
To neznamená, že by mě potěšilo, kdyby tato aféra měla koutský pivovar nějak poškodit. Ale to už je jiná rovina.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 30. březen 2010
08:34

Roman Holoubek

to Mrkevnik: Ale pánové, to jsem tady na PI prohlašoval už u prvního dopisu pana Skaly. Těch co zneužívají sudy (rozumějte majetek) jednoho subjektu pro své vlastní podnikání je mnoho. Ano jsou to někteří vinaři, některé minipivovary a pak ještě i celá řada fyzických osob pro svou vlasní potřebu (domovarníci apod.) Tato kausa je dle mého soudu první exemplární případ. Pokud si někdo k vám přijde s nějakým obalem a vy mu do toho stočíte pivo, je to problém toho kdo došel. Ale pokud stáčíte do sudů (byť byly zálohované) a pak toto pivo nabízíte v prodeji (v sudech jejichž majitelem je jiný subjekt a nemáte od něj povolení) - pak se již nejedná o čestné podnikání. Více se k této záležitosti již vyjadřovat nebudu.


maz

pondělí, 29. březen 2010
16:00

máz

Prazdroj je v problémech a tak kouše. Je obdivuhodné že se mu takto malý pivovar dokáže postavit! Vtip je to, co na ně může platit. Než to v jejich molochu GŘ afričanovi přeloží tak to bude trvat rok a stejně to nepochopí.


napsal(a): maz [Odpovědět]

Belveder

pondělí, 22. březen 2010
18:11

Belveder

Vážený pane Skala,
jsem osobně rád,že jste tuto kauzu zveřejnil a jsem přesvědčen,že tuto žalobu musí státní zastupitelství či soud smést ze stolu.Právní zástupce by musel žalovat prakticky
všechny kdo si na zálohu zakoupili láhve s jeho etiketami a
přepravky a ty použili např. na svoje vařené pivo do zákonem
povoleného množství a nebo je dali do jiné přepravky a vrátíli jinému pivovaru.Podobná situace je i se sudy.Každý si stamovenou
zálohu řádně zaplatí a nikde není stanoveno ,pokud vím,v žádném zákoně,kdy musí sud vrátit a že do něj nesmí stočit nejen pivo
ale např. i víno,což jsem ve sklípcích na jižní Moravě mnohokráte viděl.Je ubohost od takového giganta žalovat malý a
úspěšný pivovar.Podtrhuji úspěšný.Problémem v této žalobě není
pár sudů,ale zvyšování výroby piva v Koutě a jeho expanze do
míst,kde kdysi kraloval Gambrinus.
Pan právní zástupce by měl spíše podat žalobu na ty.kteří v posledních létech doslova zančku piva,které bývalo chloubou našeho pivovarnictví,zprznili a zapříčinili,že i ortodoxní vyznavači piva zančky Gambrinus přecházejí na jiné kvalitnější značky.
Byl bych osobně moc rád,kdyby pan Skala vyhrál a ostuda žalující
strany by byla nebetyčná.
JUDr.Strnad - pivovar Belveder v Ž.Rudě


napsal(a): Belveder [Odpovědět]

pivní mlsoun

pondělí, 22. březen 2010
14:12

pivní mlsoun

Chudák Gambr. Zas už dostává na frak. A takový je to populární pivo!.. / - Nedejte se, pane Skala - milovníci vašeho piva už i v Plzni přibejvají jak houby po dešti."Kouto" je materíál!Díky.


a

pondělí, 22. březen 2010
00:14

Ten Skala asi trpí nějakým pocitem ukřivděnosti, že ty dopisy sděluje otevřeně ne?


napsal(a): a [Odpovědět]

Dan

pondělí, 22. březen 2010
10:16

Dan

to a:
Á, tady někdo nepochopil "jádro pudla"...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Dan

pátek, 19. březen 2010
21:16

Dan

Pokud já bych byl majitelem těch soudků od africké kyseliny, tak bych je před naplněním skutečným pivem nabarvil, abych při pití nemusel koukat na logo gambrihnusu, jinak bych měl vážně po chuti...:(


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Energetik

úterý, 30. březen 2010
10:13

Energetik

to Dan: Problém je v tom, že vy NEJSTE majitelem těch soudků, stejně tak p. Skala :)


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Dan

úterý, 30. březen 2010
10:22

Dan

to Energetik:
Ale moje poznámka se týkala oněch malých pětilitrových soudků, o kterých se v článku píše.
Pokud si tyto soudky zakoupím i s oním "úžasným" mokem. Tak JSOU MOJE. Tyto malé soudky nejsou zálohované, koupí v obchodě se stávají mým majetkem a tudíž mohu kohokoliv požádat o jejich nové naplnění a nebo je klidně přebarvit.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Energetik

úterý, 30. březen 2010
10:35

Energetik

to Dan: To potom ano, omlouvam se za nepochopeni.


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Jarda

pátek, 19. březen 2010
19:26

Já bych to nedělal, pane Skala. Náhodou se toho nějaký Gambripič napije aniž by se dozvěděl, co to je a už mu nikdo nevymluví, že je Gé to nejlepší pivo ::lol


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI