Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Pardál

[pondělí, 30. červen 2008]

Zdravím,

chci se zeptat jak vám chutná Pardál od Budvaru. Myslím si, že je to celkem dobrý tah pivovaru zapojit do výroby piva konzumenty a podle jejich názoru na chuť vařit dobrou desítku, která se vyznačuje svou hořkostí. Mně tedy chutná více než 10 Budvar.

Budějovický Budvar, n.p. se rozhodl jít proti tomuto trendu a obohatit českou pivní kulturu o pivo s novou, originální chutí, která by vyhovovala hlavně klasickým českým pivařům. Proto při vytváření svého nového výčepního piva přizval ke spolupráci samotné pijáky - tedy ty, kteří mají pivo rádi a s jeho konzumací mají zkušenosti. V pivovaru se několik měsíců testovala a ladila vůně, barva i chuť nového piva.

Pardál

autor: hackerborbi | Blok 22:32 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Jumping Beer

pátek, 4. červenec 2008
23:29

Jumping Beer

Pardal me vubec nijak neoslovil. Jak se rika - neurazi, ale zaroven nepotesi. Chut hodne pripomina klasicka europiva, pravda, je vice prochmeleny a riznejsi, ale.... Znacku Budvar obecne nemam moc v lasce, ale tady musim rict, ze budvarska desitka je oproti tomuto produktu docela lahodna.. Dle meho nazoru je Pardal ciste marketingovy tah a utahnout na nudli lidi jen proto, ze udajne je vytvoreno s ceskymi pivari, to se mi nelibi, a vysledny produkt me proste nezaujal. Ale objektivne - jsou opravdu horsi piva na nasem trhu, Pardal me proste neurazil ani nezaujal.


Chody

pátek, 4. červenec 2008
22:48

Chody

Jak si tak pročítám diskusi, musím se Pardála zastat. Měl jsem jej, jak lahvový, tak točený. Lahvový mě moc nezaujal, čímž ale v žádném případě neříkám, že je nepitelný, zralý na vylití apod. Proto jsem od točeného nic moc nečekal, ale byl jsem mile překvapen. Takže Vy, kdož jste jej ochutnali v lahvi a kritizujete, zkuste si ho dát někde v hospodě, ale samozřejmě od něj nečekejte kdovíjaké labužnické zážitky. Je to přeci jen lehčí výčepní pivo, takže na léto na osvěžení jako dělané :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Jarda

pátek, 4. červenec 2008
22:02

Pardála jsem ochutnal na Horské Kvildě a vypil jsem tři. Jsem zhýčkaný regionály a minipivovary, ale i tak mohu říct, že mi na svou kategorii docela chutnal. Alkoholově je lehčí, proto jsem ho v obchodě ignoroval, ale je fakt, že stručně řečeno větším prokvašením se získá víc alkoholu, ale na úkor chuti. Viz zahraniční piva - alkoholem třináctka, chutí sotva sedmička. A na druhé straně Plzeň - dvanáctka, ale jen 4,4%. Jen ta etiketa. Pokud je pivo skutečně stvořeno českými pivaři, mělo by mít i tradiční etiketu a ne toho příšerného "imidžáka". To sníží Pardála na úrověň Gambrinusu, který díky brnkání na fotbalovou notu veleúspěšně draze prodává neuvěřitelný levný šmejd.


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

hackerborbi

pátek, 4. červenec 2008
21:45

hackerborbi

Jeto otázka chuti to že se mi Budvar tímto patokem jak ho někteří zde nazývají trefil do chuti neboť mám radši pivo hořčí země ještě nedělá běžného pivaře narozdíl od některých lidí si rád dám občas pivo pro jeho chuť někdy né neboť když vydím při sanitacích jak se vrchní nebo majitel hospody stará o výčep a jeho pivní vedení tak nemám chuť ani na točenou kofolu natož na pivo i kdyby by bilo sebelepší vzhledem k mému povolání že vidím více pod ruky hospodským vím kde si pivo dát a kde radši ne neboť hrozí otrava spousta pivařů běžných i svátečních byse divilo co pijí a jak jim to strašně moc chutná. Já pivo piji pro jeho chuť a na žízeň tudíž jej nemusím chlemtat každý den oto je pro mě větší zážitek si dát pivo dobré chuti a nejde přitom o etiketu a podobně buď mi chutná nebo ne nikomu svojí chuť a názor nevnucuji jeto individuální.


Adsense

23. duben 2024
11:29


posted by: Inzerce

emu

pátek, 4. červenec 2008
18:42

emu

to Roman: Můžu potvrdit. Poprvé jsem černého Budvara pil až asi před týdnem, kupodivu to bylo v malé vesničce v západních Čechách (Šabina u Sokolova :-) ) a opravdu, nevím, jestli jsem někdy pil lepší černé pivo! Nooo napadá mě možná černá čtrnáctka z Chýně... ale z těch průmyslových fakt špica.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

laďa

pátek, 4. červenec 2008
14:25

Lada

pro emu - citoval jsem pouze názor kamoše, který už má taky něco "odpito", já osobně jsem toliko konstatoval, že nemusím všechno zkoušet na "vlastní jazyk"
pro Roman - budějovický černý ležák je naprostá rarita, na čepu jsem ho neviděl v Olomouci nikde a na regál, kde by stál v lahvích si taky nevzpomenu / co můžu je dostupná černá třináctka Bernard v odjišťovacích lahvích - to je pro mě takový etalon/


napsal(a): laďa [Odpovědět]

Roman

pátek, 4. červenec 2008
12:09

Tož já jsem jej ochutnal (jak jinak v mém případě). Je to pivo s 9,6% EPM. A přesně je cílené na pijáky zapité na GGGG. Ve srovnání s Géčkem, je o něco (ale jen o něco málo) chutnější a při velké (opravdu velké) žízni se dá dobře vychlazené vypít.
Jinak nedoporučuji se tímto produktem zabývat - nám milovníkům dobrého a poctivého piva se nabízí mnoho jiných možností co vzít do úst.

PS: ale když je řeč o Budvaru - tak to je jedno z mála velkoprůmyslových co lze pít. A ještě nikde jsem tady nečetl hodnocení jejich tmavého ležáku. Dle mne jedno z nejlepších tmavých piv z ČR.


napsal(a): Roman (roman.holoubek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

emu

čtvrtek, 3. červenec 2008
18:19

emu

to laďa: Je to něco jako slabší desítka nebo lepší devítka (četl jsem o EPM 9,6 ?). Obsah alkoholu není tak důležitý, záleží na technologii výroby. Podle toho, co píšeš, si to asi ani neochutnal, takoví kritikové jsou nejlepší...


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

laďa

čtvrtek, 3. červenec 2008
13:17

Lada

můj kamarád - prohlásil: už nikdy, nedalo mi to a kouknul jsem na etiketu - obsah alkoholu výrazně pod 4 % ukazuje na sedmičku až osmičku tkzv. odmašťovák, v klídku jsem zase vrátil flašku do basy. možná jako alternativa k vodě do některých horkých provozů - dřív se podobné "pivo" fasovalo např. u pecí apod.


napsal(a): laďa [Odpovědět]

MARTIN

středa, 2. červenec 2008
22:52

to Malakin: mě taky ten pardál (záměrně nepíšu pivo,nezaslouží si ten název)Nechutná.Klášter 11% to je PIVO!:-)


napsal(a): MARTIN (Mraz7(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Ludwig

středa, 2. červenec 2008
19:37

Ludwig

Kdo se slusne zepta, tomu slusne odpovim.
Koupil jsem si 1 lahev, ochutnal....... polovinu vylil do zachodu a uz si to vzivote nekoupim, je to proste znackovy patok!!!!:(


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

Paja

středa, 2. červenec 2008
15:13

Paja

to Martin Povýšil: Mi neda si nedloubnout - co delas, bezny pivari, na pivnim.infu? Jakto, ze do sebe nelames jedno Gcko za druhym a neshodujes se s kamarady, jaky ma skvely riz :)? ... tak se nediv, ze jsi nebyl prizvan ke spolupraci...


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Martin Povýšil

středa, 2. červenec 2008
14:26

Mě si tedy ke spolupráci nepřizvali :-(. Kdo z vás tam byl?


napsal(a): Martin Povýšil [Odpovědět]

emu

úterý, 1. červenec 2008
19:17

emu

Špatný není, cenově je na úrovni populárního Braníku a určitě je lepší než on. Za těch 7,50 pohoda. Našel si svoje spotřebitele a to je dobře, souhlasím s Morem, hlavně když se rozšíří na úkor Gambrinusu (a také Braníku...)


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Malakin

úterý, 1. červenec 2008
18:39

Malakin

Pardála jsem zkusil dvakrát a už nikdy. Mně naopak jeho přechmelenost velmi vadí. Má-li chuť piva lákat k dalšímu napití, tak v případě Pardála je tomu přesně naopak. Konzumenta svojí chutí spíš odpuzuje...


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Moro

úterý, 1. červenec 2008
18:14

Moro

To je sice všechno moc hezké, ale podle mě vznikl Pardál proto, aby měl pivovar přímou konkurenci Gambrihnusu a navíc tím, že přizval běžné pivaře k jeho vývoji, udělal skvělý marketingový tah. Jinak - to pivo je skutečně dost hořké, což mi osobně nevadí. A pokud se rozšíří na úkor výše uvedeného G, pak je to jen dobře.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 01.07.2008 ve 18:19:16


napsal(a): Moro [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI