Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Libor Čech je novým ředitelem pivovaru Zlatopramen

Co se píše o pivovarech a pivu


Libor Čech je novým ředitelem pivovaru Zlatopramen

[čtvrtek, 31. leden 2008]

Novým ředitelem pivovaru Zlatopramen se od ledna stal Libor Čech, který již od března loňského roku dohlíží nad kvalitou výroby této značky jako vrchní sládek. Mladí pivovarští, jejichž věk se pohybuje kolem hranice 30 let, tak obsadili téměř všechny nejvýznamnější posty v pivovarech skupiny Drinks Union.

Teprve 33letý Libor Čech i přes svůj věk patří k těm služebně starším. „V pivovarech skupiny Drinks Union pracuji od svých 16 let a za tu dobu jsem prošel všemi pivovarnickými provozy. Ještě si pamatuji, když jsme v pivovaru Louny stáčeli do hliníkových sudů,“ vzpomíná.

Nová pozice ředitele bude podle Čecha znamenat více administrativní práce. „Rozhodně se ale nechci vzdát kontroly výroby piva přímo v provozech. Považuji to za důležitý předpoklad toho, že Zlatopramen bude tak dobrý, jako nyní a dále si bude upevňovat pozici lídra mezi jedenáctistupňovými pivy,“ uvedl.

Libor Čech svou první várku zlatavého moku uvařil v pivovaru Velké Březno, který je také součástí Drinks Union. „Pamatuji si, že šlo o světlý ležák Březňák a várku ode mě přebíral současný ředitel pivovaru ve Velkém Březně Jaroslav Rottenborn,“ dodává nový sládek. Zkušenosti Čechovi předávaly známé kapacity severočeského, ale i českého pivovarnictví, jako například dnes již bývalí sládci pivovaru Velké Březno Jana Rostová a Jiří Rottenborn či František Procházka z pivovaru Louny.

Zdroj: Tisková zpráva Drinks Union


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Petr Svoboda

pátek, 20. červen 2008
09:00

Ahoj Libore, přivez ochutnat nějaký ten deputát. A mám pro Tebe ty fotky z lešení, aby Ti to uvěřili. Čau Petr Svoboda,Toužetín


napsal(a): Petr Svoboda (ps65(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI