Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zlatopramen Krásné Březno


Pivní.info






Po důkladném zhodnocení stavu svých provozů v Krásném a Velkém Březně provede společnost Heineken Česká republika integraci těchto pivovarů. Integrovaný provoz ve Velkém Březně bude vyrábět pivní značky Zlatopramen a Březňák. V souvislosti s tímto rozhodnutím společnost investuje 100 milionů Kč do modernizace a rozšíření pivovaru Velké Březno.

Provedené hodnocení se zaměřilo na stav obou pivovarů a ukázalo, že z důvodu optimalizace efektivity, budou výroba piva (ke konci tohoto roku - pozn. PI), zaměstnanci a vybavení pivovaru Krásné Březno muset být začleněny do pivovaru Velké Březno.

Na následující tři roky je stanoven plán investic v hodnotě 100 milionů Kč, které by měly přinést rozšíření výrobních kapacit, přesun zařízení z Krásného do Velkého Března a zároveň zajistit zaměstnancům bezpečnostní a pracovní podmínky nejvyššího standardu.

Integrace se netýká pouze výroby a zařízení, ale také týmů obou pivovarů. Společnost Heineken v současnosti zaměstnává v Krásném a Velkém Březně 119 zaměstnanců, z toho 54 v prvním a 65 v druhém pivovaru. Po integraci by v pivovaru Velké Březno mělo pracovat 83 zaměstnanců. Všem 36 zaměstnancům, pro něž se nenajde uplatnění v integrovaném týmu, bude nabídnuto jiné pracovní místo v provozech společnosti Heineken v České republice.

Pan Etienne Strijp, generální ředitel společnosti Heineken Česká republika, toho rozhodnutí komentuje následovně: „Provozování dvou pivovarů, které jsou od sebe vzdáleny jen několik málo kilometrů, není nadále udržitelné. Jsme přesvědčeni, že jejich integrací dosáhneme značného přínosu v oblasti kvality, efektivity a udržitelnosti. Naším cílem je redukovat negativní dopady procesu integrace na absolutní minimum. Nabídka alternativního uplatnění všem lidem opouštějícím své původní pozice je v tomto ohledu nedílnou součástí našich snah.

Členové management týmů vedli osobní jednání s představiteli města, na nichž je o tomto rozhodnutí informovali. Jednání proběhla bezprostředně po oznámení odborům a zaměstnancům dotyčných pivovarů.

Společnost Heineken Česká republika bude nadále vyrábět jak Zlatopramen (původně z Krásného Března), tak Březňák (původní pivo z Velkého Března), přičemž tyto značky si uchovají své vlastní receptury a ingredience. Obě značky budou nadále těžit z obchodní a marketingové podpory společnosti Heineken Česká republika, která bude pokračovat v podpoře kulturních, sportovních, společenských a mnohých dalších aktivit v severních Čechách stejně, jako tomu bylo doposud.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Heineken ČR


Finalistky Miss chmele a piva začnou bojovat v části disciplín už za dva týdny na dočesné.

Na návštěvu svého „domovského“ pivovaru se v srpnu vydala Miss Zlatopramen pro rok 2011 Veronika Sluková. Během návštěvy si prohlédla celý pivovar a důkladně se seznámila zejména s výrobním postupem a technologií výroby piva.

Foto

Za tento pivovar bude soutěžit ve finále populární akce Miss chmele a piva. Její finále se zábavným večerem proběhne na konci září v Žatci.

Čtyřiadvacetiletá Veronika Sluková pochází z Loun a její úspěch v castingu a postup mezi finalistky soutěže Miss chmele a piva vzbudil v její rodině velké nadšení. „Především můj dědeček byl velmi rád, že reprezentuji zrovna značku Zlatopramen, protože to je již řadu let jeho oblíbené pivo,“ říká Veronika Sluková. „Ráda soutěžím a chtěla jsem se účastnit nějaké soutěže krásy. Tak jsem se přihlásila,“ říká.

K jejím koníčkům patří vedle jízdy na koni a na in-line bruslích, četby, tance a zpěvu také modeling - přehlídky i fotografování. Živí ji ovšem práce v administrativě. „Na případnou výhru raději moc nepomýšlím, je to pro mě především zajímavá zkušenost,“ uzavírá půvabná blondýnka.

Poznají to pravé pivo?

V klání o titul Miss chmele a piva ale nejde jen o krásu, a proto po návštěvě domovského pivovaru všech deset finalistek čeká na začátku září další soutěžní kolo, a to degustace piva. Ta se bude konat ve Chmelařském institutu v Žatci a reprezentantky jednotlivých pivovarů budou mít za úkol poznat pivo právě z jejich pivovaru. Na ochutnávky pak navážou technické disciplíny na Dočesné v Žatci 3. září, kde budou soutěžící dívky prokazovat, jak rychle a dobře umějí česat chmel a také jak dovedně zatancují s korbelem piva na hlavě u tanečního partnera.

Poté finalistky vyrazí na soustředění do Spojených arabských emirátů, kde budou nacvičovat volné disciplíny a celou choreografii včetně promenády v plavkách pro finálový galavečer. Ten se bude konat 30. září v Městském divadle v Žatci.

Vedle účasti v soutěži Miss chmele a piva ČR čeká na Veroniku Slukovou i řada dalších povinností, vyplývající z jejího titulu Miss Zlatopramen. Bude se tak účastnit vybraných akcí, které značka Zlatopramen 11° podporuje, například tradičního Plesu Ústečanů.

Zdroj: Žatecký deník | Autorka a foto: Ludmila Čechová

http://zatecky.denik.cz/zpravy_region/miss_chmele_piva_20110820.html


Pivo čepovali zadarmo z tanku

[neděle, 14. srpen 2011]

Několik tanků dorazilo v pátek 12. 8. odpoledne na náměstí před Obchodní centrum Forum. Pivovar Heineken přivezl ochutnat Ústečanům nepasterizované pivo Zlatopramen 11 přímo z tanku.

O akci jsem vůbec nevěděla. Jdu z nákupu a koukám, co to tady je,“ řekla Eva Malinková, která využila ochutnávky piva zdarma.

Na Kostelní náměstí přijelo v tanku z pivovaru mezi Ústečany dva tisíce piv. Každý návštěvník měl možnost ochutnat maximálně dvě piva, která se zanedlouho budou čepovat ve vybraných ústeckých restauracích.

Každý dostane razítko při každém načepování půllitru. Je to kvůli tomu, že dvě piva jsou denně doporučována. Také jde o to, aby pivo ochutnalo co nejvíce lidí,“ řekla mluvčí společnosti Heineken Ludmila Čechová.

Půvabné tankistky lákaly na soutěž, která spočívala v tom, aby se s modely tanků na vysílačku projela závodní dráha. Kdo vyjel z dráhy méně než třikrát, odnesl si od tankistky poukaz na pivo Zlatopramen ve vybraných restauracích zdarma. Všichni soutěžící si pak ještě navíc odnášeli talíř na freesbee.

Pivo lákalo

Soutěž lákala především děti ze sociálně slabších rodin, jejichž tatínkové a maminky zatím popíjeli pivo zadarmo u stolků na Kostelním náměstí před OC Forum.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Ústecký deník.cz | Autor: Petr Sochůrek

http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/20110812_soch_pivo_cepovali_zadarmo_tank.html


Tahákem letošních Pivovarských slavností, které se v areálu letního kina v Ústí nad Labem uskuteční 11. června, budou bezpochyby známé hudební kapely a interpreti jako Nightwork, Xindl X, Janek Ledecký a Charlie Straight.

Letos bude znít v letním kině i podstatně tvrdší hudba kapel jako jsou Face Are Fiction, Real Incident, Arashit, Igloochiks a další.

Vystoupí také skupina Kabát Revival, ve které hraje zakládající člen skupiny Kabát. Všechny kapely prověří irská lidovka Whiskey In The Jar, kterou si musejí nacvičit ve verzi, již hraje slavná americká kapela Metallica.

Proběhne zde také soutěž o dva sudy piva Zlatopramen 11, které vyhraje ten, kdo přinese nejvíce zátek z maxi lahví stejnojmenného piva. Z donesených zátek pak bude vyroben stůl a čtyři židle, které budou umístěny v některé provozovně Zlatopramenu.

Zdroj: Novinky.cz | Autor: Jaroslav Sameš

http://www.novinky.cz/vase-zpravy/ustecky-kraj/usti-nad-labem/2512-4927-pivovarske-slavnosti-v-usti-lakaji-na-hudebni-kapely-i-soutez-o-dva-sudy.html


Orosené pivo, grilované klobásky, ale i řada hudebních skupin. To vše přilákalo v sobotu dvanáctého června do ústeckého letního kina přes čtyři tisíce lidí. Uskutečnily se tu tradiční Slavnosti země Zlatopramen, které i letos proběhly ve velkém stylu.

Celá akce byla prostě skvělá, přišlo hodně lidí, což je dobře, jen je škoda, že občas trochu sprchlo,“ řekl jeden z organizátorů slavností Jan Vyleťal. Milovníci zlatavého moku pak letos mohli ochutnat i pivo čepované přímo z pivovarských sklepů.

Během doprovodného programu se mohly ženy zúčastnit i soutěže Miss Maxi Zlatopramen. Dívka, které publikum zatleskalo nejhlasitěji, si odnesla zahraniční zájezd v hodnotě deset tisíc korun. Koncertní část na hlavním podiu zahájilo vystoupení ústeckého Sněhu na schodišti, oblíbená kapela nezklamala a zahrála všechny své hity.

Odpolední hvězdou podia se ale stala pražská skupina Mig 21 v čele se zpěvákem a hercem Jiřím Macháčkem. Kapela, která se na české hudební scéně pohybuje již od roku 2001, příchozí překvapila i skladbou od Franka Zappy. Vrcholem jejich vystoupení pak byla i Macháčkem spontánně zazpívaná česká hymna. Zanotovalo si ji s ním plné letní kino.

Během festivalu se několikrát změnilo i počasí. Z velkého dusna se při vystoupení skupiny Eddie Stoilow nad kinem přehnala dešťová smršť. Návštěvníkům to však mnoho nevadilo. „Je super, že amfiteátr je zpola zastřešený a vítr tu taky skoro není znát,“ uvedl jeden z návštěvníků festivalu Milan Gruss. Ti mladší si pochvalovali i vystoupení západočeského rodáka, výborného klavíristy a zpěváka Marka Ztraceného.

Pro ty, co mají rádi tvrdší muziku, okořeněnou ženským prvkem, pak bylo připravené vystoupení dívčí rockové kapely s hardcorovými prvky Gaia Mesiah. Vrcholem večera bylo bezesporu vystoupení jedné z nejoriginálnějších a nejkvalitnějších českých kapel Monkey Business.

Při jejich zkoušky se kino skoro celé zaplnilo a před podiem se tísnily desítky stojících fanoušků. Při vystoupení i tentokrát vynikal klávesista Roman Holý, který je známý i ze svého působení ve skupině J.A.R. Dalším tahounem kapely je i jeden z nejlepších českých zpěváků Matěj Ruppert. Ten na podium přišel v hiphoperském oblečení a při vystoupení parodoval i mluvu hiphoperů. „Jste prostě úžasný publikum,“ pochvaloval si Ruppert velký počet návštěvníků v letním kině.

Fenomenální zpěvák za údivu diváků vyšplhal až na vrchol sloupu jevištní konstrukce, kde se houpal a přelézal z jednoho sloupu na druhý. To vše ve velké výšce. To publikum ještě více navnadilo a dožadovalo se tak série přídavků. Kapela při loučení ústeckým fanouškům ještě jednou poděkovala za skvělou atmosféru.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Ústí naše adresa.cz | Autor: Mareš Daniel


V hotelu Hilton v Praze proběhlo slavnostní vyhlášení odborné degustační soutěže České pivo 2009.

Mezi nealkoholickými pivy si nejlepší ocenění odnesl ústecký Zlatopramen, který již v letošním roce sklidil se svým nealkoholickým pivem triumf na zářijové Dočesné v Žatci a pokračuje tak ve svém vítězném tažení degustačními soutěžemi.

Podle slov Jana Veselého, výkonného ředitele Českého svazu pivovarů a sladoven, jsou na soutěži vždy zkoumány senzorické vlastnosti piva, kontroloval se původní extrakt, tedy zda pivo odpovídá přihlášené kategorii, a dále se hodnotí, jak pivo chutná.

Zlatopramen nealko je pivo s výraznou vůní po chmelu a mladině a s chutí podobající se klasickému pivu,“ dodal k vítězství ústeckého nealkopiva Veselý.

Zdroj: Ústecký deník.cz | Autor: Petr Sochůrek


Další nealkoholické pivo na trhu

[pátek, 20. červen 2008]

Nealko variantu piva Zlatopramen začala vyrábět ústecká nápojářská skupina Drinks Union. Nealkoholická piva představují nejrychleji rostoucí komoditu v pivním segmentu, pivovar tak reagoval na aktuální situaci na trhu piv. Na českém trhu je tak už asi 24 českých značek nealkoholického pěnivého moku.

Nealko piva Zlatopramen by se letos mělo vyrobit 10.000 hektolitrů, v dalších letech by mělo tvořit zhruba pět procent celkové výroby piva Drinks Unionu. Kvůli nové výrobě upravil Drinks Union i část výrobní linky, ještě letos by se mělo nealkoholické pivo dodávat do restaurací i v sudech.

V maloobchodech by se mělo nealko prodávat za 12 korun za půllitr. "Nejvyšší poptávku očekává Drinks Union od věrných konzumentů značky, především ve svých restauracích, kam dosud nemohl tento druh piva dodávat," uvedl Vejlupek. Má oslovit nejen české řidiče, ale i všechny milovníky piva, kteří si potřebují uchovat "čistou hlavu."

Za úspěchem nealkoholického piva stojí podle odborníků nejen zpřísněné zákony v oblasti silničního provozu, ale i rozšiřující se nabídka tohoto nápoje na trhu a jeho kvalita a její stálé zlepšování. Podle Českého svazu pivovarů a sladoven se v loňském roce v 21 českých pivovarech, které nabízejí 23 značek, vyrobilo rekordních 497.334 hektolitrů piva bez alkoholu. Za posledních osm let se výroba nealkoholického piva více než zčtyřnásobila.

Zdroj: E15.cz


Pravou staročeskou zabijačku, která se uskutečnila v sobotu v pivovaře Zlatopramen v Ústí nad Labem, si přišlo vychutnat na 1300 návštěvníků. „Během čtyř hodin, kdy se na pivovarském dvoře rozprostřelo staročeské městečko, se vypilo 3500 piv a několik sudů limonád. Lidé během té doby spořádali na 1200 kilogramů tlačenky, jitrnic, jelítek, prejtu a dalších 16 druhů zabijačkových výrobků. To je, jen pro představu, jako by snědli sedm dospělých pašíků,“ řekl Josef Vejlupek, manažer pro komunikaci Drinks Union, která v pivovaru vyrábí pivo Zlatopramen.

Na nádvoří pivovaru se již před otevřením brány shromažďovali lidé, kteří se pak s úderem poledne rozutekli ke stánku s vepřovými specialitami. „Během několika minut byla obsazena také všechna místa ve speciálně připravené „hospodě“, kde se čepoval Zlatopramen 11°,“ uvedl Vejlupek.

Lidé měli opět možnost prohlédnout si klasický způsob výroby Zlatopramene. „Zájem o prohlídky byl obrovský. Fronta zájemců téměř neubývala. Ještě krátce před uzavřením pivovaru jsme prováděli poslední skupinku,“ řekl ředitel a vrchní sládek pivovaru Libor Čech.

Náladu sobotního odpoledne, kterému přálo i počasí, dokresluje to, že na pivovarském dvoře se na staročeskou šlapačku skupiny Čubr Baby i při vystoupení Plukovní hudby 36. pěšího pluku hraběte Kolowrata tančilo. „Zájem byl ale také o tradiční české výrobky jako je medovina, koření či tradiční kovářské řemeslo,“ doplnil Josef Vejlupek.

Přesně ve 14:00 řezničtí mistři na pivovarském dvoře porazili pašíka. „Protože jsem z města, nikdy jsem pravou zabijačku neviděl. Dobré bylo, že řezníci názorně popisovali, jak se má vše dělat, aby tlačenky, jitrnice a prdelačka, byly co nejlepší,“ řekl jeden z návštěvníků akce.

Zdroj: Tisková zpráva Drinks Union


Pravá staročeská zabijačka již pomalu opouští český venkov. Jde však o tradici, které není radno se zbavovat. Přesvědčit se o tom budou moci všichni, kteří tuto sobotu 23. února od 12:00 do 16:00 navštíví pivovar Zlatopramen v Ústí nad Labem. „Chceme návštěvníkům ukázat, že tradice staročeských zabijaček má své kouzlo. Tradiční zabijačka, dobrá zábava a pivo, které se vaří tradičním způsobem, navíc k sobě neodmyslitelně patří,“ řekl Josef Vejlupek, manažer pro komunikaci skupiny Drinks Union, která pivo Zlatopramen vaří.

Skutečná zabijačka pašíka, kterou pořádá pivovar Zlatopramen jako jeden z mála u nás, se odehraje přesně ve 14:00 na nádvoří pivovaru. „Před tím i poté však bude pro návštěvníky připraveno mnoho zábavy, dobrého jídla a hlavně dobré pivo Zlatopramen 11°,“ vyjmenoval Josef Vejlupek.

Na nádvoří pivovaru bude již od 12:00 rozprostřený vyhřívaný stan - „hospoda“. „Bude se v něm čepovat o sto šest. Lidé si také budou moci pochutnat na jelítkách, jitrnicích, prejtu i gulášku. Navíc si mohou tyhle všechny dobroty odnést domů jako „vejslužku“,“ dodal Josef Vejlupek. Nebude chybět ani medovina, babské koření, preclíky, keramika a ukázky kovářského řemesla.

Samozřejmostí budou také pravidelné prohlídky pivovaru. „Lidé si tak opět po dvou letech, kdy jsme v pivovaru pořádali masopust, budou moci projít většinu provozu a na vlastní oči vidět, jak se Zlatopramen vaří,“ uvedl ředitel a vrchní sládek pivovaru Libor Čech.

Po celou dobu trvání akce bude hrát trio Čupr Baby se staročeskou šlapačkou a Plukovní hudba 36. pěšího pluku hraběte Kolowrata. „Vstupné bude 30 korun. V rámci něho získá každý návštěvník dvě piva zdarma, či dva nealko nápoje,“ uvedl Vejlupek.

Zdroj: Tisková zpráva Drinks Union


Novým ředitelem pivovaru Zlatopramen se od ledna stal Libor Čech, který již od března loňského roku dohlíží nad kvalitou výroby této značky jako vrchní sládek. Mladí pivovarští, jejichž věk se pohybuje kolem hranice 30 let, tak obsadili téměř všechny nejvýznamnější posty v pivovarech skupiny Drinks Union.

Teprve 33letý Libor Čech i přes svůj věk patří k těm služebně starším. „V pivovarech skupiny Drinks Union pracuji od svých 16 let a za tu dobu jsem prošel všemi pivovarnickými provozy. Ještě si pamatuji, když jsme v pivovaru Louny stáčeli do hliníkových sudů,“ vzpomíná.

Nová pozice ředitele bude podle Čecha znamenat více administrativní práce. „Rozhodně se ale nechci vzdát kontroly výroby piva přímo v provozech. Považuji to za důležitý předpoklad toho, že Zlatopramen bude tak dobrý, jako nyní a dále si bude upevňovat pozici lídra mezi jedenáctistupňovými pivy,“ uvedl.

Libor Čech svou první várku zlatavého moku uvařil v pivovaru Velké Březno, který je také součástí Drinks Union. „Pamatuji si, že šlo o světlý ležák Březňák a várku ode mě přebíral současný ředitel pivovaru ve Velkém Březně Jaroslav Rottenborn,“ dodává nový sládek. Zkušenosti Čechovi předávaly známé kapacity severočeského, ale i českého pivovarnictví, jako například dnes již bývalí sládci pivovaru Velké Březno Jana Rostová a Jiří Rottenborn či František Procházka z pivovaru Louny.

Zdroj: Tisková zpráva Drinks Union


Značku Zlatopramen, která je vlajkovou lodí nápojářské skupiny Drinks Union, poprvé ochutnají také milovníci zlatavého moku ve Vietnamu. „Podařilo se nám rozšířit exportní teritorium pro naši prémiovou značku Zlatopramen o další exotickou zemi. V prosinci odešla první zásilka Zlatopramene do hlavního města Vietnamu, Hanoje,“ řekl manažer exportu Drinks Union Adrian Šaroch.

V první várce, která putovala ve speciálním kontejneru, obyvatelé Vietnamu ochutnají Zlatporamen 12° Extra premium, což je světlý ležák. „Našim partnerům posíláme také Zlatopramen 11° v půllitrových plechovkách,“ doplnil Šaroch.

Zlatopramen dlouhodobě posiluje pozice nejen v České republice, ale také v zahraničí. V roce 2006 začal Drinks Union tuto značku vyvážet do rovníkové Afriky, přesněji do Beninu. „Další novou destinací je od předloňska Izrael, kam dodáváme speciálně, do hebrejštiny upravené půllitrové plechovky Zlatopramene 11°,“ doplnil Šaroch.

Zlatopramenu se daří také v Evropě. Ve Švédsku za tři čtvrtletí loňského roku vzrostl prodej téměř o 40 procent. „Jde o růst, který téměř dvojnásobně převyšuje průměrný růst vývozu do Švédska všech českých pivovarů,“ doplnil Šaroch.

Zdroj: Ústecko24.cz | Autor: Ing. Josef Vejlupek


Boleslav má „pivní“ halu

[pátek, 16. listopad 2007]

Bum, břink. Jedenáct pivních lahví se roztříštilo o zábradlí. Hala byla pokřtěna. Mladoboleslavský zimní stadion se od včerejška jmenuje Zlatopramen Arena. „Je to pro nás velký ekonomický přínos,“ řekl šéf boleslavského hokejového klubu Jan Plachý. „Řádově jde o miliony korun.“

Projekt má přitom hodně zajímavé pozadí. Pivo Zlatopramen je totiž produktem společnosti Drinks Union, která sídlí v Ústí nad Labem. A Ústečtí Lvi jsou největším konkurentem Mladé Boleslavi v první hokejové lize.

„Naše firma spolupracuje i s ústeckým klubem. A dokonce na ještě vyšší úrovni než teď s Boleslaví,“ uvedl generální ředitel společnosti Ivan Procházka.

Takže ještě jednou. Mladá Boleslav letos mocně touží po postupu do extraligy. Totéž by rádi dokázali v Ústí nad Labem. A oba rivaly teď spojuje partner, který jim velmi významně finančně přispívá.

Kdo by měl tedy do extraligy projít, aby to pro firmu Drinks Union bylo výhodnější? „Necháme to na sportovním štěstí a umění hráčů,“ tvrdí Ivan Procházka. „Já pocházím z Ústí, bydlím v Praze a fandím úplně jinému klubu. Prostě se nesoustředíme na podporu jediného subjektu, ale snažíme se najít více zajímavých možností.“

Boleslavská hala patří městu, které změnu názvu posvětilo. „Jednali jsme jak s bývalými radními, tak s těmi současnými,“ prozradil Jan Plachý. „Finance z tohoto obchodu v žádném případě nebudou určeny na rekonstrukci haly, nýbrž výhradně na sportovní činnost.“ K inovaci arény by přesto mělo dojít. Stát by měla 57 milionů korun, přičemž investorem bude město Mladá Boleslav.

Pomůže to místním hokejistům k vytouženému postupu? (MF Dnes)


Na 30 výčepů bylo permanentně v provozu na letošních Pivovarských slavnostech Zlatopramen, které se uskutečnily v sobotu v Letním kině v Ústí nad Labem. „Také letos protekly pivním potrubím během několika hodin tisíce piv značek Zlatopramen, Březňák, Louny a Dačický. Největší zájem byl samozřejmě o Zlatopramen 11°,“ řekl manažer komunikace Drinks Union Josef Vejlupek. Mezi několika tisíci návštěvníků nechyběl také ministr zemědělství Petr Gandalovič.

I letos bylo na Pivovarských slavnostech z čeho vybírat. Organizátoři přichystali pro pivní fajnšmekry hned devět druhů piv značek Zlatopramen, Březňák, Louny a Dačický. Mezi nimi byla i tzv. kvasnicová piva, která není možné koupit v obchodech. „Na poslední chvíli se nám podařilo se sládky dohodnout stočení jednoho sudu speciální 21° Březňáka, který naše společnost připravuje pro vánoční trh v Německu. Takže na své si přišli i skuteční labužníci,“ doplnil Vejlupek.

„Lidé ale také hodně ochutnávali kvasnicový Zlatopramen 11° přímo z cisterny, Březňák 14°, na odbyt šel také řezaný kvasnicový Dačický, který vaříme v pivovaru Kutná Hora,“ doplnil Jan Vyleťal z úseku produkce Drinks Union.

Celý den se mohli návštěvníci účastnit tradičních pivních soutěží. Například šlo o stavbu největší věže z pivních kelímků či pivní štafetu. Pořadatelé také pozvali na pódium návštěvníky, kteří měli nějakou část oblečení se značkou některého z piv skupiny Drinks Union. Na pódiu se nakonec sešlo přes 70 lidí. Jedna z přítomných dam si pak za odměnu převzala z rukou ministra zemědělství Petra Gandaloviče a primátora Ústí nad Labem Jana Kubaty mobilní telefon Nokia. „Mám sice již tři telefony, ale tenhle bude můj nejmilejší,“ prozradila šťastná výherkyně z Ústí nad Labem.

Hlavními hvězdami programu slavností byli Helena Zeťová, skupina Vypsaná fixa a nesmrtelní Laura a její tygři, kteří celodenní program zakončili. Na závěr slavností samozřejmě nemohl chybět tradiční ohňostroj. (Tisková zpráva Drinks Union)


Export Zlatopramene stále posiluje

[středa, 16. květen 2007]

České pivovary se stagnací domácího trhu stále více sázejí na export. Jednou z cest, jak zvýšit prodeje, je expanze do nových teritorií. Zlatopramenu se v loňském roce podařilo vstoupit do dvou exotických zemí - Izraele a středoafrického Beninu. "Odezva spotřebitelů v Beninu nás velmi mile překvapila a překonala i poměrně ambiciózní plány. Nejednalo se jen o náhodné akce. Ve spolupráci s naším obchodním partnerem a za přispění reklamy v celostátní televizi se nám podařilo velmi úspěšně vstoupit na trh se Zlatopramenem," říká Adrian W. Šaroch, exportní manažer skupiny Drinks Union, do které Zlatopramen patří. V reakci na pozitivní ohlas trhu začala společnost cíleněji budovat distribuční síť. "Velký úspěch jsme docílili zejména s tmavou variantou Zlatopramene. Sledujeme a analyzujeme výstupní data z tohoto trhu a snažíme se nastavit naši distribuční síť tak, aby naše výrobky byly dostupné všem konečným spotřebitelům všude, kde si je chtějí vychutnat," dodal Šaroch. Pro zásadní hodnocení podle něj ale uplynula zatím krátká doba. "Stojíme ale na slibném začátku. Benin sice nepatří k velikým státům Afriky co do počtu obyvatel, přesto jeho relativně klidná politická situace a vhodná lokace umožňuje další rozvoj. Bedlivě proto sledujeme vývoj a očekávání spotřebitelů nejen tam, ale i v sousedních zemích," uvedl.

Dalším novým teritoriem byl v loňském roce Izrael, kde Zlatopramen také vstoupil do tamní distribuce. "Nejprve šlo o plechovkové pivo Zlatopramen se slabším obsahem alkoholu. Před koncem loňského roku jsme již připravili nabídku i na lahvové pivo Zlatopramen s různým obsahem alkoholu a také v tmavé a polotmavé variantě," uvedl.

Od roku 2005 vaří také licenčně Zlatopramen ruský pivovar EFES. "V rámci společného marketingového a obchodního plánu jsme již v roce 2005 dosáhli vynikajících výsledků a prodali přes 100 tisíc hektolitrů Zlatopramene," říká Šaroch. Ruský pivní trh je však podle něj velmi odlišný od těch evropských. Segment českých piv je tam velmi silný. Konkurenti tak od počátku na vstup Zlatopramene reagovali velmi silně a agresivně z pohledu podpory produktů i ceny. Přesto se v roce 2006 podařilo dosáhnout bezmála desetiprocentní meziroční nárůst prodejů. "Abychom naši pozici v tak silné konkurenci udrželi a dále posílili, stojí před námi pořádný kus práce. Pro letošní rok jsme právě s tímto cílem se skupinou EFES připravili několik zásadních a strategických projektů," uzavírá Šaroch. (iHNed)


Strana 1 z 2 » »»
1 2

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI