Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Krizovej plán pro Zlý časy!

[úterý, 17. březen 2009]

Kdo to nezažije, neuvěří! Třicet mini během deseti dní! To není předaprílový žert! Je to tak! Po loňském slunovratném a velmi úspěšném víkendu s minipivovary z Karlovarského kraje a o pár týdnů později s minipivovary z Plzeňského kraje se svobodný pan Hanz se svou čísnickou čeládkou a kuchyňskou chasou rozhodl pro daleko rozsáhlejší akci. Je mi rozkoší, drazí pivní přátelé, že byla na mne uvalena důvěra býti interpretátorem a hlasatelem, aňť co dím! - ba věrozvěstem jsouce ve skálopevné víře v tyto zvěsti mnou hlásané – následujících skvělých zvěstí:

Protikrizová vyhláška Zlejch časů č. 1/2009

Plníce svá nejlepší Novoroční předsevzetí navzdory době a krizi, která poškozuje nejen pivovary, ale také hostinstvo jako celek a ve snaze, aby obchod čepovaným pivem na zdravý základ postaven byl, zavazuje se hospůdka Zlý časy k následujícím protikrizovým opatřením:

Mezi dny 22. května a 31. května jest Zlejma časama prováděno toto zásadní protikrizové opatření:

Zaručuje se tímto, že během deseti dnů těchto zde bude na čepu z devíti píp nepřetržitě v otvírací dobu od 11.00 do 23.30 (na zahrádce do 22.00, o víkendu 12.00 – 23.30) piva dohromady z 30 mini, mikro a pikopivovarů a to nikoliv pouze jednoho druhu od pivovaru každého. Též je možné předpokládati i laskavou účast produktů z řad drobného várečenstva, takzvaných homebrewerářů.

Po vypití sudu bude tento okamžitě a bez prodlení nahrazen jiným přírodním produktem ku spokojenosti všech milovníků takových produktů.

Jednotlivé kontrahenty a dodavatele jest zde nemožno uvésti, neb není jisto, zda jich nebude i více a též zda někteří budou s to dostáti zcela svému slovu především ve smyslu data. Jest však jisto s úspěchem přepokládati, že počet 30 různých dodavatelů bude v tomto období dodržen a počet druhů piv že jistě výrazně a patrně i několikaronásobně překročí celkový počet kontrahentů. Taktéž zavazajeme se tímto, že aktuálně čepovaná piva budou poctivě a v čase nejkratším avisována v rubrice Co je na čepu na Pivním.infu.

Též si dovolujeme ctěnému konzumenstvu oznámiti, že u příležitosti této dosud námi největší pořádané akce bude možnost objednati sobě pivo oproti záloze pouhých 50,- korun českých do logovaných půllitrů Zlých časů! Záloha tato buďtež považována za eventuelní cenu prodejní.

S provoláním: Společně proti krizi a za dobré pivo!

Vaše Zlý časy

P.S. Přiďtež, prosím, všichni, nechť jsou zásoby tyto obrovské v určený čas vypity a nebyly tak zbytečně v rozporu s duchem environmentálním vylity v sprostý kanál!

Dovolte mi na tomto místě přidat pár osobních pocitů. Když jsem před cca 5–ti lety začínal s pivní turistikou, bylo tomu tak, protože jsem nabýval subjektivního dojmu, že mnou do té doby konzumovaná piva pozbývala výrazně své chuti a kvality a pohlížel jsem se po jiném. V té době však bylo například Karlovarsko zcela pivaprosté v tomto smyslu a mnou vytyčený cíl navštívit všechny malé pivovary se jevil jako roztomilý a především dosažitelný. Dnes však se v jednom čase setkávají dva fenomény – za prvé: produkty gigantických producentů jdou kvalitou natolik dolů, že si toho všímá více a více lidí a za druhé: lidé jsou vlivem nejen toho ochotni zajímati se o informace z pivní oblasti, aby se zbavili dotěrného pocitu, že marketing dominantních společností na trhu z nich dělá již příliš velké hlupáky. Pro mne to znamená, že v současnoti ročně vznikne více malých pivovarů, než jsem jich schopen navštívit. Nikoliv však ochutnat! Mou vlajkovou lodí těchto ochutnávek jsou Zlý časy! Protože jsou pro mne nedaleko, protože tam ta piva mají v nebývalé míře, protože díky osobnostem typu Hanze či Čukina oplývá hospoda domáckou atmosférou. Ano, zajdu tam i sám, neb vím, že jak oni, tak ostatní dnes i mnohdy mě již známí pivní fanoušci mi zajistí skvělou společnost! Protože domácká, přátelská a sousedská atmosféra je v překotném a pohříchu anonymním světě současném vedle dobrého piva to nejdůležitější, co činí hospodu hospodou.

Nuže, troufám si tvrdit, že v málokteré hospodě v republice se za poslední rok vystřídalo tolik druhů především českých, moravských a slezských piv, neboť Zlý časy pojímají toto své pivní pionýrství jako snahu zmapovat kompletně segment malých a středních pivovarů Česka. Jinými slovy: Hanz chce mít v historické nabídce z Česka prostě všechno! A jsem si téměř jist, že dosud žádná hospoda nezorganizovala pivní slavnosti segmentu malých pivovarů v takovém rozsahu! Je nabíledni, že i řada pivních festivalů neměla 30 mini! Je tedy možno si na tomto místě zaspekulovat, že návštěvník této akce bude přítomen porodu historie! Tato akce, myslím si, je první akcí svého druhu, rodícím se fenoménem hospodských pivních slavností!

Samozřejmě, že já si ji nenechám ujít a pochopitelno, že pociťuji pálivou rozpolcenost! Mám si snad vzít týden volno a prodegustovat jej i s přilehlými víkendy od rána do večera, abych o něco nepřišel? Nebo mám se snad spěchaje plahočiti ihned po konci pracovní doby do Čestmírovy ul. 5, Praha 4 a po celou dobu mého zaměstnání sledovat na Pivním.infu rubriku Co je na čepu? a zoufale trpět při každém pohybu nabídky a ještě se nechat vyrazit z práce za přílišné hledění si mimopracovních záležitostí? No, to ještě právě nevim! Co vy?

Do bloku se také sluší dát nějakou fotku. Nakonec u mě z přehršle dokumentárních obrázků ze Zlejch časů vítězí foto řezaného piva Javořický ležák pivovaru Kozlíček v Horních Dubenkách versus Bzenecký ležák. Jasně že jsem je oba ochutnal nejprve tak jak byly samotné. Jen jsem si pak prostě dovolil tu obsesi: být prvním, kdy si něco takového mohl nechat říznout! No a když si představím, jaké kombinace se asi bude dát říznout od 22. do 31. května… Co vy na to, kluci a holky??

Krizovej plán pro Zlý časy!

autor: Rosťa | Blok 19:50 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Kychot

úterý, 26. květen 2009
20:33

Kychot

Dnes jsem tam byl, shrnutí najdete na: http://cs.wikiversity.org/wiki/F%C3%B3rum:Pivo#Akce

Jinak opravuji informaci, která jest svrchu, a prosím webmastera o upřesnění: Podle dotazu se v sobotu a neděli otevírá až od 14:00 a nikoliv od 12:00, jak jest svrchu mylně uvedeno!

Ta otvírací doba sobota+neděle platí jen pro tuto akci. Jinak: sobota až od 17:00, neděle zavřeno!


napsal(a): Kychot [Odpovědět]

Chody

pondělí, 25. květen 2009
15:29

Chody

Pražské tipy podle deníku The New York Times:
Za dobrým pivem tramvají číslo 11 na náměstí Bratří Synků do restaurace Zlý časy, do První Pivní tramvaje nebo do Pivovaru a restaurace u Bansethů...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
09:43


posted by: Inzerce

Rosťa

pondělí, 25. květen 2009
15:59

Rosťa

to Chody: The Njů Jórk tájms, jo? To na to přišli až dva roky po nás? :)


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Taborita

pondělí, 25. květen 2009
18:31

Taborita

Chody: Tak je pravda, že v sobotu tam byl nějaký poznávací zájezd anglicky mluvících turistů :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 25.05.2009 ve 18:36:24


napsal(a): Taborita [Odpovědět]

píra

úterý, 26. květen 2009
00:23

píra

to Taborita: Který pak šli k Bansethům, potom do mekáče a nakonec na diskotéku. Kolega to celý absolvoval s nima..


napsal(a): píra [Odpovědět]

Weetek

čtvrtek, 21. květen 2009
13:08

Weetek

Jako z udělání zrovinka tento pátek vyrážím na služební cestu, která konání této bohulibé akce téměř stoprocentně pokryje. Snad poslední dny bude jšět laskomin dosti. Budu doufat a přát hezké popití všem účastníkům.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Kychot

čtvrtek, 21. květen 2009
06:14

Kychot

To je výjimka pro tento týden, že bude otevřeno i o weekendu? Byl jsem tam v neděli po 12 hod. a měli zavřeno a nikde ani žádná cedule, kdy by se otevíralo.


napsal(a): Kychot [Odpovědět]

Zlý Časy

pondělí, 4. květen 2009
22:09

Zlý Časy

Tak já tedy upřesním pivovárky,které přislíbily pivko na naší akci: Chyše,Velký Rybník,Belveder Železná Ruda,Purkmistr Plzeň,Lotr Plzeň.Modrá Hvězda Dobřany,Berounský medvěd,Pivovarský dvůr Chýně,Minipivovar Svatý Ján,Sousedský pivovar U Bansethů,Klášterní pivovar Strahov,Pivovar U Medvídků,Novoměstský pivovar,Pivovar Matuška Broumy,Joes Garage,Pivovarský dvůr Lipan,Zlatá Labuť Zvíkov,Minipivovar Vyšší Brod?,Valášek Vsetín,Rambousek Hradec Králové,Rampušák Dobruška,Tambor Dvůr Králové,Minipivovar Rychnov,Medlešice,Žamberecký Kanec,Kozlíček Horní Dubenky,U krále Ječmínka Prostějov,Moritz Olomouc,Minipivovar Lipník,Svatováclavský pivovar Olomouc,Koníček Vojkovice,Minipivovar Hukvaldy,Avar Hlučín,Trubač Štramberk,Minipivovar Ostrava Zábřeh,Biovar Ostrava,Minipivovar Slezan ,Lašský Vulkán Kopřivnice,Excelent Rýmařov,Kozlovický minipivovar ,Minipivovar Třinec.Vše není se 100% zárukou,ale snad dopadneme dobře a já budu mít pivko a Vy ,,Žízeň".Čus Hanz.


napsal(a): Zlý Časy [Odpovědět]

Tomáš

úterý, 21. duben 2009
15:59

tomáš

Zdravím..
Možná jsem to v textu přehlédl, ale uteklo mi, kde přesně se tato skvělá akcička koná.. Jako velký pivní fajnšmekr určitě rád zavítám.. Stačí mi napsat na mail, předem moc a moc děkuji..


napsal(a): Tomáš [Odpovědět]

Malakin

úterý, 21. duben 2009
16:08

ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Kozel

neděle, 22. březen 2009
16:56

Kozel

O akci jsem sice již věděl od Hanze,přesto si to Rosťo krásně napsal.Zejména ten dodatek o atmosféře Zlých časů a nabídce
minipivovarů.To je přesně to,co mě tam tak táhne.Dobrá atmosféra,lidičky,personál a v neposlední řadě pivečka.Je to krásná možnost na dočasný "útěk" ze všední reality,díky za ní.
A květnovou akci vítám ještě více díky skutečnosti,že moji
letošní účast na "Slunci ve skle" v Plzni-Černicích,"překazil"
můj švagr tím,že na 19.září si vybral termín svého sobáše.
A tam bude úspěch zalobbovat alespoň tak,aby nebyl na čepu
Gambáč.A to snažím o rodinnou osvětu již více než 3 roky.....


napsal(a): Kozel [Odpovědět]

jirin

čtvrtek, 19. březen 2009
20:23

jirin

O tem se mi občas zdá, hospoda,kde by byly piva ze všech pivovarů.


napsal(a): jirin [Odpovědět]

Aubi

čtvrtek, 19. březen 2009
14:57

Aubi

Tak tomu říkám pořádná akcička!Hned si píši do notesu. :)


napsal(a): Aubi [Odpovědět]

phrabina

středa, 18. březen 2009
20:46

phrabina

to Chody: nebylo by vhodné zařadit tuto akci do Kalendária?


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

Malakin

středa, 18. březen 2009
20:53

Malakin

to phrabina: Pavle, když se zaregistruješ, můžeš akce vkládat i ty. Ušetříš tím Chodymu práci a on se bude moci věnovat článečkům a vylepšování webu jako takového.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

val

středa, 18. březen 2009
11:10

val

No výborně a nejdu nikam, bude tam narváno :-) (ne, robim si prču)


napsal(a): val [Odpovědět]

Martin C.

středa, 18. březen 2009
11:07

Martin C.

Jak se tak koukám, Rosťo, na tu vyhlášku, budu si muset vzít v květnu týden dovolené. -:)


napsal(a): Martin C. [Odpovědět]

Malakin

středa, 18. březen 2009
11:03

Malakin

Hanzi, výborně načasováno. Český pivní festival, který by se měl konat v tutéž dobu, se tímto přesouvá do Zlejch časů. Akorát nevím, co na to řekne Honza Kočka, kterej už zajistil ČPF přítomnost cca 14 minipivovarů... :-)


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Energetik

středa, 18. březen 2009
10:42

Energetik

Paráda!!! Super akce!


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Tomáš Kroupa

středa, 18. březen 2009
10:18

Tomáš Kroupa

A sakra! Zrovna v období tomto mám cestu do Prahy... :)


Karlos

středa, 18. březen 2009
10:08

Karlos

určitě zajdu i s kámošema!!!!


napsal(a): Karlos [Odpovědět]

Dan

středa, 18. březen 2009
00:32

Dan

Rosťo, krásně napsáno.
Datum akce si píšu do kalendáře velkými písmeny! Konečně někdo přišel s perfektním plánem, jak zatočit s krizí! :-)


napsal(a): Dan [Odpovědět]

val

úterý, 17. březen 2009
21:32

val

Sůper, to se teda stavim, esli budu mět čas.


napsal(a): val [Odpovědět]

Zlý Časy

úterý, 17. březen 2009
20:25

Zlý Časy

Děkuji Rostíku,sám bych to nikdy nezvládl.Čus Hanz.


napsal(a): Zlý Časy [Odpovědět]

Rosťa

úterý, 17. březen 2009
19:55

Rosťa

Ještě mi, prosím, dovolte vyjádřit znepokojení nad tím, že jsem nedokázal přesvědčivě zjistit psaní velkých písmen, zda tedy Zlý časy či Zlý Časy. Můj nejlepší zdroj pravil, že obé je možné a tím mi nepomohl.... :-?


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

LiborP

úterý, 17. březen 2009
21:15

LiborP

to Rosťa:
Zkus Ústav pro jazyk česky. Mám dojem, že dle změn zaváděných v 90 letech by bylo vše velké. Pak se ustoupilo a jsou snad možné varianty obě.


napsal(a): LiborP [Odpovědět]

Heroldův písař

středa, 20. květen 2009
23:45

to LiborP: Podle nových PČP se píše vše velké, to jako že časy mohou být i vlastní jméno a nedá se to rozpoznat!


napsal(a): Heroldův písař [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI