Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Oktoberfest

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Oktoberfest

Oktoberfest [1297]

Oktoberfest v bavorském Mnichově je akce, kterou si skoro každý pivař alespoň jednou za život užije. Já jsem asi jeden z mála, který si tuto atrakci zatím nechal ujít a myslím, že už se to nezmění. Ne že bych rád neochutnal i nějaká zahraniční piva, ta bavorská navíc považuju v Evropě za ta lepší. Atmosféra musí být určitě úžasná, ale já už asi zůstanu v Čechách, kde se v poslední době v říjnu roztrhl pytel s místníma Oktoberfestama, což se zdá být dobrou záminkou pro další pivní akci.

Vlajka
Vlajka

Pivovarská zahrádka ve Zhůři je v provozu od května do září a pak jeden den v říjnu se příznivci tohoto pivovárku naposledy setkají právě na zhůřském Oktoberfestu. Letos to vyšlo hned týden po zářijové rozlučce. Chris přichystal zbrusu nové tupláky. Samozřejmě si můžete dát i jakýkoliv jiný běžný objem. Z reproduktorů se line německá muzika a na čepu je osm místních piv plus Oktoberfest 13 od Ravena, kterého si ale nechávám ujít.

Sortiment
Sortiment

Na rozjezd dávám pět třetinek místního piva. Když už jsme na tom Oktoberfestu, sluší se dodržet zvyk a dát si alespoň jedno pivo z tupláku. Volím čistý kyseláč a je to moc dobrá volba. Zábava je v nejlepším a to je ten pravý čas vydat se k domovu. Jsem rád že jsem tu byl a už se těším na květen, kdy sem zase vyjedeme na kolech.

Tuplák
Tuplák

Na zimu se snad bude plnit zhůřské pivo do skla, takže ho budu moci mít v sortimentu prodejny. Jinak v zimním období si samozřejmě ve Zhůři můžete objednat a vyzvednout pivo stočené do PET.


Další foto zde



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1716x] [26. říjen 2023]
[Události] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Dwarf

sobota, 4. listopad 2023
11:15

Dwarf

protože nejsem "každý", ujít si to klidně nechám :D


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI