Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Slavnosti přinesly rozličné druhy piv, české kapely i soutěž Miss

Co se píše o pivovarech a pivu


Slavnosti přinesly rozličné druhy piv, české kapely i soutěž Miss

[neděle, 13. červen 2010]

Orosené pivo, grilované klobásky, ale i řada hudebních skupin. To vše přilákalo v sobotu dvanáctého června do ústeckého letního kina přes čtyři tisíce lidí. Uskutečnily se tu tradiční Slavnosti země Zlatopramen, které i letos proběhly ve velkém stylu.

Celá akce byla prostě skvělá, přišlo hodně lidí, což je dobře, jen je škoda, že občas trochu sprchlo,“ řekl jeden z organizátorů slavností Jan Vyleťal. Milovníci zlatavého moku pak letos mohli ochutnat i pivo čepované přímo z pivovarských sklepů.

Během doprovodného programu se mohly ženy zúčastnit i soutěže Miss Maxi Zlatopramen. Dívka, které publikum zatleskalo nejhlasitěji, si odnesla zahraniční zájezd v hodnotě deset tisíc korun. Koncertní část na hlavním podiu zahájilo vystoupení ústeckého Sněhu na schodišti, oblíbená kapela nezklamala a zahrála všechny své hity.

Odpolední hvězdou podia se ale stala pražská skupina Mig 21 v čele se zpěvákem a hercem Jiřím Macháčkem. Kapela, která se na české hudební scéně pohybuje již od roku 2001, příchozí překvapila i skladbou od Franka Zappy. Vrcholem jejich vystoupení pak byla i Macháčkem spontánně zazpívaná česká hymna. Zanotovalo si ji s ním plné letní kino.

Během festivalu se několikrát změnilo i počasí. Z velkého dusna se při vystoupení skupiny Eddie Stoilow nad kinem přehnala dešťová smršť. Návštěvníkům to však mnoho nevadilo. „Je super, že amfiteátr je zpola zastřešený a vítr tu taky skoro není znát,“ uvedl jeden z návštěvníků festivalu Milan Gruss. Ti mladší si pochvalovali i vystoupení západočeského rodáka, výborného klavíristy a zpěváka Marka Ztraceného.

Pro ty, co mají rádi tvrdší muziku, okořeněnou ženským prvkem, pak bylo připravené vystoupení dívčí rockové kapely s hardcorovými prvky Gaia Mesiah. Vrcholem večera bylo bezesporu vystoupení jedné z nejoriginálnějších a nejkvalitnějších českých kapel Monkey Business.

Při jejich zkoušky se kino skoro celé zaplnilo a před podiem se tísnily desítky stojících fanoušků. Při vystoupení i tentokrát vynikal klávesista Roman Holý, který je známý i ze svého působení ve skupině J.A.R. Dalším tahounem kapely je i jeden z nejlepších českých zpěváků Matěj Ruppert. Ten na podium přišel v hiphoperském oblečení a při vystoupení parodoval i mluvu hiphoperů. „Jste prostě úžasný publikum,“ pochvaloval si Ruppert velký počet návštěvníků v letním kině.

Fenomenální zpěvák za údivu diváků vyšplhal až na vrchol sloupu jevištní konstrukce, kde se houpal a přelézal z jednoho sloupu na druhý. To vše ve velké výšce. To publikum ještě více navnadilo a dožadovalo se tak série přídavků. Kapela při loučení ústeckým fanouškům ještě jednou poděkovala za skvělou atmosféru.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Ústí naše adresa.cz | Autor: Mareš Daniel


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Hříbek

neděle, 13. červen 2010
19:12

Hříbek

No podle těch fotek tam bylo vysloveně narváno!!! :)


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

Krišot

neděle, 13. červen 2010
18:27

Krišot

A co podávali, Zlatopramen v plastu, vhodný na posezení s přáteli? :-)


napsal(a): Krišot [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI