Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Oceňované minipivovary jsou z Pacovských strojíren


verze pro tisk

Oceňované minipivovary jsou z Pacovských strojíren

Oceňované minipivovary jsou z Pacovských strojíren

Společnost Pacovské strojírny, a.s., výrobce komplexních technologických a procesních celků z ušlechtilých nerezových materiálů a mědi s vedoucím postavením na českém strojírenském trhu, je hrdým dodavatelem vítězných minipivovarů, které získávají ocenění v prestižních pivovarských soutěžích.

Obchodní partneři strojíren obdrželi za rok 2016 významná ocenění v rámci kategorie Nejlepší nově otevřený pivovar roku podle „Pivo, Bier & Ale“, časopisu pro milovníky českého i zahraničního piva. První místo v kategorii „Nejlepší nově otevřený pivovar roku 2016 s výstavem nad 5 000 hl“ získal Rodinný pivovar Zichovec, který otevřel svůj nový pivovar v bývalém areálu cvičné tankové střelnice ve městě Louny.

Zichovecká varna v Lounech
Zichovecká varna v Lounech

Pacovské strojírny dodaly technologii pivovaru v březnu 2016 a plánovaný výstav je až 20 tisíc hektolitrů. Srdcem pivovaru je dvounádobová plně automatická varna s vířivou kádí o objemu 30 hl.

Vítězem v kategorii „Nejlepší nově otevřený pivovar roku 2016 s výstavem do 5 000 hl“ se stal Pivovar Uhříněves na okraji Prahy. Ten dodaly PACOVSKÉ STROJÍRNY loni v dubnu. Pivovar v Uhříněvsi byl vybudován na místě bývalého pivovaru a sladovny, kde se vařilo pivo již roku 1705.

Kvasné oddělení v Uhříněvsi
Kvasné oddělení v Uhříněvsi

Ludvík Ješátko, generální ředitel společnosti Pacovské strojírny, řekl: „V roce 2016 dodala naše společnost klientům na českém trhu devět minipivovarů, rok před tím dokonce rekordních deset, a v tomto trendu plánujeme pokračovat i v dalších letech. Máme radost, že jsou naši partneři při výrobě piva natolik úspěšní, že sbírají prestižní ocenění, což je pro nás nejen další motivací, ale také důkazem skvěle odvedené práce našich lidí.

Pacovské strojírny jsou velmi aktivní i v oblasti exportu, což dokazuje každoroční ocenění v soutěži Exportér roku. Za rok 2016 převzal generální ředitel cenu za 3. místo v kategorii „Za rozvoj nových exportních příležitostí“.

V roce 2016 dodala společnost tři pivovary na polský trh. První pivovar do města Zwoleń, kde se ve dvounádobové 11hl varně vaří především svrchně kvašená piva. Od začátku působení na polském trhu je o pivo značky MARYENSZTADT z tohoto pivovaru velký zájem. Druhý pivovar jménem Zapanbrat s kapacitou varny 30 hl putoval do polského města Zywiec. V červenci 2016 byl nedaleko Katowic otevřen pivovar Piekarnia Piwa s 22hl varnou a ročním výstavem 2 000 hl.

Uhříněves: varna
Uhříněves: varna

Mezi další exportní trhy patří také Rusko, Slovensko, Německo, Japonsko a Gruzie. Významnou exportní zakázkou loňského roku byl první pivovar dodaný do Jižní Koreje do města Busan. Má kapacitu 125 tisíc litrů a vaří se zde pivo typu českého světlého ležáku. Byl dodán v rekordním čase - od uzavření kupní smlouvy do doby zahájení provozu neuplynuly ani tři měsíce.

Pivovar v Koreji byl pro nás velkou výzvou, kterou jsme zvládli,“ dodal Ješátko, „nyní se soustředíme na další trhy směrem na východ, ale neopomíjíme ani velké pivní trhy v Evropě, například Německo, kde je samozřejmě situace pro nás obtížnější v tom, že mají vlastní vyspělé technologie a dlouholetou praxi. Při realizaci dodávek do těchto zemí musíme čelit jiným situacím než při dodávkách např. do Gruzie či Ruska.


PACOVSKÉ STROJÍRNY jsou součástí přední průmyslové skupiny SAFICHEM GROUP a spolu se sesterskou společností ZVU STROJÍRNY, která se mimo jiné zaměřuje na výrobu velkých průmyslových pivovarů, tvoří významného dodavatele kompletních technologických celků pro malé rodinné pivovary, střední pivovary až po průmyslové pivovary s kapacitou do 3 mil. hl piva za rok.



[Pivní.info] [Zobrazeno 4076x] [14. březen 2017]
[Tiskovky] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI