Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jak to bylo ve Strakonicích?

Co Vy na to a jiné názory


verze pro tisk

Jak to bylo ve Strakonicích?

Jak to bylo ve Strakonicích? [p222]

Začátkem loňského roku v médiích probleskly zprávy, jejichž palcové titulky zněly: Pivovarem otřásla dost silná změna , Rozkradený pivovar. Strakonickému Dudákovi chybí devět kamionů lahví , Ředitel Dudáku skončil. Z pivovaru zmizelo devět kamionů lahví , Ředitel pivovaru Jaroslav Tůma byl na minutu vyhozen . Co jsme se z těchto článků dozvěděli? V kostce, že po komunálních volbách bylo vyměněno představenstvo společnosti Dudák - Měšťanský pivovar Strakonice a.s., které spolu s dozorčí radou nařídilo inventuru, jenž zjistila manko - 3,3 milionu Kč za chybějící lahve a bedny. Na hodinu byl proto vyhozen ředitel Jaroslav Tůma.

Prázdné obaly...
Prázdné obaly...

Čekal jsem, že nás média budou nadále informovat o průběhu šetření původu výskytu manka, ale bohužel ticho po pěšině. Kdo tedy pochybil? Mohl za situaci opravdu bývalý ředitel? Byl někdo potrestán za krádež vratných obalů? Myslím, že odpovědi na tyto základní otázky by byly zajímavým tématem článku nejen místních plátků. Bohužel nic :(

Koncem dubna pak z pivovaru odchází, prý po vzájemné domluvě, i výrobní ředitelka - sládek paní Dáša Vlková. Novým ředitelem pivovaru se stává dosavadní šéf obchodu a marketingu Marek Pohanka, který na otázku Už jste zjistili, jak k manku došlo? odpověděl: Pivovar po této kauze chce uzavřít skladové prostory a dát jednotlivým zaměstnancům, kteří budou mít sklady na starosti, hmotnou odpovědnost. Už jsme zavedli první opatření, prošli jsme celý pivovar a zjistili, kde jsou snadno přístupná místa. Dosud nikdo v podniku neměl hmotnou zodpovědnost za obalový materiál, teď budou sklady uzavřené, skladníci si je budou navzájem předávat. Stačí taková odpověď?

...z pivovaru...
...z pivovaru...

Novým sládkem se stává Dušan Krankus , který dříve mj. působyl v pivovaru Bernard. Z jeho počinů můžeme jmenovat např. Sváteční medový speciál připravený pro loňský vánoční trh.

S otázkou Jak dopadlo vyšetřování manka ztracených vratných obalů? Kdo za něj opravdu může? jsem 4. ledna oslovil mailem ředitele pivovaru pana Marka Pohanku a obecným mailem Město Strakonice. Žádná odpověď. Kolem 20. ledna tedy svůj dotaz opakuji na "kvalitnější" mailové adresy. "Dobrý den, dnes jsem se také zeptal, jak to s tím je, a chtěl, aby vás informovali." je nadějná odpověď starosty Strakonic pana Hrdličky. Odpovědi jsem se dočkal až 12. února od pana sládka Krankuse: "Děkuji za Váš zájem o DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice a. s. Omlouvám se, ale na Váš předchozí dotaz jsem neodpověděl proto, že nebyly známy výsledky vyšetřování, které by daly odpověď na otázku "kdo za to může". Bohužel, od té doby se situace nezměnila a proto Vám nemohu ani nyní na Vaši otázku poskytnout odpověď."

...propašoval Král Šumavy
...propašoval Král Šumavy

Kde je tedy chyba? Pracuje Policie ČR špatně, když za více než rok není schopna vyšetřit banální krádež/zpronevěru? Mohu-li vyšetřovatelům poradit, jisté indicie naznačují, že chybějící vratné obaly z pivovaru propašoval Král Šumavy...


22. února 2016 doplněno vyjádření Policie České republiky, Krajské ředitelství Policie Jihočeského kraje, Oddělení tisku a prevence, Územní odbor Strakonice

Policie prověřovala trestní oznámení, zda v jedné akciové společnosti ve Strakonicích bývalé vedení v průběhu několika let spravovalo svěřený majetek s péčí řádného hospodáře a to v souvislosti s nedohledanými obaly. V rámci policejního šetření bylo zjištěno, že se ve věci nejedná o trestný čin. Věc policie postoupila ke správnímu řízení finančnímu úřadu, zda nedošlo ke spáchání správního deliktu podle zákona O účetnictví.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 6106x] [17. únor 2016]
[Glosy] [comments: 12] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Dagmar Vlkova

pátek, 14. říjen 2016
21:39

Krásný večer p. Kremák.Odešla jsem sama,protože jsem s tìmto osazenstvem pracovat nechtěla. Jsem člověk a mám svobodnou vůli.Činíte dobře, podpořte strakonický pivovar ať ani moje 13 letá pëče nepřijde vniveč.Je to potřebné. A nemějte vrásky, jsem v pohodě a šťastná.


napsal(a): Dagmar Vlkova (vlkova-dagmar(a)seznam.cz) [Odpovědět]

kremák

sobota, 21. květen 2016
14:46

Ono je to těžké, ten kdo je z práce propuštěn, ten se bude cítit dotčený, a bude se vždy snažit hledat špínu na tom, kdo ho zastoupil a naopak. Nevím jestli Strakonické pivo za tu malou dobu má takový drastický propad, to mi připadá docela nesmyslné, pivovar měl klesajíci tendenci již delší dobu. Naopak mě připadá, že se tohle pivo začíná zase v hospodách točit,dřív ho skoro nikdo nechtěl, pivo se kazilo velmi rychle, slyšel jsem to od hodně lidí. Objevuje se tam, kde dřív byl jen Kozel, nebo Gambáč. Klesajíci kvalita piva je taktéž nesmysl, to pivo jsem měl možnost mnohokrát ochutnat, a co se týče např. dudáka Premium, neshledal jsem tam žádnou změnu k horšímu, spíš naopak, dřív to pivo mělo občas takovej nepříjemnej ocásek, což dnes ho už nemá. Nějaké pivní ligy, kde tzv. samozvaní fajnšmekři upřednostňují např. jedenáctku Ježka,otřesného Zubra,velmi průměrného Bakaláře nebo dokonce naprosto hnusného Pardála před Strakonickým pivem, které dali na předposlední místo pro mě neznamená vůbec nic, jen to, že mají prostě jiné chutě, a blemtají průměrná piva a vyhovují jim. Mimochodem, tyto piva vůbec neobsahují žatecký chmel na rozdíl od Dudáka. Zkoušel jsem porovnat i Otavské Zlaté, jelikož mě to pivo dřív prostě nechutnalo, bylo takové bez těla, hořké, vodové, připomínalo mi lepší Gambáč,dnes se spíše přibližuje chuťově k Dudákovi Premium. Osobně to pivo ale nevyhledávám, dávám přednost klasické dvanáctce. Je mi líto paní sládkové, moc jsem jí fandil, ale život jde prostě dál, měla to vzít jako fakt a ne si stěžovat v tisku. Pivovar vlastní město a oni holt rozhodují, kdo v pivovaru bude dělat. Důležité je to aby to pivo bylo dobré, a zatím jsem změnu k horšímu nezaznamenal a to mám velmi rozmazlený rypák.Kdo je ředitel, nebo účetní mně ani tak nezajímá, ty lidi neznám, zajímá mě především pivo ostatní záleži na zastupitelích města.A že o tom rozhodují politici? TAk ten pivovar zprivatizujte, podobně jak to udělal třeba Benešov, soukromník vyháže 70% lidí a ostatní budou makat až se z nich bude kouřit. To se tam bohužel v Dudáku asi nedělo, lážo plážo, pivko zadara, čórky atd. Benešovu to velmi prospělo a to byl těsně před krachem a má skoro třikrát menší výstav než Dudák. Osobně si Strakonického Dudáka s radostí vždy dám. Pivu zdar a Strakonickému zvlášt.


napsal(a): kremák (pheber(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
17:53


posted by: Inzerce

kemák

sobota, 21. květen 2016
19:23

A co se týče ořezávání sortimentu, ať se na mě nikdo nezlobí, ale piva jako jsou Blateňák, Volyňák apod, jsou pro mě naprosté propadáky.Naprosto zbytečná piva, nikdo to nekupuje, a když to někdo náhodou ochutná, je to většinou už zkažené, jelikož se to válí na krámě jakou dobu. Pivovar by měl především vydělávat a nevymýšlet miliony druhů piv. I ten Klostermann není žádný zázrak, koupil jsem ho v třetince třikrát a dvakrát jsem ho musel vylít do dřezu, jelikož už byl jetej. To samé u Vimperského ležáku, měl máslovou nepříjemnou chuť. Vimperk má svůj pivovar, pro mě je to zbytečné vyhazování peněz. Vyděl bych to na na výrobu základních piv, desina, dvanáctka, jedenáctka a jedno tmavé a speciál, a to ještě jen příležitostně na svátky a sklepáka.


napsal(a): kemák (pheber(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Kuba

pondělí, 23. květen 2016
15:12

kemák: Standartní praxí u značek na "objednávku" Blateňák atd. je akorát měnit etikety. Můžou si tvrdit co chcou, ale nevěřím, že vaří kvůli tomu kmenové várky. Úplně stejně to má např. Vyškov - z klasické 11 nadrobí dalších x značek...


napsal(a): Kuba (Hajek.Ja(a)email.cz) [Odpovědět]

Tomáš Semrád

úterý, 23. únor 2016
19:03

Smekám před prací a výsledky paní Vlkové! A děkuji za to, že promluvila, i když to není vůbec lehké. Tím víc si ji vážím a vážím si práce, kterou za své působení v pivovaru odváděla! Díky za to vše! Takovými lidmi jako jsou Pohanka a jemu podobní lůzři, které si tam natahal, pohrdám!!Vše má svůj čas, vývoja a důvody, a proto pevně a neochvějně věřím, že těmto "borcům", jak je paní Vlková nazvala, brzy začne zvonit hrana....


napsal(a): Tomáš Semrád [Odpovědět]

Chody

pondělí, 22. únor 2016
19:46

Chody

Doplněno vyjádření Policie České republiky...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

jiri.kana

neděle, 21. únor 2016
18:06

jiri.kana

Chody, blahopřeju a děkuju za nápad do toho takhle píchnout - konečně jsme se aspoń něco málo dozvěděli.

Je to fajn, že město kdysi zachránilo pivovar, ale podnik v rukou politiků, to je taky potenciálně velký handicap a riziko.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Jiří ze strakonické veřejnosti

sobota, 20. únor 2016
21:35

Tak většina Strakoňáků ví, nebo alespoň tuší, že problém s vratnými obaly byl jen zástupný. Podle dobře informovaných zdrojů přímo z pivovaru šlo především o plastové přepravky – basy. Bývalý ředitel nechal staré, poškozené a jinak vyřazené basy zlikvidovat odbornou firmou přímo v pivovaru. Bohužel pro něj to proběhlo mírně chaoticky, kdy se basy nejdříve nespočítaly, a jejich počet se do účetnictví zpětně přepočítával z hmotnosti nadrceného plastu. To je opravdu lajdárna, ale současný ředitel Pohanka pracoval v té době na pozici obchodního ředitele a na chod pivovaru měl značný vliv již tehdy.
To je jedna věc. Kdyby to skončilo u výměny ředitelů, možná by se toho tolik nestalo. Ale nové vedení se spolu s některými členy dozorčí rady zachovalo opravdu nehezky k paní sládkové Vlkové. Ta byla v posledních letech tahounem pivovaru. Díky ní se strakonické pivo vyšvihlo na opravu nejvyšší úroveň. Ona stojí za množstvím druhů vařených piv i za spoustou ocenění. Však také pivovaru mnohé obětovala a v práci bývala po nocích i o víkendech.
Pravda, pivo občas mělo určité drobné výkyvy. Ty ovšem byly způsobeny zastaralou technologií, de facto kontinuální havárií v pivovaru. Nicméně právě paní sládková se zasadila za výraznou modernizaci pivovaru a téměř všechny nutné investice, které se do technologií nutně provedly.
Proto si nezasloužila zacházení, kterého se jí dostalo. A to nejen v době jejích odchodu (o dobrovolnosti nemůže být řeč), ale i poté, co se nové vedení pivovaru, potažmo města, které jmenovalo své známé a obchodní partnery do představenstva pivovaru, bálo, že by se mohla bránit, a proto se jí snažilo jakkoliv očerňovat a diskreditovat. V médiích se potom psalo o všelijakých kostlivcích ve skříni, které paní Vlková buď velkoryse přehlížela, nebo odborně vysvětlila. Naopak se jaksi přehlíželo, že nově jmenovaný ředitel v pivovaru pracoval již mnoho let.
Možná, že na paní sládkovou bude chtít nové vedení a nový pan sládek Krankus chtít ‚svalit‘ i stávají propad strakonického pivovaru – kvalitativní i kvantitativní. Nový sládek má přitom již všechny potřebné investice hotové a z logiky věci by tedy pod jeho rukou měl pivovar jen vzkvétat. To se ovšem neděje, pan sládek nestíhá (kdo by také byl ochoten v pivovaru trávit tolik času jako paní Vlková), bude muset osekat sortiment, pivo se kvalitativně propadá, místní ho přestávají pít a výstav tak neutěšeně klesá.
A to je taková škoda!!!


napsal(a): Jiří ze strakonické veřejnosti [Odpovědět]

Dagmar Vlková, bývalá sládková

neděle, 21. únor 2016
13:05

Vážený p.Jiří,děkuji za Vaše pravdivá slova. Do vedení pivovaru se dostali lidé,jejichž práce si nemohu vážit. Není mi lhostejné, že byla snaha pošpinit léta poctivé práce a nejen moji. Způsob jednání lidí tohoto ražení se většinou projevuje tím, že ,,nahoru,, lezou po zádech druhých. Jsou mi skutečně naprosto lhostejní.Psát mohou cokoliv ale popřít to nelze. Návštěvník pivovaru na každém kroku léta viděl a vidí co jsme dokázali, jak pivovar rostl a sklízel úspěchy svých piv na degustačních soutěžích,dostával se do podvědomí lidí ať již společensky nebo na pivních portálech/atlas piv../ Svoji práci jsem věnovala mnoho času proto,že jsem ji milovala nezajímalo mě postavení či moc.Každé mé obranné slovo by pivovaru přineslo negativní reklamu a to žádný sládek který má svůj pivovar v srdci neudělá. O to se postarali bohužel sami, museli se přeci prezentovat jako ,, borci,,.. na etiketách jsou již chmelové produkty, ocenění přinesl náš starý dobrý Klostermann, výstav klesá..Tito lidé jednou odejdou ze svých míst s mozoly od ,,vidlí,, a někdo jim třebas i zazpívá tu známou písničku.. tři čuníci jdou,v řadě za sebou.. a NÁŠ pivovar bude stát dál . ,, Dej bůh štěstí a veselou mysl,, S úctou Dagmar Vlková


napsal(a): Dagmar Vlková, bývalá sládková (vlkova-dagmar(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 17. únor 2016
21:39

Roman Holoubek

Otázkou Chody je: Skutečně sudy chybí? Či také: Bylo potřeba najít nějaký klacek kterým bylo třeba odvolat pana Tůmu, aby mohlo dojít po volbách k dosazení nových lidí?


Chody

čtvrtek, 18. únor 2016
08:17

Chody

Roman Holoubek: Oficiálně a v médiích to takto bylo prezentováno, tak předpokládejme, že tomu tak bylo :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 18. únor 2016
20:11

Dwarf

Chody: napadlo mě, že někdo "zapomněl" započítat obaly, které byly toho času v oběhu...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI