Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Společnost Heineken integrací pivovarů Krásné a Velké Březno optimalizuje efektivitu a připravuje investice ve výši 100 milionů Kč

Co se píše o pivovarech a pivu


Společnost Heineken integrací pivovarů Krásné a Velké Březno optimalizuje efektivitu a připravuje investice ve výši 100 milionů Kč

[středa, 21. září 2011]

Po důkladném zhodnocení stavu svých provozů v Krásném a Velkém Březně provede společnost Heineken Česká republika integraci těchto pivovarů. Integrovaný provoz ve Velkém Březně bude vyrábět pivní značky Zlatopramen a Březňák. V souvislosti s tímto rozhodnutím společnost investuje 100 milionů Kč do modernizace a rozšíření pivovaru Velké Březno.

Provedené hodnocení se zaměřilo na stav obou pivovarů a ukázalo, že z důvodu optimalizace efektivity, budou výroba piva (ke konci tohoto roku - pozn. PI), zaměstnanci a vybavení pivovaru Krásné Březno muset být začleněny do pivovaru Velké Březno.

Na následující tři roky je stanoven plán investic v hodnotě 100 milionů Kč, které by měly přinést rozšíření výrobních kapacit, přesun zařízení z Krásného do Velkého Března a zároveň zajistit zaměstnancům bezpečnostní a pracovní podmínky nejvyššího standardu.

Integrace se netýká pouze výroby a zařízení, ale také týmů obou pivovarů. Společnost Heineken v současnosti zaměstnává v Krásném a Velkém Březně 119 zaměstnanců, z toho 54 v prvním a 65 v druhém pivovaru. Po integraci by v pivovaru Velké Březno mělo pracovat 83 zaměstnanců. Všem 36 zaměstnancům, pro něž se nenajde uplatnění v integrovaném týmu, bude nabídnuto jiné pracovní místo v provozech společnosti Heineken v České republice.

Pan Etienne Strijp, generální ředitel společnosti Heineken Česká republika, toho rozhodnutí komentuje následovně: „Provozování dvou pivovarů, které jsou od sebe vzdáleny jen několik málo kilometrů, není nadále udržitelné. Jsme přesvědčeni, že jejich integrací dosáhneme značného přínosu v oblasti kvality, efektivity a udržitelnosti. Naším cílem je redukovat negativní dopady procesu integrace na absolutní minimum. Nabídka alternativního uplatnění všem lidem opouštějícím své původní pozice je v tomto ohledu nedílnou součástí našich snah.

Členové management týmů vedli osobní jednání s představiteli města, na nichž je o tomto rozhodnutí informovali. Jednání proběhla bezprostředně po oznámení odborům a zaměstnancům dotyčných pivovarů.

Společnost Heineken Česká republika bude nadále vyrábět jak Zlatopramen (původně z Krásného Března), tak Březňák (původní pivo z Velkého Března), přičemž tyto značky si uchovají své vlastní receptury a ingredience. Obě značky budou nadále těžit z obchodní a marketingové podpory společnosti Heineken Česká republika, která bude pokračovat v podpoře kulturních, sportovních, společenských a mnohých dalších aktivit v severních Čechách stejně, jako tomu bylo doposud.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Heineken ČR


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

JzB

čtvrtek, 22. září 2011
21:25

Naštěstí si budeme moct i nadále vychutnat kvalitu své oblíbené značky. Doufám, že i vy, pivní konsumenti, optimalisujete svou pivní spotřebu a Heineken tedy vysoce efektivně nepodporujete. Já jsem měl od nich letos 1 pivo a tak to snad i zůstane.


napsal(a): JzB [Odpovědět]

Hříbek

čtvrtek, 22. září 2011
09:09

Hříbek

Ač bydlím nedaleko obou zmiňovaných pivovarů a u nás v České Lípě mají obě piva skoro všude statečně se jim vyhýbám :ble: Ještě že se tu u nás docela začíná chytat Krakonoš už je tu 7 hospod o kterých vím kde ho mají na čepu :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 22.09.2011 ve 09:09:47


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

Adsense

23. květen 2024
16:32


posted by: Inzerce

Trhac

středa, 21. září 2011
22:54

Trhac

No jo, kdo by od těch prasečáků čekal něco jiného...
Zlaťák už jde sice do kytek dlouho, ale stejně...
Ale není nad ten manažerský zmrdispeak...zavřít a zkurvit, na co šáhnem, to se taky dá nazvat tak "velebně" :D
Jinak by mě opravdu zajímalo, které rozšíření Březňáka pojme Dačického, Louny i Zlaťáka...asi bych tipoval, že se bude jmenovat Krušovice...
---------------------------------
Zpráva byla upravena 21.09.2011 ve 23:06:53


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Njorloj

středa, 21. září 2011
19:49

Njorloj

Já myslím, že s tím každý situace znalý musel počítat, prostě jen hrobař dokončuje svoji načatou práci, takže překvapen nejsem. Nedivil bych se ani pozdějšímu přesunu veškeré výroby do chemiček v Brně a Krušovicích. :-?


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

Narmer

středa, 21. září 2011
19:37

Narmer

měl jsem informaci o tom, že se to chystá, ale nevěděl jsem kdy... tak už to vím


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Malakin

středa, 21. září 2011
19:34

Malakin

Tak ještě menší upřesnění dle informací ČTK:

"Do 10. října tam (v Krásném Březně) budeme stáčet do sudů, pak se linka přesune do Velkého Března. Výroba piva skončí 10. listopadu," řekla Kateřina Beute, tisková mluvčí společnosti Heineken ČR.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

velbloud

středa, 21. září 2011
19:33

velbloud

Bohužel toto se chystalo už dlouho ::cry


napsal(a): velbloud [Odpovědět]

rebelka

středa, 21. září 2011
17:58

Ano..vím to už od rána..dnes dopoledne dostali všichni zaměstnanci pivovaru Zlatopramen výpovědi nebo možnost přejít do Březňáku..psal mi to přítel..no..bez k...


napsal(a): rebelka [Odpovědět]

Jana

středa, 21. září 2011
17:51

Jana

Hmm, tak další pivovar poslán do (eh, k brdičkům). :ble:


napsal(a): Jana [Odpovědět]

yerka

středa, 21. září 2011
17:48

yerka

Bohužel, Zlatopramen už roky není tím chutným pivem, kterým býval, ale i tak je to škoda. Za chvíli Heineken bude mít v ČR tři pivovary: Velké Březno, Krušovice a Starobrno...


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Chody

středa, 21. září 2011
18:44

Chody

to yerka:
A není to Březno zbytečné...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

yerka

čtvrtek, 22. září 2011
17:32

yerka

to Chody: Ještě víc by snížili náklady a racionalizovali výrobu, kdyby zavřeli všechny pivovary v ČR, vozili sem z Holandska pivo Heineken a lepili na něj etikety Dačický, Hostan, Louny, Zlatopramen, Březňák, Krušovice a Starobrno.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Krišot

čtvrtek, 22. září 2011
19:41

Krišot

to yerka: Heineken pro střední Evropu je vyráběný tuším v Polsku, takže by ho z Holandska ani nemuseli vozit.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

Malakin

středa, 21. září 2011
17:36

Malakin

Tak už je to tady. :(


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Zdenda

čtvrtek, 22. září 2011
20:38

to Malakin: Tak tady to Malakine máš, to jen aby si věděl komu tady pravidelně děláš levnou reklamu ....


napsal(a): Zdenda [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI